«БудуйТіло3». Місія здійснена: як організм реагує на тренування

«БудуйТіло3». Місія здійснена: як організм реагує на тренування
Триває третій сезон проекту «БудуйТіло», учасники якої ганяються за зменшенням надлишкової ваги та поліпшенням стану здоров'я.

Фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук взялися за здавалося б непосильне завдання: зменшити вагу учасників рубрики майже на половину. Крок за кроком «піддослідні» працюватимуть над своїм тілом, харчуванням та досягатимуть зменшення кількості зайвих кіло.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

У цьому сезоні героїнями рубрики стали 32-річна Катерина та 27-річна Богдана. Вага претенденток - 100 та 125 кілограмів відповідно.

Вплив спорту на здоров'я людини величезний. Однак спорт - це не лише здоров'я. Будь-яка фізична активність потрібна і для активності мислення. Багато стародавніх вчених і філософів вважали фізичні вправи найкращим відпочинком для розуму. Відомо, що деякі математики, якщо не могли вирішити якусь задачку, залишали її і йшли на прогулянку. І під час цих прогулянок відповідь сама собою приходила їм у голову, причому вони зовсім не думали про це.

Отож, спробуємо систематизувати усі позитивні впливи заняття спортом та здорового харчування на організм людини.

Спалює зайві кілограми

При фізичних заняттях в людському організмі відбувається прискорення процесів метаболізму, внаслідок чого інтенсивно спалюються клітини жиру.

Під час тренування значно прискорюється обмін жирів, внаслідок чого вони не затримуються в організмі. Тому грамотно складений щоденний комплекс вправ, дозволить вам підтримувати постійну вагу і відмінне здоров'я. При спортивних заняттях також прискорюється вуглеводний обмін.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: старт Найважчого Сезону



Зміцнює імунітет

Спорт допомагає зміцненню імунітету, особливо проти вірусних і простудних захворювань. Регулярні спортивні заняття попереджають багато захворювання, значно зміцнюють імунітет, підвищуючи опірність і стійкість організму до різних негативних факторів. Спорт загартовує не тільки тіло людини, але і його дух, підвищує витривалість і тренує силу волі, що важливо з психологічної точки зору.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: «лікування» тренуваннями та харчуванням



Покращує здоров'я

Спорт позитивно впливає на хребет людини, виробляючи здорову правильну поставу. Під час регулярних тренувань м'язові волокна потовщуються.

Крім того людина при правильних тренуваннях відчуває збільшення енергії в організмі, що також залежить від наявності достатньої кількості мінералів, вітамінів, кисню і поживних речовин.

Також постійні спортивні заняття сприяють зміцненню м'язового каркаса, що допомагає людині підтримувати гарну фізичну форму.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: фітбол, тренажери та бігова доріжка



Змінюється зовнішній вигляд

При постійних заняттях у спортзалі в людей покращується зовнішній вигляд. Завдяки тренуванням учасниці проекту зазначають, що у них змінився стан шкіри, нігтів та волосся. Причиною таких покращень - здорове харчування, яке містить необхідні вітаміни та мінерали, вода, без якої організм не може правильно функціонувати та вправи, які насичують організм киснем.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ:«БудуйТіло3»: навантаження більшають



Покращення сну

Тренування - це не лише зовнішній вигляд та самопочуття, а й хороше «снодійне». Адже після активних занять спортом, людина легше засинає, а організм - відпочиває.



Психологія

Постійні тренування додають впевненості у собі та гартують організм. Внаслідок фізичних навантажень, які спочатку здавалися непосильними, у Каті та Богдани формується на підсвідомому та свідомому рівні впевненість - «я зможу». Тепер героїням рубрики легше розпочинати нове та не боятися, що у них не вийде.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3»: міфи про спортзал



Ось такий розклад вправ у учасниць в тижні, що минув:

ВПРАВИ на понеділок:

(усі вправи виконували по 7 підходів)

1. Прес з 5-кілограмовим м'ячем - 20 разів
2. Вихід на колесо - 30 разів на одну ногу
3. Планка на витягнутих руках - 3 рази по 40 секунд
4. Планка та «дати п'ять» товаришці - 15 разів
5. Присяд на ТРХ- тренажері - 70 разів


ВПРАВИ на середу:

(усі вправи виконували по 5 підходів)

1. Стрибки з хлопками над головою - 100 разів
2. Прес з 5-кілограмовим м'ячем - 15 разів
3. Вихід на тумбу - 50 разів
4. Відтискання від босси та стрибок - 10 разів


ВПРАВИ на п'ятницю:

(усі вправи виконували по 6 підходів)

1. Прес з м'ячем - 15 разів (у Богдани - 7 кілограмовий м'яч, у Каті - 6)
2. Вихід на тумбу з м'ячем та підняття його над головою - 40 разів
3. Скручування сидячи з м'ячем - 20 разів
4. Кидок м'яча з поворотом тулуба - 40 разів


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «БудуйТіло3». 9 кіл «фітнес-пекла» і мінус 17 кілограмів



Катя та Богдана помічають постійні зміни у своєму організмі. Дівчата зазначають, що у них покращився загальний стан та здоров'я. Найбільшою перемогою (звичайно, крім зменшення ваги та сантиметрів) героїні вважають легкість у тілі та зовнішній вигляд. Вони радіють, адже почали отримувати компліменти, навіть від незнайомих людей, щодо свого зовнішнього вигляду.



Тренер Віталій зазначає, що радіє маленьким перемогам героїнь. До слова, він усіляко підтримує своїх підопічних, адже окрім вільного часу, тренер вкладає своє серце та душу.



Нагадаємо, що в першому сезоні під опікою персонального тренера Віталія Андрейчука свої тіла будували фотограф Павло Березюк та журналістка Василина Боруцька. Що з цього вийшло читайте тут.

У другому сезоні в руки тренера потрапили підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук і директор департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш. Якими були їхні результати читайте тут.

Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики - Фітнес-центр «MAXIMUS» - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

ТЕКСТ - Ольга ВАЛЯНІК, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.