У шість років уже привезли кубок із Польщі

У шість років уже привезли кубок із Польщі
Цим хлопчикам виповниться усього сім років, а їхня команда разом тренується всього лиш із травня 2017-го. Проте навіть за такий мізерний проміжок часу цей дружній колектив почав грати в регулярній першості Дитячої ліги Волині та здобув два п’єдестали пошани на міжнародних турнірах в Україні та Польщі.

В чому ж секрет успіху? Наша розмова про надзвичайно цікаву команду «Адреналін-11» із тренерами Олександром Слабецьким та Андрієм Тучкевичем.

- Як було створено цю команду?
- Цю групу ми набрали навесні минулого року, і, щоб не робити відразу паузу, то влітку не відпочивали, а натхненно тренувалися. У теплу пору року до жовтня працювали на нашому майданчику зі штучним покриттям, що на вулиці В’ячеслава Чорновола, а в жовтні вже перейшли у спорткомплекс «Адреналін».Тоді ж подали заявку на участь у дуже хорошому турнірі – Дитячій лізі Волині під егідою Асоціації міні-футболу (футзалу) Волині. Це ні з чим незрівняний досвід для маленьких футболістів, адже тільки під час таких матчів шліфуються навики, напрацьовуються характер та командний дух.

- Як наважилися на кубок у Замості?

- Попри вік нашого колективу, ми поїхали в Польщу на міжнародний турнір святого Миколая. Понад те, в Замості ми змагалися з опонентами 2010 року народження, тобто з на рік старшими командами. Тим приємніші стали срібні медалі за зайняте нами друге місце. І тренери, і батьки були щасливі, бо наші хлопці проявили себе якнайкраще.

До слова, були дітки, з якими не їхали ні мама, ні тато – вважаю, що це яскравий показник рівня довіри до ДЮФК «Адреналін» та тренерів.



- Знаємо, що були ви близькими до перемоги на домашньому турнірі…

-Другим вагомим успіхом став виступ на традиційному масштабному «Різдвяному кубку ФК «Адреналін». Цього року підібралися дуже потужні суперники. Усе в нас йшло добре – на груповому етапі тільки один м’яч пропустили. У півфіналі випало грати з вінницькою ДЮСШ «Блохіна-Бєланова», які вже разом займаються три роки.

І десь цього досвіду нам забракло, адже вели 2:0, але не втримали. Тож нічия 2:2, яка матеріалізувалася в лотерею післяматчевих пенальті. Там більш поталанило Вінниці. В поєдинку ж за ІІІ місце зустрічалися з командою ФАРР-2 (Футбольна академія раннього розвитку) й здобули бронзові нагороди.Тож маємо «срібло» та «бронзу» - тепер чекаємо «адреналінівського» «золота», і воно в такої команди неодмінно буде.



- У вашому клубі в групі «Джуніор» тренери першочергово розвивають координацію та базові вміння зупинки і пасу. Над чим працюють тренери з шести-семирічними футболістами?
- Так, у цій віковій категорії дітки вже з координацією потоваришували. Тож акцентуємо свої зусилля над зупинкоюй передачею м’яча через усю ширину поля, рухом із м’ячем, дриблінгом між фішками, обводкою та роботою над фінтами. Вчимо бити по воротах уже підйомом, фіксувати ногу. Бо якщо в цьому віці дитина не засвоїть правильний удар, то потім може бути пізно.

Крім того, починаємо працювати над триманням м’яча – щоб гравець бачив партнерів та можливий пас для кількох варіантів розвитку атаки.

- Який наступний турнір ставите собі за ціль?
- Маємо два запрошення на березень – в Ізмаїл Одеської області та Львів. Поки що не прийнято остаточного рішення, тож будемо ще радитися.



- Чи можуть потрапити до цієї команди нові гравці?
- Звичайно, що можуть! От навіть на сьогоднішнє тренування тато привів сина – і він нам повністю підходить. Повірте, ми в нашому клубі любимо всіх дітей, тож приділяємо увагу всім. А якщо в дитини є футбольні задатки, то з нею працювати одне задоволення.

- Що повинні мати із собою батьки та діти, що йдуть на перше заняття?
- Взуття, спортивний одяг та гарний настрій. Як ми кажемо – прийти та піти із посмішкою. Все решта в нас є. Спеціально футбольну форму купувати не потрібно, адже в нас можна придбати нашу клубну із логотипом ДЮФК «Адреналін» та прізвищем майбутнього чемпіона.
Тренування відбувається тричі на тиждень – понеділок, середа, п’ятниця, тому запрошуємо!


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.