Швидкий про «Правий сектор»: «Сказав би «Соколу» – викинули б їх! Мали полнєйше право!»

Швидкий про «Правий сектор»: «Сказав би «Соколу» – викинули б їх! Мали полнєйше право!»
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нарешті призначив нового керівника УМВС Волині. Вся "епопея" з громадськими слуханнями та відкритими списками претендентів на посаду виявились банальним окозамилюванням: головним міліціонером Волині став той, кого вже пробували призначити на цю посаду, попри шалений тиск громади - генерал Віктор Швидкий.

Той, схоже, вирішив довести, що він єдиний, хто здатен роззброїти революційну молодь.

* * *

...У вівторок, 1 квітня обласне управління УМВС не впізнати. З призначенням нового начальника не зупиняється "вертушка" прохідної. Схоже, що на роботу вийшли всі правоохоронці, які до того, побоюючись нової влади, переховувались у лікарняних відпустках.

Ось повністю в парадній формі пройшов заступник начальника Володимир Поліщук. Той самий, який ще 23 лютого стояв на колінах на луцькому Євромайдані, а згодом писав рапорт на звільнення.

Повз журналістів проскочив і Михайло Руденко. Кинув на ходу, що він тепер вже не виконувач обов’язків начальника обласного управління, а тільки перший заступник Швидкого.

У внутрішньому подвір’ї управління - десятки бійців спецзагонів. «Сокіл» та колишній «Беркут» в бронежилетах та зі щитами шикуються перед командирами.

Бронежилет став при Швидкому чимось на кшталт фуражки: всі міліціонери ховають під бушлатами нагрудники 2-го класу захисту.

На прохідній вартує міліціонер в бронежилеті вже 3-го класу захисту – такий здатен витримати кулю від автомата Калашнікова. Вахтер не знімає з плеча АКМСУ.

Схоже, що в управлінні серйозно побоюються штурму з боку невдоволених призначенням Швидкого громадян.

Частина бійців «Соколу», очевидно, не місцеві. Хлопці не можуть відкрити двері управління в потрібний бік, постійно бігають до ЦУМу по булочки.

* * *

Попри задекларовану Аваковим боротьбу з «воєнізованими формуваннями» волинський «Правий сектор», мабуть, має своїх шпигунів у лавах обласного УМВС. Адже саме його лідер Павло Данильчук першим озвучив інформацію про призначення Швидкого на посаду головного волинського міліціонера.

Також Данильчук повідомив громаду про підозрілу концентрацію «Соколу» та колишнього «Беркуту» у внутрішньому дворі управління.

* * *

Під час розмови з журналістами Віктор Швидкий сприйняв позицію чільника «Правого сектору» як особистий «наїзд».

«Та нехай про свої моральні принципи говорить!», - каже про Данильчука генерал, образившись на слова «головний мент».

«Дуже він на себе багато бере, активіст! Якщо не буде жити по закону, то будемо затримувати! Але зараз ніхто його «брати» не буде», - пообіцяв генерал Швидкий.



Собі в заслугу він ставить те, що йому вдалося уникнути громадянського протистояння під час затвердження своєї кандидатури минулого разу, коли «Правий сектор» і «Самооборона» виступала проти такого призначення.

«Ми відкрили двері, я спілкувався з ними сам. А сказав би «Соколу», викинули б їх! Ми мали право полнєйше по закону це зробити!», - заявив Швидкий.

Своє призначення Швидкий виправдовує позицією Авакова, мовляв, міністр рапорту про відставку не прийняв, натомість попросив не відмовлятися від посади. Генерал вирішив не відмовлятися.

Також не подобається генералу і люстрація «по-волинськи»:

«А на люстраційній комісії ці «молодчики» зайняли всю залу. Я хотів би Павлу зробити люстрацію! Хотів би подивитися на його. Я думаю, ми з ним ще поспілкуємось, хто з нас морально чистіший!», - обмовився про свої потаємні бажання Віктор Швидкий.



«Я звертаюсь до членів «Правого сектору», потрібно здати зброю! По тридцяте число подовжено місячник добровільної здачі зброї. Я не прийшов займатись мщєнієм, тільки в рамках закону! Мене на люстраційній комісії хотіли заточкою вдарити! А ще там такий Аркаша ходить, за пістолет постійно хапається!» - в голосі генерала чується образа.



«А взагалі нас і не повинні любити. Міліція то каральний орган!», - підсумовує своє бачення майбутньої роботи генерал.

Сергій ШАПОВАЛ (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 51
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З яких то пір міліція стала каральним органом? Панове жулналісти,якось негарно називати каральний орган - ПРАВООХОРОННИМ!
Відповісти
Ну що, "козацького роду" браття, досиділись? Спокою вам захотілось і стабільності?
"Міліція то каральний орган!"
Та яка може бути люстрація після таких заяв?! Повне розформування цього злочинного органу з подальшим формуванням добровільної народної дружини. Залишити лише кілька відділів слідчих.
"Соколом" він нас лякає, пес вошивий...
Відповісти
Друзі!!!! мушу вас розчарувати. але ситуація залежить від вас. Отже - Люстрації ніякої не буде
-змін на краще для народу ця влада і не планує (лише для себе)
-демократія знову закінчилась
Швидкого знову призначають на посаду очільника МВС області.
-Йде чорна інформаційна війна проти Автомайдану, Правого сектору і інших організацій, котрі, так би мовити, дали дорогу цим всім Аваковським в крісла влади.

ОТЖЕ!! Закликаємо не бути байдужими і долучитись до завтрашнього (02.04.2014) мирного пікету управління МВС!! Небесна сотня віддала свої життя, щоб ми продовжували боротись. Слава Україні!!
Перепост вітається. максимум людей!!
Відповісти
на котру годину пікет?
Відповісти
на 14 годину
Відповісти
Пікетуй не пікетуй, все рівно получиш Х...
Відповісти
Швидкий, як чиновник, в своїй роботі керується виключно вказівками з верху. Для нього немає ніяких моральних перепон в порушенні висмоктаних з пальця кримінальних справ проти політичних опонентів його господарів. Закон, справедливість, честь мундиру для нього абсолютно порожні звуки. Очевидно що на даному етапі політиканам потрібна саме така істота. Але після виборів , як використаного презерватива.... та й ще всіх собак навішають. Хоча за два місяці встигне зла наробити
Відповісти
«А взагалі то нас і не повинні любити. Міліція то каральний орган!», - підсумовує своє бачення майбутньої роботи генерал. Цікава трактовка (чи то б пак трах товка) єнералом Закону про міліцію Стаття 1. Міліція в Україні
Міліція в Україні - державний озброєний орган виконавчої
влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян,
власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від
протиправних посягань.

Відповісти
він про існування закону чув, згадує в розмові, але не читав, бо нетреба йому, він давно в СИСТЕМІ, знає, як працює "сокіл, беркут", впевнений і не приховує, що це КАРАЛЬНИЙ орган.
а потім громадяни дивуються беззаконню зі сторони рядових працівників міліції. так вони не винні, їх КАРАТЕЛЯМИ генерал зробив, він в це сам вірить.
Відповісти
Міліція - це озброєний воїн проти ж свого народу, який захищає владу, а не людей, які його утримують.
Відповісти
Це просто... Скільки цей народ ще повинен терпіти? Нічого, РАЗОМ І ДОКІНЯ!!!
Відповісти
«А взагалі то нас і не повинні любити. Міліція то каральний орган!»
пан Швидкого в дитинстві більше кидали, ніж ловили: мати таке збочене бачення ролі міліції в суспільстві і так відкрито показувати його здорова людина не може.
Пане Швидкий, придурку, міліцію мають не любити злочинці. З твоїх слів ясно, що ти маєш за злочинців більшість громадян. Так вже було колись з одним "каральним органом", НКВС називався.
Відповісти
Пан Швидкий, гнати вас треба в шию!!! І якщо ви думаєте, що тільки правий сектор проти вас, то дуже помиляєтесь! Ви хабарник- були, є і будете- для більшості волинян завжди!!!так що не соромте пам'ять загиблих Героїв, ідіть з посади добровільно!Ви не уважно стежили за подіями в країні- ХАБАРНИКАМ ТУТ НЕ МІСЦЕ!!!
Відповісти
на 14.oo люди ми не бидло.......
Відповісти
Люди давайте витягуєм тих, хто зайняв місця в ОДА. І до УМВСУ РАЗОМ. Я БУДУ.Я ЗВИЧАЙНИЙ МЕШКАНЕЦЬ ЛУЦЬКА.Потрібно Тих хто так "Браво"робив протести в Луцьку, поки не призначили злачне крісло. Гузь. Козюра. Шиба. Карпюк.та ін. Вони шо, за кого вони себе мають!!! А Бистрий,непевно Попутав кому він Зобов'язаний служити... Чи з катушок з'їхав. Він хоч мед.ог. пройшов??? Чи готовий прац. в МВС.
Відповісти
мусара взагалі опупіли
Відповісти
Руденка звати Михайло Михайлович
Відповісти
передовий досвід:

В США есть федеральные правоохранительные ведомства, которые расследуют федеральные преступления (ФБР, Управление по борьбе с наркотиками, федеральные маршалы и некоторые другие).

Но основная нагрузка приходится на полицию штатов и городов. Начальник местного полицейского органа — комиссар, суперинтендант или шеф полиции — обычно назначается мэром, главой города или местным законодательным органом, а иногда ВЫБИРАЕТСЯ путём всенародного голосования.

На уровне округа глава полицейского управления обычно носит название «шериф». Шерифы почти повсеместно ИЗБИРАЮТСЯ на эту должность и получают право назначать заместителей. Администрация шерифа также занимается содержанием окружной тюрьмы и обеспечением безопасности зала суда.
Відповісти
Люди, опам"ятайтеся. Купка бандитів ПС агітують вас на пікет, а самі діють тільки в своїх інтересах. Вони бояться Швидкого, бо він не дозволить ім ходити по місту із зброєю і тероризувати всю область.
Відповісти
Хто не байдужий, - приходьте люструвати на 14:00 той Правий сектор, який просто хоче поставити свого начальника УМВС.
Відповісти
все-таки пропхнув свого самбіста...гниль попспливала..
Відповісти
Я дивлюсь, що багато з пересічних громадян не усвідомлює, що Самооборона Майдану і Правий сектор це різні організації, і керуються різними політсилами. Яке моральне право має Данильчук і його кримінальна братва прикриватись іменами жертв Небесної сотні, якщо жодного члена Путінського (Правого) сектору не було в на вул. Інститутській під час розстрілу, гинули там члени Самооборони. А висунились "правочленісти" Данильчуки і їм подібні лише по завершенню, коли вже кулі не свистіли, щоб псевдогероїв не зачепило, та почали громити адмінприміщення і красти зброю з якою потім ходили всякі Сашки Білі і їм подібні. Цих "героїв" з часом, коли все стабілізується чекають нари... Я не захищаю Швидкого і не знаю, який він...можливо і гірший ніж про нього пишуть, час покаже. Але я категорично проти, що щоб люди за яким СІЗО плаче, погоджували кандидатури начальника міліції. Правий сектор це не вся громада Волині, і навіть не тисянча її частина....
Відповісти
Я вважаю,що Сергій шаповал ще той журналюга .Відробляє гроші правого сектору
Відповісти
Ухахахахахахаха!!!!
Відповісти
Знати не знаю,що являє собою Швидкий.Покаже час.Але те,що спуску бандитам,в т.ч.прикритим правим сектором не має бути-однохначно.Дурня з всілякими люстраціями на всіляких зборах-це намагання отримати для власних цілей преференції.Вони навіть не розуміють самого визначення люстрації.Пацанва загралась замість працювати та вчитись.
Відповісти
Ага, один вже "Сокіл" призивав до цієї будівлі. Всі пам'ятають, чим закінчилося?
Відповісти
Да, прийшли "любі друзі-2"
Відповісти
Невже не можна поставити якусь таку людину яка влаштовувала би всі сторони. То ж такі люди Є!
Відповісти
Швидкий залишається у статусі ВО, у статті написана дезінформація. Питання про призначення остаточного очільника ще в процесі обговорення в міністерстві.
Відповісти
Нажаль нічого не міняється!
БабЮля зі своїми поплічниками запустила повний "договірняк", і люстрацію можна спустити в унітаз.
І нажаль сумно що в головного міліціонера така психологія, можна констатувати, що повністю антидержавна, і антинародна. Міліція не каральний орган, а орган захисту правопорядку і законності. Шкода що цей "мент", інше визначення йому не підходить, має досить нелогічну уяву про свою професійну діяльність.
Відповісти
Пропоную перейменувати міліцію у карателів, тим більше, що вони самі себе так називають. Аваков, призначаючи Швидкого ти підписуєшся під таким перейменуванням.
Відповісти
Провокативна погроза карального органу. Такі статті лише спонукають до різкіших дій. Швидкий на це розраховував. Хотів бути режисером свого шоу, але обломилось, та й шоу не вийшло.
Відповісти
Скільки можна використовувати цю замусолену,краплену кадрову колоду карт?Громада їх наймає за свої кошти на роботу по охороні правопорядку,а очільник міліції має за те Їх карати.Парадокс.Та після такої заяви його негайно потрібно усувати з посади і близько не допускати до роботи в міліції.
Відповісти
Ганьба таким "новим" старим керівникам. Для таких фахівців Закон це порожній звук, головне, що "начальнік" скаже. А для громади Луцька - це плювок в обличчя.
Відповісти
Жах! Яка ж безграмотна, бидлувата і бандикувата ця мєнтярня! Заточкою його хотіли вдарити... Мова типового зека... Батьківщина знов хабарників на посади призначає...
Відповісти
міліція має служити народу, а не каральним органом на чолі зі швидкими та аваками. Як швидко вітька до генерала довислужувався, певно вчасно теки із мільйонами єврейській сім'ї, яка керує державою, носив. Коли ж настануть часи правди та порядності? Де ж ви хлопці,нащо тоді той мильний люстраційний комітет?
Відповісти
Ну що хлопці прийдеться ще раз брати будівлю УМВС на абордаж,тільки цього разу не потрібно бути з ними такими лояльними!
Відповісти
так і буде, якщо висновки не зроблять))))
Відповісти
А ви думаєте чого не поспішають робити ремонт приміщення?Вони нутрощами відчувають,що їхня поведінка спонукає людей на ще один штурм.
Відповісти
Всіх любов об'єднає , бо Бог є Любов і Украіна Богом нам дана , а якщо буде беззаконня і взятки то кара Божа наздожене Миру нам усім
Відповісти
чого Бондар мовчить??? свого друга не захищає??? Чи як Луценко, білий і пухнастий)))У Луценка один бізнес-центр "Лотос" чого вартує...
Відповісти
Швидкий, не хоче розповісти звідки у Луценка взялися гроші на цей комплекс)))
Відповісти
Я в шоці,...за що ми стояли на майданах,мерзли на Лідавській? Щоб таке чмо очолило міліцію і почало не з діалогу,а з погроз ...і на яку підтримку він розраховує -"соколів " і бандюків - боксерів?...
Відповісти
до степана . ти паскуда ,думай що пишеш про людей які були на Майдані.
Відповісти
...А тим часом Правий сектор викинув Швидкого з Волині. І мав на це "полнєйшє право"!
Відповісти
Правиль говорить Швидкий - з бандидами так і треба. Браво!!!
Відповісти
правий сектор вже практично програв ,і скоро його уберуть бо він тільки ляси точить а тут давно пора була мочить цих старих ментів а цю владу яка кируе вішать.П.С.тільки язиком елозить владу вже втратив бо там одна дітвора да і то нечого не зробить.як барани владу віддали тим хто в них стриляв і садив їх.
Відповісти
беркут і сокіл і цих ментів сук продажних мочить а то вони пересадят той правий сектор як дітей
Відповісти
Ну чувак, мусор-мусором, він навіть не може трансформувати свою психологію під сучасність. Що говорити - людина ще з "совка". Такі горе-спеціалісти нам аж ніяк не знадобляться. Однозначно таких звільняти і люструвати. Скільки Швидкий позвозив ментів на день призначеного протесту! Це ж потрібно було за наші гроші назвозити стільки біомаси, що в центрі міста яблуку не було де впасти. Це ж скільки злочинів має скоюватися в області щоб ми тримали таку кількість міліціянтів? Звільнити 80% нероб, решті - професіоналам забезпечити все необхідне для роботи та зарплатню збільшити в 20 разів!
Відповісти
АВАКОВ ТУРЧИНОВА ТИМОШЕНКО - ЦЕ СЕПАРАТИСТИ! Я ГОВОРИВ З МАМОЮ ТУРЧИНОВА: ВОНА СКАЗАЛА: "НАМ УКРАИНА НЕ НУЖНА! НАМ НАДО МИСИОНЕРОВ ПОСЫЛАТЬ В РОСИЮ ( АДВЕНТИСТИ СЕДМОГО ДНЯ "ЦЕРКОВ ТИХАЯ ПРИСТАНЬ" В МАРИУПОЛЕ). ТОМУ ВОНИ СТАВЛЯТЬ СВОИХ ЛЮДЕЙ ВСЮДИ ГОТУЮЧИ ДОРОГУ СЕПАРАТИСТАМ ЯК У КРИМУ ОСЛАБЛЮЮТЬ ДУХ НАРОДУ ДО ОБОРОНЫ УКРАИНЫ.
Відповісти
А хто це говорить від мого імені, у народу є різні представники, і в кожного своя власна дуика, а коли певні представники народу беруть право вирішувати, що їх суб"єктивна думка є найбільш правильна, то тоді і наступає тоталітаризм
Відповісти
Останні статті
Швидкий про «Правий сектор»: «Сказав би «Соколу» – викинули б їх! Мали полнєйше право!»
01 квітень, 2014, 21:46