Чого чекати волинській міліції від Євро-2012?

Чого чекати волинській міліції від Євро-2012?
З першого січня 2012 року на усіх іграх чемпіонату Першої, Другої та Прем’єр-ліги України, кубкових чемпіонатах з футболу, а також усіх змаганнях під егідою ФІФА або УЄФА міліція охоронятиме порядок лише за межами стадіону.

Усередині за порядком стежитимуть стюарти футбольних клубів.
Про такі вимоги і норми Міжнародної федерації футболу повідомив 21 листопада виконувач обов’язків начальника відділу організації охорони громадського порядку УМВС в області Володимир Солоненко.

Міліція матчі тепер не дивитиметься

У міліції кажуть, що з нового року уся відповідальність за безпеку на стадіонах лягатиме на плечі футбольних клубів і організаторів матчів. А отже, волиняни вже не побачать звичну картину, коли в кожному секторі стадіону знаходиться по декілька міліціонерів, а фан-сектори охороняють бійці спецпідрозділу «Беркут».

«З першого січня вступає в дію новий закон України про особливості забезпечення охорони громадського порядку під час проведення футбольних матчів. Цим законом обумовлено це питання, яке вже давно практикується в іноземних країнах. Під час проведення матчів безпосередньо на стадіоні працівники правоохоронних органів будуть відсутні», – зазначає Володимир Солоненко.

Утім, правоохоронці запевняють, що долучатимуться до охорони порядку, якщо все ж таки заворушення на трибунах почнуться.

Крім того, безпосередньо на матчах чемпіонату Євро-2012, що відбудеться улітку наступного року, міліція разом зі стюартами перевірятиме вміст сумок вболівальників.

На допомогу галичанам поїдуть 200 волинських міліціонерів
Для надання практичної допомоги львівській міліції в рамках Євро-2012 до міста Лева поїде понад 200 міліціонерів з Волині. Протягом місяця вони охоронятимуть вулиці Львова, прилеглу до стадіону «Арена-Львів» територію.

Заступник начальника УМВС в області з громадської безпеки Володимир Поліщук каже, що відібраний загін вже нині активно готується до патрулювання в рамках Євро-2012. Зокрема, проходить інструктаж та вивчає мову.

«У нас організовані курси по вивченню англійської мови щотижнево. Є визначені люди, працівники міліції, які посилено вивчають англійську. В основному це склад, який буде надавати допомогу львів’янам . Крім того, є люди, які на достатньо високому рівні володіють англійською мовою», – каже Солоненко.

Що буде на Волині

Хоч безпосередньо на Волині матчі не відбуватимуться, однак в області очікують великий потік транзитних туристів. Аби забезпечити спокій на дорогах, на Волині вже з першого грудня обіцяють відкрити три стаціонарні пости. Зокрема, в районі Маневицького, Любомльського та Цуманського перехресть.

«Область межує з республіками Польща і Білорусь, і ми маємо дев’ять пунктів перетину кордону, через які будуть пересуватися делегації, вболівальники, громадяни інших держав, які будуть їхати, щоб бути присутніми на футбольних матчах. Відповідно основним завданням волинської міліції буде охорона громадського порядку та дорожнього руху в місцях та на території компактного проживання гостей», – зазначає Поліщук.

У самому ж Луцьку під час проведення Євро роботу оперативних співробітників та чергових, можливо, переведуть на посилений варіант оперативно-службової діяльності і ведення посиленого цілодобового патрулювання вулиць.

Фани Волині добрі, але нецензурні

Володимир Поліщук зазначив, що волинська міліція також контролює потенційних порушників, які можуть хуліганити під час футбольних матчів.

«У нас є фанати і в нас є відповідна інформаційна база даних на цих осіб, які затримувалися за скоєння правопорушень під час проведення футбольних матчів. На обліку даної бази перебуває близько 25 осіб-фанатів ФК «Волинь» і 54 особи футбольного клубу «Карпати Львів», які затримувалися на території нашої області за порушення громадського порядку», –зазначив Поліщук.

«На жаль, культура вболівання в Україні ще не на тому рівні, коли би людина з сім’єю могла би прийти і не чути цих викриків нецензурного змісту, скандувань, які чути в районі 40-го кварталу», – додає Солоненко.

Втім міліціонер зазначає, що футбольні фанати ФК «Волинь» є одними з найкращих в Україні.

«Це люди неконфліктні, з ними немає непорозумінь, недавно перестали палити фаєри. Адже клуб має великі штрафи за це. Стільчики завжди цілі», – зазначає Солоненко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Чого чекати волинській міліції від Євро-2012?
22 листопад, 2011, 13:15
Колекторів хочуть знищити
16 листопад, 2011, 16:15