«ЛедіЛегіон»: тренування для ніг

«ЛедіЛегіон»: тренування для ніг
Кожного року від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. Ще гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відпір нападнику або нападникам.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

Участь у проекті візьмуть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограм.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КЛУБУ В FACEBOOK

Тренування зазвичай розпочинається із розминки для розігріву м'язів. Цього разу тренер акцентував роботу на м'язах ніг.



Віка та Оля бігали, а також поєднували біг із присіданнями та скручуваннями.



Стандартною процедурою на тренуваннях є «американка».



Цікавою вправою стала гра «п'ятнашкі», в якій дівчата намагалися торкнутися коліна, живота або плеча своєї напарниці та уникнути такого.



В перерві Віка та Олі «дихають» свіжим повітрям.



Та записують свої враження від тренувань.



Та «халявлять», поки тренер не бачить.



Дівчата спробували і так звані «тарганячі бої» - тримаючи руки за спиною намагалися наступити на ногу напарниці і в той же час уникнути цього.



Тренер урізноманітнив заняття і дав завдання пройти цікавим способом «драбину». До слова, тут була можливість згадати дитинство і пограти в «резинки».



Складним для леді лишаються вправи на гнучкість. Але дівчата не здаються, і з кожним тренуванням покращують свої результати.



А коли фотограф Павло Березюк знімкує дівчат, вони намагаються виглядати красиво, незважаючи на біль у м'язах.



Опісля героїні рубрики відпрацьовували удари ногами в парах: прямі та бокові («маваші»).



Удари ногами відпрацювали і на «груші».



Завершили тренування комплексною вправою із спрямуванням на ноги: випади, присяд, планка та скручування. На першому занятті дівчата змогли побороти лише один підхід із комплексу вправ, а уже на другому - Віка та Оля здалися на другому колі. Тренер Назар Столярук зауважив, що фізичний стан у дівчат значно покращився.



Тренер зазначив, що у Вікторії добре вдаються прямі удари ногами, а Ольгін боковий удар ногою тренер вважає досить «плотним».



ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок

Віка жартує, що ніколи в житті не билася, тому такі вправи для неї в новинку. За її слова, з кожним заняттям у неї з'являється азарт, тому хочеться швидше та більше.

«Хочеться більше практичних занять. На тренуваннях здається, що починає подобатися і це мене мотивує і хочеться ще. Цікаво і боляче», - додала Вікторія.

Оля жартує, що на одному із занять просто не встане із підлоги та залишиться жити в залі поки біль не пройде. Дівчина впевнена, що такі заняття принесуть не тільки користь від вивчених прийомів самозахисту, але й оздоровлять її.

«Я відчуваю, як у моєму організмі кожного дня щось змінюється. Відчуваю, що уже не так важко піднятися по сходинках чи цілий день «пробігати» по місту. Дуже приємно, коли тренер хвалить тебе і я вірю, що у мене усе вдасться», - розповіла Ольга.


Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.