ТОП-5 фільмів від письменниці Ольги Ляснюк

ТОП-5 фільмів від письменниці Ольги Ляснюк
Списком улюблених фільмів з Інформаційним агентством ВолиньPost поділилася письменниця, голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Ольга Ляснюк.

Вона пояснює, що коли йдеться про улюблені фільми, як і з улюбленими книгами виникає багато складнощів. Це пов’язано з тим, що письменниця має багато улюбленого у різних жанрах кінематографу: короткому метрі, мультфільмах, арт-хаусі, якісних серіалах.

Найбільше письменницю вразили фільми дитинства.

«Це фільми, назви яких я не пам’ятаю, але тоді людина, мабуть, здатна до вражання. Це фільми, які я бачила в дитинстві, на які чекала, коли вони за програмою з’являться», - згадує Ольга Ляснюк.

Письменниця дуже любить роботи українського режисера Ірини Цілик. Пояснює, це тим, що у короткому метрі передати якусь історію, неповторні емоції дуже складно.

«Є так багато людей талановитих. Боюсь когось образити, не назвавши його. Насправді, вони варті того, щоб їх називали і знали. З акторами усе простіше – улюбленого просто нема», - розповідає Ольга Ляснюк.

Каже, що їй подобаються багатогранні, багатопланові актори. Ті, які вміють перевтілюватися від героїв-коханців до жебраків.

Ольга Ляснюк зізнається, що хотіла б розповісти і про фільми Еміра Куструріци.

«Зважаючи на його позицію, підтримку Криму у складі Росії, я від цих фільмів відійшла. Хоча у мене з давніх – давен лежить диск з усіма його фільмами, колись подарували. Але зважаючи на все, Кустуріцу і Бреговича я викреслила зі свого життя, зі своїх уподобань, хоча якраз ці фільми, якби не отака ситуація, могли би претендувати на топ-5. Однозначно», - розповідає письменниця.

Топ-5 фільмів Ольги Ляснюк

«Три горішки для Попелюшки», Чехія, 1973 рік

«Без цього фільму для мене не настає Новий рік. Я не могла його оминути, хоча він випадає зі списку моїх вподобань. Люблю цю казку. Дуже трепетно до неї ставлюся, тому не розчаровуюся у ній».



«Білий птах з чорною ознакою», Україна, 1970 рік

«Звичайно, треба дивитися українське кіно. Дуже люблю фільми кіностудії Довженка. Вони такі давні, ніби то. Мене вражає, що могли люди зробити в кіно, не маючи спец ефектів, які зараз є».



«P.S. Я кохаю тебе», США, 2007

«Цей фільм зворушив і перевернув мене. Перевернула моє уявлення не головна лінія любові, яка найбільше розкрита у фільмі, а те, наскільки по-різному можна ставитися до різних подій. Подивіться цей фільм, хто ще не бачив. Він справді хороший. Книгу, за якою знятий фільм, не читала. Мені сказали, що вона значно слабша, не хочу розчаровуватися. На цю сходинку поставила б ще один фільм «Історія кохання» 1970 року. Він колись теж на мене вплинув. Це ніби мелодрами, але ті, які не можна назвати «милом».



«Помин», Україна, 2012 рік

«Не можу не згадати про отой короткий метр. Тому ця позиція присвячена короткометражці – «Помин» Ірини Цілик. Там зачеплена тема, яка зараз болісна для нас, для України, для українського села. Раджу подивитися цей фільм, тим більше це короткометражка».



«Думками навиворіт», США, 2015

«Мої улюблені мультфільми. Тут за пальму першості могли змагатися просто сотні мультфільмів, починаючи від «Петрика П'яточкіна» і закінчуючи сучасними драконами. Вибрала навмання – «Думками навиворіт» студії Pixar. Не тому, що він аж такий найулюбленіший. Просто улюблений із усіх улюблених».



ТЕКСТ - Олена ЛАУЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.