Унікальна соляна кімната у Луцьку*

Унікальна соляна кімната у Луцьку*
У Луцьку з’явилась унікальна соляна кімната.

Це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії, фізіотерапевтичного методу лікування та реабілітації штучно створеним соляним мікрокліматом.

Атмосфера соляної кімнати максимально наближена до мікроклімату печер соляних шахт та гротів.

Медичний центр «Благомед», що знаходиться у центрі Луцька по пр. Волі , 17-А, максимально використав природні властивості солі за рахунок її масиву, а не напилення дрібною сіллю.

Стіни кімнати облицьовані необробленими глибами солі неправильної форми, що забезпечує вільний відрив мікрочастинок хлориду натрію. Підлога вимощена соляними плитами.
Для обладнання кімнати використано 7 тонн солі Солотвинського родовища, найчистішого за хімічним складом (97% NaCl) в Європі.

Крім того, при проведенні галотерапії використовуються соляні світильники та галогенератор, який додає у кімнату високодисперсний аерозоль хлориду натрію (розмір часток NaCl не більше 0,4 мкм).

Лікувальний ефект соляної кімнати оснований на властивостях негативно заряджених іонів та гідроіонів звичайної солі (хлорид натрію).

Негативно заряджені іони при попаданні в дихальні шляхи та на шкіру викликають подразнення нервових закінчень, частково проникають в кровоносну систему, впливаючи на організм людини, яка перебуває в соляній кімнаті.

Галотерапія позитивно впливає на роботу слизової оболонки дихальних шляхів, покращує функцію органів дихання, призводить до зменшення набряку слизової оболонки, покращує виділення слизу та харкотиння.

Штучно створений мікроклімат соляної кімнати має антисептичний та дезінфікуючий вплив на слиз дихальних шляхів та шкіру завдяки великій кількості хлориду натрію, який має противірусну, бактерицидну та протигрибкову дію!
Повітря усередині кімнати в 10 разів чистіше, ніж зовні!

Мікрокліматичні умови соляної кімнати при тривалому (курсовому) застосуванні позитивно впливають на стан нервової, ендокринної та серцево-судинної систем.

Ці умови також сприяють підвищенню опірних та захисних сил організму проти інфекцій, володіють і седативним ефектом при лікуванні психосоматичних розладів та інших неврозів.

Тривале перебування в соляній кімнаті більш ефективне у лікуванні таких захворювань органів дихання: бронхіальна астма, хронічні бронхіти, бронхоектатична хвороба, хронічне обструктивне захворювання легень.

Використання галотерапії доцільне в якості додаткового лікування та реабілітації в період після перенесеної гострої респіраторної інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів (риніт, синусит, фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт, пневмонія).

Висока ефективність галотерапії відмічається у лікуванні дітей!
Також галотерапія корисна під час реабілітації професійної патології органів дихання, яка пов’язана зі шкідливими виробничими умовами.

Покази та протипокази щодо тривалості курсу лікування та частоти застосування визначається лікуючим лікарем (сімейним лікарем, терапевтом, педіатром, пульмонологом, отоларингологом, алергологом чи фізіотерапевтом).

Абсолютними протипоказаннями до застосування галотерапії є гострі інфекційні захворювання та злоякісні новоутворення!

Повноцінний курс галотерапії складає 14-20 процедур, який можна повторювати не раніше, ніж через півроку.

МЦ «Благомед» пропонує:

- Комфортні умови перебування для дітей та дорослих та індивідуальний підхід до кожного пацієнта!

- Попередній запис на сеанси галотерапії та консультації кваліфікованих спеціалістів в зручний для Вас час.

- При курсовому лікуванні існує система знижок.

- Проведення сеансів галотерапії відбувається відповідно до цільових (в залежності від захворювання) та вікових груп.

www.blagomed.lutsk.ua

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таки кімнати існують вже років з 10-15 в санаторіях Лівадії, Алушти.
Знайшли винахід-"унікальна"!!!
Самі шахти вже давнр затопило. А раніше тпм лікувались. Справа не тільки в іонах солі, має значенняі вологість. А головне тиск. Є сумніві, що в Луцьку змонтували барокамеру.
Відповісти
то ж для Луцька вона унікальна
Відповісти
така шахта уже є у поліклініці на київському майдані
Відповісти
Кімната у поліклініці є , але зовсім не така. Сіль там напилена дрібна , тому єффект дає лише галогенератор.
Відповісти
В шахтах Солотвино глибина була всього 300 м, тому і тиск там був на рівні 770 мм.рт.ст , а це майже нормальний тиск. Вологість також була від 20 до 60 % при температурі 22-26 градусів Цельсія. А це умови , які досягнути не важко.Тому , створені умови в соляній кімнаті в Благомеді дуже наближені до природніх.
Відповісти
Похоже, что "Наталья" сама писала текст про"уникальную" комнатку, или работает в "Благомеде"
Явно прослеживается желание отчитатся про "положительный резонанс" перед Духневич.
Відповісти
I для с.Великий Пуп теж.
Відповісти
Є в 1-й поліклініці, в Боратині. Хоча в поліклініці - це карцер, особливо для дітей. Треба не рухатися, не говорити.... Хоча і в Криму, і в Закарпатті в таких кімнатах діти можуть ходити, спілкуватися, гратися. Те, що тут є іграшки - великий плюс. Сподіваюся, що ціни в Благомеді будуть помірні.
Відповісти
Кімната ця в поліклініці може й з напиленням, і з генератором, але толку від неї ноль. Згідна з Інною, діткам і батькам одні нерви, як змусити 3 річну наприкла дитину висидіти годину...Ні іграшки взяти не можна, ні книжечки. І пінка їхня ніяка на смак...
Відповісти
А ми почали ходити в дитячу поліклініку на Чорновола там відкрилась новенька кімната. люди дуже привітні і мультфільми показують діти граються сіллю як в пісочниці, є столик з розмальовками, сіль свіжа пахне
я відпочиваю коли дитина задоволена.
Відповісти
я з вами згідна за карцер в 1 поліклініці та і умови там!? Ми перевдягались на кушетці в поліклініці де багато хворих старших людей я з дитиною туди не піду!
Відповісти
У 1ій поліклініці у цьому році провели оновлення соляної кімнати. тепер там дуже гарно! я проходила 15 сеансів з дитиною і дуже задоволена! Дитина дивиться мультики, грається і тим самим час летить швидко і на відмінну від інших шахт, там я дійсно відчула сіль у повітрі і присмак солі був навіть на губах. Дитина зараз не хворіє, тому я дуже задоволена результатами.
Відповісти
Я згідна з Вами. Ми теж ходили у 1шу поліклініку на Волі 66а, там дійсно дуже гарно зробили і дозволяють брати іграшки дітям. Дитина грається, поки я читаю жіночі журнали, які там лежать для мам)))) Результатом задоволена, бо ходимо з синочком вже декілька років!
Відповісти
У соляній кімната на Волі 66а (1 поліклініка) встановлено галогенератор, а це - професійне європейське обладнання, тому там розпилюється сіль частинакми різних розмірів і діє на всю дихальну систему. відповідно результат дуже хороший!
Відповісти
Кожен рік проходжу курс в соляній шахті, була в багатьох шахтах Луцька, Львова, Трускавця, так як маю хронічну проблему.В цьому році була в 1-ій полікліниці в Луцьку, там сподобалось найбільше, дуже профессійно, гарно, і кажуть, шахта після повної реконструкції, це дуже важливо! Рекомендую.
Відповісти
З чого взяли що це обладнання використовують у Європі . Таке розпилення солі накопичується в легенях і в нирках і взагалі не рекомендоване дітям до 12 років кому небуть інструкцію показували до цього апарату.
Відповісти
В Благомеді та в дитячій поліклініці в соляних кімнатах обладнання те що дозволено міністерством ОЗ для дітей з 1,5 років. Бережіть дітей і користуйтесь принципом не нашлодь.
Відповісти
Сіль рохміром наприклад 5 мкм не може накопичуватись у нирках. І лише година перебування у соляній кімнаті не завдасть шкоди ЗДОРОВИМ ниркам. Коли розпилення солі слабке, як у благомеді чи ін. То повітря в такій кімнаті не є стерильним і якраз там не тільки не вилікуєшся, а ще й повторно захворієш.
Відповісти
Останні статті
Унікальна соляна кімната у Луцьку*
26 грудень, 2013, 16:16
Готуй лижі!
26 грудень, 2013, 11:05