ТОП-5 книг: що читали лучани у вересні

ТОП-5 книг: що читали лучани у вересні
Українські письменники радують новинками своїх поціновувачів до Львівського Форуму Видавців. Зазвичай нові книги письменники стараються дописати до цієї події.

Вересневий топ Книгарні «Є» демонструє, що українські читачі дуже чекали на нові романи Сергія Жадана, Василя Шкляра і Макса Кідрука.

Інформаційне агентство ВолиньPost дізналося, які книги вітчизняних письменників потрапили у «топ» книгарні і залишаються популярними вже довгий час.

Макс Кідрук «Не озирайся і мовчи»

Новий напружений психологічний трилер Макса Кідрука читачі чекали з особливим нетерпінням. У новому романі письменник порушує тему жорстокості підлітків, неможливості вчителів та відповідних служб реагувати на насильство у сім'ї. Макс Кідрук переносить головних героїв книги, Марка та Соню, у паралельну реальність, де зупинився час, і де можна зустріти того, хто давно помер. Для того, щоб перейти у цей світ, достатньо скористатися ліфтом у їхньому будинку. Тільки от на одному з поверхів живе щось страшніше за жорстоких однокласників.



Василь Шкляр «Троща»

Василь Шкляр радує своїх прихильників його нова книга – у найкращих традиціях історичного роману. Автор розповідає про УПА, описує безліч фактів, які справді були в історії нашої держави. У роман майстерно вплетена й любовна лінія. Хороша та якісна література для прихильників романів «Маруся» та «Залишенець».



Сергій Жадан «Інтернат»

Перше місце у «Топ 20» Книгарні «Є» посів роман Сергія Жадана «Інтернат». Ця книга очолює «топ» вже декілька тижнів. Як кажуть критики, письменник «пише кров’ю». Він проживає усе із своїм народом, йому болить війна. У «Інтернаті» головним героєм є вчитель з Донбасу, який хоче жити окремо від війни, він не ділить військових на «своїх» і «чужих». Врешті він мусить визначитися, тому що в умовах війни, як стверджує Жадан, не можна бути нейтральним.



Любко Дереш «Спустошення»

Любка Дереша усі пам’ятають, ним зачитувалося ціле покоління тоді, коли сучасної української літератури майже не було. Це один з перших вітчизняних авторів, якому вдалося достукатися до цілого покоління молоді. Ще шістнадцятирічному юнакові йому пророкували серйозну літературну кар’єру. Новий роман «Спустошення» - це складна психологічна книга. Це не молодий Дереш, а серйозний чоловік з досвідом. Книгу рекомендують як для прихильників його книжок, так і для тих, хто хоче відкрити нового українського автора.



Джордж Орвелл «У злиднях Парижа і Лондона»

Єдиний іноземець вересневого «топ 5». Справді довгоочікувана книга, написана декілька десятків років тому, однак перекладена українською лише зараз. Це автобіографічний роман про молоде життя письменника, як він працював і бачив найнижчі верстви населення спочатку однієї столиці, а потім в іншій. Він соковито описує життя початку ХХ століття, усі забігайлівки, кнайпи.



ТЕКСТ - Олена ЛАУЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Синагоги Волині: Млинів
07 жовтень, 2017, 09:13
ТОП-5 книг: що читали лучани у вересні
06 жовтень, 2017, 12:34
«Абетка» Петра Савчука
06 жовтень, 2017, 09:12