Навчання в Америці: шанс для спортивних лучан*

Навчання в Америці: шанс для спортивних лучан*
Мало хто знає, але у лучан, які цінують активний спосіб життя і хочуть виховати своїх дітей здоровими і спортивними, є реальний спосіб дати своїм чадам ще й унікальний шанс отримати вищу освіту за кордоном.

Мова – про навчання в Американській Тенісній академії, куди потрапити може кожен, у кого є бажання почати займатися професійним тенісом.

До прикладу, учнями Академії уже стали двоє вихованців луцького спортивно-оздоровчого комплексу «Олімпія».

* * *

Як розповіла представник Американської тенісної академії «No Quit» в Україні Катерина Дринова для журналу Tennis, у США діє державна програма «Sport Scholarship».

Cпорт в США підтримується не тільки батьками, а й на державному рівні. У США бути спортсменом - це престижно. У школах, коледжах, і інститутах є спортивні команди. Від їх успіхів безпосередньо залежить рейтинг навчального закладу.

Тому американські вузи витрачають на рік близько 3 млрд. доларів тільки на гравців, яких шукають по всьому світу, щоб сформувати найкращу команду.

На державному рівні було затверджено програму «Sport Scholarship », яка дозволяє іноземним студентам-атлетам безплатно отримати вищу освіту в США. Програма покриває витрати на навчання, проживання, інвентар і поїздки на змагання.

Причому, як зазначає Дринова, для участі в програмі серйозні спортивні досягнення не є обов’язковими. Рівень гри у самих американців досить низький. Американці традиційно – не надто успішні у тенісі. Тому 80% гравців в команді – це студенти-іноземці.

Тенісисти з України та Росії дуже добре зарекомендували себе в університетському спорті і тому мають конкурентну перевагу серед інших претендентів.

Участь у програмі можуть брати ті, хто уже закінчив школу – тобто, починаючи з 17-18-річного віку.

Катерина Дринова наголошує, що Американська тенісна академія дає якісну освіту. «Система побудована так, що студент отримує хороші практичні знання. Вчитися дуже цікаво і тому – легко. А американський диплом визнають в усьому світі».

За 4 роки навчання можна отримати відразу дві спеціальності. Випускники американських вузів – затребувані і високооплачувані фахівці.

Катерина Дринова розповідає:

«Я теж брала участь у цій програмі. Але перед тим рік вчилася в американській школі і жила в сім'ї. Це допомогло мені підтягнути рівень англійської мови та здати потрібні тести для отримання стипендії»

Тенісна Академія США особлива тим, що тут студенти живуть не в гуртожитках, а в сім'ях. Це дозволяє повністю заглибитися в англомовне середовище. Сім'ї підбирають так, аби вік дітей був приблизно однаковим, щоб ті змогли без проблем спілкуватися і товаришувати, разом їздити на тренування і розважатися.

Студенти Академії мають можливість брати участь у рейтингових турнірах США, спілкуватися зі знаменитостями, які часто приїздять туди. Засновники Академії - Тім Берлінктон (USTA) і Майкл Агассі
(батько Андре Агассі). Саме в цю академію з'їжджаються тренери з усіх Штатів, щоб підібрати собі гравців у команду

* * *

Майбутніх тенісистів, які можуть займатися цим видом спорту з наймолодшого віку, у Луцьку професійно готують тренери спортивно-оздоровчого комплексу «Олімпія», що на вулиці Кравчука, 13. Телефон: +380 (332) 737127

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як прізвища вихованців "Олімпії" які навчаються у США?
Відповісти
Прізвище - Володимир Митрофанович Пащенко
Відповісти
Така тихенька рекламка спорткомплексу. Тіпа заманушка. Малесенька.
Відповісти
Останні статті
What do U WANT? «Ювант»?
28 травень, 2013, 15:53
Навчання в Америці: шанс для спортивних лучан*
22 травень, 2013, 11:32