«БудуйТіло3». 9 кіл «фітнес-пекла» і мінус 17 кілограмів

«БудуйТіло3». 9 кіл «фітнес-пекла» і мінус 17 кілограмів
Триває третій сезон проекту «БудуйТіло», учасники якої ганяються за зменшенням надлишкової ваги та поліпшенням стану здоров'я.

Фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук взялися за здавалося б непосильне завдання: зменшити вагу учасників рубрики майже на половину. Крок за кроком «піддослідні» працюватимуть над своїм тілом, харчуванням та досягатимуть зменшення кількості зайвих кіло.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

У цьому сезоні героїнями рубрики стали 32-річна Катерина та 27-річна Богдана. Вага претенденток - 100 та 125 кілограмів відповідно.


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: старт Найважчого Сезону


Рівно місяць Катерина та Богдана виснажливо працюють у спортзалі та борються із зайвими кілограмами. Дівчата подолали перші важкі тренування, зміну режиму харчування та порцій. Героїні рубрики своїми «потом та кров'ю» щодня виборюють зникнення кожного сантиметру на тілі та грамів на терезах.

За перший місяць дівчата мусять пройти «9 кіл пекла», які для них написав «Данте» - Віталій Андрейчук.



1 коло - вага

Героїні рубрики прийшли на проект із відмітками на терезах у понад 225 кілограмів. За місяць тренувань Катя скинула 8,5 кілограма, а Богдана - 9. Сукупна втрачена вага - 17,5 кілограма.



2 коло - сантиметри

Коли дівчата бачать свої результати у втраті вазі, то радіють таким трансформаціям. Ще більш помітна втрата сантиметрів на тілі дівчат. Так, за місяць найбільшою перемогою є зменшення об'ємів талії та плечей.

Отож, результати підопічних:

Катя: плечі зменшилися на 16 сантиметрів, а талія на 9 сантиметрів.
Богдана: втратила об'єму у плечах - 10 сантиметрів, а в талії - 11 сантиметрів.


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: «лікування» тренуваннями та харчуванням



3 коло - харчування


Дівчата на початках скаржилися, що все ніяк не можуть звикнутися з 5-разовим харчуванням. Організму досить складно було перейти на новий режим, нові порції та, навіть, раціон. За місяць ж часу, Катя та Богдана уже не уявляють своє життя без постійних перекусів, кухонних терезів та вимірювання калорій.



4 коло - вода

Тренер Віталій Андрейчук радить своїм підопічним випивати за день більше 2-х літрів води. Цікаво, що сюди не входить інша рідина, приміром, сік, чай та кава не рахуються.

На початках дівчата ледве могли випити більше літра води за день, тепер ж випивають в 2,5 раза більше.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: фітбол, тренажери та бігова доріжка


5 коло - звичка

Існує думка, що звичка формується за 21 день. Після цього людина уже не зможе легко відмовитися від того, що розпочала.

Так, Катя та Богдана уже мають звичку харчуватися по графіку та порційно, а от до силових навантажень вони так і не звикли.



6 коло - мотивація

Важливим для героїнь рубрики є мотивація. Адже будь-яку справу потрібно розпочинати із конкретної цілі та завдання. Тут важливо зрозуміти, для кого дівчата худнуть: чи то заради себе, чи через відповідальність перед читачами проекту.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: навантаження більшають


7 коло - випробування проблемами

Схуднення - це великий стрес для організму, зокрема, якщо худнути швидко та інтенсивно. Так, Катя та Богдана за місяць мали досить багато проблем із початком фізичних навантажень. У Богдани бували стреси, а вага Каті стояла на місця. Тут тренер зробив усе можливе для підопічних, приміром, довгі розмови із Богданою та корекція харчування для Катерини.



8 коло - силові навантаження


Силові навантаження для дівчат постійно збільшуються. З кожним тренуванням Віталій додає чи то кілограми на тренажерах, чи кількість вправ. Таким чином він змушує організми дівчат звикнути до стресу та худнути.



9 коло - обмеження

Катя та Богдана зізнаються, що досить важко було звикнути до обмежень, що передують тренуванням. Так, з раціону дівчат прибрали усе таке смачне, солодке та шкідливе.

Ще одним випробуванням стало проведення вільного часу. Тепер дівчата уже не ласують випічкою у кав'ярнях та п'ють несолодкі каву та чай.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: міфи про спортзал



Дівчата з честю витримали перший місяць виснажливих тренувань та правильного харчування.

Ось такий розклад вправ у учасниць в тижні, що минув:

ВПРАВИ на понеділок:

1. Кругові оберти над головою 10-кілограмовим «бліном» - 200 разів
2. Махи 10-кілограмовим «бліном» над головою - 200 разів
3. Прес з 10-кілограмовим «бліном» - 200 разів
4. Присяд з 10-кілограмовим «бліном» - 200 разів
5. Стрибки з хлопком над головою - 200 разів



ВПРАВИ на середу:

1. Підняття ніг - 100 кроків з 10-кілограмовим «бліном» - 5 підходів
2. Вихід на тумбу - по 25 разів на кожну ногу
3. Присяд з 8-кілограмовою штангою з витиском над головою - 20 разів
4. Тяга на тренажері «гребля»


ВПРАВИ на п'ятницю:

(всі вправи виконуються з навантажувачами на ногах по 2,5 кілограма)

1. Вихід на тумбу з підняттям ноги - 30 разів по 5 підходів
2. Вихід на планку - 10 разів по 5 підходів
3. Стрибки на боссу - 20 разів по 5 підходів
4. Присяд з trx-тренажером - 50 разів по 5 підходів
5. Прес на «висячому» тренажер - 10 разів по 5 підходів


Традиційним є розминка до і після тренування. Так, дівчата перед тренування ходять на біговій доріжці протягом 20 хвилин. В кінці ж - 30 хвилин на біговій доріжці, опісля орбітрек на 7-ій швидкості та степпер на 15 хвилин.

Окрім силових тренувань, дівчата ходять у спортзал на кардіо.



Катя розповідає, що за місяць занять схудла на майже 9 кілограм та в неї виробився режим спортивного життя.

«Уже зараз немає такого, що прийшов з роботи – сів та наївся. Я відчуваю відповідальність. Уже маю звичку ходити в спортзал та підбурюю усіх своїх друзів, адже це корисно. Вовка боятися – в ліс не ходити. Тому я раджу усім йти, пробувати та займатися. Кожна праця винагороджується і результат не заставить чекати», - впевнена дівчина.

Катя зауважує, тренер Віталій дуже хороший, завжди підбадьорює та пояснює чому героїні рубрики роблять так, а не інакше. До слова, Катя впевнена, що «якщо ти не можеш зробити це для себе, то роби це для когось. Це був найважчий місяць. І якщо я витримала його, то опускати далі руки – це безглуздо».

Богдана розповідає, що завжди починати нове – це важко, та й зважитися на такий крок – це теж не легко.

«На початках було складно звикнути до режиму харчування, але згодом все ж змирилася. А от до тренувань я ще не призвичаїлася. Нині я себе почуваю значно краще, за місяць часу у мене ні разу не боліла голова, мені значно легше стало ходити, підніматися по сходинках.
Мої рідні слідкують за мною, дивляться, щоб я не порушила режиму харчування, адже вони щиро вболівають і вірять, що у мене усе вдасться. Я маю страх, щоб не почати їсти знову. Уже мені хочеться худнути і займатися, а не повертатися до звичного раніше життя.
Після проекту я буду займатися далі», - ділиться враженнями дівчина.



Нагадаємо, що в першому сезоні під опікою персонального тренера Віталія Андрейчука свої тіла будували фотограф Павло Березюк та журналістка Василина Боруцька. Що з цього вийшло читайте тут.

У другому сезоні в руки тренера потрапили підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук і директор департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш. Якими були їхні результати читайте тут.

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики - Фітнес-центр «MAXIMUS» - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

ТЕКСТ - Ольга ВАЛЯНІК, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не бліном, а млинцем)))
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло3». 9 кіл «фітнес-пекла» і мінус 17 кілограмів
10 липень, 2017, 15:00
Луцьк і кава 80 років тому
10 липень, 2017, 09:30