Стильний Луцьк: азіатська мода

Стильний Луцьк: азіатська мода
Світова індустрія моди все більше піддається впливу Азії, а Токіо і Сеул складають конкуренцію Мілану, Парижу і Нью-Йорку. Що ж модно носити в Азії? Які тренди сезону осінь-зима 2017/18?

Ексклюзивно для Інформаційного агентства ВолиньPost -
фоторепортаж із Китаю від лучанки Христини Лесюк. Дівчина уже рік живе та працює в Китаї, тож вирішила розповісти, чим китайські «модниці» відрізняються від наших.

Звичайно, мода, як то кажуть, і в Африці мода. Безумовно, стилі та тренди змінюються залежно від країни: її погодніх умов, культури, традицій та людей. Спробуємо розібратися, чим азіатська мода відрізняється від французької, італьйської чи скандинавської.

Але для початку декілька маловідомих фактів про модну індустрію Азії:

- в Азії вважається вульгарним показувати відкриті плечі і декольте. Відповідно тут поширені круглі і прямокутні вирізи, а V-подібний виріз майже не зустрічається;



- взуття на високих підборах не дуже поширене, а середня висота каблука - 5-6 см. Високий каблук треба шукати не в магазинах, а в інтернеті;



- популярними є дуже короткі шорти, спідниці і плаття. Таким чином азіатки хочуть видовжити ноги, зробити їх візуально довшими;

- найпоширенішим платтям є плаття «ляльки» з підкресленою пояском талією і широкою спідницею-сонцем;

- в Азії панує культ «білої шкіри», саме тому тут поширений літній легкий одяг з довгим рукавом. Модниці, щоб уникнути загару, навіть в +30 носять колготи, парасолі, легкі плащі і куртки. Також від сонця захищають головні убори, які часто виглядають дуже смішно і не вписуються в загальний образ;



- немає суто жіночих і суто чоловічих кольорів: чоловіки можуть ходити в рожевому, в штанах з дитячими принтами тощо;

- навіть якщо річ є в магазині, перевага надається замовленням в інтернеті, дуже часто це дешевше і просто популярно;

- еталоном краси вважаються кореянки, більшість моделей з китайських сайтів мають корейське походження;



- світові бренди одягу (HM, Zara, Forever21) випускають спеціальні лінії одягу для Азії. Є колекції до Китайського Нового Року з характерними принтами і кольорами. Цікаво, що більше ніде в світі одягу з позначкою «... Asia» не купиш;

- в Азії популярні також фейк-маркети-магазини, де продають хороші підробки на відомі бренди; там недешево, скажімо, сумочки чи взуття коштуватимуть від 4000 гривень.



Отож, сезон осінь-зима 2017/18 в Азії дещо зберігає модні тенденції попередніх сезонів. Як і раніше, з моди не виходять кюлоти. Лише легка тканина і порваний джинс змінюється більш теплими варіантами трикотажу, вельвету і темно-синього джинсу без вибілювань і аплікацій. Деякі бренди залишають за собою нерівний порваний край джинсів або пришиті рюші.



Незмінними залишаються також низькі підбори та взуття, декороване хутром, які були присутні і в попередньому літньому сезоні.

Починає з'являтися квадратний носок, хоча «човники» з загостреним носком також ще є в магазинах.



Майки, сарафани поверх светрів і футболок також стають більш зимовими.

Практичною новинкою цього сезону є мода на теплі в'язані светри, які часто можна одягнути замість куртки.



Модними кольорами цього сезону стають варіації від яскраво червоного до винного (річ must have - червона сукня), сріблястий одяг та одяг з сріблястими вставками.

Актуальними також будуть принти в клітинку, оверсайз светри з ірландською в'язкою та рюшами.

Щодо аксесуарів, то незмінно в магазинах присутні широкі капелюхи, сумки-чохли для телефонів, брелоки у вигляді героїв мультфільмів.



Приблизний ціновий діапазон речей в Китаї (магазини мас-маркет) досить різноманітний, але все дещо дешевше, ніж в Україні.

Футболка від НМ вартуватиме від 160 гривень (на розпродажі -
40), жакет - 1200 гривень (на розпродажі - 400), штани 800 гривень (на розпродажі - 280), джинси від 400 гривень (на розпродажі - 200).

В магазині New Look не шкіряну куртку-косуху можна знайти за 1600 гривень. Сукня вартуватиме 1100 гривень, джинси - від 400 гривень, а трикотажна кофта - 720 гривень. Цікаво, що на рохзпродажі кожна річ може вартувати до 600 гривень.



Дуже часто речі, які продають в імпровізованих базарах просто неба будуть коштувати дорожче, ніж в брендових магазинах мас-маркету.

Але на базарі можна торгуватись. Якщо ви не знаєте китайської, то одна футболка може вартувати 400 гривенть, якщо знаєте - на цю суму можна купити кілька речей.

Замовляти в інтернеті радять лише в оригінальних магазинах, часто там можна знайти розпродаж попередніх колекцій. При цьому якість буде хороша. В іншому випадку речі з інтернету дуже часто є неякісними.



СТЕЖТЕ ЗА ГРУПОЮ СТИЛЬНОГО ЛУЦЬКА В FACEBOOK

Текст та фото - Христина Лесюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.