Оазис енергії здоров’я - у Луцькій пустелі*

Оазис енергії здоров’я - у Луцькій пустелі*
Еко-кафе здорового харчування «Оазис» кличе в гості тих, кому небайдуже, чим харчуватися і звідки отримувати енергію для добрих справ.

Вже більше трьох місяців у місті діє еко-кафе «Оазис», де можна скуштувати страви з меню сироїдів. Люди, які відмовилися від продуктів тваринного походження і не піддають їх термічній обробці, запрошують однодумців відвідати їх заклад.

Харчування, яке пропонують в цьому закладі, може стати панацеєю для тих, хто має проблеми зі здоров’ям: хто страждає від підвищеного холестерину, високого рівня цукру, потребує очищення організму, планує схуднути, і просто тих, хто дбає про своє здоров’я як фізичне, так і духовне.

«Найперше - треба позбутися стереотипів про те, що лише у м’ясі, або рибі, або ж у яйцях є необхідні для життя людини амінокислоти та мікроелементи. Просто наш мозок так чомусь запрограмований, і це треба в собі перебороти. А коли вже починаєш читати спеціалізовану літературу, то стає відомо, що амінокислотами багата зелень, джерело білка – горіхи, а фосфору достатньо у водоростях, листках норі», - пояснює фінансовий директор кафе «Оазис» Оксана Войнаровська.

Вона розповідає, що українці через свою нерозбірливість у їжі страждають від численних хвороб. І навіть вегетаріанство, каже, не вирішує всіх проблем. Тому запорука здоров’я - свіжа, органічна, здорова їжа без нітратів, генетичних модифікацій, не оброблена термічно. Бо навіть найкорисніша термічна обробка(варіння) не дає позитивного ефекту, кажуть сироїди.

Така їжа найкраще підходить творчим, активним людям, які хочуть себе реалізувати, вона збагачує людину енергією щастя, пояснює Оксана Войнаровська.

«Я помітила, що варена їжа притуплює мої емоції. А коли ти їси сиру їжу, авансом отримуєш додаткову енергію, яку треба кудись витратити. Ці продукти допомагають заспокоїтися, дають радість. Вживаючи варену їжу я була б менш творчою людиною», - переконує вона.

У світі неодноразово проводили експерименти, коли буквально за короткий термін (12 днів) у людей, які стали сироїдами, нормалізувався рівень цукру і холестерину, вони стали себе краще почувати.

Особливо корисний у еко-кафе – бездріжджевий лляний хліб, який висушується при температурі 41 градус, аби зберегти всі корисні мікроелементи. Зокрема, такий хліб дуже помічний людям з проблемами шлунку. З нього в «Оазисі» роблять сандвічі, буріто, бутерброди з різноманітними рослинними начинками. А ще, ці хлібці зручно брати з собою в дорогу, адже вони довго зберігаються і не псуються до 2 місяців.

Для любителів солодощів тут теж є чим поласувати: десерти з горішків, фруктів, ягід, меду. До слова, у солодощах немає й граму цукру, вони багаті на вітаміни та інші корисні речовини.

Третя категорія, яку пропонують в кафе, - зелені коктейлі, багаті на амінокислоти та вітаміни. До слова, сироїдіння аж ніяк не заважає займатися спортом, переконують в «Оазисі».

Всі продукти, які використовуються на кухні, перевіряються на вміст нітратів. А з весни обіцяють, що вирощуватимуть власну городину на своїй ділянці. Планують також запровадити систему знижок для тих, хто бажає схуднути. До слова, про такий ефект сироїдіння розповідають самі працівники закладу: за декілька місяців один з них схуд на 10 кілограмів, відколи став їсти сиру їжу.

Ще одна родзинка страв у цьому закладі – паростки, якими прикрашають страви. Це і красиво, і корисно, кажуть в «Оазисі». Вику, горошок та інші зернові спеціально пророщують 5 діб, аби згодом використати у своїх шедеврах. Їжа, яку пропонують в кафе, аж ніяк не прісна, адже використовується широкий спектр приправ, які збагачують смак звичних продуктів.

В проекті власників закладу – проведення майстер-класів з приготування страв сироїдів, виготовлення натуральної косметики. Також подумують над тим, щоб долучитися до велопрокату, який працює в місті і організувати поблизу кафе ще один пункт прокату.

Варто зауважити, що в закладі зібралася команда однодумців – усі працівники сповідують одну й ту ж філософію. Інтер’єр закладу теж створює відповідну атмосферу: дерев’яні столи, лляна оббивка – все лише натуральне і екологічно чисте. У «Оазисі» є й дитячий куточок» для тих, хто хоче відпочити тут з найменшими. Також в приміщенні розміщена тематична бібліотека, книги з якої можна прочитати вдома.

Зауважимо, «Оазис» розташований подалі від міської суєти. Заклад знаходиться за адресою: Луцьк, вулиця Травнева, 2а.
м.т. 063 420 88 88 ; т. 0332 28 00 77

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Петрик, ще у Вас не був?????? Тоді ми йдемо до Вас.
Відповісти
Чудово, що з'явилося таке кафе у нас!
Відповісти
кожного дня проходжу повз "Оазис",але ніколи не наважився завітати до нього.відверто кажучи,щось я в ньому бачу позитивне!!зайдемо у гості;)
Відповісти
Це не реклама. Але хочу зауважити, що звичайним людям(не сириїдам) ваша їжа дуже подобається. Насправді- це дуже смачно і корисно. ну що можна в звичайних умовах істи сире???Ну,фрукти, капусту, салат, огірки, помідори... і все. А тут різні страви - і супи,і голубці , і шуба, і роли, і велике та обширне меню. Мені дуже сподобалося. РЕКОМЕНДУЮ!!!!!!!
Відповісти
Обов"язково завітайте! Рекомендую!
Відповісти
Шкода у Ковелі такого немає. Обідала б там щодня.
Відповісти
Хто вже був, поділіться враженнями - які смаки, ціни? Є щось варте уваги?
Відповісти
Що сказати, кухня специфічна, не кожен шлунок сприйме...
Були з подругою два рази, в обидвох розлад шлунку :(
Відповісти
Дуже загаджений у вас шлунок. Якщо після вживання сирих овочів розлад шлунку, значить він очищається! Побільше сирих фруктів іште і овочів! І буде все гаразд!
Відповісти
Смачні коктейлі .Раджу.
Відповісти
Меню дуже різноманітне,страви смачні:і салати(олів'є,шуба),і десерти(морозиво,торти),особливо сподобалась корисна кава.Ніяких проблем із шлунком не було,навпаки-все хотілось попробувати-з'їли немало,але важкості не було.А ціни помірні,зовсім недорого.Дуже сподобалось і мені і дорослим дітям,ми раді,що з'явитися такий заклад у Луцьку.
Відповісти
Останні статті
Оазис енергії здоров’я - у Луцькій пустелі*
25 вересень, 2014, 11:46