Нестерук про політичний «наїзд»: «Подумав, що розпочалося рейдерське захоплення»

Нестерук про політичний «наїзд»: «Подумав, що розпочалося рейдерське захоплення»
Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук опублікував у Facebook довгий та дещо емоційний допис щодо подій, які відбувалися 19 та 20 квітня поблизу складів, що орендує фірма його дружини «Полісся-Трейд».

Крім того він виклав відеозаписи з місця події, які раніше не публікувалися.

Нагадаємо, що про цю подію в статті «Як у Луцьку розбираються з неугодними депутатами» писав головний редактор ВолиньPost Анатолій Котлюк, а відома волинська журналістка Галина Федоренко засудила дії «Аверсу».

Тепер ж своїми думками щодо події поділився і Нестерук. Публікуємо допис обранця громади в повному обсязі:


19 квітня 2017 року близько 13 год. 30 хв. (під час обідньої перерви) на територію ліцензованого складу зберігання оптових партій алкогольних напоїв ТОВ «Полісся-Трейд», увірвалося двоє невідомих осіб, які почали нишпорити по складу та проводити відеозйомку побутовою відеокамерою.

На прохання працівників складу пред’явити документи, які б засвідчили їх особи або ж рід діяльності невідомі відповіли відмовою. Так почалося «журналістське розслідування» ТРК Аверс.


Чесно кажучи, подумав, що розпочалося рейдерське захоплення підприємства, особливо коли на його територію заїхали два буси з озброєними. Вже згодом, після того, як наряди патрульної поліції, оперативно-слідча група, податкова поліція виїхали з території складу, однозначно наголосивши про відсутність будь-яких злочинів зі сторони ТОВ «Полісся-Трейд», заклики адміністрації звільнити склад для роботи, перейти у офісні приміщення для цивілізованого продовження вияснення ситуації, присутні журналісти та оператори категорично відмовилися.

На зауваження, що їх дії заважають роботі підприємства, а саме відвантаженню продукції для замовників, журналісти повідомили, що вони блокуватимуть склад і не дозволять вивезти «контрафактну» продукцію.





На зауваження, що їх дії є протизаконними, а на складі не зберігається контрафактна продукція, що вчинене не має нічого спільного з журналістським розслідуванням, а швидше нагадує рейдерство і хуліганство – у відповідь лунав тільки сміх і погрози жорсткого блокування. Співробітники Аверсу та Волинських новин залишилися на рампі і оголосили, що розпочинають блокаду складу.

Через кілька хвилин на територію складу приїхали на двох мікроавтобусах озброєні та в бронежилетах бійці подібних до ГФ «ВАРТА ПОРЯДКУ», які також повідомили, що мають завдання блокувати роботу складу (є на відео).





Разом з бійцями подібних до Варти порядку на особистому автомобілі прибув їх прес-секретар Олександр Волянюк, який також долучився до блокувальників. Згодом, особи, що назвались працівниками ТРК «АВЕРС» та Волинських новин, разом з співробітниками ГФ «ВАРТА ПОРЯДКУ» під тиском власника і охорони АТЗТ «УКРГОСПТОВАРИ», на чиїй території знаходиться склад ТОВ «Полісся-Трейд», вийшли за ворота бази. Блокування продовжувалося цілу ніч і наступний день, унеможливлювало роботу не тільки ТОВ «Полісся-Трейд», а й інших фірм, що орендують склади у АТЗТ «УКРГОСПТОВАРИ»: блокувальники зупиняли машини та перевіряли вантажі.

Таким чином, блокування складських приміщень ТОВ «Полісся-Трейд» з 13.30 год. 19 квітня до 23:00 20 квітня 2017 року спричинило повне зупинення комерційної (торгівельної) діяльності підприємства у зв’язку з неправомірним припиненням переміщення продуктів харчування та алкогольних напоїв, як товару, зі складів Товариства, що є суттєвим порушенням прав Товариства, чим самим нанесло йому значних матеріальних збитків. За дві доби виробничої діяльності підприємство понесло прямі втрати на заробітну плату та інші постійні витрати близько 65 тис. гривень.

Особи, що назвались працівниками ТРК «АВЕРС», та учасники подібних до ГФ «ВАРТА ПОРЯДКУ» взяли на себе повноваження силових структур та працівників правоохоронних органів щодо втручання в роботу торгівельного підприємства, намагались здійснити (частково здійснили) незаконний та безпідставний огляд ліцензійних складів Товариства, а в подальшому незаконно блокували роботу підприємства шляхом заборони переміщення товарів підприємства та незаконного зупинення та огляду транспортних засобів інших підприємств – сусідів.



В результаті зазначених неправомірних дій вказаних осіб була спричинена істотна шкода правам та законним інтересам ТОВ «Полісся-Трейд», яка виразилась у призупиненні на тривалий час роботи підприємства, дискредитації підприємства в очах працівників Товариства, сусідів, контрагентів та партнерів, пов’язані із цим значні фінансові втрати, тощо.

Відповідно до ст. 356 Кримінального кодексу України: Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника - кримінально карний злочин.

У діях невідомих мені осіб, що назвались працівниками ТРК «АВЕРС» та членами ГФ «ВАРТА ПОРЯДКУ», які своїми неправомірними діями блокували роботу підприємства, наявні ознаки, передбачені ч.1 ст.356 КК України.

Що ж, я так думаю. Слово за правоохоронними органами.

P.S. Стежте як в різному відео, в різний час, спокійні люди стають знервованими. Вибачте за лексику, така стала атмосфера, що до того дійшло! До речі мій улюблений канал 1+1 також побував на складах, мабуть як в алкомагната, стежте за ефіром! Оце так і депутатство, відверто кажучи думав та намагався робити щирі та позитивні речі!

Знаю що в нашій державі, бідоття, війна, та люди відверто кажучи роздратовані, але я вірю в те що війна закінчиться, та ми вирвемось з країн СНГ в напрямку Європи, як політично так і морально, та навчимося боротися не з багатими (багатством), а з бідними (бідностю)!!!

На жаль, журналісти аверса чи волинських новин, роблячи мене якимось магнатом, чи олігархом, забувають за мене згадати як за 6-го сина своїх батьків, які стали пенсіонерами раніше, ніж я закінчив школу, та як батька 3-х дітей, як я від вантажника дійшов до власника компанії! Вибачте. Багато емоцій!!! Гарного перегляду!!!!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аверс -це зливний бачок на службі в олігархів разом з Бандою порядка.
Відповісти
Останні статті
Нестерук про політичний «наїзд»: «Подумав, що розпочалося рейдерське захоплення»
28 квітень, 2017, 13:18