Вперше у Луцьку: вікна WINTERA зламуватимуть і трощитимуть «грабіжники». ФОТО*

Вперше у Луцьку: вікна WINTERA  зламуватимуть і трощитимуть «грабіжники». ФОТО*
Ми звикли, що вікна – це лише вікна, котрі мають ідеально вписуватися в інтер’єр, відчинятися і зачинятися. Однак, насправді це не тільки «очі» будь-якого помешкання чи будівлі, а й повноцінний «сенсорний орган», робота над яким включає чимало тонкощів, про які ми навіть не задумувалися. Тому важливо серед безлічі пропозицій на ринку обрати ту компанію, що на совість ставиться до кожного етапу, цим самим гарантуючи якість на роки.

Один із небагатьох гравців, якому є чим похизуватися, – компанія WINTERA. Вона працює з 2009 року і має два заводи на території України, один із яких – у Луцьку. Тож Інформаційне агентство ВолиньPost розпитало у директора WINTERA в Луцьку та співвласника компанії Антона Горобця про основні аспекти роботи, зокрема що ж означає «німецька якість» у виробництві, на яких об'єктах встановили вікна WINTERA і чому в місті вперше трощитимуть новенькі вікна. Цікаво, що сам Антон Костянтинович за фахом – будівельник, раніше очолював фірму «Леся», що зводила об’єкти на території обласного центру. От уже 12 років як він керує WINTERA і знає кожен процес зсередини.


Два заводи і власне виробництво склопакетів

Через пів року після заснування в липні 2009 року WINTERA відкрила власне виробництво у Луцьку. 31 березня 2010 року виготовили перше вікно. На сьогодні із Луцька вікна, окрім Волині, їдуть у декілька областей України: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Житомирську.

Через два роки вслід за запуском виробництва вікон компанія відкрила цех із виробництва склопакетів. Тобто, WINTERA робить їх і для своїх вікон, і для потреб інших підприємств.

«Асортимент вікон і склопакетів дуже великий. Коли людина вперше із ним ознайомлюється, то в неї очі розбігаються. Усім здається, що є 2 скла чи 3 скла, але насправді, якщо подивитися формули склопакетів, може бути 300-500 позицій. Різні дистанції, сама формула дистанцій, матеріал, товщина скла...Насправді це цікаво, якщо копнути глибше», - говорить Антон Костянтинович. Загалом же за день сьогодні тут виробляють приблизно 200 вікон.

Вікна WINTERA обирають як для індивідуального будівництва, так і для багатоповерхівок та офісних центрів. Наприклад, вони є у луцькому торгово-офісному центрі «BOSS», об’єктах знаних волинських будівельних компаній як от «Інвестор», «ЛДБК» та інших, їх обирають забудовники Івано-Франківська, Хмельницького, Житомира.

Найкращі німецькі розробки і єдиний в Україні сертифікат інституту віконних технологій

Чому ж WINTERA гарантує німецьку якість? Німеччина – законодавиця моди у багатьох галузях. До слова, перше пластикове вікно зробила саме німецька компанія «Trocal» у 1953 році. За кількістю виробників пластикових систем Німеччині нині немає рівних в Європі, впевнений Антон Горобець, тому WINTERA йде в ногу з часом, співпрацюючи з потужними партнерами. «Profine», «VEKA», «Rehau», «Aluplast», «Salamander» – далеко не всі фірми, що мають коріння в Німеччині і розрослися від Південної Америки до Азії.

Пластик. Пластиковий профіль роблять із суміші. Складові надходять у сухому вигляді, потім вони під високою температурою стають рідкою пластмасою, проходять через відповідні фільєри і приймають форму профілю, який використовують у вікнах. Кожна компанія має свої ноу-хау, бо саме складові дають профілю довговічність, міцність, витривалість до світла тощо. WINTERA ж співпрацює з «Profine», що посідає топові позиції в світі.

Фурнітура. Саме фурнітура дозволяє відчинити чи зачинити вікно, забезпечує щільність замикання. WINTERA взяла найкращі розробки німецької компанії «Winkhaus».

Компанія впроваджує інноваційні рішення, що пропонують німецькі партнери. Наприклад, великі портальні системи, що використовують на терасах, вікна, які можна запрограмувати відчинятися у певний час, встановити систему замків із відбитком пальця.

«Скло для вікон в Україну завозять практично з усього світу: з Європи, Азейбарджану, Ірану, Туреччини, Єгипту. Виробники завозять його і потім безпосередньо ріжуть під розміри вікна, скло миють, воно проходить герметизацію та інші процеси», - зауважує директор WINTERA у Луцьку.

Компанія WINTERA – єдина в Україні, що має німецький сертифікат інституту ift Rosenheim і на вікна, і на склопакети. Що це означає? Вони пройшли лабораторні випробування відповідно до європейських стандартів.

«Тому у нас реально інші вікна. Нам насправді за свою продукцію не соромно», - гордо каже Антон Костянтинович.

Ще один показник успішності, вважає керівник компанії, – колектив. За 12 років роботи приблизно 80 % працівників WINTERA у Луцьку не змінювалися. Кожен із них знає всі особливості діяльності від «А» до «Я».

«Це теж своєрідна гарантія. Бо як виходить – сьогодні вікна робили добре, а завтра будуть робити погано, бо люди помінялися», - відзначає співвласник компанії.

Окрім українських міст, WINTERA експортує вікна у Швейцарію, Францію, Чехію, Німеччину тощо. Компанія – уповноважений представник на митниці і працює відкрито, а не «в тіні».

Не секрет, що встановлення вікна без достатніх знань та навичок може звести нанівець всі його переваги. Тому компанія має фахівців, котрі здійснюють монтаж. Ще один бонус – індивідуальний підхід, тобто WINTERA може виготовити вікно будь-якої форми та розмірів. WINTERA дає гарантію на продукцію на 5-7 років.

WINTERA битиме вікна власного виробництва

У суботу, 2 жовтня, компанія проведе краш-тест вікон власного виробництва на безпекові характеристики. Зокрема, випробовуватимуть протизламну фурнітуру RC-2 від компанії «Winkhaus», профіль «Kommerling» від компанії «Profine» з відповідним армуванням та склопакет.

За словами Антона Горобця, такий експеримент вперше проведуть в Луцьку.

«Люди будують будинки, купують комерційні приміщення, але не знають, що вікна можуть захистити від злодіїв. Так, є системи сигналізації, але злодію потрібно менше хвилини, аби відкрити звичайне вікно. Ми для краш-тесту якраз візьмемо просте вікно і вікно протизламне і побачимо, що з ними буде після імпровізованого візиту наших зловмисників», - розкриває деякі секрети експерименту співвласник компанії і додає, що приїдуть на краш-тест і представники партнерів.

Тому всіх охочих запрошують 2 жовтня на 12:00 до салону WINTERA на вулиці Конякіна, 16А, аби не лише поспостерігати за дійством, а й поглянути на вікна не лише як на гарну картинку.

За детальнішою інформацією телефонуйте: (050) 438 11 61

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.