Олександр Башкаленко: «Пам’ятник Сталіну? Я думаю, це брєд»

Олександр Башкаленко: «Пам’ятник Сталіну? Я думаю, це брєд»
Вусате й усміхнене обличчя Олександра Башкаленка – не рідкість у регіональній пресі. Проте є думка, що численні і «прилизані» інтерв’ю з головним регіоналом області не завжди влаштовують «інформаційні прагнення» волинян.

Тож ВолиньPost скористався можливістю поставити Башкаленку хоч кілька непротокольних питань. Навіть якщо на це було всього кілька хвилин під час роботи сесії Волинської обласної ради…

– Вже тривалий час пліткують про ймовірну відставку Бориса Клімчука з посади голови Волинської облдержадміністрації...

– Та це дійсно просто плітки. Причому дуже непорядні. Ми всі добре бачимо і розуміємо, що Борис Петрович – дуже успішний губернатор і потужний керівник. Тому всі ці розмови – це чиїсь злі плітки.

– А ви уявляєте себе на посаді губернатора?

– Я вважаю, що це некоректно. Дай Бог Борису Петровичу великого здоров’я. І хай він ще багато-багато років працює.

– Посаду губернатора Волині пророкують, знову таки за чутками, не лише вам, а й колишньому міністру МНС, «регіоналу» Нестору Шуфричу. Ви з ним знайомі? Як думаєте, спрацювалися б, якби довелось?

– Так, я особисто знайомий з Нестором Івановичем. Я – член команди, я – солдат Партії регіонів. Для мене немає різниці з ким працювати. Головне – конструктив.

Але я ще багато років хотів би працювати з Борисом Петровичем. Чесно. Він мені подобається як потужний керівник, в якого є чому навчатись.

– І в народні депутати ви не збираєтесь?

– Ні, я й не думав балотуватись. Бо маю свої зобов’язання в області.

– Волинський осередок Партії регіонів вже готується до майбутніх парламентських виборів?

– По великому рахунку ми як потужна політична сила, зокрема і на Волині, завжди готові до виборів. Та структура партії, яка у нас зараз є, готова хоча б сьогодні починати виборчу кампанію.

– Відомо, хто з «регіоналів» балотуватиметься до Верховної Ради від Волині?

– Ні, ще невідомо. Це визначиться на партійній конференції.

– У Волиньраді нині є тільки один комуніст. Як ви думаєте, у парламент комуністи цього разу знову «прорвуться»?

– Якщо є політична партія, то вона однозначно повинна брати участь у виборах. Якщо політична сила не бере участі у виборчих перегонах, то це не політична партія. Тому я всім політичним партіям бажаю перемоги, комуністам зокрема.

– Місцеві комсомольці активно розкручують ідею із встановленням пам’ятника Йосипу Сталіну в Луцьку. Як вам така ідея?

– Я думаю, це брєд.

– Тобто ви не стали б спонсорувати такий монумент?

– Я особисто ні.

– Яка у вас зарплата?

– Повірте, не знаю. Чесно. Гроші нараховуються на картку.

– Це десь в межах десяти тисяч гривень?

– Ні, я думаю, що менше.

– Посадовцю високого рангу вистачає такої зарплатні?

– Ні, не вистачає. І це стосується не тільки мене особисто. Це стосується усіх державних службовців, особливо службовців нижчого рівня. Я вважаю, що заробітні плати мають бути підвищені.

– Відомо, що до призначення на посаду першого заступника голови Волинської облдержадміністрації ви займалися бізнесом. Бізнес лишили синам і дружині?

– Сини в мене взагалі займаються іншою діяльністю. Старший вже працює у Києві в дуже потужній компанії, менший закінчує п’ятий курс і планує далі поступати. Дружина займається ресторанним бізнесом – це бар «Квартал». А решта бізнесу, який був, я просто заморозив. І ніхто ним не займається.

– Коли були бізнесменом, доводилось давати хабарі?

– Я вважаю, що хабарі – це ганебне явище.

– А «даішникам» давали хабарі? Не секрет, що в нас це, як «добрий день».

– Важко сказати, хто, скільки і кому дає. Я не можу сказати. Якщо в цілому говорити про хабарі, то я вважаю це ганебним для того, хто дає, і для того, хто бере.

– То все-таки ви давали хабарі?

– Ні. І ніколи не брав. Я вважаю, що це треба викорінювати.

Розмовляла Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Довідка

Олександр Костянтинович Башкаленко народився 16 травня 1961 року в місті Махачкала Російської Федерації.
Має дві вищі освіти: офіцер з військово-спеціальною освітою військовий інженер-електрик (Ризьке вище військово-політичне Червонопрапорне училище ім. Маршала Радянського Союзу Бірюзова С.С.) та юрист (навчально-науковий центр післядипломної освіти Волинського національного університету ім. Лесі Українки).
Трудову діяльність розпочав у 1979 р. курсантом Ризького вищого військово-політичного Червонопрапорного училища ім. Маршала Радянського Союзу Бірюзова С.С.
Працював начальником відділення Збройних Сил Радянського Союзу (1984-1986 рр.), заступником командира групи - старшим інженером Збройних Сил Радянського Союзу (1986-1987 рр.), командиром групи Збройних Сил Радянського Союзу (1987-1991рр.) та начальником штабу - заступником командира дивізіону Збройних Сил Радянського Союзу (1991-1992 рр).
З 1992 року займався підприємницькою діяльністю. З 1992 по 1997 рр. очолював мале підприємство «Літа», з 1997 по 2001 рр. - ТзОВ «Стиль плюс». 2001 - 2010 рр. - директор ТзОВ «Екопрод».
Громадська робота: депутат Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації Партії Регіонів.
Сімейний стан: одружений, має двох синів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
:) Олександр Константинович отвечал на украинском языке?)))
Відповісти
Бару Квартал вже давно не існує.Яким це бізнесом займається його дружина?
Відповісти