Якість та екологічність: у луцькому салоні елітних фарб і штукатурок «San Marco» провели семінар для хіміків*

Якість та екологічність: у луцькому салоні елітних фарб і штукатурок «San Marco» провели семінар для хіміків*
Тоді як увесь світ працює над різноманітними проектами, аби поліпшити екологічну ситуацію, Україна поки пасе задніх. Здавалося б, у будівельній сфері все просто: є натуральні матеріали лише бери і працюй. Але в гонитві за прибутком компанії намагаються здешевити собівартість товару і додають у його склад дешеві складники, котрі шкодять не лише довкіллю, а й здоров’ю людини.

Однак у Луцьку вже декілька років працює компанія «San Marco», що перевернула уявлення про ринок будівельних товарів і вчить своєму досвіду інших.


Методист управління освіти Луцької міської ради Леся Сушик розповіла, що у місті працюють методичні осередки, зокрема, семінар-практикум у Новій українській школі та освіті. Оскільки хімія має практичну спрямованість, важливо переймати досвід різноманітних фірм та установ, аби в подальшому навчати цікавим підходам та новаціям учнів.

Тож більше десятка вчителів хімії із міських закладів освіти завітали в креативний офіс салону «San Marco» імпортних елітних штукатурок та фарб у Луцьку на вулиці Ковельській, 20, що спеціалізується на виробництві фарб і декоративних покриттів найвищої якості.

«У нас було заняття в краєзнавчому музеї та надзвичайно цікава зустріч з реставратором, який як здійснювати реставрацію, використовуючи знання з хімії. У «San Marco» ми прийшли, аби побачити практичне застосування шкільного курсу хімії в побуті і в цілому у сучасності. Досвід такої успішної фірми зможе вмотивувати школярів навчатися», – зауважила Леся Сушик.

Керівник салону «San Marco» Олександр Стаднюк поділився, що втілення бізнес-ідеї розпочалося понад 4 роки тому лише з ентузіазму, без будь-яких інвестиційних коштів. Нині «San Marco» є не лише в Луцьку, а й у Ковелі. Також невдовзі в Україні запрацюють ще два салони.

Олександр Стаднюк раніше працював штукатуром і побачивши усе зсередини захотів внести кардинальні зміни у цей ринок, зробивши акцент на високій якості та екологічності матеріалів.

«Я на все дивлюся нестандартно. Наприклад, у нас є справжній метал, який піддається корозії протягом 5-10 років під впливом навколишнього середовища. Але я задався ціллю, чи можна перетворити дерев’яну дощечку у поверхню з корозією, тільки швидше. Я підловив момент, що останні декілька років тематика корозії, іржі, бетону стала дуже трендовою і актуальною. Ми почали одні з перших у місті впроваджувати це в життя, використовуючи натуральні сполуки та працю не природи, а людей», – розповів керівник салону.

Олександр Стаднюк каже, що, на жаль, у гонитві за прибутком, компанії забувають про дуже важливий фактор – екологію.

«До мене часто приходять і кажуть, що бачили все те ж саме в іншому магазині, але значно дешевше. Проте на цей факт я можу навести десять аргументів. Треба у першу чергу задумуватися з чого складається продукція. У багатьох фарбах містяться, наприклад, тяжкі метали. Через деякий час люди починають скаржитися на проблеми зі здоров’ям і розуміють, що знехтували ним, зробивши акцент на дешевизні. Також там використовують акрил, який не дає вашій домівці дихати, хай би з яких еко-матеріалів ви перед фарбуванням його не побудували», – констатував він.

Тому «San Marco» співпрацює лише з тими виробниками, які пройшли систему сертифікації і мають найвищі показники класу «А+».

Компанія постійно розвивається та переймає досвід в успішних країн світу, зокрема, Австрії, Німеччини, Італії, Чехії. Завдяки унікальній технології європейського виробника у «San Marco» можуть надати будь-якому матеріалу будь-яку текстуру: шкіри, деревини, металу, тканини, каменю.

«Ми не зупиняємося на досягненням і постійно впроваджуємо щось нове. Візьмемо до прикладу трендовий у Європі метод пікселя. Наприклад, у міді однорідна система окислення, але ми зробили її неоднорідною, у пікселях», – відзначив Олександр Стаднюк.

Окрім того, у «San Marco» не лише допоможуть підібрати декоративні матеріали імпортного виробництва, а й провести необхідні роботи у приміщеннях комерційного призначення чи житлі. До того ж, «San Marco» має низку надійних партнерів, які допоможуть вирішити питання гідроізоляції, теплоізоляції, встановлення сантехніки тощо.

«Ми працюємо там, де потрібна фаховість, відповідальність і розуміння того, що ти робиш», – наголосив керівник салону «San Marco» Олександр Стаднюк. Один із таких проектів – реставрація та ремонт ресторану «Корона Вітовта», котрий входить у сотню найкращих закладів України.

«У мене є три правила роботи: порядність, чіткість і якість. Це – найбільший секрет успіху. Коли нам ставлять завдання, ми викладаємося на всі 1000 %», – підкреслив засновник салону.

Учитель хімії гімназії №18 Валентина Борисівна додала, що такі зустрічі – надзвичайно важливі, адже у школі виховують дітей, які можуть досягти успіху завдяки впровадженню новацій, як роблять у «San Marco»:

«Успішну людину нелегко виховати. За успіхом лежить величезна праця. Наша праця полягає в тому, аби вкласти у дітей це бажання стати успішним, бути кращим, робити те, що тобі дається. Учням важливо чути таких успішних людей, як Олександр Стаднюк, тож ми сподіваємося на подальшу співпрацю».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Якість та екологічність: у луцькому салоні елітних фарб і штукатурок «San Marco» провели семінар для хіміків*
07 грудень, 2018, 10:00