Економний обігрів будинку електрикою – вигідна альтернатива*

Економний обігрів будинку електрикою – вигідна альтернатива*
Як не помилитися із вибором опалювального котла? Це питання особливо актуальне для тих, хто хоче витрачати мінімум коштів на опалення. Тому усе більше людей цікавиться електрокотлами як хорошою альтернативою для економії й комфорту.

Про особливості вибору й правильного встановлення електрокотла розповів Сергій Шкода, директор підприємства «БОШ-тепло».

«Система опалення для електричного котла така ж, як і для газового й твердопаливного. Однак саме електричний котел має низку переваг над іншими, і при правильному встановленні забезпечує суттєву економію власнику, – зазначає Сергій Іванович. – Коефіцієнт корисної дії електрокотла – більше 95%. Враховуючи достатній рівень видобутку електроенергії в Україні, стає очевидним, що майбутнє – за електричним опаленням. Тому й електрокотли викликають усе більше зацікавлення, як безпечні, економні, ефективні, екологічно чисті опалювальні засоби».

«Власник отримує максимальну економію і ефективність при правильному підході», - переконує Шкода.

Проте, щоб електрокотел став економічно вигідним, потрібно здійснити кілька важливих кроків.

Передусім розробити проект на встановлення електричного опалення і погодити його в «Обленерго». Що це дає? Власник при цьому отримує право на використання трьох тисяч кіловат енергії за найнижчим існуючим тарифом. Такої кількості енергії для будинку середніх розмірів на місяць цілком вистачатиме.

Наступний необхідний момент для економії на енергоносіях – встановлення двозонного лічильника електроенергії. Чому акцент ставиться саме на двозонному, а не на тризонному лічильнику? Бо саме цей лічильник із 22:00 вечора до 7:00 ранку рахує за найнижчим тарифом, який становить 0,6% від встановленої норми. Тризонний лічильник невигідний, у ньому передбачені кілька тарифних планів, які не дозволяють досягти помітного економічного ефекту.

У результаті, при встановленні двозонного лічильника і використанні електричної енергії за найнижчим тарифом, власник отримує максимальну економію і ефективність від використання електричного опалення.

Лише у разі дотримання вказаних кроків електрокотел стає вигідним. Якщо ж просто встановити електрокотел, без розробки проекту і встановлення двозонного лічильника, він працюватиме неефективно.

– Які ще можливості економії при використанні електрокотлів існують?

– Якщо у будинку вже встановлений газовий котел, можна використовувати і електрокотел, вмикаючи його вночі за найнижчим тарифом на електроенергію. А вдень користуватися газовим котлом для обігріву. Така комбінація теж ефективна.

– Які ще переваги забезпечує електрокотел?

– По-перше – незалежність від газу й твердого палива. Адже ці ресурси або дороговартісні, або вичерпні й незручні в експлуатації. Електрокотли – прекрасна альтернатива використанню дорогого газу і позбавлення від прив’язки до ціни на газ.

Крім того електрика – це найбільш екологічний вид палива. В Європі електрокотли давно є обов’язковим елементом будинку. Крім того, їх використання не призводить до забруднення, як це відбувається із твердим паливом – брудним і незручним при використанні. Адже тверде паливо громіздке, незручне, його запаси потрібно постійно поповнювати. А електроопалення – це чистота, безпека та екологічність у вас вдома.

– Якою є вартість електрокотла?

– Імпортний електрокотел вартує в середньому від 11 до 20 тисяч гривень. Для прикладу, польський котел Kospel вартує 11-12 тисяч гривень, а ціна аналогічного газового – 15-16 тисяч гривень. У підсумку покупка електрокотла обійдеться дешевше, а економія поступово окупить і ці витрати.

– Наскільки електрокотли зручні в експлуатації?

– Насамперед, вони безпечні і не потребують спеціального приміщення, як газові чи твердопаливні. Електрокотел можна встановити хоч у коридорі чи в кімнаті, і ніяких ризиків від цього не виникне.

– Де можна придбати якісний електрокотел і отримати консультації з його експлуатації?

– Підприємство «БОШ-тепло» пропонує широкий вибір кращих моделей електрокотлів, а також увесь комплекс супровідних робіт по їх встановленню та монтажу. Ми надамо усю інформацію, допоможемо із оформленням і забезпечимо налагоджене функціонування електрокотлів.

Контакти:
м. Луцьк, вул. Рівненська, 15
(0332) 28-36-02, (095) 825-49-97, (067) 779-26-06
e-mail: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Економний обігрів будинку електрикою – вигідна альтернатива*
20 квітень, 2017, 14:56