Два роки без Ігоря Єремеєва: коли пам'ять живе в справах

Два роки без Ігоря Єремеєва: коли пам'ять живе в справах
Два роки тому Україна втратила талановитого бізнесмена та політика Ігоря Єремеєва, а його рідне село Острожець - не лише знаменитого земляка, а й мецената. Саме тут він народився та став на ноги. І в боргу перед малою Батьківщиною не залишився. Двері Ігоря Мироновича завжди були відкриті для односельчан і про його доброту в Острожці знають всі - від малого до старого.

У громаді зізнаються, що в багатьох опустилися руки після новини про смерть мецената, бо й не знали, як тепер завершити проекти, які починали з Ігорем Мироновичем. Однак друзі та родина Ігоря Єремеєва вирішили продовжити його справу.


ШКОЛА

Рідна сільська школа Ігоря Єремеєва – чи не найкрасивіша в районі. За свого життя Ігор Миронович вкладав немалі кошти в розвиток навчального закладу та свого села. Справу меценати продовжують його колеги, і спонсорують відновлення та реконструкцію навчально-виховного комплексу.

Школа, в якій навчався Ігор Єремеєв
Школа, в якій навчався Ігор Єремеєв


Важливо, що не забули навіть про таку незначну на перший погляд традицію, як дарувати малечі на Новий рік солодощів.

Водночас ініціативна група колег Ігоря Мироновича, а саме друг та партнер по бізнесу Степан Івахів і команда благодійного фонду "Волинська родина" на чолі з Оленою Палагутою, за підтримки генерального директора групи компаній "Континіум" Олега Галущака, керівника нафтового бізнесу Сергія Корецького, директора Волинської регіональної дирекції компанії "WOG" Євгена Єремеєва, начальника управління економічної безпеки нафтового бізнесу Ігоря Стасюка, вирішили допомогти в ремонті школи, в якій навчався Ігор Миронович.

Степан Івахів та Ігор Стасюк
Степан Івахів та Ігор Стасюк
Другий зліва - Ігор Стасюк, четвертий зліва - Сергій Корецький,  крайній справа - Олег Галущак
Другий зліва - Ігор Стасюк, четвертий зліва - Сергій Корецький, крайній справа - Олег Галущак


Нині тут проводять ремонтно-реставраційні роботи центрального входу, триває будівництво нової вбиральні для школярів, відновлено складське приміщення та покладено бруківку, реконструювали сходи. Раніше замінили вікна, оновили дах.



Лише в 2016 році благодійний фонд "Волинська родина" імені Ігоря Єремеєва виділив 409,7 тисячі гривень на ремонт покрівлі та майже 175 тисяч гривень на дитячий майданчик.

Директор Острожецького навчально-виховного комплексу Лариса Кравчук розповіла, що школа - не тільки одна з найгарніших, а й з найстаріших в районі, але великих вкладень у будівництво та реконструкцію від держави ніколи не отримувала.

Лариса Кравчук
Лариса Кравчук


"Є такий вислів: "Школа славиться своїми випускниками". І цей вислів більше ніж на 100% про нашу школу. Вона живе випускниками. І найдостойніший з них це Ігор Миронович. Він сам добився багато в житті та оновлення школи відбувалося з його допомогою. Він закуповував комп'ютерні класи, дав гроші на крівлю та вікна, на спортивне приладдя. Коли Єремеєва не стало, ми думали, що буде набагато важче. Але дуже приємно, що наші випускники і його брат Євген Миронович продовжили справу щодо оновлення школи", - поділилася спогадами Кравчук.


ТАМ, ДЕ ВСЕ ПОЧИНАЛОСЯ

Справу, з якої "виросла" група компаній "Континіум", Ігор Єремеєв та Степан Івахів розпочали в селі Острожець.

На початку 90-х вони взяли в оренду приміщення в школі та облаштували там швейний цех. До слова, це приміщення теж відремонтували за кошти команди Ігоря Мироновича.
Ледве підприємство розпочало роботу, як у селі сталася біда. Шахрай пообіцяв купити автобус, гроші взяв і зник. Сільські владці звернулися за допомогою до молодих підприємців і ті не відвернулися.

Ось в цьому приміщенні був швейний цех
Ось в цьому приміщенні був швейний цех


Колишній сільський голова Острожця Олег Пархомей каже, що з того часу й налагодилася співпраця з Ігорем Єремеєвим. З його допомогою ремонтувалися та відновлювали важливі об'єкти соціальної інфраструктури.

Також Пархомей розповів, що односельчани вирішили вшанувати пам’ять Ігоря Мироновича щорічним футбольним турніром. Цього року до Острожця з’їхалися 16 команд. Переможці турніру отримали грошові винагороди та кубки.



За словами Олега Пархомея, Ігор Миронович завжди підтримував спортивні починання у селі. Нині цю справу взяла на себе випускниця Острожецької школи, директор компанії "Євротон" Ярослава Острожчук.

Директор компанії Євротон, що входить в ГК Континіум,  Ярослава Острожчук спілкується з журналістами
Директор компанії Євротон, що входить в ГК Континіум, Ярослава Острожчук спілкується з журналістами


"Ігор Миронович не пропускав зустрічей випускників. І під час останньої зустрічі в школі ми згадували, як навчалися і кого уже немає з нами. Тоді він сказав неначе пророчі слова: "Ми не знаємо коли все зупиниться і не знаємо, хто буде наступним. Може й я", - поділилася спогадами жінка.

****

На жаль, 13 серпня 2015 року серце Ігоря Єремеєва перестало битися, але пам'ять про нього й досі залишається в його численних справах. Зокрема й невеликому селі на Рівненщині, звідки він почав свій життєвий шлях.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: "ВІН ПРОЖИВ КОРОТКЕ, АЛЕ ЯСКРАВЕ ЖИТТЯ". У РІДНОМУ СЕЛІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ІГОРЯ ЄРЕМЕЄВА

ТЕКСТ - Ольга ВАЛЯНІК, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Два роки без Ігоря Єремеєва: коли пам'ять живе в справах
14 серпень, 2017, 19:58