Винуватого в аварії замовили... святі люди?

Винуватого в аварії замовили... святі люди?
Наприкінці минулого місяця прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації висновків судово-медичного експерта Богдана Війтовича. До речі, посадовця попередили про кримінальну відповідальність за проведений ним огляд тіла Андрія Александрова, труп якого він навіть не бачив, бо останній вже був у могилі.

Про кримінальну справу, порушену щодо Дмитра Бачинського, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду три роки тому, вже писали у ЗМІ. Точніше, писали про її фальсифікацію, яка пройшла крізь дві судові інстанції. Нині вся незаконність надійно узаконена представниками Феміди нашого краю, які спрацювали за продуманим сценарієм?

А замовником усієї правової наруги, як не дивно, стали представники духовності, які керувалися у своїх діях проханням матері загиблого в аварії Андрія Александрова. Принаймні, так твердять родичі звинуваченого і місцеві мешканці.

Покійний вчився на священика. Не збулося його прагнення стати проповідником через любов до оковитої. Не полишав він чарки і в останній день свого життя, оскільки у крові судово-медичні експерти виявили алкоголю у кількості аж 2,4 проміле.

За свідченням єдиного очевидця наїзду Івана Федюка, Андрій несподівано вийшов на автодорогу з-за автобуса. Та й усі заміри, зроблені на місці події, вказували на те, що чоловік практично сам кинувся під колеса мікроавтобуса, яким керував Дмитро Бачинський.

Спершу у порушенні кримінальної справи відмовили. А згодом, коли до рідних країв із італійських заробітків навідалася мати покійного Галина, все змінилося. Річ у тім, що ця жінка тривалий час трудиться на теренах європейської країни. Заробляє гроші, а її єдиний син Андрій мешкав у рідному Нововолинську із бабусею. Звісно, що Галина бажала спадкоємцю кращої долі, однак син Андрій полюбляв випити.

Щойно завершилася його священицька кар’єра, Галина не полишала надії на кращу стежину для нащадка. Звісно, підкріплювала його життя-буття коштами. Коли ж сталося непоправне, вона заявила, що кине всі сили, аби «посадити» Дмитра, під колеса буса якого втрапив її Андрій.

Не залишилися осторонь і її земляки. Наприклад, отець Павло, який проповідував у церкві села Низкиничі Іваничівського району, а нині опікується Київсько-печерською лаврою. Він, як твердять його земляки, підключив свою колегу – очільницю жіночого монастиря Стефану. Саме ця жінка, за словами людей, і бігала до правоохоронців та суддів, аби перевернути кримінальну справу із ніг на голову.

Задля цього, вочевидь, стражі закону і старалися. Спершу провели заочний огляд трупа. Висновок написав судово-медичний експерт Б.І. Війтович. Згодом троє колег Війтовича використали його висновок і написали вже свій. І теж,після попередження про кримінальну відповідальність, використовували у своїх твердженнях придумані Війтовичем обставини дорожньо-транспортної пригоди. Вони ж бо не знали, що насправді такого не було у цій ситуації?

Словом, за умови відсутності будь-яких даних, виявлених під час огляду трупа на місці події, в справу лягли три абсолютно різні висновки експертів щодо можливого напрямку руху постраждалого Андрія Александрова.

З огляду на таке, суд вибирав докази на власний розсуд, ігноруючи чимало того, чим спростовувалися такі твердження.

Наприклад, змінювалися обставини наїзду, виконувалося відтворення на місці події, але за необхідними слідству варіантами.

І, врешті-решт, Дмитра Бачинського засудили до п’яти років позбавлення волі. Запхали молодого хлопця у тюрму, аби догодити людям, які прикриваються служінням Богу.

Щоправда, нині все може змінитися, якщо слідство встановить винних у придуманому звинуваченні. Однак для цього треба ще зламати українську правову систему, яка працює «на замовлення» і дуже вкоренилася на теренах нашої держави.
Коментар у ігумені Стефани взяти не вдалося. Як повідомили у Зимненському монастирі, вона зараз у від’їзді.

Олена МОРОЗ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олено! Цікаво скільки Вам заплатили за цю стряпню? Зайдіть на нвіп і прочитайте правду в коментарях!
Відповісти
А Ви самі читали? Прочитайте. Все зходиться.
Відповісти
Стаття замовна, бред сивої кобили. Бачинський відмазувався довго- довго. Вирок справедливий
Відповісти
Останні статті
Кримінальне пекло
24 квітень, 2014, 16:40
Винуватого в аварії замовили... святі люди?
24 квітень, 2014, 09:16