Готуємося до школи*

Готуємося до школи*
Маєте у сім'ї школяра? Вітаємо! Байдуже, чекає на нього перший клас чи випускний - сподіваємося, наші поради стануть у нагоді. Можливо, для когось деякі аспекти підготовки до школи видадуться занадто очевидними, деякі - надто несподіваними. До початку нового навчального року ще маєте час, аби дослухатися до порад фахівців у різних галузях і підібрати для своєї дитини найкраще.


СКОРО ДО ШКОЛИ

Зручно, коли все, що потрібно дитині до школи, можна придбати в одному місці. Традиційно з наближенням нового навчального року відкриваються шкільні ярмарки. Не є виключенням і гіпермаркет «Там Там».

Починаються передшкільні покупки, як правило, з придбання форми. Все необхідне можна підібрати у дитячому відділі магазину. Особливо актуальною є проблема вибору для тих, хто цьогоріч уперше сяде за шкільну парту.

Першачкам потрібно все: від власне форми, включно з кількома блузками чи сорочками, до взуття на свято першого дзвоника, спортивної форми, перезувного на щодень та на уроки фізкультури. Все це радо запропонують вам у відділі дитячого одягу. Окрім цього - ще й милі дрібнички на кшталт шкарпеток або святкових бантів. У магазині також великий вибір шкільних портфелів на кожен смак. Для малечі - з улюбленими казковими героями, для підлітків - з персонажами коміксів та аніме. Спортивні, строгі, гламурні - прийшовши разом із дитиною, завжди можна обрати покупку відповідно до її вподобань.

Загалом, гіпермаркет «Там Там» - це відмінний вибір товарів для навчання не тільки школярів, а й студентів, зокрема, й канцелярського приладдя. Асортимент налічує понад 3000 найменувань: від найнеобхідніших дрібничок – ручок та олівців - до стильних рюкзаків. Також широко прадставлений у магазині асортимент спортінвентаря, що знадобиться вашому школяреві на уроках фізкультури та вдома.

У «Там Там» знайдеться все, що потрібно дитині, і найголовніше - за доступними цінами! На вас чекає ТЦ "Там Там": м.Луцьк, пр.Соборності, 43.


ЧИТАЙ КНИГИ – БУДЬ ОСОБИСТІСТЮ

Перш за все, книги читають, звичайно ж, для отримання знань, знаходження ідей, але можна сказати також і те, що книги формують світогляд, цінності, переконання, особисту філософію і все це, безсумнівно, впливає на рівень життя в цілому.

Що дає читання книг? У книгах утримується величезний досвід і знання інших людей, маса ідей, методик, стратегій.

Книги формують світогляд - читаючи правильні книги, людина поступово поглиблює і розширює своє уявлення про світ, свої переконання. Книги розвивають вміння мислити і міркувати.

Читаючи книги, можна знайти ідеальний образ самого себе у вигляді яких-небудь героїв або реальних людей і згодом втілити цей образ у своєму житті. Читання книг дозволяє знайти відповіді на багато питань, адже все давним-давно вже відомо, тисячі людей вже прожили своє життя і поділилися своїм досвідом з усім людством, рішення будь-якої проблеми вже є, і все це викладено в книгах, і було б нерозумно їх не використовувати. Книги надихають і мотивують на поліпшення себе і досягнення великих результатів. Книги відкривають нові грані сприйняття світу, про які колись ми могли не знати, дають можливість відкрити свій розум новим можливостям, про які раніше ви, можливо, і не підозрювали, допомагають знайти рішення якої-небудь проблеми або задуматись над відповіддю на питання: невже я займаюся тим, заради чого з’явився в цей світ?

Подумайте, чи не краще піддатися позитивному впливу ідей з книг великих людей, замість того, щоб витрачати час на абсолютно даремні справи — наприклад, комп’ютерні ігри. У наш час молоді люди просто спалюють найцінніший час свого життя на зовсім непотрібні справи, весь час прагнуть до задоволення і розваг, і тому згодом не варто дивуватися їх посереднім результатам.

Одного разу Альберта Енштейна запитали, як ми можемо зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою і мудрою. Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумні, сказав він, читайте їм казки. Він розумів цінність читання і уяви.

Запрошуємо Вас завітати у книгарню, яка знаходиться за адресою: м.Луцьк, пр.Волі, 27 (приміщення Волинської обласної друкарні).

Вас приємно здивує новий формат крамниці, адже, крім широкого асортименту книжок для дітей, Вам запропонують сучасну українську прозу, класику, історичну та краєзнавчу літературу.
Також тут можна придбати й усі необхідні школяреві чи студенту канцтовари.Усі відвідувачі можуть скористатись безкоштовним Wi-Fi, пригоститись запашною кавою та отримати приємний бонус при покупці – знижку або подарунок від книгарні.
Завітайте: м.Луцьк, пр.Волі, 27,
тел. 24-40-74, 24-25-01.


З КОМП'ЮТЕРОМ ЧИ БЕЗ

Комп’ютери щільно увійшли в наш побут. Зазирнувши в Інтернет, можна знайти безліч пропозицій. Обираючи техніку для свого школяра, насамперед варто вирішити: купувати стаціонарний комп’ютер чи ноутбук. З цим визначилися – ідемо далі.

Купити ноутбук - завдання не з простих, і підходити до цього питання треба не менш серйозно, ніж до придбання будь-якої іншої техніки. Як і у випадку покупки настільного комп'ютера, при виборі приділяється увага технічним характеристикам.

Але тут також важливі й фізичні розміри обладнання, вага й зручність користування (ергономіка). Залежно від цілей, для яких ви збираєтеся купити ноутбук, буде звужуватися коло пропонованих моделей. При цьому завжди треба пам'ятати, що апгрейд у майбутньому буде майже неможливий, тому варто відразу купити ноутбук з усіма необхідними можливостями. Чим старший ваш школяр, тим частіше у нього виникатиме потреба роздруковувати власні матеріали для навчання або розважальних заходів. Відтак зважте, чи не буде для вас зручнішим придбати власний принтер. Насправді, правильний вибір принтера - завдання дуже складне. У будь-якого принтера є видаткові матеріали (чорнильні картриджі або порошок), які в процесі роботи потрібно постійно докуповувати. І, зрештою, може виявитися, що ви купите недорогий і якісний пристрій, який буде задовольняти вас якістю й швидкістю друку, а чорнило, наприклад, буде закінчуватися настільки швидко (а ціна нових картриджів буде настільки висока), що ви просто ризикуєте залишитися "без штанів".

Тому при виборі принтера треба аналізувати не тільки його ціну та якість, але й ціну видаткових матеріалів, а також те, на яку кількість листів вистачить одного картриджа. І ще, запам'ятайте: ви повинні з першого разу зробити правильний вибір, тому що він, на відміну від іншого комп'ютерного "заліза", просто не підлягає модернізації. Якщо користуватися комп’ютером планується лише вдома, можливо, не варто зупинятися на ноутбуці.

Купивши простенький стаціонарний комп’ютер, з часом ви зможете оновлювати його складові по мірі виникнення потреби.

Починаємо з монітора? Саме він є «обличчям» комп’ютера. Пропозицій моніторів у продажу - безліч. У той же час кожен виробник намагається догодити якомога більшій кількості споживачів, виводячи на ринок все нові моделі (а часом набиваючи старі монітори непотрібними функціями, які рядовому споживачеві зовсім не потрібні). Однак, на жаль, заперечити більшість із нас на це нічого не може. Тим часом монітор - найменш піддавана оновленню частина комп'ютера.

Якщо для вас і це – заскладно, то що вже говорити про вибір функціонального «заліза», що є рештою «тіла» майбутнього комп’ютера. «Піти шляхом «купити в магазині» - не найкраще рішення. Особливо зараз, коли є безліч фірм, які спеціалізуються саме на комп’ютерній техніці. Тож варто довіритися професіоналам,» - радять у компанії «Гаматехніка», що вже три роки працює на ринку. 12 вересня «Гаматехніка» святкує свою річницю, і з цієї нагоди пропонує акційні ціни на весь асортимент та кредит від ПриватБанку. Фахівці фірми раді будуть виправдати довіру клієнтів. Тут чекають на вас щодня з 9.00 до 20.00 без перерви на обід:
"Гаматехніка"
м. Луцьк
пр. Грушевського, 30, офіс 507,
моб. 099 914 30 80,
097 904 92 91,
[email protected]
ICQ: 399153972


ПОРАДИ МЕДИКІВ

Підготовка до школи - дуже важливий процес не тільки для дитини, а й для мами і тата. Батьки (особливо першокласників) дуже хвилюються, чи готові їхні донька чи син психологічно до школи, чи вони не будуть хворіти.

Щоб дитина легко адаптувалася в школі, психологи рекомендують ще до початку навчального року періодично відвідувати школу з дитиною, показати її навчальний клас, їдальню, спортзал, туалет, шкільну територію. Підготовка речей до школи має бути завчасна і дуже ретельна. Хоча б за 1 місяць до 1 вересня потрібно привчати дитину вставати раніше, тоді вона буде активна на уроках і буде легко засвоювати шкільний матеріал. Якщо дитина тривожна, слід попередити про це вчителя. Другий момент - це фізичне здоров'я школяра. Оскільки багато годин дитина проводить, сидячи за партою, з'являються проблеми з опорно-руховим апаратом.

Тому дуже важливо проводити профілактику цих хвороб, займаючись фізкультурою, використовуючи лише ортопедичні рюкзаки, парти, що «зростають» разом із дитиною. Висота робочого столу повинна бути на 2-3 см вищою, ніж лікоть дитини, яка стоїть. Стілець обов'язково повинен мати спинку. Коли дитина сидить за партою, відстань між грудьми і краєм стола повинна дорівнювати ширині її кисті. Щоб не зіпсувати зір, обов'язково слідкуйте за освітленням робочого місця. Природне (денне) світло на письмовий стіл повинне падати зліва. Не дозволяйте дитині читати лежачи. Під час виконання домашніх завдань через кожні півгодини корисно робити 10-ти хвилинні паузи, виконувати фізичні вправи і гімнастику для очей.

Оскільки школярам доводиться більше часу проводити не вдома, в них змінюється не лише графік прийому їжі, а й сама їжа, яку вони вживають в їдальнях. Тому значного ризику зазнає й шлунково-кишковий тракт школяра- зявлються гастрити, холецистити, панкреатити і т.д. Батьки обовязково повинні взнати, що і як їсть дитина, слідкувати, щоб дитина не була голодною. Сніданок, обід, вечеря мають бути збалансовані за харчовою цінністю. Якщо дитина відмовляється їсти в школі, обовязково годуйте її вранці вдома.

Щоб не виснажувалась нервова система, в першу чергу, дитина повинна достатньо спати ( 10-11 год на добу). Також не завантажуйте дитину занадто великою кількістю гуртків, частіше бувайте з нею на свіжому повітрі.
Літо - це час, коли можна більше часу приділити здоров'ю дитини, виявити та пролікувати хронічні захворювання. В медичному центрі «Благомед» є висококваліфіковані педіатри, вузькі спеціалісти ( гастроентеролог, кардіолог, алерголог, ортопед, інфекціоніст, психолог, ЛОР). В центрі можна здати всі аналізи, пройти багато обстежень ( УЗД шлунково-кишкового тракту, нирок, серця, суглобів, лімфатичних вузлів, пазух носа, фіброгастроскопію, рентген, спірометрію, ЕКГ). Якщо дитина часто хворіє захворюваннями органів дихання- в медичному центрі можна здійснити профілактику в соляній кімнаті. Літо - пора, коли найкраще проводити вакцинацію. В МЦ «Благомед» використовуються лише якісні вакцини провідних європейських виробників. Дбайте про здоров’я своїх дітей.

Поради для батьків надала керівник педіатричного напрямку МЦ «Благомед», лікар-алерголог Яковенко Т.Л.

Медичний центр "Благомед": м.Луцьк, пр.Волі, 17а,
тел. 77-08-08,
050-378 70 70,
067-332 73 63.


СПОРТ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Продовжуючи тему здоров'я, варто нагадати просту істину: часто проблемі простіше запобігти, аніж потім героїчно долати. Відтак, обмежитися лише пасивними способами підтримання дитячого самопочуття - дотриманням режиму, здоровим харчуванням, медичним спостереженням навіть найкращих спеціалістів - не достатньо.

Зважаючи на те, що більшість часу зараз і дорослі, й школярі проводять сидячи (читай - нерухомо), варто приділити увагу саме руховій активності дитини. Тому початок навчального року - вдалий час підібрати для дитини спортивну секцію, заняття у якій приноситиме їй, окрім загального оздоровлення, ще й задоволення від руху, сплкування з однолітками, підтримуватиме дух змагальності. І не бійтеся, що попервах не буде відчутних успіхів, адже задача тренера - навчити, виховати, підготувати.
Саме такі спеціалісти працюють у Волинській обласній спортивній школі. В розпорядженні школи ігровий спортивний зал, зал спортивної акробатики, тренажерний зал та пристосований легкоатлетичний міні-манеж. Щороку заняттями охоплюється близько 800 дітей.

З майбутніми спортсменами працюють 30 тренерів-викладачів.
З них: 1 – Заслужений працівник фізичної культури та спорту,
6 – мають відзнаку «Відмінник освіти»,
3 – звання «Заслужений тренер України»,
7 – «Майстер спорту України»,
9 – вищу тренерську категорію.

Спортсмени обласної дитячо-юнацької спортивної школи з року в рік гідно захищають честь Волині та нашої держави на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Тільки за три останні роки підготовлено:
17 майстрів спорту України,
58 кандидатів у майстри спорту України,
44 спортсмени І розряду,
290 – масових розрядів.
В 2014 році 19 вихованців ОДЮСШ входять до складу зірних команд України.

Тут функціонує п’ять відділень з наступних видів спорту: баскетбол (дівчатка, набір з 9 років) волейбол (дівчатка, набір з 9 років) гандбол (хлопчики, набір з 9 років) легка атлетика (хлопчики, дівчатка, набір з 10 років) спортивна акробатика (хлопчики, дівчатка, набір з 6 років).


ОБЛАСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА
Волинська область, м. Луцьк, вул. Шевченка, 3,
тел./факс: (0332)723-184, 726-200,
тел.:725-556
[email protected]

От тепер ваша дитина готова до школи. А ви - до того, аби дати їй найголовніше: свою любов, довіру, готовність допомогти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Готуємося до школи*
20 серпень, 2014, 11:32