Курортно-революційні розборки: майже анекдот

Курортно-революційні розборки: майже анекдот
Ця історія сталася рівно місяць тому на одній зі світязьких баз відпочинку: побилися кілька чоловіків.

Пригода мала усі шанси стати всього лиш однією з сотень «битовух» (до того ж без кримінального продовження). Якби не кілька «але».

«Але» перше: учасниками конфлікту стали члени «Самооборони» і «Правого сектору». І це було б ще півбіди (кого сьогодні здивуєш неідеальним «обліко моралє»). Ціла біда – в тому, що потасовка між ними сталася практично «при виконанні революційних обов’язків». «Правий сектор» охороняв базу «Грін Вілас» на Гряді (те саме волинське Межигір’я). «Самооборона» стежила за порядком у цьому світязькому урочищі. На території бази і сталася бійка.

«Але» друге: стараннями таємних «доброзичливців» ця історія відразу набула розголосу (зокрема, в мережі з’явилося відео бійки «правосєків» з «самооборонівцями», зафіксоване камерами спостереження бази «Грін Вілас»). Втім, ні перші, ні другі коментувати цього не захотіли.



«Але» третє: і навіть після того, як волиняни дізналися подробиці конфлікту (зокрема, його описала журналіст Ольга Булковська), представники «зацікавлених сторін» продовжують запевняти всіх, що все – «не так».

Ну скажи ти: так, було! Мовляв, є у наших лавах «нестійкі елементи». Але ми поговорили, дали прочухана, розібралися… Повірили усі б, включно з автором цих рядків. Навіщо ж дурнів з людей (чи з себе?) робити…

Жінка і її «документальне підтвердження»

Останню тезу варто роз’яснити. 17 липня в ефірі Волинського телебачення журналіст попросив виконувача обов’язків голови Волинського осередку «Правого сектору» Руслана Тимощука пояснити: чи правда, що у ніч на 29 червня на Світязі представники «Правого сектору» і «Самооборони Волині» побилися «через якусь дівчину»?

Тимощук відповів:

«Для мене це теж загадка, повірте мені. Я бачив це відео. Коментувати щось, як на мене – невдячна справа. Відео могли змонтувати в будь-якому місці. Якщо люди мають підтвердження, то будь ласка, хай дають коментарі».

«Про якусь жінку говорилося в коментарях у Фейсбуці, але ніякого документального підтвердження, що вона там була, немає», - додав Тимощук.



У розпорядженні редакції є письмове пояснення 22-річної громадянки, яка стала учасницею цих подій. І, судячи з усього – частково чи повністю, але й їх причиною.

Отож, у нічному клубі «Одісей» дівчина Ірина познайомилася з двома хлопцями. Потанцювали, поспілкувалися трохи – та й усього. Уже виходячи з клубу, побачила цих хлопців в мікроавтобусі. Сіла до них. Кудись поїхали, куди - невідомо, бо «було дуже темно». Про примус – ні слова, значить усе добровільно.

Але раптом «хлопці почали приставати, пропонували вступити у статевий зв’язок». Дівчина каже – злякалася, стала стукати у вікна авто. І тут двері відчинилися, кілька людей у камуфляжній формі відтягнули нахаб. «Далі нічого не пам’ятаю, була в шоці» - резюмує дівчина.



А далі сталася бійка, елементи якої зафіксували камери спостереження (див. відео вище). Усе закінчилося, як у бородатому анекдоті: прийшов лісник (у цьому випадку – міліція) і всіх розігнав. Щоправда, взявши письмові пояснення в учасників конфлікту. Вище – одне з них.

Версія «Самооборони»

Що робила «Самооборона» близько 6 ранку поблизу бази «Грін Вілас» - незрозуміло. Четверо самооборонівців пояснюють це по-різному: одні кажуть: «їхали і почули крик», інші: просто «їхали, щоб подивитися на «волинське Межигір’я».

Втім, про те, що сталося уже на території бази, «самооборонівці» розповідають однакове. Спочатку піймали якогось чоловіка, який перестрибнув через парках бази і хотів втекти (ним виявися ще один представник «Правого сектору»).

Потім почули крик з території бази. Перелізли через паркан.

«На території стояв автомобіль, у якому перебувала молода дівчина, котра плакала та голосно кричала та попросила нас, щоб ми випустили її з авто, тому що її домагаються. Через декілька хвилин до нас підійшов молодий чоловік, у якого ми запитали, чому в автомобілі перебуває молода дівчина та плаче. Він відповідати нам не захотів, після чого почав ображати нас нецензурною лайкою, намагався вчинити бійку. Ми затримали даного громадянина та передали працівникам міліції» - йдеться у письмовому поясненні одного з самооборонівців.

Версія «Правих»

У своїх поясненнях представник «Правого сектору» озвучує дещо іншу думку: так, дівчина була, справді сіла у мікроавтобус, але була п’яна і вела себе неадекватно.

Один з них на ім'я Віталій розповідає: познайомився в «Одісеї» з дівчиною. Коли йшов звідти (а це було близько 5:00 ранку), побачив, що вона спала за одним зі столиків. Збудив її, вивів на вулицю. Знайомих попросив підвезти до бази відпочинку, де «ніс службу». Дівчина не могла навіть сказати, де живе. Тому він вклав її спати на задньому сидінні свого авто. Сам теж влігся спати «на підлогу» (автомобіля чи підсобки для охоронців – з письмового пояснення не зрозуміло).

Через хвилин 10 дівчина прокинулася, стала стукати у скло автомобіля, плакати і кричати. Чого? Ну так нетвереза ж…

«В цей час я почув як через ворота на базу залізли невідомі громадяни і я відразу вийшов з автомобіля. На громадянах а саме чотирьох чоловіках була камуфлірована форма та балаклави Самооборони Майдану. Невідомі громадяни стали запитувати мене, хто я такий і що тут роблю. І без попередження стали мене шарпати. Я став захищатися, та вони тали мене стали бити дерев’яними палицями. Сутички продовжувалися близько 2-3 хвилин і я захищався, поки мене не звалили на землю. Далі за 7-10 хвилин приїхали працівники міліції та затримали мене» - такою є версія представника «Правого сектора».

Якщо все було справді так, і чоловік всього лиш дав тимчасовий прихисток не здатній самостійно пересуватися дівчині, чому ж керівник «Правого сектора» заперечує те, що дівчина взагалі якимось чином причетна до цієї історії?..

* * *

Загалом – історія далеко не сенсаційна. Ну максимум – скандальна, як для волинських теренів. А то й анекдотична.

Знаєте, є такий бородатий анекдот. Там суд розглядав факт нанесення важких тілесних ушкоджень.

Слухають обвинувачуваного: «Приходжу додому – дружина перелякана в ліжку, вікно відкрите, за вікном мужик в трусах біжить. Ну, я хапаю тумбочку – і кидаю в гада».

Слухають потерпілого: «Роблю ранкову пробіжку – раптом на мене тумбочка з вікна вилітає».

Слухають дружину: «Прокидаються в ранці, ні сном ні духом, тут раптом влітає в кімнату розлючений чоловік, хапає тумбочку і жбурляє у вікно».

Слухають свідка: «сиджу я, значить, в тумбочці…»

...До чого це? Та ж анекдот просто.

Юрій РИЧУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це пепець, троє на одного, ногами лежащого! я був кращої думки про самооборону, а виявилося це просте бидло
що вони тут роблять??? гнати їх в шию з бази

на схід їх відправити, хай там показують свою силу, але судячи по відео, сцикуни вони
Відповісти
підар-си шо одні шо другі мабуть базу хочуть прибрати до своїх рук!
Відповісти
ватники є всюди...
Відповісти
Це звичайна підстава.Дівчина " квочка"- продовжувати не потрібно.Нехай розбирається їх керівництво.
Відповісти
Диванні вояки, що знову зашуміли - закрили роти, розберуться без вас. Люди з правого сектору та самооборони успішно воюють на Сході. Частина з нас залишилась тут,щоб підтримувати порядок.
Відповісти
Ага. Як пiдтримують, так i воюють...
Відповісти
А що? Не підтримують? Групи швидкого реагування Самооборони щоденно заступають на чергування і виїздять, як на "побутові розбірки", так і на затримання злочинців. А що жоден з бухих або "диванних бійців" не прийшов і не записався у таку групу (і не важиливо.. Самооборона чи Правий Сектр).. говорить тільки про боягузство і любов до тріпання в соцмережах.
Відповісти
Базу охороняють? Від кого? На схід придурків, там потрібно докласти зусиль!
Відповісти
правильно!
Відповісти
Гарний подарунок для руслана тимощука на день народження. Вітаю.
Відповісти
А дівчина теж мала бути за подарунок?
Відповісти
Алікі протів аліків.
Відповісти
ойойой. Не став читати, лише переглянув відео. Нормально 3 на одного ще й з бітою. Андрій марчук ссикуняло мєлке. Мордобой то мордобой, а так то можуть хіба гопнікі. Позор.
Відповісти
майдан майданом а толку все одно мало. а ту базу і справді хтось "пригватизує". щось її показали і далі все глухо. казали що там будуть відновлюватися із майдану але мабуть там їх немає. перед тою датою там де вертолітна посадка стояв в гаражі джип мітсубі паджеро чорного кольору і номер був закритий рушником. так що та база для всіх буде "зясь".
Відповісти
Того малого з бітою негайно в Луганськ, він там всіх колорадів порозганяє й головне - жодного не поранить.
Відповісти
самооборона, бля, правосеки...гопники і не більше. скиньте камуфляж, вдягніть китайські "ідідаси". форму не позорте. і біти поховайте, сволочі.
Відповісти
http://vip.volyn.ua/blog/fotofiksaciya-chergovogo-idiotyzmu-na-shacki-ozera-pid-praporom-ps-z-bronezhyletom-ta-avtomatom
Відповісти
Сомооборонівці приїхали на стілянину перші і як могли надавали допомогу потерпілим. Дякую вам хлопці, добру справу робите.
Відповісти
що одні, що другі - всі думають за свою кишеню, вчорашні борці за революцію сьогодні ділять сфери впливу і чуже майно під виглядом охорони. П І . . . А С И
Відповісти