«Вулиці – ніби зона бойових дій»: лучанин розказав про райони Єгипту, закриті від туристів

«Вулиці – ніби зона бойових дій»: лучанин розказав про райони Єгипту, закриті від туристів
Луцький екс-поліцейський Володимир Галишин розповів про подорожі Індійським океаном та поділився враженнями від «нетуристичного» Єгипту.

У рубриці «Нотатки мандрівника» для Інформаційного агентства ВолиньPost хлопець розповів про Єгипет, який не показують туристам.

"Я люблю мандри. Як у фільмі про Джеймса Бонда – «The world is not enough». Зараз моя робота пов’язана з тривалими подорожами на торгових кораблях. І менш ніж за два місяці я встиг побувати у зовсім нетуристичному Єгипті, Шрі-Ланці, Мальдівах та на Сейшельських островах, пройти узбережжя Сомалі і Ємену, політати на Emirates і ще багато чого.



Почну з Єгипту.

Ніколи не розумів приколу матрасного відпочинку: приїхати за кордон, вивалити целюлітне пузо чи обвислу дупу під сонце і так шкваритися тиждень, а вечорами глушити горілку. Максимум – виїхати глянути піраміди і Сфінкса.

Це, зайченятка мої дорогі, до одного місця. І справжнього Єгипту ви так не побачите. Чому? Бо існує два Єгипти: туристичний, де діють одні правила гри, де усе більш-менш культурно, який охороняє велика частина єгипетської армії, заточена суто під цю функцію, і куди корінному єгиптянину, до речі, потрапити ой як непросто.

А є справжній Єгипет: жахливі вулиці, гори сміття всюди, відсутність світла, крім основних доріг, «no-go» зони для білих і так далі. Отам – цікаво, хоч і небезпечно, але там справжнє життя, а не фейк, прикритий пластиковою вивіскою.

Офіс моєї компанії знаходиться у місті Суец, в самих нетрях. Коли я зробив черговий селфач у свій перший день там, то зрозумів, що міг би підписати його «Фалуджа», «Багдад» чи «Дамаск» і ніхто б не зауважив різниці.

На вулицях – розруха і злидні. Коли я піднімався на 4-й поверх в офіс, то побачив, що просто під сходами живе родина, як мінімум з 6 чоловік. Тобто вони просто відгородили собі фанерою шматок території і живуть. Постелили навіть килим при вході. Подумаймо одночасно про те, де у них туалет, наприклад. І так у кожному будинку, без перебільшення.

Вулиці – ніби зона бойових дій. У мене взагалі асоціація була з першою місією у «Call of Duty Modern Warfare 2».



Є там, звичайно, і позитиви. Клімат легший, ніж в Катарі чи Шрі-Ланці. Шикарні шосе між містами. У Суеці є місце, де готують класну "нажористу" піцу за розумні гроші і без діареї на додачу. Бувають непогані готелі: можу порекомендувати Green Hotel у Суеці. Більше я поки що плюсів не зауважив, але якщо знайду, то напишу обов’язково.

Як екс-солдафон і полісмен, можу сказати, що армія і поліція там – це просто анекдот. Недивно, що їх євреї розмолотили усі рази при дикій чисельній перевазі.

Єгиптяни – це окрема тема. Араби – це, в принципі, унікальне явище. Коли я жив у Катарі, то почав поважати арабських джентльменів, яким за 40 і які мають виховання, манери і все інше. Їх таких небагато відносно загальної популяції, але вони є і це радує. Хто не знав – араби з країн аравійського півострова – це найбільш трушні араби, які на усіх інших арабів дивляться дуже звисока.

А єгипетські араби це – "хитрожопі", наглі і дикі створіння. Зрозуміло, що винятки завжди є, але загальне правило саме таке. Рецепціоніст у готелі хотів одружити мене з якоюсь зі своїх родичок. Типу, тобі уряд кредит дасть, відкривай шаурмічну, роби дітей і все буде агонь.

Офіціантка у кафе, яка обслужила паскудно далі нікуди, внаглу стоїть з протягнутою рукою і вимагає чайових.

Взагалі, надурити білого – для них, як вищий пілотаж, карму очищує. А до чого вони жадібні, то одеситам чи донбащукам і не снилося.

Найкраще у Єгипті (як і у Львові) – це звалити звідси, поставивши собі галочку в списку відвіданих країн і збагатившись цінним антропологічним досвідом".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З таким жаргоном йому у Сомалі і жити! О-то так розповідь - жах!
Відповісти
Ну яке ж ти отримав задоволення від того,що ти побачив кучи сміття та іншу гидоту? Горе турист!
Відповісти
Виліз з дикого хутіра, в армії і поліції зрозуміло всім чому не затримався, та вже дере носа над іншими, а сам напевно матрос-стажор
Відповісти
Мова у екс-мента - "розкішна"
Відповісти
А де ж фото? Де підтвердження? Пусті балачки та й годі.
Відповісти
Це ж треба таке хоббі мати. На край світу їхати для того, щоб вступити в лайно
Відповісти
Неграмотний, низькоосвічений, погано вихований, брудний, смердячий, але вельми зарозумілий мент спробував пошитися у популяризатори подорожей.
Відповісти
Останні статті
«Вулиці – ніби зона бойових дій»: лучанин розказав про райони Єгипту, закриті від туристів
03 жовтень, 2018, 06:50