Завод на Волині може стати жертвою політичних ігор*

Завод на Волині може стати жертвою політичних ігор*
Турійський комбікормовий завод хочуть зупинити, бо перед виборами він починає «неприємно пахнути».

На цій темі не спекулював хіба лінивий. Її піднімають чітко за графіком – незадовго до виборів в обласну чи Верховну Раду. Спливла вона і тепер - в передчутті позачергових парламентських перегонів.

Тож, як тільки Президент підписав Указ про розпуск Верховної Ради, вже наступного дня «вболівальники» за долю турійчан зібрали виїзне засідання селищної ради перед комбікормовим заводом. Його просто гріх було не організувати, коли захід стовідсотково виграшний. Адже ще задовго до цього, на підприємстві ТзОВ «Агротехніка» повідомили, що діючі фільтри будуть підсилені потужною багаторівневою системою очистки повітря.

Людей запевнили, що їх звернення не залишиться поза увагою і вже в жовтні запрацюють додаткові установки зі знешкодження пилу та запаху. У такому разі, імовірним кандидатам округу просто необхідно постояти під заводом, повимагати встановлення фільтрів (їх же все одно придбають, бо дали людям слово), а тоді просто зарахувати цю перемогу у власну скарбничку та перевести її в політичні дивіденди – голоси турійчан. Як же не підтримати такого «вболівальника», який на словах піклується про здоров’я людей? Не те, що нардеп, який подарував центральній районній лікарні реанімобіль для порятунку життів. Говорити ж набагато легше, аніж працювати з громадою роками чи підтримувати фінансово реалізацію її ініціатив. Звісно не складно й комбікормовий завод зупинити, який перед виборами починає «неприємно пахнути».

Таким чином залишити без роботи півтори сотні працівників, які щомісяця отримують в середньому 3 тисячі гривень. Після зупинки виробництва не отримає майже чотирьохсот тисяч відрахувань і місцевий бюджет, адже саме стільки податків сплатило підприємство цьогоріч за перше півріччя. Та рахувати чужі втрати, то не справа «вболівальників». А, можливо, вони таки візьмуть на себе відповідальність за працевлаштування вивільнених із заводу людей. Наприклад, реалізують стратегічний план із будівництва парфумерної фабрики у Турійську, щоб запах був лише приємний.

Тим часом закрити «дірку» в місцевому бюджеті можна дотаціями із казни, наприклад, знявши гроші зі статей, які передбачалися на фінансування українського війська. Є ще один варіант, не зупиняти завод, а дочекатися без галасу завершення модернізації фільтраційної системи. Та навряд чи потужні очисні установки, якими обладнані європейські підприємства-виробники комбікормів, гарантуватимуть людям спокій. Позаяк досвід підтверджує, що передвиборчий вітер в Україні віє по-особливому – здіймаючи неприємний запах.

Ірина КАЛИНЕВИЧ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КРАСУЛЯ ХОЧЕ В ДЕПУТАТИ ТОЙ СМЕРДИТЬ
Відповісти
Батьки мають город в районі "Аміли", тому про запах- не брехня. Іноді несе так, що з поля втікаю. А там живуть люди постійно поряд, і все лиш від вітру залежить: коли плакати, коли сміятись.
Відповісти
смердить дуже особливо ввечері
Відповісти
правду пишеш
Відповісти
там такий штин стоїть. співчуваю людям, а власника треба лінчувати!
Відповісти
Проїзджала по вулиці Привокзальній велосипедом і згадала про цю статтю. Смердить. правда, смердить біля колишнього вугільного складу. Як і робота того, хто назвався депутатом. Де баки для сміття з сіл??? Всі вивезли. А ще "чисте село" назвали! То хто в цьому винен? Люди??? Дивись кого обираєш. Це депутат з чорного списку.
Відповісти
Написали б скіко там робочих мєст!!!
Відповісти
КРАСУЛЯ ПРОЙДЕ
Відповісти
Останні статті
Відведіть бабусю до лікаря!*
01 вересень, 2014, 11:20
Завод на Волині може стати жертвою політичних ігор*
29 серпень, 2014, 14:45