Забрати не можна залишити: під Луцьком чоловік з кримінальним минулим місяць не віддає дитину матері. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

Забрати не можна залишити: під Луцьком чоловік з кримінальним минулим місяць не віддає дитину матері. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО
«Роман забрав маленького Іллю і вже місяць не віддає», – зі сльозами на очах в редакцію Інформаційного агентства ВолиньPost звернулася бабуся 3-річного хлопчика Людмила Петенак. Річ у тім, каже жінка, що її донька Світлана вже рік не живе зі своїм чоловіком, татом дитини Романом Заянчуковським, і нині триває судова тяганина щодо розлучення. Раніше подружжя порозумілося і поділило час, коли і з ким буде знаходитися хлопчик. Так, після тижня перебування з батьком Ілля став замкненим, почав малювати чорним, тож Світлана прийняла рішення надовго не лишати їх удвох.

Одного дня Роман Заянчуковський забрав дитину з садочка і от уже місяць Ілля не був із мамою та бабусею. Чоловік на дзвінки майже не відповідає, до хати не пускає, а коли бачить жінок – кидається навтьоки, бідкається Людмила.

Світлана Заянчуковська разом з сином Іллею
Світлана Заянчуковська разом з сином Іллею

«Він зек і аферист»

За словами волинянки, Роман Заянчуковський раніше був одружений: ця жінка зустрічалася з його другом, завагітніла, залишилася одна і той запропонував їй одружитися. Разом із тим, Роман взяв її прізвище. Чоловік мав дві судимості – за махінації з грішми та крадіжку.

«Село є село, всі про всіх знають. Роман ходив збирав гроші, бо в нього нібито дитина хвора. Аферист! І ще мав судимість за крадіжку. Світлана лише потім побачила, що була наче в рожевих окулярах. Вона якось сказала мені, що Роман вміє дуже гарно говорити, що, можливо, навіть має якісь здібності до гіпнозу і задурив їй голову», - бідкається жінка. Були у Романа декілька спроб суїциду, під час яких він намагався зробити винною жінку, виставляв Світлану в мережі путаною… Цього Світлана терпіти більше не хотіла і написала заяву в поліцію. Натомість за тиждень після випадку Роман Заянчуковський «втік» в АТО, де він перебував із червня 2014 до вересня 2016-го.

«Тривожні дзвіночки», продовжує Людмила, були й під час перебування Романа в АТО: він постійно просив на щось гроші, тож Світлана перераховувала чи не всі передбачені державою кошти на Іллю – то 2 тисячі, то 3 тисячі.

Випадково Світлана Заянчуковська дізналася й про ще одну аферу – Роман розмістив у соцмережі допис з проханням допомогти грішми їй же, «хворій та вагітній».

«Коли вона була вагітна, він просив гроші в інтернеті. Він написав, що в жінки є три плюси загрози вагітності, хоча був один, подав, що він бідний-нещасний, гарно все описав і гроші просив не на картку Світлани, а на його. Тільки нещодавно вона це побачила. Приходить і каже: «Боже, мамо, у мене волосся дибки встало», - ділиться матір Світлани.

Згодом Роман ще раз «розвів» доньку Людмили: сказав, що у нього є дівчина Іванна, а потім заявив, що то був просто жарт…

Забрав з садочка дитину і…зник

«Донька написала заяву в дитсадку, аби без її відома Іллю ні з ким не відпускали. Чоловік приїхав о 16:00 забрати дитину, зайшов, а коли працівники не дозволили забрати хлопчика, Роман подзвонив до Світлани і почав її «нагружати», лякав поліцією та всім, чим тільки можна. Вона злякалася, не захотіла, щоби в працівниць дитсадка були якісь неприємності і погодилася відпустити Іллю», - розповідає жінка.

Подружжя домовилося, що хлопчик побуде з батьком декілька годин у Гіркій Полонці, а на ночівлю повернеться у Полонку до бабусі і мами. Утім, Роман Заянчуковський «зник» до вечора, потім же телефоном повідомив, що дитина захотіла залишитися з ним на ніч.
«Тоді донька пішла по малого. Дзвонить і каже: «Мам, можеш сюди не йти. Тут все зачинене, ворота закриті, світло не горить». Я до Романа дзвоню – недоступний, до свата – також», - пригадує Людмила.

Після цього жінки викликали на місце поліцію, але правоохоронці лише розвели руками, мовляв, Роман батько дитини, тому має законне право бути з нею. Наступного дня Світлана Заянчуковська ледь додзвонилася до чоловіка, той щоправда дав поговорити з Іллею:

«Дитина каже: «Мамо, приїжджай». А Світлана відповіла, що її тато не пускає до Іллі. Після того Роман різко вибив і налетів, що налаштовують проти нього дитину».

І вже протягом місяця жінки не можуть домогтися від батька хоча б на день побачитися з Іллею. Формально, каже Людмила, Роман ніби й не проти побачень із сином, проте на ділі його постійно немає вдома.
Людмила Петенак з 3-річним онуком
Людмила Петенак з 3-річним онуком

«Було навіть таке, що він сказав: «Хочеш бачити малого – забери заяву на розлучення, переночуй в мене і тоді будеш малого бачити». Ми могли би наробити шуму, але в дитини є дірочка на серці, їй не можна хвилюватися, нервуватися, щоб був якийсь стрес», - заявила волинянка. Розібратися з ситуацією волинянки просили соцслужбу, але ситуації зарадити там ще не змогли.

Поки триває судова тяганина, а засідання перенесли аж на 22 серпня, жінки намагаються повернути 3-річного Іллю додому і стукають в двері усіх можливих інстанцій.

«Хлопчик має залишитися з мамою»

Адвокат Світлани Заянчуковської Валентина Басалик розповідає, що цю справу починали з метою розлучення пари та щодо сплати батьком аліментів на дитину, але, зважаючи на ситуацію, згодом розширили позовні вимоги, щоби залишити дитину з матір’ю.

«Зараз справа знаходиться в суді. До вивчення всіх обставин залучили службу у справах дітей, сільраду: працівники вивчають умови, спілкуються з батьком тощо. Батько зараз поводить себе навіть трохи неадекватно, втікає, ховає дитину, хоча раніше абсолютно не цікавився її долею. Мені здається, що він таким чином намагається уникнути сплати аліментів», - поділилася вона.

За словами Валентини Басалик, біда в тім, що розгляд таких справ затягується на місяці і доки суд не поставить крапку, поліція не може забрати дитину в Романа Заянчуковського.

«Маю надію, що все вирішиться добре. Хлопчик жив з мамою і має з нею залишитися», - переконана адвокат.

У Гіркополонківській сільській раді кажуть, що ситуацію з сім’єю Заянчуковських тримають на контролі, вивчають і збирають всі необхідні документи. Нещодавно відбулося засідання відповідної комісії, утім, поки про остаточне вирішення питання говорити зарано.

Сам же батько дитини Роман Заянчуковський каже, що не згідний з багатьма озвученими його тещею фактами. Зокрема, чоловік запевняє, що у сина немає "дірочки" серці, про яку каже бабуся хлопчика. Слова Роман Заянчуковський підтверджує наданою кардіологом довідкою, де написано, що серце Іллі - здорове.



Окрім того, чоловік показав відео з, на його переконання, продовженням ситуації з відео, на якому він, як запевняє його теща, втік і не дав її доньці сина.

На фрагменті відео видно, як Світлана тримає дитину на руках.



Роман Заянчуковський додає, що не хоче жодним чином ображати дружину і не хоче, аби сімейні розбірки згодом погано вплинули на долю дитини. Тож інші особисті нюанси озвучувати не бажає. Сподівається, що крапку усьому поставить суд, а ситуація таки вирішиться мирно.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Полная чушь,все перекрутили и с папы сделали тирана . Вопрос :почему мама не выполняет родительские обязанности -лечение ребенка и содержание ребенка ???
Відповісти
Какое бы не было у него прошлое, но он отец, и сыну он плохого никогда не сделает, хватит сплетни распускать про ответственных отцов, которые свою жизнь полностью посвящают реб5нку!
Відповісти
Из этой статьи понятно только одно - до чего же глупая эта мать, так очернять отца своего ребенка. Сын ведь вырастит и врятле простит такое матери. А папа видимо любит, заботится, содержит и воспитывает своего сына. Дай Бог, чтобы все были такими отцами. Правильно сделал, можно сказать спас его, забрав сына от такой дуры, клевещущей на родного отца, не способной ни сохранить семью, ни нормально договориться об участии в воспитании ребенка.
А «Хлопчик має залишитися з мамою» - это ничем необоснованные хотелки адвоката и его клиентки. У обоих родителей равное права на ребенка.
Статья позор самой мамке.
Відповісти
Маму хлопчика знаю дуже давно, і вона завжди виконувала свої материнські обов'язки на найвищому рівні. На рахунок лікування і утримання, то ви взагалі про що? Дитина 4 роки жила з матір'ю, і її ніхто не одягав чи не лікував? За матір ніхто не скаже поганого слова. А ви - перед тим як писати цей брєд, перевіряйте,будь-ласка, інформацію. Дитина має жити з матір'ю, а з неадекватним батьком,який своєю поведінкою, ще більше травмує малого.
Відповісти
Маму хлопчика знаю дуже давно, і вона завжди виконувала свої материнські обов'язки на найвищому рівні. На рахунок лікування і утримання, то ви взагалі про що? Дитина 4 роки жила з матір'ю, і її ніхто не одягав чи не лікував? За матір ніхто не скаже поганого слова. А ви - перед тим як писати цей брєд, перевіряйте,будь-ласка, інформацію. Дитина має жити з матір'ю, а з неадекватним батьком,який своєю поведінкою, ще більше травмує малого.
Відповісти
Мама не виконує батьківських обов'язків? Серйозно? А де батько?
А на так зване " лечение и содержание ребенка" має старатись батько, який повинен забезпечувати сім'ю, а не дружина в декреті на 860 грн. Ще й у дружини гроші клянчив, як був невідь де. То був в АТО, то ще десь і дитина не була потрібна.
Щось у статті нічого не знайшла що батько присвячує своє життя дитині. Люди він вкрав дитину у своєї дружини.
І те,що він місяць з дитиною це не означає, що присвячує повністю своє життя. Проаналізувавши цей випадок скажу одне: жінку мені шкода, що зустріла такого придурка з таким минулим. Надіюсь що наша влада покарає батька-виродка, який порушує закони України, і не потрібно тут писати який він "хороший, відповідальний"....
P.S. нарахунок трьох з попередніх "русских" коментарів. Писала одна та сама людина захищаючи того виродка.
Напевно родичі чи друзі. І ще до того стільки помилок. Зека і афериста вже нічого і ніхто не виправдовує!!!!
Відповісти
Від того батька-виродка треба дитину забрати!!!
Відповісти
Що це за відео? Хто оператор? Нічого не видно, як жінка тримає дитину. ГАНЬБА батько!!!
І не потрібно виправдовуватись!
Відповісти
На фото видно, що син щасливий з батьком. Схоже на наклеп.
Відповісти
Останні статті
Забрати не можна залишити: під Луцьком чоловік з кримінальним минулим місяць не віддає дитину матері. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО
02 липень, 2019, 12:05