Віскі, бороди, тестостерон: у Луцьку відкрили клуб для чоловіків

Віскі, бороди, тестостерон: у Луцьку відкрили клуб для чоловіків
Все життя я стрижуся в звичайній перукарні. І завжди мене не полишало відчуття ніби я перебуваю не там, де потрібно. І хай мене звинуватять в сексизмі, але гул від постійних розмов тьоті Тамари, гудіння радіо та інколи відверті жіночі розмови створювали дискомфорт і заважали розслабитися.

У пошуках нового закладу вдався до експерименту і відвідав перший і єдиний у Луцьку барбершоп Gentlemen’sClub, який нещодавно відкрився в нашому місті на проспекті Волі, 12. Друзі казали, що концепція та атмосфера таких закладів створена спеціально для чоловіків. Цікаво…

Перед тим як відкрити двері у чоловіче царство, куди жінкам згідно правил клубу заходити не можна, гість закладу може зауважити триколірну спіраль, яка крутиться біля входу – це Barber’sPole.



В спіралі використовують 3 кольори – білий, синій та червоний. Білий колір – це ознака чистоти, червоний – крові, а синій – вен. Такий символ барбершопів виник давно та історично пов'язаний з послугами, які у таких клубах надавали.

Це були поліфункціональні заклади, де не тільки стригли та брили бороди, а й надавали медичні послуги. З часом відбувся поділ барбершопів – на суто медичні та на суто перукарські чоловічі клуби.



В інтер’єрі ніяких рожевих стін, пафосних пляшечок, подушечок тощо. Лише оздоблення з «чоловічим характером» - цегла, строгі форми дзеркал та аксесуарів, чорний та металевий кольори. В кутку з класичної колонки Marshall лунає рок, блюз, фанк і хіп-хоп. В більшості своїй це классика: Дін Мартін, Луї Армстронг, ФренкСінатра, TheRollingStones тощо. Барберів відразу помітно, усі як на підбір – з доглянутими бородами та стрижками у чорних класичних поло.



Традиційне привітання-рукостискання, безкоштовні напої. А тут уже будь-що на ваш смак: кава, чай чи щось міцніше, наприклад, імпортний віскі, ром або пиво.



Мені пощастило поспілкуватися із співвласником BarbershopGentlemen’sClub у Луцьку, Миколою, який розповів, що барбершопи Gentlemen’sClub – це всеукраїнська мережа чоловічих клубів. Сам Микола приїхав зі Львова, вирішивши розвивати барбер-культуру на Волині.



Традиція відвідувати чоловічі перукарні з’явилася в 30-х роках минулого століття в США. Назва походить від слова «барба» – борода. Голили в таких салонах гострою клинковою бритвою. Але після винайдення так званої «безпечної» бритви, відвідувачів у барберів значно поменшало.

Культура «чоловічих клубів» в України лише починає зароджуватися. І якщо у великих містах такі клуби уже конкурують між собою, то в Луцьку ера чоловічих клубів лише розпочинається.

«У світі є такі суворі барбершопи, куди взагалі не пускають жінок. Ми ж, навпаки, взяли адміністраторів- дівчат на роботу. Нічого не маємо проти того, що жінки почекають своїх чоловіків на дивані в клубі, зігріються кавою або чаєм. Але перукарські послуги їм надавати не будемо», - ділиться традиціями чоловічих клубів Микола.



«Любимо та цінуємо кожного клієнта. Мені дуже подобається, коли чоловіки не хочуть іти з нашого барбершопу, адже похід до майстра – це відпочинок у задоволення. Завітайте у клуб для джентельменів і відчуйте на собі вправність і турботу наших барберів», - додав він.



Для гостей чоловічого клубу в барбершопі пропонують послуги: чоловіча стрижка ножицями та машинкою, стрижка бороди та вусів, бриття бороди та вусів, камуфлювання та сімейна пропозиція: батько + син. Окремо варто розповісти про послугу «королівське гоління» - традиційне гоління. Лише крем для гоління та небезпечна бритва. Результат після такої процедури вражає – шкіра гладка та без єдиного порізу. Для прихильників традиційних стрижок – машинки із різними насадками.

Варто додати, що на ці послуги можна придбати подарунковий сертифікат. Це чудова можливість привітати чоловіка, батька чи брата зі святом!



Окрім того в клубі можна придбати якісну косметику із США, Нідерландів, Австралії для догляду за бородою та головою. Це різноманітні: креми, помади, пасти, глина, віск, лосьйони, бальзами та багато іншого доступного лише тут.



***********
Сідаю в зручне крісло. Коротко обговорюю з майстром, що хочу змінити. Від нього не отримую незрозумілих поглядів чи своїх порад щодо моєї зовнішності. Впевнений, що якби я потребував поради, барбер обов’язково порадив. Але чоловіки вміють розуміти «мовчки».



Одночасно зі мною в залі троє клієнтів. Кожен зайнятий своєю справою: спілкуються з майстром та обговорюють покупку нової автівки, із задоволенням потягує міцний напій із скляного стакану. Я відчуваю, ніби прийшов на зустріч із старими друзями.



Стригли мене ножицями, опісля пройшлися машинкою із різними насадками. Бороду рівняли машинкою та ножицями.

Опісля, вирішив спробувати королівське гоління небезпечним лезом – екстремально, але по-чоловічому. Відчув, як у мене у венах закипала кров від відчуття близькості гострого леза біля моєї шиї.



Барбер Анатолій неочікувано для мене перевів крісло в лежаче положення. Майстер пояснив, що це для зручності клієнта, аби не доводилося крутити головою під час бриття.

До моєї шевелюри застосували і різну косметику – матову пасту та віск. Отримав масу нових, головне приємних, відчуттів!

Барбершоп – це наче улюблений паб, де ти почуваєшся комфортно. Пробач кохана, тепер я часто буду відвідувати клуб для чоловіків!

***

Записатися онлайн можна на сайті http://gentlemensclub.com.ua/ або за телефоном 067 777 58 06

Барбершоп працює з 10:00 до 21:00 щодня без вихідних.

Також обов'язково завітайте на сторінки BarbershopGentlemen’sClub в Instagram та Facebook



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крутий барбершоп! Відвідую постійно .
Відповісти
Останні статті
«Абетка» Петра Шпиги
23 жовтень, 2017, 11:10
Віскі, бороди, тестостерон: у Луцьку відкрили клуб для чоловіків
23 жовтень, 2017, 09:42