WINTERA влаштувала віконний розгром у Луцьку: як це було. ФОТО*

WINTERA влаштувала віконний розгром у Луцьку: як це було. ФОТО*
Щоб залізти до вас в помешкання через звичайне пластикове вікно грабіжнику знадобиться менше 30 секунд. На саме пограбування – 3-5 хвилин. Тому навіть якщо у вашому будинку чи квартирі є сигналізація, вона може й не допомогти. Аби не бути голослівними і на практиці перевірити ці цифри, компанія WINTERA у Луцьку вирішила влаштувати унікальну подію – краш-тест вікон.

Вікно складається із самого профілю, склопакета та фурнітури. WINTERA співпрацює з потужними німецькими компаніями, кожна з яких має свої інноваційні розробки, котрі впроваджують на виробництві безпосередньо в Луцьку. Йдеться про пластик від «Profine» та фурнітуру від «Winkhaus». За якісні склопакети відповідає компанія «Lesya plus». Тож у Луцьк запросили представників партнерів WINTERA, щоб у польових умовах перевірити таку важливу характеристику вікна як зламостійкість.

Спочатку – новинки від партнерів

Як зазначив представник компанії «Profine» Юрій Зінченко, на сьогодні компанія WINTERA впроваджує цікаві рішення, аби люди жили в комфорті, безпеці, із новітніми системами та технологіями, маючи здоровий мікроклімат у помешканнях. Адже новітні розробки – це не лише про ґаджети. Компанія WINTERA пропонує профільні системи Komerling від концерну «Profine». Свою історію торгова марка Komerling розпочала ще у 1897 році, постійно рухаючись у сторону покращення якості продукту. На сьогодні в арсеналі Komerling – такий широкий асортимент, що може задовольнити будь-які забаганки клієнта, дизайнера, архітектора.

Серед розробок Komerling – трьохконтурна система 76MD, що має коефіцієнт теплопровідності 1,0. Це означає, що в цій системі можна зробити максимально герметичне та тепле вікно. У систему можна інтергувати склопакет до 48 міліметрів. Вікно може бути виконане з додаванням алюмінію, щоб зробити продукцію довговічнішою та запропонувати велику лінійку кольорів.

«Profine» спільно з компанією «Stemeseder» у Луцьку презентувала новинку – гібридну систему «Unity» з ПВХ та алюмінієвими накладками, що має модульну конструкцію. Таким чином, вдалося створити силовий замкнутий контур, що об’єднує два матеріали так, що навіть при екстремальних коливаннях температури не виникають деформації. Склопакет у системі може бути 56 мм, а москітна сітка та зовнішня захисна ролета – інтегровані. Вся волога буде відводитися відливом, що об лаштований без жодного саморізу.

«Цією системою можна вирішити одразу декілька питань. Наприклад, ви ставите вікна, підходять фасадники і це треба скомплектувати, ролети або штори – теж не комплексне рішення. У системі «Unity» включені кілька рішень. Перше – сонцезахист – зовнішні штори, якими можна керувати за допомогою електрики. Друге – звичайні ролети – комплексне рішення ПВХ-вікна з сонцезахистом або протизламом. У системі можна зробити рішення відносно захисту, коли вікно йде в підлогу, додаючи гартоване ззовні скло», - доповнив комерційний директор «Profine» Олександр Сіріченко. У Unity передбачили технологічний виступ, зроблений для того, аби краще було інсталювати та герметизувати вузли. Поки що аналогів такого рішення немає ні в кого на ринку.

Вікна VS грабіжники

Після презентації перейшли до найбільш феєричного моменту – краш-тесту. Більшу площу вікна займає склопакет, що нерідко викликає скепсис у клієнтів стосовно параметрів безпеки, мовляв, що ж там його вибити. На практиці злодії рідко вибивають склопакет, каже представник «Winkhaus-Україна» Віктор Піняк, адже з-поміж іншого це створює чималий шум. Більшість вікон відкривається дуже просто. Щоб це продемонструвати, на краш-тест запросили «грабіжників».

Для демонстрації обрали два ззовні схожих вікна. В обох використана ламінація, обидва – енергоощадні та недешеві.

Нібито зловмиснику дали в руки простий інструмент – викрутку. Ним він відчинив вікно без додаткового захисту за 5 секунд, майже не пошкодивши його.

«Ви всі знаєте принцип, за яким відчиняється вікно: при повороті ручки в периметрі вікна рухається фурнітура. Запірні елементи – цапфи – мають циліндричну форму. На рамах у певних місцях знаходяться зачепи. Коли ручка повністю розміщена вертикально вниз ці цапфи заходять за зачепи. Що зробив наш «злодій»? Він, відвівши стулку від рами, тобто збільшивши між ними відстань, просто пересадив ту цапфу через відповідну частину, не приклавши при цьому над зусиль. Таких вікон – більшість», - пояснив Віктор Піняк.

На переконання представника «Winkhaus-Україна», на сьогодні в країні існує небезпечна тенденція – охоронні компанії радять споряджати звичайні вікна системою сигналізації, називаючи це покращенням захисту помешкання. Сигналізація спрацює, коли зловмисник уже готовий зайти в середину. У такому випадку це лише скаже про те, що крадіжка почалася. Відповідно до статистики, пограбування здійснюють за 3-5 хвилин. Якщо ж злодій натрапить на вікно із додатковим захистом і йому доведеться витратити більше часу, то найімовірніше він відмовиться від затії.

За словами Віктора Піняка, захист вікон потрібно покращувати комплексно – і щодо профілю, і щодо фурнітури, і щодо склопакета. Для цього вікно повинне бути зі зламостійким пасом, армуванням замкнутого контуру, захищеним склопакетом, ручкою з ключем. До слова, скло у захищених вікнах не вставляють, а вклеюють. У такому випадку злодію доведеться не лише витратити більше часу, аби проникнути в приміщення, а й більше зусиль та міцніший інструмент.

WINTERA пропонує клієнтам безпечні вікна, виготовлені згідно з європейськими стандартами. Для демонстрації обрали клас захисту RC 2 N, де скло – без додаткового захисту. Відповідне вікно має опиратися зламу викрутки протягом трьох хвилин, при цьому допускають, що зруйнується профіль. Перевірити це взявся й «грабіжник» під час краш-тесту. Він розпочав із нижньої частини вікна з боку ручки, що роблять зловмисники найчастіше у реальному житті. Профіль при цьому показував еластичність, тоді як у звичайному вікні профіль давно б відколовся, відкрив фурнітурний пас і полегшив би маніпуляції з віконним механізмом. Окрім викрутки «грабіжник» взяв і гумовий молоток. Викрутка проникла наскрізь, але зламати вікно не вдалося й далеко за 3 хвилини. Тим часом «грабіжник» уже втомився.

RC 2 N не передбачає використання фомки. Однак, це – поширений інструмент серед зловмисників, тому його дію також вирішили перевірити на прикладі захищеного вікна. Місце атаки «грабіжник» не змінював. Стулка перемістилася на значну відстань відносно рами, але цапфи не вийшли з зачепів. За деякий час відкололася частина профілю, але вона не оголила механізм, що не полегшило «грабіжнику» справу.

Далі ж спробував «грабіжник» зламати вікно в районі ручки. Проте це – не зовсім хороша ідея, адже всім відомо, що чим вище розташовані руки, тим легше вони втомлюються. За декілька хвилин «грабіжник» зовсім знесилився, тож покликав на допомогу «колегу» із фомкою.

«Зараз дах в хаті завалиться», – так коментували ситуацію присутні на краш-тесті, спостерігаючи за тим, скільки зусиль докладають «грабіжники», аби врешті зламати захищене вікно.

Вікно не здалося і через 10 хвилин. «Злодії» взяли тайм-аут, щоб перепочити. Представник «Winkhaus -Україна» Віктор Піняк продемонстрував зразок, де одразу після підважування стулки спрацював датчик. Такі вікна з датчиком пропонує WINTERA. Тому охоронна фірма найімовірніше застане зловмисників ще на етапі, коли вони намагатимуться проникнути в приміщення.

Опісля ж перевірити, чи достатньо стараються «грабіжники» вирішили й присутні на дійстві. Після перших двох хвилин обидва охочі чоловіки здалися, мовляв, це надзвичайно складно і вікно не піддається маніпуляціям.

Потім же «грабіжники» перейшли до склопакета (нагадаємо, він – не захищений, це не передбачає клас RC 2 N), що має три скла. Коли кинули молоток, першу тафлю розбили, але шматки залишилися у вікні, тож у такому випадку злодію доведеться вичистити проєм, щоб не покалічитися.

Друге і третє скло – подібне до лобового в автомобілі. «Грабіжник» вибив скло в районі ручки, проте повернути її не зміг, адже вона закрита на ключ. До слова, пройти склорізом через триплекс також майже неможливо. На трощіння всього скла також знадобилося більше 10 хвилин. Далі «злодії» все ж вирішили «добити» механізм, що у реальному випадку злочинці, звісно ж, не робили б. На це ще знадобилося кілька хвилин.

У підсумку «грабіжники» провели біля вікна приблизно пів години.

Приємний післясмак

Ті, хто спостерігав за краш-тестом, залишилися під враженнями. Серед них – чимало посередників, котрі хотіли на власні очі пересвідчитися в надійності продукції від WINTERA, котру пропонують клієнтам.

«Раніше я теж думала, що вікна – це лише скло, пластик і ручка, а головне його призначення – добре зачинятися та відчинятися. Коли ж почала працювати в цій галузі, була здивована, скільки функцій має виконувати хороше вікно. Серед них – захист житла від небажаних гостей. Дуже круто, що в Луцьку влаштували такий краш-тест. Побачене буду розповідати людям і звертати їхню увагу на деталі. Насправді клієнти зараз часто звертаються з проханням щодо покращення безпеки житла, особливо, якщо вже стикалися з пограбуваннями», – поділилася емоціями від побаченого представниця «Aneta-Луцьк» Олена.

«Ми всі побачили різницю між двома зовні однаковими вікнами, побачили, що не змінюючи вигляду вікна, можна зробити його безпечним. Мені здається, що недаремно захищені вікна мають свою сертифікацію в Європі і недаремно є вимоги щодо встановлення таких вікон. відповідно система сигналізації разом із захищеними вікнами дає практично абсолютну гарантію захисту оселі від зловмисників. Як на мене, те, що ми побачили це на власні очі, дасть людям не лише певну інформацію, але й покаже можливості вікон», – прокоментував краш-тест директор WINTERA в Луцьку співвласник компанії Антон Горобець. Далі ж усіх запросили у салон WINTERA, щоб показати ноу-хау та новинки, які має на сьогодні у своєму арсеналі компанія.

Щоб і собі пересвідчитися у якості продукції WINTERA та обрати найкраще для свого дому, офісу чи бізнесу, приходьте у салон компанії в Луцьку за адресою: вулиця Конякіна, 16А. Або телефонуйте: 050 438 11 61.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.