Олена Штельмах. Хорошим людям – хорошого мера*

Олена Штельмах. Хорошим людям – хорошого мера*
Жінка, яка сповнена життєвих сил та енергії. Молода, красива, розумна, успішна. Мама двох дітей.

Олена Штельмах народилася і виросла у містечку Рожище, нині мешкає у Луцьку й працює юрисконсультом в архітектурному бюро "Формат", виконує обов’язки виконавчого директора у ювелірних крамницях.

Нещодавно 33-річна Олена Штельмах прийняла важливе рішення - балотуватись на посаду міського голови рідного Рожища.

- Для чого успішній молодій жінці, мамі двох дітей, посада мера?

- Рішення балотуватися на посаду міського голови я прийняла хоч і дуже швидко, але зважено. Обдумала все і вирішила, що повинна спробувати свої сили. І справа не у посаді як такій, адже я бажаю працювати для людей. Рожище – моє рідне місто. Я тут народилася, виросла, закінчила школу. У Рожищі мешкають мої батьки, я часто буваю у них. І хоча сама тепер живу в Луцьку, відчуваю ностальгію по рідному місту і цікавлюсь його розвитком. Я хочу бачити, як Рожище рухається вперед, а разом з ним і його жителі. Мені просто небайдужа доля мого рідного містечка.

- Думаєте, мерство вам під силу?

- Я впевнена, що впораюся з відповідною роботою, тому що вмію працювати в команді та надихати її на прийняття правильних рішень. Та й місцевих людей я знаю, знаю їхню ментальність, їхні проблеми й потреби. А це дуже важливо. Зрештою я впевнена, що зможу навести лад. Жінка – це не лише материнська опіка, жінка – це відповідальність і порядок.

- Хто у вашій команді?

- Я не веду за собою нових людей у Рожище. Бо переконана, що у мерії працюють хороші та досвідчені фахівці, які добре знають свою справу. Я ціную тих людей, які роками працюють задля добробуту містечка. Звісно, якщо ж отримуватиму від людей скарги на роботу чиновників, то звертатиму на це увагу, і будемо спільно з громадою приймати виважені рішення.

- Над чим в першу чергу працюватимете?

- Лише турбують проблеми, з якими стикається кожен житель громади. Тому важливо продовжити ту роботу, яку розпочав і успішно провадив попередній голова міста – Афган Алієв. Його дуже любили і поважали у Рожищі. Звістка про смерть Алієва стала для усіх шоком. Тепер Афгана Алієвича дуже не вистачає місту. Після цього люди направду усвідомили, яким хорошим мером він був. Тому моє завдання – продовжити його роботу, аби Рожище розвивалося й стало справжнім європейським містечком. Я працюватиму в першу чергу над захищенністю людей: залученням інвестицій, покращенням роботи житлового-комунального господарства, благоустрою міста. Особлива увага – на вирішення проблем із каналізаційними мережами та дорожнім покриттям, встановлення дитячих майданчиків, облаштування велосипедних доріжок. Звісно, важлива і підтримка освіти, культури, спорту, громадського порядку. І це далеко не весь перелік завдань, які я перед собою ставлю. Я знаю, що у цих галузях у місті працюють хороші люди, грамотні фахівці, необхідно підтримати і далі розвивати їх творчість.



- Чому Олена Штельмах буде успішним мером?

- Я завжди була трудоголіком. Я знаю, що впораюся, що знайду спільну мову з підлеглими і з громадою. Врешті-решт маю юридичну й економічну освіту, маю бізнесовий досвід, що, як на мене, важливо на такій посаді. Крім того, я добре орієнтуюся в людях. Серед ваших конкурентів – лише чоловіки… І це мій козир (сміється, – FT) Я їх поважаю. Але чомусь у нашій країні вважається, що жінка не здатна займати відповідальну посаду, що тільки чоловік може у всьому розбиратися. Це не так, і я готова це довести.

- Ви самовисуванка, балотуєтеся без політичної підтримки…

- Я позапартійна. І вважаю, що у місцевому самоврядуванні політика повинна бути на останньому місці. Зміни й кадрові перестановки після кожних виборів не завжди є на користь громаді. Потрібна стабільність. Адже в основі роботи міського голови – господарство і економіка міста. Ідеологія в мера повинна бути одна – він має бути патріотом свого міста і любити людей громади.

- Хто ваш виборець, хто за вас голосуватиме?

- Я розраховую на підтримку багатьох людей. Звісно, в першу чергу на молоде покоління, адже я сама відношусь до цього покоління. На посаді мера буду створювати умови для гідного життя як для молоді, так і для людей поважного віку. Тому сподіваюся на довіру усіх, незалежно від віку і статусу. Моїх батьків у Рожищі знають як чесних і порядних людей. Але насправді найбільше я покладаюся на Божу волю. Я дуже віруюча людина, щонеділі ходжу зі своїми дітками до церкви. Як Бог вирішить – так і буде. Якщо мером не стану – розчаровуватися чи ображатися не буду.

- Як ви самі себе охарактеризували б?

- Я відповідальна людина, яка всі справи доводить до кінця. Я буду турбуватися про кожну людину, забезпечувати її захищенність.

- Як працюватимете з депутатами, тут без політики і дипломатичних підходів ніяк?

- Я однозначно за конструктив і мінімум політики. Я не буду в опозиції до депутатів і з ними буду намагатися шукати порозуміння у всіх важливих питаннях.

- Як ваша родина оцінила рішення балотуватися?

- Мої близькі були здивовані й не надто захоплені таким рішенням. Це можна зрозуміти, бо дуже переживають за мене. Але рідні добре знають, що мені все під силу і що я завжди добиваюся поставлених цілей.

Розмовляла Оксана ВІГУРСЬКА

Фото Ірини МЕЛЬНИК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Симпатична але фотошопу занадто
Відповісти
И я думаю, а зачем было вообще что-то писать? Журналист ВП такие интервью должен лепить за 10 минут:)) Названия рекламы и фото на весь экран компа вполне достаточно...
Відповісти
Красива жінка, хоч води напийся. Буду голосувати.
Відповісти
Там мера обирають, чи можливо якийсь інший гламурний конкурс?
Відповісти
а я не буду, до очго мені ті Рожища? Її хтосбь пропихає.
Відповісти
мініму політики й більше конструктив...дівчинко, якщо ти не цікавишся політикою, то вона зацікавиться тобою...не пудри мізки людям....раз ти будеш мером..то тобі прийдеться співпрацювати із політиками...й ти не усвідомлюєш що ти сама будеш в тому руслі...я за те щоб молодим давати дорогу ...але ж...хм..хтось да за тобою стоїть))
Відповісти
Усі тут такі противники фотошопу, аж страшно. Типу ніхто собі ефекту червоних очей не забирав. І ніби ніхто тут про свою зовнішність не дбає. Моя думка - раз людина займається собою - і в плані професійному, і в плані зовнішності - значить вона може зайнятися й іншими людьми. І місто до ладу довести. Досить нам пузатих казнокрадів у кріслах, час обирати рішучих, дієвих людей, які вміють ставити мету і досягати її.
Відповісти
Ну то вже видалили, не пропіхає ніхто((( Ну тоді, якщо така практика тримається і надалі, то ось вам новий слоган, більш влучний: "Красивим людям - красивого мера*". Не можуть виборці Рожищ не бути красивими з таким мером, вони ж також почнуть займатися собою. Чи ні?))
Відповісти
А хто взагалі чув про інших кандидатів на пост мера тих самих Рожищ? Тут варіанти два - або їх немає, або вони бояться про себе "слово мовити". Ану, сміливці, розкажіть про свої програми! Знову, мабуть, виявиться, шо чоловіками з "яйцями" в нашій політиці є все-таки жінки.
Відповісти
Попередні два були хорошими мерами. Царство їм Небесне і вічний спокій.
Відповісти
Не можу втямити навіщо такій красуні така гризота, як мерство якихось там Рожищ.
Відповісти
Хочу правити:))))
Відповісти
Вона тільки красива і все.На зустріч з виборцями хоче прислати свою довірену особу!У неї дохід за рік всього 9 тисяч гр при її посадах!
Відповісти
ніколи баба не зможе нормально керувати чи то селом чи то містом....
Відповісти
Олено, я голосуватиму за тебе
Відповісти
Останні статті
Олена Штельмах. Хорошим людям – хорошого мера*
13 травень, 2014, 09:30
Škoda, що не моя… ТЕСТ-ДРАЙВ
12 травень, 2014, 10:20