Яблуко від яблуні: де працюють діти волинських владців?

Яблуко від яблуні: де працюють діти волинських владців?
Коли молодіжний відділ Луцької мерії очолив син депутата-регіонала Леонід Лаба – когось це обурило. Але – стверджуємо з впевненістю – мало кого здивувало. Бо приходила перша ж думка: само собою, тато-депутат влаштував сина на тепле місце. Що це – помилковий стереотип мислення людей, які в принципі не люблять владу і політику? Чи вияв правила «чада впливових тат-мам проблем з кар’єрою не мають»?

ВолиньPost, аби спробувати розібратися, дізнався, якою є професійна дорога дітей колишніх і теперішніх високопосадовців Волині.


У волинського губернатора Бориса Клімчука дві дорослі доньки – 35-річна Юлія та 29-річна Яна. Обидві закінчили харківський Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» і нині мають власний бізнес – у кожної своя нотаріальна контора.

Юлія спочатку була державним нотаріусом, згодом відкрила приватну нотаріальну контору. Нині Юлія Троц – одна із найавторитетніших нотаріусів у Луцьку.

Під час місцевих виборів 2010 року у пресі з’явилась інформація про те, що Юлія потрапила до п’ятірки кандидатів у депутати до Луцької міськради від Народної партії. Втім у депутати вона таки не пішла.

«Вона в мене така собі залізна леді, але завжди з посмішкою. Коли народила четверту дитину, всього тиждень була в декреті», – каже батько.

Чоловік у Юлії не менш успішний за неї – Володимир Троц нині займає посаду першого заступника прокурора Волині.

Менша донька Клімчука Яна мешкає у Києві. Нещодавно теж відкрила приватну нотаріальну контору. До цього успішно працювала юристом, а точніше корпоративним секретарем, в компанії, яка, за словами Клімчука, не пережила кризи.

Чоловік Яни – росіянин з латвійським паспортом. Займається бізнесом – від видавничої справи до телекомунікацій.

«Вони не губернаторські дочки в розумінні гламуру, тусовок. Їх не назвеш мажорними дітьми. Та й зяті в мене класні хлопці», – переконує Борис Клімчук.


Сини міського голови Луцька Миколи Романюка теж успішні – обоє займаються бізнесом.

Старший син Володимир, якому 31 рік, здобув економічну освіту у Волинському держуніверситеті. Працював у банку, потім зайнявся власною справою. Сам мер каже, що Володимир продає комп’ютерну техніку.

Втім нещодавно стало відомо, що Володимир Романюк є одним із власників приміщення колишнього кафе «Буратіно».

Меншому сину луцького мера Валентину 26 років. Першу освіту здобув у Луцькому медучилищі, за фахом – фельдшер. Опісля заочно вивчав менеджмент у Луцькому національному технічному університеті. Валентин Романюк – директор приватної швидкої медичної допомоги «Тарас».


Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович виростив сина Тараса і доньку Наталку.

Тарас Войтович закінчив спершу історичний факультет в Луцьку, а згодом у тернопільському вузі здобув ще одну освіту – став магістром державної служби.

Як розповів Войтович, його син свого часу працював керівником апарату Рожищенкої РДА. "Але коли мене направили знову очолювати районну адміністрацію, я не міг дозволити, щоб мені підпорядковувався син. Тому я запропонував йому йти на іншу роботу. Він працевлаштувався на посаду начальника районного управління пенсійного фонду. Поки що успішно працює там», – повідав Войтович про свого сина.

Доньці Наталці 28 років. Ще вивчаючи політологію на історичному факультеті Волинського держуніверситету, вона пішла працювати на радіостанцію «Луцьк».

На радіо була спершу редактором, потім музичним редактором і навіть головним редактором. А цьогоріч стала заступником директора Волинського телебачення.


Колишній мер Луцька і радник нинішнього міського голови Антон Кривицький виховав двох доньок.

Старшій доньці Кривицького Олені 41 рік, меншій Тетяні – 34.

Олена навчалась у Київському інституті народного господарства. Працювала економістом у комерційних фірмах.

Але останні кілька років вона викладає у Луцькому гуманітарному університеті. Відомо, що Антон Кривицький товаришує з ректором цього вузу Андрієм Журавльовим та є одним із засновників навчального закладу.

Тетяна свою музичну освіту здобула у Львові, грає на фортепіано. Працювала завучем у Луцькій музичній школі №1, нині – керівник Центру раннього інтелектуального і естетичного розвитку «Світлинка».

Зауважимо, ім’я Тетяни Кривицької неодноразово з’являлось у пресі через махінації із комунальним майном – вона без згоди трудового колективу продала частину приміщення Луцької дитячої музичної школи №1 за більш ніж один мільйон гривень, хоча купила за 70 тисяч.


Мер міста Володимир-Волинський Петро Саганюк має двох синів – старшому Руслану 39 років, а меншому Андрію 21 рік.

У Володимирі знають, що страший син Саганюка – успішний бізнесмен. Принаймні ресторан «Пузата хата» біля місцевої автостанції – заклад Руслана Саганюка.

Андрій же поки заочно здобуває економічну освіту у Волинському національному університеті, проте паралельно працює у ТзОВ «Гербор-холдінг». І не простим складальником меблів, адже гендиректор меблевого підприємства Олег Борбелюк – добрий товариш мера.


Заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк є батьком трьох дітей. Усі вони мешкають у столиці.

Старший син Андрій, якому 26 років, має юридичну освіту. Навчався спершу в Луцьку, а потім в Одесі. Донедавна працював помічником голови Печерського суду. Зараз його переводять на посаду помічника судді у Верховному суді України.

Донька Віталія навчалась у Ягеллонському університеті в Польщі. Зараз 24-річна дівчина працює у серйозній іноземній компанії.

Найменшого сина звати Володимир. Йому 19 років. Вивчає атомну енергетику в Київському політехнічному інституті.


Перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, керівник волинського осередку Партії регіонів Олександр Башкаленко – батько двох синів. Один вже будує кар’єру, інший – ще вчиться.

Старшому Костянтину 26 років. Має дві вищі освіти – спочатку закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а згодом навчався на фінансиста у Британії.

Сьогодні Костянтин працює у Києві у потужній компанії, яка, за словами Башкаленка, входить у десятку найпотужніших компаній в Україні.

Меншому сину Олександру 21 рік. Він, як і старший брат, гризе граніт науки у Інституті міжнародних відносин.


Головний «тимошенківець» Волині, депутат облради та колишній її очільник Анатолій Грицюк вже видав заміж усіх своїх дочок, чим дуже тішиться.

Найстарша Іванна (34 роки) має педагогічну освіту – закінчила історичний факультет Волинського державного університету. Працювала вчителем історії у школі села Жидичин Ківерцівського району. Проте вже другий рік вона очолює спецшколу у селі Липляни того ж району.

Середня донька Оксана (32 роки) після закінчення Ківерцівського медучилища працювати в обласну лікарню. Нині – вона старша медсестра у «чорнобильському» відділенні. Крім того, Оксана нині закінчує юридичний факультет ВНУ.

Найменшу доньку Грицюка звати Діана. Закінчивши юрфак ВНУ, 26-річна донька депутата працює помічником голови суду в обласному господарському суді.


У мера Ковеля Олега Кіндера теж дорослі діти. Син Олег (29 років) навчався у Київському політехнічному інституті на фізико-інженерному факультеті. Працював на кіностудіях у Києві, проте нині займається власним бізнесом і рідному Ковелі.

Донька вивчала фінанси та кредит у ЛНТУ, проте поки ніде не працювала – 24-річна Юлія у декретній відпустці.




У заступниці луцького міського голови Лариси Соколовської – 37-річна донька Наталя.

Вона вивчала соціологію і політологію у ВДУ, закінчила вуз із «червоним» дипломом. Пізніше здобула юридичну освіту в МАУП.

Нині жінка працює юристом у Ківецівському управлінні по газопостачанню та газифікації. Додамо, сама Соколовська до своєї роботи у мерії займала керівні посади у «Волиньгазі».

Проте запевняє: донька у неї здібна, усього досягала самотужки.

«Як для жінки, то вона в мене успішна. Але я все-таки заважаю їй у кар’єрному просуванні. Як тільки хтось дізнається, що це моя дочка, відразу ставлення до неї прискіпливіше. На щастя, в неї прізвище інше», – каже Лариса Соколовська.


У першого заступника мера Луцька Святослава Кравчука – донька Ольга і син Роман.

Донька (30 років) вивчала фінанси та кредит у ЛДТУ, працювала у банку, а нині у декретній відпустці.

Сину 23 роки. Свою економічну освіту здобув, як і сестра, у луцькому «політесі».

Зараз він працює менеджером у комерційній фірмі.


Заступник міського голови Луцька, керуючий справами виконкому Юрій Вербич має дві донечки – 23-річну Мар’яну та 21-річну Анастасію.

Старша закінчила юрфак ВНУ і працює в обласному казначействі, а менша нині вивчає облік і аудит на економічному факультеті ВНУ.





А мер Нововолинська Віктор Сапожніков має одну доньку Марію.

Втім донька мешкає не в Україні, а у сусідній Білорусі. Працює бухгалтером-економістом фабрики іграшок місті Борисів Мінської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Донька Вербича - Анастасія вже закінчила ВНУ! Це для поправки інформації
Відповісти
Сам Вербич розповів, що його Настя ще вчиться, 5й курс.
Відповісти
хуясє!
Вербич не знає, що його донька вже закінчила вуз???
Відповісти
Антоничу (необізнаному), Анастасія на даний момент ще навчається у магістратурі економічного факультету ВНУ!
перед тим як щось писати перевірте вашу інформацію!
Відповісти
добрий матеріал
Відповісти
Що не кажіть, але "прості" професії вони не обрали... Хоча батьки - молодці, адже вважаю, повинні допомагати дітям ставати на ноги
Відповісти
Допомагати ставати на ноги - це значить вчити бути самостійним, свідомо вибрати власний шлях, ну і максимум - на початках допомагати матеріально.

А ці морди не допомагали діятьм ставти на ноги, а тупо всунули їх на престижні чи грошові місця. використовуючи свій вплив і гроші.
Відповісти
Нічого тут не бачу особливого. Діти простих і не відомих батьків у цей же час досягли більшого, закінчивши престижні вузи. Що таке "ВНУ" або "ЛНТУ"? Розсадник хабарництва! А які там знання? З ними діти будуть такі ж розумні, як Вербич чи Соколовська. Я - проста людина з доходами, в десятки разів нижчими за доходи цих чинуш, але не хотіла, щоб мої діти вчились у цих вузах. Вони поїхали в КНУ ім. Шевченка. Є знання і віддача. А посади дітей, тут перерахованих, це, здебільшого, "досягнення" їхніх батьків.
Відповісти
ніби в кну немає хабарів.це ж одна держава, одна система освіти і проблеми в ній однакові, незважаючи на місце навчання. дуже наївний підхід.
Відповісти
Цікавинка в тому, що ще не встигли позакінчувати вузи, а вже на таких престижних місцях у судах і т.д. працюють. прям таки по оголошенню туди потрапили і за свій розум.
Відповісти
Останні статті
Яблуко від яблуні: де працюють діти волинських владців?
29 грудень, 2011, 15:07