«З Тимошенко ще не бачився. Немає часу», - Григорій Пустовіт

«З Тимошенко ще не бачився. Немає часу», - Григорій Пустовіт
Новий голова Волинської облдержадміністрації зараз займає кабінет першого заступника: у губернаторських «покоях» все ще не закінчений ремонт, розпочатий Башкаленком. Григорій Пустовіт від розмови не віднікувався, втім відразу ж попередив: часу обмаль.

Запланована зустріч з журналістом наприкінці понеділка (першого робочого дня Пустовіта у новому статусі) так і не відбулася: нарада у нього закінчилася близько півночі. Втім Григорій Пустовіт обіцянки дотримав: зателефонував, запропонував зустрітися о 8 ранку.

У передпокої секретар-референт попросила вимкнути телефон: «Ну а як? Будете з головою говорити, а тут телефон задзвонить!». На уточнююче питання пояснила: «То такі правила у нас ще Француз запровадив...»

- Вчорашня нарада закінчилася у вас дуже пізно. Не секрет, про що і з ким радилися?

- Ми зараз працюємо в режимі 14-годинного робочого дня, щоб вивчити ситуацію в області, з’ясувати завдання, які стоять перед адміністрацією. А на це потрібне час. Дуже багато людей звертається, тож багато часу йде і на комунікацію. Але це нормальний процес, бо люди хочуть бути почутими донести свої пропозиції, і нема права це ігнорувати.

Це була нарада, на які йми визначалися щодо перспектив роботи з громадськими організаціями і політичними партіями. В тому числі з тими організаціями, які представляють Майдан.

- Радилися з їх представниками?

- Ні, готувалися до такої наради. Ми готуємо таку серйозну розмову. Але для того, щоб вийти на таку розмову, треба підготуватися.

– Відомо вже, за які гроші Олександр Башкаленко став робити ремонт у кабінеті голови ОДА?

– Я цього ще не з’ясовував.

– Хто буде вашими заступниками, кого призначите керівниками управлінь?

– Якби кадрові зміни в області відбувалися еволюційно, то формуванням команди займався б новий голова. Тому команду формували б так: спочатку визначаємо мету, яку треба досягти, формуємо структуру, а потім підбираємо людей.

Сьогодні ж ми маємо інший принцип формування майбутньої команди. У цьому процесі будуть брати участь не тільки політичні партії, а й громадські організації, причетні до Майдану.

– Тобто прізвищ майбутніх заступників і керівників підрозділів не назвете...

– Ні, бо ще навіть не розгорнувся повноцінно процес формування команди.

– Кого звільнили?

– Зараз звільнили керівника Управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Андрія Мельника. Він написав заяву, її задовольнили. Також звільняються начальник відділу забезпечення діяльності керівництва апарату ОДА Сергій Воєвода, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Леонід Кирильчук, начальник управління освіти і науки Олександр Хомич.



– Як будете шукати нові кадри?

– Спочатку готуватимуть пропозиції політичні партії, громадські організації. Потім буде узгодження цих пропозицій. А тоді вже – вихід на «спільний знаменник». Основні критерії: порядність, чесність, професіоналізм.

- Чи плануєте у своїй роботі підтягувати ті партійні кадри, які зараз з різних причин не беруть активної участі в роботі владних структур? Наприклад, Анатолія Грицюка.

- Ми всередині нашої партії, на засіданнях бюро міських і районних організацій, обговорювали і будемо обговорювати різноманітні кадрові пропозиції.

– Лідер «Правого сектора» на Волині Павло Данильчук заявив, що, призначаючи нового голову ОДА, проігнорували принцип прозорості. Як Ви це прокоментуєте?

– Павло Петрович має право на власну думку. А що стосується прозорості, то обговорення кандидатур все-таки в нас було, хто б що не говорив. Було в пресі, і в партійних структурах – не секрет, що це обговорювали партії. Виносили свої кандидатури і громадські організації, і інші учасники...

- Хто ж безпосередньо приймав рішення про Ваше призначення?

- Я в цьому процесі участі не брав. Я думаю, що це рішення приймалося колегіально.

– А Вам особисто хто повідомив про це рішення?

– У п’ятницю мене спитали: кого я бачу на посаді голови ОДА, попросили, щоб я дав характеристику. Я дав характеристики. Спитали: «А якщо вашу кандидатуру будуть висувати?». Я відповів, що як солдат партії буду виконувати всі поставлені завдання.

Хоча, підкреслюю, у нас було засідання бюро, де ми визначили, що кандидатом має бути Олег Кіндер, а «запасним» – Роман Карпюк. Але було прийняте саме таке рішення.

– Голова Волинської облради Валентин Вітер, коментуючи ваше призначення, сказав, що воно відбулося за принципом квотності. Що він мав на увазі?

– При вирішенні питань, кого треба призначати головами ОДА, РДА, враховують такі чинники, як представництво політичних партій, які безпосередньо брали участь у подіях на Майдані.
Безумовно, було враховано участь партії «Батьківщина», УДАРу, Свободи. На Волині була надана перевага представнику партії «Батьківщина».

– Чи була якась «передача» влади? Чи ви з спілкувалися з попереднім головою Олександром Башкаленком?

– Я після того, як отримав повідомлення про призначення, попереднього голови ОДА не бачив. Як такої передачі посади не було. Просто намагаюся вникнути у ситуацію. Зв’язатися з Башкаленком я не пробував. Крім того, я бачу, що в ОДА є достатньо компетентних фахівців, які сьогодні допомагають якомога швидше ввійти в курс справ.

– Ви вже бачилися з Юлією Тимошенко?

– На жаль, ні. Я зараз зосереджений на роботі на Волині, на процесах формування нової команди, на питаннях мобілізаційного розгортання в області. Тому я не зміг побувати на зустрічі Юлі Володимирівни з партійним активом 3 березня. Нашу партійну організацію представляв Олександр Мартинюк.

– Чим займаєтеся зараз передусім?

– Йде процес вивчення справ. По-друге, визначення кадрової картини, тобто певні кадрові зміни. Наприклад, з багатьма з тих, хто написав заяву на звільнення, я проводжу співбесіду.
Щодо підготовки нових кадрів, то поки що ідуть консультації на рівні політичних партій і громадських організацій. Але найближчим часом ми почнемо зводити ці пропозиції і обговорювати.

Також я провів певну роботу з контролю за мобілізацією. Вчора (розмова відбувалася зранку у вівторок, 4 березня – ред.) відбулася координаційна нарада в обласному комісаріаті з командирами військових частин Луцького гарнізону.

– Ви як колишній військовий, як оцінюєте стан боєздатності української армії?

– Рівень підготовки офіцерів, прапорщиків, контрактників ,не зважаючи на фактичну відсутність фінансування, досить високий. Люди професійно ставляться до виконання своїх обов’язків.

Але збройні сили – це не просто морально-психологічний дух, це не просто вміння виконати ту чи іншу дію. Це ще і відповідне матеріальне забезпечення. Все це на вкрай низькому рівні. В Україні ж кошти вкладали у «Беркут», в інші спецпідрозділи на кшталт «Сокола». А фінансування збройних сил України відбувалося за залишковим принципом.

– Ви схвалюєте призначення на посади голів ОДА олігархів Коломойського і Таруту?

– Коли суспільство починає об’єднуватись, усвідомлюючи небезпеку, аби зберегти державу, то це нормально. Моя особиста думка: якщо такі відомі бізнесмени як Коломойський і Тарута взяли на себе відповідальність у вкрай небезпечних областях (небезпечних в плані поширення сепаратистських настроїв), то це свідчення того, що бізнес розуміє всю небезпеку введення російських військ у Україну. Бізнес сьогодні став на захист української незалежності.

Розмовляв Юрій РИЧУК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГУБЕРНАТОР ЯКОЇ ГУБЕРНІЇ ????
Відповісти
шановний губернаторе зверніть увагу на туберкульз які там страшні умови та які прекрасні лікарі сестрички санітарочки допоможіть молодому головному лікарю він бачу так стараеться але все у фінансах
Відповісти
нормальний дядько. мислить правильно. тепер треба дати людині спокійно працювати і менше лити бруду.
Відповісти
Солдат партії? Нам потрібен солдат України і слуга народу. Поки партії будуть править державою - доти будемо жити в злиднях.
Відповісти
А що? Знову чужі? Серед волинян не знайшлося достойного кандидата? Пустовіт ровенський і йому десь проблеми волинян і це побачимо його діями.
Відповісти
"...представництво політичних партій, які безпосередньо брали участь у подіях на Майдані.
Безумовно, було враховано участь партії «Батьківщина», УДАРу, Свободи."

Ті події, в яких "безпосередньо брали участь" партії абсолютно ні до чого не призвели.А співвідношення вкладів в революцію народу та партій - 80/20% максимум.
Відповісти
Звання офіцера він не зганьбив. Є надія. Зараз головне, враховуючи досвід Юлії, що-би свої не зрадили...
Відповісти
Останні статті
«З Тимошенко ще не бачився. Немає часу», - Григорій Пустовіт
06 березень, 2014, 12:32
Туберкульоз і політика
05 березень, 2014, 10:22