Співачка Галина Конах: «Я хочу творити в Україні»

Співачка Галина Конах: «Я хочу творити в Україні»
Волинська співачка Галина Конах здобула чергову музичну перемогу. Цього разу вона підкорила Молдову, де 9-10 квітня відбувся конкурс естрадних виконавців «WORLDSTAR 2013».

З Кишинева голосиста українка привезла гран-прі, вразивши журі своєю зворушливою піснею «Ще не час прощатися». Композиція присвячена заслуженому артисту України, талановитому волинянину В'ячеславу Хурсенку, з яким Галина Конах познайомилася незадовго до його смерті.

У подарунок співачка отримала можливість відзняти відеокліп від шведсько-української студії Iguana Studios.

У склад журі конкурсу увійшли українська співачка, артистка Universal Music Наташа Гордієнко, режисер, телеведучий, композитор і автор-виконавець Leo Jee, соліст групи Kiss Love Sex, директор Audio і Video Production студії Iguana Studios Генрі Ліпатов та директор музичного телеканалу RU TV MOLDOVA Дмитро Сергєєв.

Галина Конах поділилася фотографіями та враженнями, які привезла із Молдови.

– Як Галина Конах потрапила на «WORLDSTAR 2013»?

– Після участі у «Слов’янському базарі» надходить багато пропозицій. Мені ще восени запропонувала взяти участь в цьому конкурсі Катерина Чіташвілі. Це грузинка, відомий музичний продюсер, яку знають за псевдонімом Ека. Вона курує багато музичних фестивалів. Запропонувала спробувати свої сили. Я зрештою погодилася.
З володаркою першої премії Вікторією Еутодієнко (Молдова)
З володаркою першої премії Вікторією Еутодієнко (Молдова)

– Знаю, що в Україні не було відбору на цей конкурс…

– Дійсно, не було. Як не було відбору в Росії та Венесуелі. Міністерство культури заявило, що йому цей конкурс нецікавий.
З італійським продюсером Рокко Ралаццо
З італійським продюсером Рокко Ралаццо

– Що це взагалі за конкурс?

– Конкурс організовував Fashion TV. Це такий собі музичний фешн-проект. Відбувався він у відомому клубі Fashion Cafe & Club в Кишиневі. У залі було небагато людей. Мабуть, близько 250. І це були vip-персони, які, аби потрапити на конкус, придбали дуже дорогі квитки. Ми жили у дуже дорогому готелі. Нас гарно приймали. Рівень фестивалю дуже високий.

– Це транслювало молдовське телебачення?

– Ні, прямого ефіру не було. Конкурс відзняли і транслюватимуть на RU TV Молдова.
З власником модного клубу в Парижі Анжело, Рокко Паллаццо, подругою Ольгою Поповою
З власником модного клубу в Парижі Анжело, Рокко Паллаццо, подругою Ольгою Поповою

– Конкуренція була великою?

– Участь в конкурсі взяли представники 30 країн. Було дві вікові категорії: 8-17 років і 18-35 років. Загалом у конкурсі змагалося близько 50 учасників.
Стилісти фестивалю
Стилісти фестивалю

– Ти єдина представляла Україну?

– Ні, від України було кілька виконавців. Мене дуже вразила Мирослава Філіпович. Вона хоч і не дуже сильна вокалістка, але її акторські здібності просто неймовірні. Це Лайза Мінеллі номер два. Вона так по-акторськи правильно подала свій номер, що про вокал всі забули. І Мирослава зрештою здобула друге місце. Від України виступала ще співачка із псевдонімом Анна. Вона виконувала складну пісню Вітні Х’юстон. Гарно виступила. А ще від України виступала така собі Олена Лав, але, на жаль, її виступ був, м’яко кажучи, невдалим.
З учасником фестивалю WORLDSTAR 2013 від Узбекистану Бекзотом Бахромовим
З учасником фестивалю WORLDSTAR 2013 від Узбекистану Бекзотом Бахромовим

– Між українцями була конкуренція?

– Вони зі мною конкурували, а я ні (сміється, – авт.). Я як завжди з вірменами здружилася. Приїхало до два десятки артистів, з якими я давно знаюся, з якими я вже давно встигла потоваришувати на інших фестивалях. Зібралася суперова компанія.
Інтерв'ю журналістам RU TV MOLDOVA
Інтерв'ю журналістам RU TV MOLDOVA

– Перемогу на «WORLDSTAR 2013» тобі принесла пісня, присвячена В’ячеславу Хурсенку. Ти писала її спеціально?

– Ні, пісня «Ще не час прощатися» народилася сама по собі. Взагалі це мій кавер на албанську пісню «Suus». Почула її минулого року. І ця пісня у мене викликала надзвичайно сильні емоції. Після Ніно Катамадзе я більше таких емоцій не отримувала. У мене відразу виникло бажання написати текст. Але змушувати себе творити важко. А коли я повернулася зі «Слов’янського базару» і дізналася, що мені присудили премію імені В’ячеслава Хурсенка, то дуже розчулилася. Просто сіла і на одному диханні написала слова.
З італійським продюсером, незалежним журналістом Discovery Italia Франко Іаніцці
З італійським продюсером, незалежним журналістом Discovery Italia Франко Іаніцці

– Твій тріумф на «Слов’янському базарі» у Вітебську обговорювали значно жвавіше…

– Бо «Слов’янський базар» – це вже бренд. Фестивалю понад 20 років. Це дійсно був особливий конкурс у моєму житті. Але до конкурсу в Молдові вперше готувалася так, як хотіла я сама. Дизайн вбрання, пісня, власне поїздка. Це все за власні кошти. Тепер я вже маю певні свої фінанси, які можу вкладати у власний розвиток.
Щасливий прапор, який Галина Конах завжди бере на фестивалі
Щасливий прапор, який Галина Конах завжди бере на фестивалі

– Ще рік тому ти планувала емігрувати у Польщу. Нині нема такого бажання?

– Ні, я передумала. Та й пропозиція викладати вокал у польському університеті, вже неактуальна. Адже я відмовилася. А ще у мене є родичі в Канаді. Бабуся не раз пропонувала переїздити. Поки я хочу творити в Україні, хоч це не просто.
З директором IGUANASTUDIO, солістом україно-шведського проекту Kiis Love Sex Генрі Ліпатовим
З директором IGUANASTUDIO, солістом україно-шведського проекту Kiis Love Sex Генрі Ліпатовим

– Які враження від Молдови?

– Люди у Молдові живуть дуже бідно. Але тим не менш там гарно. Це країна хорошого вина і надзвичайних музикантів.

Розмовляла Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Довідка

Галина Конах – співачка, автор пісень, вокалістка гурту «Резус Блюз». Працює у різних музичних жанрах, але перевагу надає джазу. У репертуарі співачки – пісні на 15 мовах світу.

Народилася 21 жовтня 1982 року в селі Седлище Любешівського району Волинської області. Закінчила Маневицьку музичну школу по класу гри на фортепіано.

Першу освіту здобувала у Інституті мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки. Зараз навчається у Польщі: Studium Dyrygentów Polonijnych (Koszalin).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: Конах
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець!!! Так тримати і далі!!!
Відповісти
Галя, при все уважении, но поменяйте стилиста. Удачи и творческих успехов.
Відповісти
Так Галинка ж написала,що сама все тут обирала,то виходить тепер,що їй самі себе міняти?
Ну така вже вона є..., тож не всім бути голими...
Луцьк Галю вітає, молодець, щоб не було, якби не було,але вона йде до своєї мрії і це похвально.
Відповісти
Галю, і фотографа теж поміняйте. Ну що це за знімки, крім першої сепії. Просто жах!
Відповісти
Ха-ха)))крім першої??? а те, що вона там сама на себе не схожа це нічого? фотошопери постаралися на славу- виглядає, як гарна молодиця.)))
Відповісти
Легко усім тут сидіти й радити щось, типу, поміняй то, і то ,і то..... Перш за все поміняйте своює ставлення до Галини. Якщо ви фотограф - то погодьтеся поїхати з нею, заплатити усі фестивальні внески, фотографувати задармо, харчуватися й жити за власний рахунок - ось тоді й впевнено порадієте, що фото класні! А ви, стилісте,задармо підмалюйте,підрехтуйте,підмажте,пошийте іт.д.(врахуйте ще власноручоплачені усі обов'язкові рахунки - дорога,проживання іт.д.)і теж в все зі стилем у Галі буде суперово!Легко звісно судити,прочитавши статтю й переглянувши фото з власного архіву,та,коли шукаються гроші (чималі зауважте)на фестивалі-чомусь допомагаючих мало.людина все вкладає з власної кишені.Та ДРУЗІ їздять за нею й вірять у перемогу(й фотографують,й підмальовуть,й підтримують,й оплачують з власної кишені).так що,шановін коментатори,будьте мудрішими й добрішими!
Відповісти
Останні статті
Співачка Галина Конах: «Я хочу творити в Україні»
19 квітень, 2013, 10:20
Волинь. Спогад війни
18 квітень, 2013, 13:40