Як Луцьк став частинкою «Євро-2012»

Як Луцьк став частинкою «Євро-2012»
Луцьк стане одним із чотирьох українських міст, куди завітає фестиваль КІА Fan Fest. З 21 червня по 1 липня центральна площа міста стане справжньою фан-зоною футбольного чемпіонату «Євро-2012».

Цьогоріч такий захід проходитиме лише у чотирьох містах України: в Ялті, Одесі, Дніпропетровську і Луцьку.

Більше про КІА Fan Fest ВолиньPost розпитав у радника міського голови Луцька Володимира Пащенка, який курує цей захід з боку міської влади.

– У Луцьку вже вдруге проводитиметься КІА Fan Fest. Цьогоріч цей захід пройде тільки у чотирьох містах. Луцьку дійсно пощастило?

– Луцьку пощастило так само, як Україні й Польщі пощастило приймати «Євро-2012». КІА Fan Fest – це дуже великий подарунок лучанам.

Я як скромний держслужбовець мало займаюся цією подією, адже дуже багато на себе взяли самі організатори. Я лише координую, роблю так, щоб усі служби спрацювали злагоджено, аби організатори дійства потім не ображалися на місто.

На сьогоднішній день, зі слів організаторів, Луцьк – це місто, яке найсердечніше приймає КІА Fan Fest. Бо у нас немає ніяких затримок, ніяких непорозумінь.

Я би відразу хотів відзначити двох людей, без яких цей захід би просто не відбувся у Луцьку. По-перше, це міський голова Луцька Микола Романюк. Якби не його ініціатива, якби не його рішучість і наполегливість, можливо, цього свята і не було б узагалі. І по-друге, це генеральний директор «Волинь-Авто» Юрій Корольчук, який зумів переконати організаторів, що Луцьк – це саме те місто, яке потребує такого футбольного свята.
Далі на фото: у центрі Луцька триває підготовка до КІА Fan Fest
Далі на фото: у центрі Луцька триває підготовка до КІА Fan Fest

– Тобто «Євро» таки не оминуло Луцьк…

– Луцьк став частиною «Євро-2012». Є чотири міста, які приймають «Євро», у яких особлива футбольна атмосфера, діють фан-зони, і є ще чотири міста, у яких будуть фан-зони від КІА. Це Луцьк, Одеса, Дніпропетровськ і Ялта.

– Футбольний чемпіонат стартував 8 червня, а фан-зона у Луцьку з’явиться тільки 21 червня. Чимало вболівальників нарікали на це…

– Це рішення КІА та УЄФА. Ми на нього не могли вплинути. Зрештою, найцікавіше почнеться саме у чвертьфіналі. Та й, мабуть, оптимістично розраховували на те, що українська збірна вийде з групи і гратиме у чвертьфіналі, півфіналі й фіналі. А шанси ще є.

– У мерії не думали організувати фан-зону самотужки? До старту КІА Fan Fest?

– На цей грандіозний захід місто практично нічого не витрачає, і це чудово. Давайте будемо реалістами, наш бюджет обмежений. Тому треба цінувати те, що нам так пощастило.

Та й великі фан-зони є тільки у чотирьох містах, які приймають «Євро-2012». Це Київ, Донецьк, Харків та Львів.

– Як саме відбуватиметься це дійство?

– Розташується КІА Fan Fest в самому центрі Луцька, на Театральному майдані. Відкриття – 21 червня. Триватиме до 1 липня. Буде сцена, величезний екран, на якому ввечері транслюватимуться усі матчі.

Охочим розмальовуватимуть обличчя і тіла - боді-арт нині зараз дуже люблять. Щодня перед футболом буде концерт.

Думаю, лучанам, які мешкають в центрі, треба буде набратися терпіння й патріотизму і разом з усіма вболівати за якісний футбол.

– Я так розумію, учасники футбол не тільки дивитимуться, а й самі гратимуть?

– Аякже, будуть як реальні матчі з міні-футболу, так і віртуальні - на приставках Sony Playstation 3. Вже зареєструвалося понад 20 команд, які братимуть участь у відбірковому циклі в Луцьку.

– Головна приманка фесту – автомобіль КІА Sportage, який можна виграти. Які умови розіграшу?

– Власником автомобіля має шанс стати команда з міні-футболу, яка, по-перше, здобуде перемогу у своєму місті, а потім виграє у фіналі. Все просто – грати у футбол і вигравати.

– Які зірки виступатимуть для лучан?

– На відкритті дійства 21 червня виступить гурт Танок на Майдані Конґо. Не хочу відкривати усіх секретів, скажу тільки, що програма дуже цікава. Я впевнений, що усі, хто побувають на КІА Fan Fest, точно не пожалкують.

– За кого ви вболіваєте на «Євро», окрім української збірної, звісно?

– Вже дуже багато років я вболіваю за іспанську «Барселону». Тому, крім збірної України, мені імпонує збірна Іспанії. Мені подобається їхній футбол, мені подобається стиль гри, яку демонструють іспанці, злагодженість, краса гри і, звичайно, виконавці.

За яку б команду ти не вболівав, ці емоції варті футболу. Звісно, є й такі люди, для яких прийти на футбол означає знайти пригоди, але таких людей я не вважаю справжніми вболівальниками.

– Ви очікуєте перемоги Іспанії?

– Я найбільше хочу перемоги України. Взагалі у цьому чемпіонаті є яскраві лідери – це збірні Німеччини, Іспанії, Італії, Франції. Але будемо вболівати за своїх.

Розмовляла Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: Євро-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто абсурд.
Ви б ще цю фан зону в кінці серпня встановили!!!
Відповісти
нахіба таке говорити...тож і так зрозуміло що бабло виділяють....
Відповісти
Останні статті
Обвал з секретом
21 червень, 2012, 08:48
Як Луцьк став частинкою «Євро-2012»
19 червень, 2012, 12:49