«Нікому то не треба», або Як я проходила медогляд

«Нікому то не треба», або Як я проходила медогляд
Від редакції ВолиньPost:

Історію, описану нижче, розповіла лучанка Руслана, яка завітала у редакцію. Сказала, що вперше у житті проходила медогляд. І хоч і до цього була знайома з особливостями вітчизняного медичного обслуговування, та все ж останній медогляд став, з її слів, «останньою краплею».

«Я розумію, що це до певної міри формальність. Ну, але ж не можна так байдуже ставитися до пацієнтів!», - сказала Руслана.

І додала, що, можливо, після прочитаного медики задумаються, що мають справу не з безликою масою покірних пацієнтів, а з людьми, на утриманні яких вони знаходяться. І за здоров’я яких вони несуть відповідальність.

Зрештою у правдивості нижчеописаного може переконатися кожен, кому доводилося б хоч раз «вибігувати» медичну довідку про проходження медогляду.


ДЕНЬ ПЕРШИЙ, КОНВЕЄРНИЙ

Почала я з елементарного: зателефонувала у довідкову службу луцької поліклініки № 2, запитала, з чого починати свою медоглядівську подорож. Сказали – стартувати від 112 кабінету.

Прийшла під двері з цифрою 112. Перша думка: хвала Богу, не така вже велика черга і вільне місце на лавочці!

Неосвітлений коридор першого поверху ніяк не дозволяв розважити очікування чтивом, як планувала. Тож довелося зайнятися традиційною для людини з черги справою: вивчати сусідів.

Таааак… Бабця, бабця, дідусь (невже їм теж медогляд на профпридатність потрібен?!), троє хлопців (очевидно, що вчорашні школярі), дівчина з плеєром, за якою займала чергу. Ага! Окрім плеєра, у неї в руках медична картка… А де моя?

Біжу до реєстратури. Черга чимала, але просувається швидко. Лишилася вагітна дівчина, я – наступна. І тут – перший сюрприз із неприємним писклявим голосом: «Я понесла картки, скоро буду».

Десять хвилин очікування дозволили моїм мізкам народити логічно-риторичне питання: куди з реєстратури носять картки? Зрозуміло, коли приносять: до прикладу, від дільничних лікарів після хвороби. А куди їх заносять?..

За десять хвилин жінка забігла назад до реєстратури, вхопила свій білий халат і знову вибігла. Що ж, невеличкий натяк на відповідь я отримала: туди, куди носять медкартки, без білих халатів не пускають.

Уникну розповідей про те, як, повернувшись, працівниця реєстратури ще кілька хвилин вдивлялась в люстерко і відновлювала макіяж вологою серветкою – я теж жінка, розумію, що є речі, які понад усе. Лише було шкода вагітну бідолашку переді мною…

* * *

Повернувшись під двері 112-го, чекати довелося недовго. Єдиним нюансом, який трохи порушив заплановану схему, але все ж не зміг зіпсувати настрою, стало двійко пенсіонерок-подруг, які запевнили мене (та я й не збиралась сперечатись!), що мають право поза чергою перевірити тиск. Та, звісно, звісно!.. (Повага до старшого покоління в мене зникне дещо пізніше, правда, в цьому ж приміщенні).

Симпатична молодичка в білому халаті прийняла швидко. Вручила бланк для медогляду (форма 086-0), чітко розписавши на бланкові, в який мені кабінет, до якого спеціаліста і навіть години прийому.

Я б її навіть розцілувала за це, якби не була зайнята звужуванням своїх заокруглених очей: ті вилазили з орбіт, поглянувши на перелік кабінетів/лікарів. Ідея пройти чесний медогляд була на грані зриву.

«А можна так, щоб в одному кабінеті це вирішити?» – питаю.

У відповідь почула невпевнене «Нууу…». Якби дівчина не зам’ялась, я б втратила унікальний шанс познайомитись з медициною не через фільми про Хауса та Бикова. Але вона тягнула час, і я вирішила таки проходити усе чесно.

«Ні, то – ні. Будемо, значить, оглядатись», – резюмувала я і пішла колекціонувати лікарські печатки.

До речі, один запис я вже мала: навпроти «Терапевт» дівчина нашкрябала «АТ – 120/80». Зайвим буде казати, що ніякого АТ (тобто артеріального тиску) вона мені не вимірювала. Та і з цифрами помилилася: не пам’ятаю, щоб мій тиск перевищував 110/55.

Сусідній кабінет № 111, приймає лор. Черги немає. Радію: нарешті перевірю горло, яке 14 років пропускало через себе тютюновий дим.

Заходжу, посміхаюся: «Доброго дня! А я до Вас – оглядатися прийшла». Я направду звикла, що у відповідь на усмішку – усміхаються, а на «Доброго дня!» – вітаються…

Наївна! Сомнамбула в медичному халаті, ніби на відео в режимі уповільнення, без жодного слова витягла з моєї руки довідку, розписалася, поставила печатку, відсунула від себе на край столу і ні разу навіть не глянула на мене. Так, в беззвучному режимі, я отримала своє перше «Здорова».

Не здивувавшись, а швидше образившись на повне ігнорування мого вухо-горло-носа, пішла до дерматолога, кабінет № 119. Думаю: ну тут, з моїми гормональними реакціями у вигляді обов’язкових двох-трьох прищів, я так просто не відкараскаюся…

Аякже! Дужий чоловік солідного віку і, очевидно, веселої вдачі оптимістично зарядив мені прямо в лоб: «Шкіра гладка, висипів нема, скарг – теж. Здорова!» Ну, здорова, так здорова – Вам, пане лікарю, видніше…

Що там ще? «Дві гривні на розвиток кабінету», - додав лікар не менш оптимістично…

Гінеколог, кабінет № 116. Прийшла з готовністю почути «Здорова» і піти. Лікар давай мене про оглядовий набір питати. Я так щиро здивувалася: «А Ви що, мене оглядати будете?» Ти диви! З третьої спроби натрапила на лікаря, який виявив бажання перевірити мій стан здоров’я!

Враховуючи наявний досвід оглядів у цій галузі, авторитетно заявляю: гінеколог зробила все, як треба, і навіть записала на листочку години свого прийому, щоб я при бажанні змогла до неї приходити.

Єдиний нюанс: результати аналізів будуть лише за тиждень, а в картку огляду лікарка написала своє «Здорова» вже сьогодні.

Стоматолог із 103-тього кабінету не був оригінальним. Навіть не глянувши в мою сторону, щоправда кинувши в простір «Доброго дня!», шльопнув по картці двома печатками «Порожнина рота санована» і «Лікар такий-то».

Бігаючи між кабінетами, я зайняла місце в чергах на рентгенівський знімок (каб. 107) та аналіз крові (каб. 110). Час від часу перевіряла, чи живий ланцюжок хоч трохи зрушувався з місця.

У рентгенкабінеті заважали постійні технічні перерви – лікар то знімки носив кудись (може, Тудиденевпускаютьбезбілиххалатів?), то кімнату провітрював… Я не стежила за відмазками, бо й собі бігала пити каву.

(До речі, про каву. Найближче її можна випити на зупинках громадського транспорту. На тій, що поруч – за 3 гривні еспрессо такої собі якості, на зупинці навпроти – дуже смачна кава за 5 гривень).

Зорієнтувалася в місцевих «законах виживання»: в кабінет потрапляє не той, хто довше чекає, а той, хто робить нахабніший вигляд зі словами «я ще годину тому за цим чоловіком займала!».

Здати аналіз крові заважали натовпи бабусь, які з незрозумілим мені кличем «Ми на цукор, нам – вже!» час від часу переривали будь-яку логіку очікування.

Зрештою рентген зробила без пригод.

Зі здачею крові – кумедніше. Сідаю в крісло, дівчина мені: «Вам палець колоти?» Я – суцільна наївність: «А що, тепер беруть кров без проколів?..»

За мить обоє розсміялися. Я пообіцяла не казати, що крові у мене тут не взяли. За це мені зробили черговий запис в довідці.

ДЕНЬ ДРУГИЙ, СПОВНЕНИЙ ТЕРПІННЯ

Другий поліклінічний день почала без гумору і характерної мені любові до людей. Стала типовим пацієнтом.

Здала кров. Цього разу мене таки вкололи. Націдили крові в трубочку. На моє «Все?», що означало бажання притиснути до рани ватку зі спиртиком, отримала: «Я скажу, коли все».

Лікарка зробила якісь записи і жодного разу після мого питання не торкнувшись пальця, лише після закінчення бюрократичних моментів, дозволила: «Прикладіть вату!»...

Далі було півторагодинне очікування в черзі до окуліста з періодичною перевіркою, чи все ще немає хірурга, на дверях якого – неоднозначний напис «Уролог. Хірург для медогляду». Раніше мала трохи інше уявлення про те, хто такий уролог…

Коли врешті дійшла моя черга до окуліста у 321-му кабінеті, отримала новий заряд емоцій. Лікарка з порога, глянувши на мою меддовідку, заявила: «Я медогляди не проводжу. Після обіду в 325-тий кабінет».

«Ви жартуєте?! Я другу годину чекаю, щоб Ви відмовились мене приймати???»

Мій словесний потік переконав леді в білому: «Добре, добре – зараз прийму цю жіночку, тоді заходьте». Та щастя було недовгим. Поки я знову опинилася по ту сторону дверей, до черги приєдналося дві пенсіонерки, які заявили, що їм – без черги…

«А ну вас» - подумала я про лікарів загалом, і про окуліста зокрема. І пішла з поліклініки…

* * *

…Не назавжди, звісно (куди я без довідки?) В лікарню повернулася після обіду. Щойно пройшов рясний дощ, і я робила ставку на деактивацію лучан пенсійного віку в негоду.

Не помилилася – водою змило не тільки пил з асфальту, а й всіх клієнтів поліклініки. В порожніх коридорах без проблем потрапила на прийом і до хірурга, і до окуліста (вже до іншого – принципово не пішла до непривітної тітки з 321-го).

Обидва лікарі, очевидно, в силу невеликого напливу людей, навіть поцікавилися (!) станом мого здоров’я.

У хірурга я з’ясувала, що серед можливих претензій, з якими йдуть до цього спеціаліста, – «грижа, вени та геморой».

А окуліст, зробивши невпевнену спробу розібратися, який саме у мене зір, врешті вирішила відправили мене до інших спеціалістів. «Сходите в «Оптику» – тільки саме в ту, що на Молоді, там комп’ютерне обладнання». І на тому спасибі… (Зрештою якийсь діагноз у меддовідку лікар таки вписала).

Лишився мій дільничний лікар. На прийом прийшла за півгодини до початку, аби бути першою в черзі. Прочекала потрібні тридцять хвилин. Плюс ще дев’ятнадцять – лікар запізнювався. І жахливо розчарувалася від того, що черга за мною так і не намалювалася. Очевидно, попит на дільничних лікарів куди менший…

Виявилося, що місія дільничного лікаря полягала лише в тому, щоб переписати з моєї карточки у довідку інформацію про зроблені щеплення. Переписала. Усміхається, протягує мені довідку.

Тут у мене черговий раз просинається сумління пацієнта. Я ж три роки «тупо» ігнорую іменні запрошення прийти і зробити чергове щеплення, які надсилає мені поліклініка... Виходить, якісь важливі щеплення я таки пропустила! А лікарка ні слова не каже…

«У мене зі щепленнями точно все гаразд?», - обережно перепитую медика. «Дитино, з моїми щепленнями всі проходять висновок, і ти пройдеш!», – завірила медсестра.

(Для тих, хто не в курсі: висновок – це фінальна стадія медогляду. Треба прийти до лікаря Якийставитьвисновок, він шльопне печатку, і моя довідка набере статусу «ДІЙСНА». Майже як у «Казці про Трійку» Стругацьких…)

* * *

Таємничий «пульт управління» ліфтом у поліклініці №2
Таємничий «пульт управління» ліфтом у поліклініці №2
Не можу не поділитися ще одним відкриттям дня, яким став ліфт поліклініки № 2. Із першого поверху він викликається винятково кнопкою «донизу». А з верхніх поверхів – кнопкою «догори». Номери поверхів у кабіні ліфта взагалі розташовані в хаотичному порядку. Добре, що їх лише чотири, і за дві-три поїздки можна зорієнтуватися, що тиснути.

ДЕНЬ ТРЕТІЙ, НЕВИПРАВНО НУДНИЙ

Третій день огляду я присвятила «виїзним» прийомам – в наркологічний диспансер (на Карбишева) та психіатричну лікарню (у Липини). Проте обидві інстанції розчарували стандартністю і безпригодністю процедур.

Печатку нарколога про те, що я не перебуваю на обліку, поставили прямо в реєстратурі. При цьому в якій-небудь паперовій чи електронній базі навіть не перевіряли.

Психіатр навпаки – заглянула аж у два списки, за прізвищем та за адресою прописки, і теж зафіксувала, що я «нормальна».

Єдиною родзинкою стала хіба сама аура, яка перебуває у периметрі психіатричної лікарні. Корпуси набудували так, ніби дійсно мали на меті людину з найменшими психічними порушеннями ввести в глибоку паніку і лишити тут на добровільних засадах.

Коли остаточно зрозуміла, що сама не впораюся серед цих лабіринтів густої зелені і намурованих приміщень, попросила про допомогу в чоловіка, що йшов назустріч. І тільки біля самих дверей потрібного корпусу, заглянувши з вдячністю в очі рятівнику, я чомусь зрозуміла, що він є пацієнтом цього закладу…

* * *

За «чарівним» висновком – до лікаря з Печаткою – повернулася з опівдня, коли мав початися прийом в кабінеті № 114. Лишалася година, але не було ні сенсу, ні бажання залишати «місце № 1» у черзі під дверима останнього кабінету.

Яким же приємним було моє здивування, коли, помітивши мене, якась лікарка запитала: «Ви на висновок? Я зараз Вам підпишу». І підписала. І печатку поставила. Без усяких. Ура!

* * *

Ще при видачі бланку, у перший день мого «медоглядного дербі», мене попередили про 40 грн. 80 коп., які треба буде заплатити на завершальному етапі огляду. Попередили так: дівчина, яка видавала бланк, написала цю цифру олівцем на полях.

Так от. Я б навіть не подумала подумати щось погане, якби… Якби жінка з останнього кабінету, яка «ставила висновок», поки я бігала в касу платити цих самих «сорок-вісімдесят», не витерла гумкою цю цифру на бланкові…
Ось вона, «вистраждана» і така «необхідна» довідка
Ось вона, «вистраждана» і така «необхідна» довідка

ПІДСУМКИ

На проходження медичного огляду за формою 086-0 (для абітурієнтів) я витратила:

2 грн.. на розвиток кабінету дерматології;
8,90 грн. на оглядовий набір для гінеколога;
3 грн. за підпис у журналі «Благодійні внески» психіатричної лікарні;
40,80 грн. за фінальну печатку і підпис завідувача профілактичного відділення;
33 грн. за сім чашок кави для комфортнішого очікування;
– близько 11 год. 25 хв. мого життя, що є головною і безповоротною втратою.

Що я отримала? Голу формальність. Чи дізналася хоч щось нове про стан свого здоров’я? Анічогісінько! Чи принесе моя довідка реальну користь хоч комусь? Відповідь знайдіть самі…

Руслана, жителька міста Луцька

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 81
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодчина. Кошель нічогісенько не робить для покращення стану медичної галузі у місті, а тим паче вихованістю лікарів.
Відповісти
А тепер ще плюс до цього щомісячно з нашої зарплати будуть знімати 3% на оте "Анічогісінько". А коли хто захворіє все одно змущений платити лікарю, щоб він, бодай, послухав і купувати ліки за свої кошти (бо в лікарні їх видають лище малозабезпеченим, незважаючи на те, що ви оплатили все сплатою податків) та ще й вислухати від медперсоналу які ви всі негідники, тільки через те, що їх відволікаєте від пліток і зушуєте працювати.
Відповісти
Класно. Так і зі мною було та моєю подругою
Відповісти
Тепере, за прийом до лыкаря треба щей платити, вчора була у терепавта, не встигла переступити поріг кабінету, як мене запитали де квитанція.ось вона наша безкоштовна медицина.А за хамство більшості лікарів і говорити не хочеться.Мало того немає ніякого співчуття до людей, люди сидять під кабінетом після операцій, з високим тиском, даже втрачають свідомість - на що лікарі кажуть, мені теж треба відпочити.Або коли приходить час їхньої перезмінки о 14.00 вони закриваються в кабінеті і починають обідати.
Відповісти
А зі мною так не було.Крім психлікарні.Що ж поробиш -всі водночас вирішили поступати.Про все треба думати завчасно...Але шановна Руслано покажіть мені де немає черг- в паспортному столі,житловій конторі,в магазинах у час-пік І т.д.В той момент коли необхідно конкретній людині не наставиш масу спеціалістів.Хоча від належної організації роботи установ які повинні працювати для людей багато залежить.Хотілося б від Вас найближчим часом отримати такі "художні" роздуми про роботу любої іншої структури.От цікаво буде...
P.S.А з димом закінчте-14 років.це з 1-го класу,чи ще раніш то дуже багато.
Відповісти
не плюй в колодязь бо з нього треба буде напитись
Відповісти
хо-хо! стикнулася з нашими "медиками" в січні - перелом руки. В Рівному мені наклали гіпс (там сталася пригода), обійшлися дуже ввічливо і коректно. Потім - Луцьк, поліклініка на Волі (в р-ні Київського майдану).Почалося з реєстратури, де мені (з претензією) повідомили, що моєї картки немає (??? а де???), запитали: може я стою десь на обліку і вона там? Дякую, ніби не помічала нічого за собою. Потім - направлення до травматолога за лікарняним. Виявляється, поліклінічний травматолог "виїхав до пацієнта на виклик" (????). Щось новеньке. Під кабінетом - черга. Просиділа три години, не дочекавшись. Плюнула, поїхала додому. На роботу ходила з гіпсом і не зовсім добрим самопочуттям. Друзі порадили гарного спеціаліста з 2 лікарні, що на Відродження. Їду "за дзвінком". Те, що мені розказав про мою травму великий спеціаліст (найкращий!), я знала сама - маю поч.мед.освіту і дещо про ускладнення вичитала з Інтернету. За прийом і "консультацію" взяв, без зазрінь совісті 50 гр., завбачливо прикривши журналом....Ось така у нас в місті МЕДИЦИНА!
Відповісти
Проходжу обов'язковий медогляд раз на рік та нарколога з психіатром раз в 3 роки. Роблять УЗД, кардіограму і ЛОР дивиться, навіть нарколог бере кров.
А пацієнтка наголошуючи на власній доброті матеріал почала з "І тут – перший сюрприз із неприємним писклявим голосом", її ще не чіпали, а вона вже роздратована. Рентгенкабінет мусить постійно закриватися і провітрюватися – це ж очевидно, ви що не вчились у школі? Із щепленнями – це взагалі щось дивне, обов'язкові щеплення робляться в дитинстві, тому або ви курите із віку зиготи або щось напридумували трохи. А взагалі, якщо лікар під час огляду не дивиться на пацієнта його можна попросити про обстеження. Адже 90% їх пацієнтів просять якраз про печатку. Не кажу, що всі лікарі чесні та професіонали, але у авторки надлишкова не любов до медиків та літніх людей )
Відповісти
Взагалі-то, автор чесно і правдиво описала моральний стан більшості наших лікарів.Нема чого ображатися.А буває НАБАГАТО ГІРШЕ і це теж не секрет.На цю тему можна ДУЖЕ БАГАТО говорити, та це, на жаль, нічого не дасть.
Відповісти
Я в коментарях постійно захищаю тих, на кого аж надто налітають. "Нема чого ображатися" – Людочка подумала, що я медик. Я тепер і в міській раді працюю, і в школі, і в штабі Палиці, і дитячому садку, в ЖЕКу, автоперевізником і відтепер медиком + моя реальна робота економістом. Я дуже цінний кадр =D
Відповісти
Кожного можна замінити))) до речі, як для тебе,Таня, то ти "цінний кадр". Не забувай ставити "")))
Відповісти
Ніколи не зверталась до лікарів ?? Чи може- сама такий "лікар"???
Відповісти
Повністю згідна з Танею !!! Це скільки негативу має бути в душі,щоб мати претензії абсолютно до всього,навіть до ліфту ?! Мали велике бажання обстежитись-потрібно було звернутись до сім.лікаря,або,принаймні,наполягти на своєму під час проходження медогляду.Пишіть відразу і в профільне міністерство,просіть,щоб виділяли більше ставок лікарів.Може черг не буде?
Відповісти
Пані Руслана, а Ви випадково не на журналістиці навчаєтесь?
Таке враження, що хотіли просто "блиснути" красномовністю своєю. Однак тема, на мій погляд, не дуже вдала, хоча оригінально викладений матеріал.
Тут Ви швидше показали, якою Ви є людиною. Кожен бачить те, що хоче бачити. Рік тому і я проходила медогляд, на щастя, не зіткнулась і з 5% Ваших претензій :)
Відповісти
Так уже й не зиткнулися? По-моему,все правдиво й влучно описано
Відповісти
Спілкуюсь по роботі з дууууже великою кількістю людей. Бачу, що ім'я "Олена" апріорі вже діагноз)))
Відповісти
З Оленою погоджуюсь на 100%.Винні всі окрім самоі Руслани,бо всі мають піклуватися за іі здоров"я(Коли Сама ж за цим не слідкує).За каву і цигарки ми платимо без проблем(незважаючи на ціни)!!!!!!!
Відповісти
Два роки тому проходила медогляд для басейну. Ду-уже не сподобалось, що в поліклініці в гінекологічному кабінеті лікар Доманська вела прийом як приватний лікар половину робочого дня. Другу половину дня робила профогляди чудова молода лікар-гінеколог Геліч Наталія Володимирівна та її асистентка-медсестричка - нажаль, не згадаю імені. Дуже чуйні, уважні та делікатні, справжні спеціалісти. Нажаль, пані Наталія - єдиний лікар-гінеколог, яку хвалили всі відвідувачки, тому до неї завжди була величезна черга. Просто відвідувачки не визнають стилю роботи її колег... Щоправда, нам казали, що гінеколога можна "пройти" і в жіночій консультації.
Тоді ми теж платили сорок з чимось гривень за профогляд всіма спеціалістами. І одразу, на якомусь із поверхів, вже робився ремонт. Мабуть, за наші кошти...
Відповісти
Запізнюватись з початком прийому хворих та створювати штучні черги - дурна звичка багатьох ескулапів, особливо, чомусь, терапевтів та окулістів! А ще хамовитисть... Часом здається, що цю рису прищеплюють в мед. закладах окремим предметом!!
Відповісти
Тиждень назад була у 2 поліклініці.У свій 21 рік, пришла з простудою, + високий тиск 160/110, та кровотечою від тиску, з головокружінням.Висіділа довжелезну чергу,під 309 кабінетом
о 18.00 нарешті переступивши поріг кабінети,ледь встигла присісти.Як на мене посипався шквалт негативу.По перше що пришла взагалі, типу невже я не розумію що лікарі теж втомлюються, що не варто мені було чекати під кабінетом з 15 до 18.А прийти зранку, а подруге взявши мою карточку сказала ,що не буде мене приймати, так як карточка не переоформленна по новому.Брала карточку в реєстратурі ніхто і словом не обмовився.За весь час це вперше почула таке.На що лікарша встала і просто вийшла з кабінету, прочекавши її 20 хвилин, так і не дочекавшись.Пішла в реєєстратуру.де мені сказали що з карточкую все гаразд.До іншого лікаря просто не було сил чекати в черзі.Поїхала додому, куди і викликали швидку, прадва швидка приїхала з 1 поліклінікі.Назначили лікування.Через тиждень, коли трішки прийшла в себе, пішла в 2 поліклініку.До Нач.меда і розповіла про ситуацію яка відбулася зі мною,швидка мені дала заключення про мій стан здоровья на той момент.На що мені дали відповідь що ця ситуація буде розглянута і лікарю буде висунута догана.На що я щиро надіюс.
Відповісти
Шановна Руслана, хотілося б Вам поспівчувати, але думка склалася інша про Ваш твір. Звичайно у Ваші 29 років бути абітурієнткою і проходити медогляд серед 18-20 річних не легко, саме тому Вас дратували навушники у дівчинки з плеєром, бабусі й дідусі, які вимірювали тиск, але медогляд це не прийом лікаря по талонах. Звичайно 30% від того, що ви написали це правда, але як може бути, що ви відвідали 3 лікувальні установи і все не так і всі не такі. Чи знаєте ви і чи маєте ви досвід в проектуванні лікувальних установ (психіатрична лікарня) і дозвольте Вас запитати, ліфт який є у під'їзді вашого будинку, він хіба не встановлений 30 років тому, як і в поліклініці №2. І чому ви не подумали, що той сомнолентний лікар ЛОР прийняв уже перед вами 48 пацієнтів. А що стосується надмірного вживання вами кави і куріння з 14 років, то це тільки ваші проблеми.
Якби ви частіше зверталися до лікаря гінеколога, то вам би було відомо, що здача мазків і ваша генітальна флора - це індивідуально стосується вас і ці результати в довідку для вступу не вписуються, а якщо ще лікар-гінеколог дала вам свій номер, то ви повинні були подзвонити і поцікавитись станом вашого здоров'я. В загальному ваш твір дуже похмурий, відчувається не задоволення всім, що вас оточує. А взагалі хочу вам порадити кожного ранку дивитися на небо, заряджати себе позитивом і нехай вам щастить у житті.
Відповісти
зламаєте ногу - подивіться на небо, зарядіть себе позитивом і нехай вам щастить у житті))))
Відповісти
зламаєте ногу - подивіться на небо, зарядіть себе позитивом і нехай вам щастить у житті))))
Відповісти
Руслана, потрібно дивитись на світ іншими очима і тоді не все буде таким похмурим!Мені здається, що людина яка має хоть трішки моральності не дозволить собі говорити про неприємний писклявий голос, або називати лікаря сомнамбула!!!Це характеризує Вас, як надзвичайно, негативно налаштовану особу!Але це ваша справа...Бог Вам судья!
Відповісти
Мати справу навіть до ліфта, то чого ще дивуватись про все інше написане!!!Я проходила періодичний медичний огляд у поліклініці №-2!І половини того не помітила, що пише дописувачка.Так, є певні проблеми, які всіх дратують-черги, але і вони не такі страшні, коли ти позитивна людина, то там можна багато чого дізнатись.)І просуваються вони швидко.Я не зустрічала там хамства та байдужості і проблем з проходженням медичного огляду в мене не виникало.
Відповісти
В цьому матеріалі 30 відсотків неприємностей з якими можна зіткнутись в закладах медицини (при проходженні медогляду).
А найкраще дати 50 грн. й на другий день забрати довідку.
Відповісти
Мабуть, шановна Руслана так само може написати твір "Як я їхала в маршрутці", "Ремонт мого босоніжка", і т.д. Впевнена, що буде таке ж красномовство і стільки ж негативу і суб"єктивізму. Авторка захотіла "шедевр" створити, гострий критичний матеріал? Не там тему шукаєте. Дійсно, недоліки в роботі лікарень є, але називати лікарів "сомнамбулами"? Ви, Руслано, мабуть, неабияка хамка в житті. Не хотіла би з вами зустрітися.
Відповісти
Без черги і безплатно огляну всіх молодих - до 30 років. Некурящих і непитущих.
Відповісти
Я ще дурнішої статті небачила як оця!!!А психіатир помилився що написав "здорова".
Відповісти
це писала хвора людина. здорові скарги не пишуть - в них немає на це часу.
Відповісти
Руслана! тебе надо было учится врача - и ити работать в госбольницу и нести свет людям, лечить, дежурить по ночам, нести ответственность, работать на старых (б.у) аппаратах, дигностировать "на пальцах", анализы определять на запах и вкус, и за спиной слышать - какой ты плохой врач и взяточник!!! а! и еще - за свою "зарплату" покупать халаты, стетоскопы, тонометры и канцелярию. и ты бы, в пример всем, была бы хорошим, бескорысным, правильным врачом!!! жаль, чтов нашей медицине не таких, как ты...(((((((((((((((((
Відповісти
А що, всіх медиків зобов,язали відписатися у цій темі? Руслана написала ПРАВДУ
Відповісти
Матеріал з претензією на резонанс? Та таке пишуть на першому курсі журфаку.
Відповісти
Шановна автор! Раджу вам всім щирим серцем - боронь Боже звертатись до лікарів. в нашій області та за її межами є прекрасні спеціалісти, які лікують травами, заговорами, голками, енергетикою. це зовсім не означає, що лікар який 6 років вчився в медінституті (одна з найважчих освіт), кілька років в інтернатурі, постійно відвідує конференції та займається самоосвітою, вам допоможе. болить голова - капустяний листок, коньюктивіт - будь ласка - урінотерапія(дешево і завжди в наявності), зламана рука - подорожник і бабця з Гіркої Полонки вам її складе. повністю з вами згідна- я, прийшовшо до ЛЗ, деж була щиро здивована відсутністю коврової доріжки до мого приходу, і оркестру. геть совісті не мають, прихдять хворі люди - а їм оркестру шкода.
Відповісти
Ользі треба серйозного психіатра. А ще можна сечу пити, глину до злоякісної пулини прикладати, коровячим кізяком опіки мазати. Варіантів є безліч, осбливо в таких спеців, як Ольга. Молодці, підвищуйте свою "кваліфікацію"!
Відповісти
спецгінеколог, перепрошую, ви, напевне мене не зрозуміли - мій попередній допис - сарказм. звичайно, я не всерьоз. не розумію людей, котрі лиють бруд на лікарів, а тільки щось засвербить - біжать до лікарні, а потім знову ж таки лиють бруд. все їм не так - лікар не вклонився, таблетки дорогі, черги і т.д. висновок напрошується сам - якщо все так погано - ходіть до знахарок ( тільки от є мінус - після народної медицини, хворі як правило потрапляють до тих же лікарів в ТАКОМУ стані! а винен все одно лікар...)
Відповісти
i 4ogo vy na neyi nakynulys'?? Napysala, yak poba4yla. ya pryblyzno tak samo ba4u tsiu sytuatsiyu, ale rozumiyu, sho bezkoshtovno servisu ne bude... prosto variantiv nemaye, a tse vzhe girshe. Za kordonom medytsyna ne bezkoshtovna, nabagato pryyemnishe obslugovuvatys'. A vy davno braly dovidku pro vidsutnist sudymosti? abo dovidky z "ZHEK"? Vzagali ba4u odyn vyhid - skasuvaty obov'yazkovi dovidky///
Відповісти
Проходжу медогляд раз в рік. Дійсно потрібні хіба що рентген і профогляд, все решта - ні до чого. Даремно деякі дописувачі так піняться (швидше всього медики) - половина, як мінімум, правда. Просто людина перший раз із цим зіткнулася. Купити довідку і підпис в медичній книжці дуже просто. То для чого такий медогляд?
Відповісти
Серой примитивной массе никогда на понять, что значит - быть врачом.
Відповісти
а давайте всі, хто вважають наших медиків поганими,дружно напишем імена, прізвища і адреси - щоб лікарі знали, з ким матимуть справу)
Відповісти
Коментар "постраждалій від медиків" та опусу Руслани. Їду "за дзвінком". Те, що мені розказав про мою травму великий спеціаліст (найкращий!), я знала сама - маю поч.мед.освіту і дещо про ускладнення вичитала з Інтернету. За прийом і "консультацію" взяв, без зазрінь совісті 50 гр., завбачливо прикривши журналом....Ось така у нас в місті МЕДИЦИНА!
Перфект! Що то означає поч.мед.освіту? Це хто - недомедсестра чи вищасанітарка? Вичитали ускладнення в інтернеті? - на здоров"я, там же і вичитуйте лікування!Прийшла "по дзвінку", забрала в людини час, всунула аж цілих 50 грн.,і маса негативізму! Браво, постраждала!!! Сподобалось відношення лікарів в Рівному - маршрутки ходять щопівгодини, прошу дуже не відволікати волинських спеціалістів, зараз ми самі можемо обрати в кого лікуватись. Особисто я переконана, що в Луцьку працюють ПРЕКРАСНІ люди, в тому числі лікарі ( маю з чим порівняти).А щодо саги Руслани - примітивно і не ново, медицину тільки лінивий не обгадив.
Відповісти
"всунула аж цілих 50 грн." - ви, панове, медики, таки давно відірвалися від реальності. Нагадую, що 50 грн у нашій країні - це немала сума. Це приблизно 5% від мінімальної зарплатні, тобто дуже немало. Це ж лише за 1 консультацію, без ліків і т.д.
Відповісти
Це приблизно 5% від мінімальної зарплатні - а тепер порахуй скільки коштів лікар витрачає на свою освіту та поповнення знань, а зарплата не набагато відрізняється від мінімальної
Відповісти
Якщо я правильно зрозуміла, пані Руслана відточує своє перо журналіста. Це ж треба, аж на три частини матеріалу набралось, солідно. Так от, побачили б ви хоч раз, як ті ж журналісти розштовхують чергу пенсіонерів, і без жодних вагань проходять всюди, де їм треба.Або як жіночка на підборах, замащених болотом, ввалюється в відділення дитячої реанімації. Спочатку пошукайте колоду в своєму оці, а вже потім кидайте каміння в чужий город. Буль-який лікар, зазначений Русланою, сяде і напише подібне ( чи краще), а от пролікуватись самостійно пересічний журналіст не спроможеться. Культуру в маси, панове.
Відповісти
Шановне панство! Прочитавши статтю у мене виникає одне запитання - що і кому пані Руслана хотіла нею донести? Таке "обслуговування" вас зустріне у кожній лікарні нашої країни, окрім приватних, де обслуговування проходить у чіткому алгоритмічному порядку!Якщо пані Руслана хоче осквернити почесне ім"я лікаря, то перепрошую, але це низько і доволі примітивно, хоча право на свою думку вона має. Якщо вона хоче змінити структуру надання медичної допомоги, то нехай стає міністром ОЗ і виправляє помилки,які допущені за останні 22 роки незалежності нашої країни. І на останок порада - пані Руслано, не старайтесь прикрасити себе тим, чим вас, у вашому випадку, прикрасити неможливо! Займайтеся своєю справою якомога краще, але незабувайте, що паталогоанатоми теж лікарі, і прочитавши цю статтю вони недмінно будуть скурпульозніше ставитися до своїх "пацієнтів" на ім"я Руслана під час секції!1 Щасти Вам!!!
Відповісти
...моя дружина працює в медицині по змінах от наприклад вчора з 9 до 21,а додому прийшла в 1 годині ночі-- була операція...
Відповісти
"поч.мед.освітянка" - "почтальйон" який приносить погані новини -- навіть зламана рука, тими кого вона вже дістала, не закрила її рот -- "інколи краще мовчати" - може тоді хтось хоч помилково і подумає ,що у вас є хоч крапля логіки і здорового глузду!!!)))
..ну і Руслана .. ух дала -- що не слово, то перли : страшенні черги--кровожерливі пенсіонери--нелюди лікарі--лабіринти Фавна в "Липинах" і рятівник псих.хворий--бабки,які прийшли по цукор(шо за дурепи) - магазин ж через дорогу (відгадка - це глюкоза крові) -- магічні двері кабінетів-ти заходиш,а лікар знову за дверима (ну вийшла десь людина) -- аура закладу,яка забирає всі сили шоб піднятися на МАКСИМАЛЬНИЙ 4-й поверх - доводиться розбиратися в складній суперсучасній над-новітній мікросхемі ліфту, в якому є до того ж ліфтер ,та й ліфт лише для дійсно хворих (а..ні..останній аргумент вас не стосується-користуйтесь на здоров'я) -- не супер-героїчний гінеколог-без одноразового гінекологічного набору не оглядає чомусь -- перевертні з першого поверху полік-ки - опс знімає халат і стає простим носієм карточок який безслідно зникає в натовпі..опс надіває халат і вже медпрацівник -- а ще монстр, що шифрується під дівчинку з навушниками...злокафе навпроти що нашпиговує тіло нікотином і кофеїном...неймовірний напис "здорова" всюди де не "піду"-як це так коли ж в "мене" жодних скарг на здоров'я нема...містифікації життя, в якому треба простій дівчині 28-29 років вперше пройти самостійно медогляд, та ще й на навчання((..................продовження читайте в наступних щодолісекундних випусках Руслани "Я Шизофренік"!
До зустрічі..ха.ха.ха
Щиро Ваша "Руслана"
Відповісти
Ну чого ви так, в "Жіночки" руслани нарешті появилось бажання здобути хоч якусь освіту,шоб відрізнятись від всієї іншої біомаси неосвічених панянок,хоча сумніваюся, що це в неї вийде.От наприкдад здобути поч. мед.освіту і стати старшою помічницею молодшої санітарки, як деякі.Куда краще ніж зовсім нічого,а куда ще з таким розумом, хіба на базарі торгувати.
Я от тепер всім русланам 25-30р буду зуби видаляти з держ. лідокаїном і не важливо що знеболення буде неадекватне, зате безкоштовне і чомусь мені здається шо прийдеться ше молотком стукати шоб видалити добре,може тоді в неї на фоні шоку зявиться розуміння чи співчуття. хоча,,,. чим там думати. Здобудьте руслано для початку хоч якусь освіту і приходьте до мене в поліклініку, ждуууууу.
Відповісти
Ото ж і видно, що медики й відписуються. Що, панове, правда очі коле?
Відповісти
Сперечатись з ідіотами - опускатись до їх рівня. колеги, шануймося!
Відповісти
Якщо не можуть найти аргументів проти того, шо говорять - нападають на того, хто говорить. Такому лікарю вже і опускатись далі нікуди
Відповісти
Сперечатись з ідіотами - опускатись до їх рівня.
Відповісти
Дуже вірно п.лікар.Ця маячня не варта уваги.
Відповісти
пані Руслано,як будете проходити медогляд,починайте його не з реєстратури поліклінікі.а з довідкою з псих лікарні
Відповісти
шо це за брєд?????
Відповісти
Панове лікарі!
Хочеться сказати - БОГ Вам СУДДЯ!
Ви - зажерлися і плюєте на всіх і на все. Якщо люди, які говорять про вас правду є шизофреніками, то, повірте, - їх у нас в Україні 95%. Залишилися одиниці лікарів, які є і хорошими професіоналами, і хорошими людьми. А решта - хапуги, що тільки і хочуть здерти з когось гроші за будь-яку найменшу дрібницю, бо вам мало платять. Знаєте, більша частина українців живуть із зарплатами і пенсіями меншими, ніж у вас, не маючи доїльних коров-пацієнтів... Про клятву Гіпократа мабуть і згадувати не варто. Подумаєш, поклялися десь там колись у чомусь..
Відповісти
почитай справжню клятву Гіпократа ( бажано в оригіналі), а на радянсько адаптовану "клятву врача", дуже пізнавально. і ще Авіцену передивись, при нагоді.
Відповісти
http://www.dislife.ru/flow/theme/1384/
Відповісти
Одна дуже дорога мені людина мала рак шлунку. Знесиленій від декількох операцій, їй призначили проходити процедуру бужування, бо стравохід "заростав" і їжа просто не могла потрапити до шлунка. Що таке бужування? - це коли тобі через ротову порожнину вводять бужі для того, щоб розширити стравохід. Зонд коли-небудь ковтали? Противно. А ця процедура ще й болюча дуже. Повторювали її декілька разів на тиждень.
Так от одного разу ця вимучена хворобою і жахливо схудла людина прийшла на бужування. Лікар, який її проводив, сказав, що якась там нарада має бути у його колег в іншому корпусі, він має бігти і через трохи буде. Жінка чекала його дуже довго. А потім з'ясувалося, що лікар дійсно був у сусідньому корпусі. Однак, він просто грав шахи із колегами. Дехто питав, чи йому (!!!) заплатили перед цим гроші. Виявилося, що так. Гроші були заплачені, а лікар виявився...
Через місяць жінка померла.
Сподіваюся, він більше не працює в Луцькому онкодиспансері.
А взагалі, хотілось би подивитися йому зараз в очі або зацідити...
Відповісти
Я далеко не зла і недобра, якою мене хочуть бачити деякі коментатори. Я адекватно живу в сучасних реаліях і погоджуюсь: 1) якщо б мене дійсно турбував стан мого здоров"я - я б знайшла раціональніший метод його перевірити; 2) я не проти платної довідки в медичному закладі (готова розглядати це як пожертву хворим); АЛЕ!!! Те, через що мене примусили пройти - чистої води приниження. Якого милого - та поясніть хоч хтось із мудрих тут дипломованих лікарів! - мене примусили три дні як ненормальну бігати від кабінету до кабінету? Це що - нормальна процедура? Мені зайнятися більше нічим? Чи, тим більше, вам, лікарям, немає на що тратити свій час і вміння? Задумайтесь - вам в першу чергу жити в цій системі, і якщо вас все влаштовує... то я, як пересічний пацієнт точно нічого змінити не зможу. Доведеться і надалі без зайвих експериментів ( вистачило вражень!)при вході в лікарню діставати гаманець.
Відповісти
вам в першу чергу жити в цій системі, і якщо вас все влаштовує... я, як пересічний пацієнт точно нічого змінити не зможу - а лікарі, думаєте можуть? ха! ініціатива карається!майже щодня ухвалюються закони, які "полегшують" життя медиків, зобов"язуючи до купи речей, які відволікають увагу лікаря від вас, пацієнти. ця тема досить багатогранна, і якщо ви думаєте, що кожен лікар думає виключно про власне збагачення - ви помиляєтесь. але таке негативне відношення громадян примушує задуматись - а навіщо переживати, якщо все-одно будеш поганим, обпльованим і спаплюженим? порочне коло... якщо фармацевти в аптеці в нас лікують людей, критикуючи призначення лікаря, а медсестри консультують батьків щодо прививок дітям, то про що можна говорити? а ви давно бачили по ТБ чи чули по радіо щось хороше про лікарів? я - ні. та все одно, лікарі лікують, оперують, допомагають, просто мало хто це цінує... на жаль...(((
Відповісти
я в таких випадках телефоную в довідкове бюро розпитую про лікарів яких мені потрібно пройти та прораховую свій час на день коли до кого першого займати чергу. звісно побігати прийдеться,але тоді за 1-2 дні повністю вдається пройти медогляд! рекомендую! а то прийдуть такі пацієнти 2-3 зіпсують настрій всім лікарям на мед оглядах , а іншим страждати!
Відповісти
Я шокована коментарями. Руслано, дійсно, така ситуація всюди. Люди_ті_що_коментують: Людмила М, Олена і ті_що_з_ними....
Прочитали,не сподобалося,ради Бога!!!НЕ КОМЕНТУЙТЕ своєю дурнею. Сама є медиком. так, вистоюю в черзі. по-моєму, профогляди мають проводити лікарі НЕ В ЧАС СВОГО ПРИЙОМУ і, бажано, ЗА ОКРЕМУ ПЛАТУ РОБОТИ ПОНАД НОРМУ. на жаль, такого нема((( чому людина хвора має чекати поки "я тільки підписати" вийде з кабінету?? а чому оце "профогляд" не проводиться в окремих кабінетах? я працюю в інфекційному відділенні. ЧОМУ лікарі так халатно ставляться до оглядів??? вони підпишуть - і все, не важливим є носійство золотистого стафілокока(що є у всіх, в принципі), не обходять щеплення і вакцинації, і т.д....
Ще раз до тих_хто_розводить_демагогію і каже, що Руслана, м'яко кажучи, пише нісенітниці: шановні критики! не пішли б ви на профогляд?)
Відповісти
Давайте без іронії та емоцій. Це нормально, коли в тебе призначений час (ти відпросився з роботи на годинку) до зубного, а тебе приймають через півтори години? Це нормально, коли тебе з приймального відділення направляють на узі, на дверях якого написано про те, що маєш право на позачергове обстеження, а до тебе черга доходить через дві години (без перебільшення)? Складається враження, що медикам вигідний такий хаос. Бо люди, які дорожать своїм часом, вимушені покласти вам на стіл 50-100 грн. Наразі не йдеться про професіоналізм лікарів (на щастя таких вистачає), а про те, що в коридорах сидять не тільки пенсіонери, який немає куди поспішати.
Відповісти
100500%00)))))))))))))))))))))
Відповісти
Тут люди говорять, що лікарі не винні. А хто винен? Чому заради звичайного підпису треба так довго чекати в черзі? Навіщо робити з нічого клопіт? Якщо не хвилює лікаря, що там з людиною і самого зараз це не переймає, то навіщо тоді сидіти в тих чергах? Кому від цього прибуток?
Відповісти
Сьогодні мене, вагітну жінку, лікар Лор вигнав із кабінету, не поставивши навіть печатку, бо в мене не було талончика. В реєстратурі їх теж не було. Я не хвора, мені потрібна була печатка для ЖК. Я що, повинна туди як на роботу ходити , випрошувати ті талончики? Я працюю, я не можу тижнями ходити в поліклініку. Мені не оплачують ті дні,що мене не було на роботі. Я відсиділа в довжелезній черзі хворих заради однієї відмітки, а воно мене виганяє. Що це взагалі за система? Що це за ставлення до пацієнтів? В нормальній країні воно б ні дня не працювало. Коли вже ,вкінець кінців , введуть страхову медицину? Таких виродків тоді не буде в лікарнях. Одного дня мені вистачило, ще років 10, думаю, там не з"явлюсь. Сама піду до приватних лікарів. Мої нерви мені дорожче.
PS.Бог тобі суддя!!! Ти думаєш шо ти цар і Бог? Ти помиляєшся.
Відповісти
Інна а ви не пробували телефонувати в довідкове бюро та замовити собі талончик до лора!!! відразу попереджу там жива черга швидше за все, але вас точно приймуть! Лікар цей теж людина, звісно не цар та бог,але жива людина яка теж має свої норми роботи!
Відповісти
Позавчора і вчора мав преценднти в лікарнях, стосується їхньої обідньої перерви. Позавчора в місцевій амбулаторії, а вчора в поліклініці. Отже, про поліклініку: на дверях кабінету терапевта, що робить кінцевий висновок, власноруч написано, що обід від 12:40 до 13:10. Сидів, слухав невдоволення дівчат, оскільки лікар запізнився на 12 хв, пропонував їм це сказати лікарю, але всі відмовились. Коли лікар прийшла я заходив останній окремо, і будучи ідейним націоналістом, де крім обговорення кулуарного, як це зробили дівчата, повинні бути дії на зміну ситуації, дав їй зауваження щодо запізнення. Виявилось, що вона приїхала з виклику, а це написала медсестра, я вибачався, напевне десять раз, але пізно... Все це вона мені сказала, ну дуже емоційно, і з криками: "гімнюх, будеш мене контролювати" проводжала мене до дверей. Як на вашу думку, чи правильно я вчинив, і як би ви вчинили на моєму місті(лікарці десь за 60 мені 17, жаль, що лікарі оперують віком, як це було і в амбулаторіїї, ніби ми в маршрутці знаходимось)? Проходив медогляд за тією ж довідкою 086-0, в усіх, за винятком двох-трьох кабінетів, сидять такі лікарі: вічно всім не вдоволені, ніби, їх туди насильно загнали і заставляють людям видавати довідки, саме їх, адже про якісь перевірки і мови майже не було. А спробуй щось сказати, і ось результат... Хочу, щоб лікарям на роботі взагалі заборонили пити чай, каву, адже так, як впливає на їхню роботу саме "чайна церемонія" не впливає ніщо, а також, щоб на талончиках до кабінетів вказували місце в черзі.
Відповісти
У поліклініці №2 дільничним терапевтом працює Назарук, дільниця 43. Начальники-пошліть цю бабку вже на пенсію, такий лікар в дужках -злочин проти життя на Землі. По перше вона тупа як сибірський валянок, позор медицини не може відрізнити анальгін від димедролу.Люба санітарка знає більше за неї. Невже ми не заслужили на хоча б лікаря середнього класу?
Відповісти
я так розумію. ти працюєш санітарнкою, якщо дозволяєш собі робити такі висновки. ХТО ВАМ ДАВ ПРАВО ОБГОВОРЮВАТИ РОБОТУ ЛІКАРІВ? ХТО ВАМ ДАВ ПРАВО ОБГОВОРЮВАТИ СХЕМИ ЛІКУВАННЯ? ХТО ВАМ ДАВ ПРАВО РОБИТИ ВИСНОВКИ ПРО НЕЕФЕКТИВНІТЬ ЛІКУВАННЯ? Негласне правило «пацієнт завжди має рацію»? чи ваша «обізнаність» в медицині. Бо ви читаєте газету «бабушка» та «сибірське здоров’я» ?Оцінювати лікаря, може ТІЛЬКИ лікар, бажано тієї самої спеціальності. Але не пересічний громадянин з трьома класами освіти. дана лікар - лікар старої закалки з величезним стажем. На таких, як вона, ще досі тримається "вітчизняна медицина". Вона лікувала людей, коли ти ще на гімно "гога" казала. І що таке "лікар середнього класу" - лікар, який закінчив п"ятирічку? середнього віку? чи той, який не відноситься до буржуазії?
Відповісти
Медики - педики, ось у чому істина.
Відповісти
А на копіях довідки круглі печатки теж потрібні?
Відповісти
ой... як я прибігла(точніше приїхала на таксі) з розбитою борвою,яку защемила пальцями,щоб повіка не відвісала і просила швидше зашити- пів години,ЛЮДИ ПІВ ГОДИНИ записували дані в журнал і лише тоді викликали лікаря...на прохання витерти серветкою лоб- мене випхали з кабінету зі словами "не для тебе ці салфєткі"
Відповісти
Устраеваюсь на роботу ,захожу в Броварську поликлинику иду в регистратуру за талончиками к врачам мне говорят вам в кассу надо. в кассе мне сказали 132 гривны мне нужно оплатить чтоб пройти медосмотр (типа за печати). оплатила дали талончики прохожу в одной очереди простояла 1,5 часа к лору, за это время прошло 9 человек в белых халатах и с мед-книгами (медроботники внеочереди и дополнительный зароботок) подхожу к одному такому работнику спрашиваю сколько будет стоять Ваша помощь у меня маленький ребенок ,надо домой . на что мне ответили 350 гривен и через час готово + 200 гр заштампы с санстанции. я отказалась. заняв очереди я отправилась в санстанцию-на окне в санстанции напечатаны тарифы в итоге 116 гр за три печати со здачой анализов . Спрашиваю сколько будет стоять так без здачи на что мне сказали 200 гр и все готово .В итоге я здала все анолизы и ушла в поликлинику. в итоге во вторник я прошла - гинеколога, психиатра +заплатила в кассу еще 32 гр. поехала сегодня в пятницу была в 8-00 на мести в 10-00 прошла лора,до стоматолога еще 35 минут к терапевту я сходила с селе в медпункт и мне зделал запись прывивок, записал результат флюрографии,и сделад свою запись за 15 минут. к Дерматовенерологу в 109 кабинет я простояла 1,20 минут.зделала записьи думала все- да не тут то было,сказали нодо в санстанции тоже печать что профпрыгодна. я пошла туда и мнет говорят да надо подождать семенар будет в 13-00 ждите, прождала -просидела на семенаре 45 минут иеще не все сюрпризы надо проплатить 36-00. и здеь еще раз заплатила(за печать)в итоге я заплатила в санстанции 116+36=152 гривны в полеклинеки я заплатила 132+_32=164 гривны в общом 316 гривны и это не щитая проезд а что будет дальше
Відповісти
Як все схоже...........
Відповісти
Декілька раз проходила медогляд. Лише один з них, коли потрібно було пройти всіх лікарів (для ЖК), то мене гормально оглянули окуліст та лор у лік. № 1. А так в основному, все як і розповідає автор статті...
Відповісти
я,заплатив 500 гривень и на. права медичне пройшов за 2,години. и получив сертифікат
Відповісти
Мені взагалі сказали що мене сьогодні не приймуть бо лікарка сьогодні вже втомилася. Сказали прийти завтра.;):);)
Відповісти
а скільки буде коштувати медогляд у Луцьку для водія?
Дякую за відповідь.
Відповісти
Хм, дивно. Я також абітурієнт, але медогляд пройшла завиграшки, без зайвих витрат і нервів...
Відповісти
Останні статті
Кандидатські колеса
04 жовтень, 2012, 11:01
«Нікому то не треба», або Як я проходила медогляд
28 вересень, 2012, 10:22