«Нам не потрібна консервація війни, нам потрібен реальний мир», - Пустовіт*

«Нам не потрібна консервація війни, нам потрібен реальний мир», - Пустовіт*
Григорій Пустовіт про вибори, законодавство та війну.

-Ви вирішили балотуватися до Верховної Ради України, з огляду на ситуацію в нашій державі, коли триває справжня війна, - це велика відповідальність. Чи не боїтесь Ви цієї відповідальності?

-Я розумію цю відповідальність, відповідальність перед героями Небесної сотні, перед тими тисячами українців, з якими поруч стояв на майдані, перед загиблими і живими захисниками України в новітній війні. Зрадити їх – це зрадити себе, зрадити Батьківщину, змарнувати історичний шанс змінити нашу країну.

Розуміючи та усвідомлюючи все це, беру на себе зобов’язання виправдати довіру лучан, бути гідним виконувачем волі людей, працювати заради України та українців, не шкодувати себе на ниві служіння народу, використати всі свої знання, весь свій життєвий досвід заради розбудови Української держави, гідного майбутнього Українського народу.

-Суспільство розуміє необхідність оновлення парламенту, втім чи можливі в нинішніх умовах справді якісні зміни?

-Народ давно бачить, що після кожних виборів склад парламенту змінюється, а ситуація у країні не змінюється. Тому що змінивши депутатів, ми не змінюємо систему влади, орієнтовану на захист тих, хто не знає куди дівати гроші та ще й за рахунок тих, хто не має можливості їх легально і цивілізовано
заробити. Розірвати цей ланцюг необхідно вже зараз.

Нова українська політика має початися з якісно нового парламенту. В який мають увійти люди, що відповідають трьом основним критеріям: професіоналізм, порядність, патріотизм. Люди, які готові зруйнувати стару систему і збудувати нову, що буде спрямована на відстоювання інтересів всіх українців, а не лише мільйонерів. Лише такі депутати здатні виконати вимоги, за які стояв Майдан, розпочати перезавантаження та реформування країни.

-Як Ви вважаєте, які рішення Верховної Ради України зараз найбільш потрібні? Чи є у Вас чіткий план дій роботи у новому парламенті?

-Коли вмирають тисячі українських воїнів, коли ворог загарбує наші землі, коли обстрілюють наші міста з мінометів, гармат та реактивної артилерії, то це аж ніяк не АТО, а реальна війна. І парламент має це визнати та вживати адекватні кроки. Перше питання порядку денного новообраної Верховної Ради - скасування ганебних законів, прийнятих 16 вересня. Ми зобов’язані започаткувати впровадження справжніх реформ, повного перезавантаження країни та люстрацію усіх гілок влади. Парламент має негайно розпочати імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС та конструктивний діалог про вступ до НАТО.

Влада досі не змінила свій статус з "пана" на "слугу" людей. Для цього потрібен прямий вплив громади на депутатів та посадовців, необхідні закони, що дозволять громаді повністю контролювати своїх обранців і відкликати їх, якщо ті не справляються зі своєю роботою, змінюють позицію чи ігнорують вимоги своїх виборців.

Нині дуже складно звільнити посадовця, навіть коли є інформація, що він причетний до корупційних схем. Закон їх захищає. Натомість, посадовець, чиновник має бути найменш захищеною верствою населення, тоді він буде напряму залежати від громади чи окремо взятої людини та намагатися так працювати, щоб люди не мали претензій до якості його роботи та професійного рівня.

-Чому Ви вважаєте, що закони 16 вересня "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" та "Про амністію учасників незаконних
збройних формувань" потрібно скасувати?


-Суспільство назвало ці ухвали законами про капітуляцію. Фактично цим рішенням Парламенту частину своєї території ми передали Росії, і тепер у нас буде своє Придністров’я. Тих хто вбивав, скоював воєнні злочини, гвалтував і грабував людей звільнили від відповідальності. Російські війська і надалі можуть безперешкодно залишатися на території України. Ганебними законами "Путіна" депутати визнали і легалізували ЛНР і ДНР, узаконили їхні терористичні угрупування.

Жодна країна світу, яка не визнала себе переможеною ніколи не платить данину загарбнику. Навіть маленькі Грузія та Молдова не погодилася на такі кабальні умови, щоб легітимізувати бандформування та ще й взяти на себе їх фінансування, чи взяти на себе всі соціальні виплати на тимчасово окупованих
територіях, де по суті не можна ці виплати проконтролювати. Ці закони фактично є капітуляцією. Нам не потрібна консервація війни, нам потрібен реальний мир.

-Ви критикуєте ці закони, чи означає це, що ВО "Батьківщина" перейшла в опозицію до Президента Порошенка, прем'єр-міністра Яценюка?

-В жодному разі. ВО "Батьківщина" не в опозиції до чинної влади, але ми маємо принципову позицію щодо ситуації в країні. Всі дії влади ми зобов'язані оцінювати через призму інтересів держави та українського народу і адекватно реагувати на всі прорахунки нинішнього керівництва. Ми не можемо керуватися правилом, що війна все спише. Це не наше гасло. Ми готові підставити президенту плече, але ці закони — це ніж у спину для країни, порушення суверенітету та територіальної цілісності. Лакмусовим папірцем для людей має стати спільне голосування за ці закони депутатів від влади та
регіоналів і комуністів — прислужників Путіна.

-Про ситуацію на фронті. Як ви вважаєте чому маємо такі великі втрати і чи можливо цьому якось зарадити?

-Втрата кожного патріота, це дуже боляче для кожного з нас, для всіх українців, вже не кажу за рідних та близьких загиблих. Найгірше ж, коли хлопці гинуть, через відсутність важкої техніки та озброєння, засобів захисту та забезпечення, внаслідок зради та непрофесіоналізму військового керівництва. Сучасну українську армію нині вирізняє незламний дух справжніх патріотів. Армія вчиться воювати в умовах реальної війни. Та разом з тим, хто відповість за необов’язкові жертви. ВО "Батьківщина" вимагає щоб за реальні прорахунки що призвели до величезних людських втрат, був відправлений у відставку Міністр оборони Галетей. Вважаю, що факт його перебування на посаді деморалізує солдатів, а це загрожує безпеці країни. Військо має очолити патріот, професіонал, бойовий офіцер, що користується беззаперечним авторитетом.

-Минулі декілька виборчих кампаній кандидати активно купували голоси, за різними тарифами: продуктових наборів, перерахувань на банківські картки, банальної купівлі за
готівку. Чи зіграє ця карта під час цієї виборчої кампанії?


-Настав час говорити про персональну відповідальність кожного за голосування. Хай моральну, але відповідальність. Хоч історія не має умовного способу, але давайте уявимо, що на президентських виборах 2010 року люди проігнорували заклики голосувати "проти всіх", не голосували б за гроші, що всі прийшли б на вибори та підтримали демократичного кандидата і по результатам виборів Президентом України стала б Юлія Тимошенко. Якби так сталось, то і Крим залишився б у складі України, і не було б Євромайдану, а Україна вже була б асоційованим членом Євросоюзу та, головне, не було б цієї жахливої війни і не було б жертв. Всі ці "противсіхи" та голосувальники за гроші, всі хто не ходить на вибори мають розуміти, що і їх частка вини є у цій біді. Війна не закінчиться, коли й далі люди будуть торгувати сумлінням.

Втім, я переконаний, що український народ після Революції гідності не допустить ні голосувань за гроші, ні політтехнологічного ошуканства, ні електоральної пасивності. Надто висока ціна зневаги до виборів та особистого голосування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 41
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Секта БЮТ себе повністю дискредитувала. Вони повинні сидіти в монастирах та замолювати гріхи перед українцями.
Відповісти
а ти я бачу орієнтуєшся у сектах, розкажи про інші:
з "Нового Луцька", Порошенка, що робить з України ще гірше, ніж було під час Яника чи Яценюків, які ідуть, де більше платять
Відповісти
Хороший чоловік, успіхів Вам!
Відповісти
Мені байдуже, але мужик він нормальний!
Відповісти
Чесно, ці дурні боти вже набридли
Будуть тут люди які хоч статтю прочитали і коментують не загальними фразами, а висловлюють свою думку стосовно написаного

От я дуже хочу побачити дебати між головними кандидатами.
А стосовно цього всього бруду - вважаю, що агітація повинна припинятись за місяць до виборів
І люди повинні обирати у ВР орієнтуючись на програму та вчинки людини у минулому.
Відповісти
А мені він подобався як голова ОДА
Шкода, що його зняли
Відповісти
Пан Пустовіт мені імпонує , перш за все він соїми патріотичними настроями . Врівноважена , цілеспрямована людина
Відповісти
Шановні коментатори! Будь ласка, не матюкайтеся у коментарях і не ображайте один одного та героїв публікації. Або робіть це під власними справжніми іменами, зареєстрованими на сайті. Інакше ваші коментарі не будуть пропускатися.
Відповісти
Спостерігаючи за роботою Пустовіта на посаді голови ОДА, згадалась приказка -,, Якщо у тебе є совість, то і тисяча порад як швидко розбагатіти, тобі не допоможуть'' Справдилось.Не розчарував.
Відповісти
Знаю Григорія особисто. Про таких людей кажуть, що не страшно обертатися до них спиною. нормальний мужик. напевно це один губернатор, що живе в 9-ти етажці в совковій квартирі.
Відповісти
Він живе у гуртожитку
Відповісти
Квартиру в Дубно вже продав
Відповісти
Поважаю як професіонала. Я голосуватиму "ЗА" Пустовіта! Бажаю вдачі і впевнений у вашій перемозі!
Відповісти
Волинь пост не підігруйте так явно кандидату, гроші це ще не все (поверніть коментар)
Відповісти
Всі комети пишуть штабісти Пустовіта. Юля неперевершена в агітації, але вона ПУСТА і він ПУСТОвіт.
Один раз збрехав і хто тобі повірить?!
Відповісти
,, Зульфия,открой личико'' Шановні критикани, хоч один - назвіться і доведіть свою правоту. Дістали вже коменти на кшалт ,, В зоопарке тигру мяса не докладвают!!!!!!''
Відповісти
Нам не потрібна консервація завербованих. В інеті є докази ФСБшного коріння цього "героя"...
Відповісти
Його дочка вчиться у Луцькому виші.мав би гроші вчилася б у Сорбоні чи Оксфорді.нормальний чоловік
Відповісти
Зразу видно що Пустовіт має найбільші шанси на перемогу - пішов бруд та брехня! Тримайтеся Григорію! Ми за Вас!
Відповісти
Людина дійсно гідна бути депутатом . Не ганяє панти , а реально оцінює можливості і ситуацію , що склалась в країні . Перемоги Вам!!!Взуйте цих татових синочків))
Відповісти
МАЛОВІДОМА ЛЮДИНА, АЛЕ НЕ МАЮ НІЧОГО ПРОТИ ГРИГОРІЯ ПУСТОВІТА! Думаю, і йому було не легко втримати і контролювати ситуацію в області , будучи головою ОДА!підтримую!!!!
Відповісти
Ви, пане Григорію, "як моя Сара потом". А де була ваша лідерка, ваша партія кілька років тому, принаймні, за Ющенка? Чому ви нічогісєнько не зробили, щоб економічно та військово зміцнити державу? Хто вам, окрім вас, в цьому заважав? Була б Україна могутньою державою, то чи наважився Путін відбирати Крим, Донбас?
Відповісти
Брехня - ця статейка. Ширма, з допомогою якої щур прагне пролізти вгору!
Юля дурила виборців, казала: "Відділю політику від бізнесу".
Але Політика це і є БІЗНЕС.
Такі люди йдуть в Політику, щоб швидше багатіти.
Подивіться на вгодовані обличчя "керівників Юлі на Волині" Пустовіта, Грицюка... і все зрозуміло без слів.
Це проштовхування "своїх проектів" ради грошей, прибутку .
Відповісти
Якщо для вас політика - це бізнес, то я за Пустовіта.
Відповісти
А чому щур? Ти за руку ловив? Заяву - в прокуратуру.
Відповісти
Міністерство оборони підпорядковувалось Президенту Ющенко, очолював його Гриценко, а Батьківщина тоді була в опозиції до Уряду Віктора Ющенко, нагадаю, що уряд тоді очолювали Віктор Янукович та Єхануров.
Відповісти
Погоджуюся з Оленою. Так тримати!!!!!!!
Відповісти
нормальний бів голова ОДА.Спрвляв враження порядноїлюдини, не зважаючи на партію.
Відповісти
Перемоги .Приєднуюсь до всіх хороших коментарів
Відповісти
Ого, вперше читаю коментарі про кандидата і не бачу серед них брудних коментарів... Єдине, що не подобається, це коли люди просто необгрунтовано пишуть що він обманює людей... Хочу дізнатися правду, якщо він дійсно не вартий посади нардепа, то обгрунтуйте це для інших, а от якщо пишуть наклеп без підтверджень, то я вже задумуюся над тим, що він можливо й дійсно хороший керівник та політик...
Відповісти
Про те як гроші "ходять" (мільйони долл.) в Турчинова-Яценюка-Юлі-Мартиненка дивіться канал ZIK о 22.00 9.10.2014.
Відповісти
Кілька днів тому в одній із шкіл нашого міста відбулись загальношкільні батьківські збори і пан Пустовіт з,явився на них без запрошення і 20 хвилин розповідав усім присутнім, чому саме варто за нього голосувати...все б нічого, але нікого не попередили про виступ кандадата і багато батьків( які були налаштовані на обговорення суто шкільних питань і успішності своїх дітей) були, м,яко кажучи, обурені. При чому пан Пустовіт наполягав на тому, що його виступ повинен відбутися саме на початку зборів, а не після їх закінчення, коли присутні мали б вибір залишитися, чи піти. Оцінюю це як зловживання службовим становищем.
Відповісти
не заробив свого житла що можеш дати лучанам смих
Відповісти
А вам і так і так не дебро шановні цифри зробіть послугу не пишіть більше
Відповісти
Революціонер Швондер, призначив малоосвітченого Шарікова (Пустовіта) губернатором і той хвалився успіхами.
Подібний сюжет як в "Собачому серці" Булгакова.
Відповісти
Поява все більшої кількості чорнухи про Пустовіта показує, що його рейтинг зростає. Успіхів Вам Григорію Олександровичу! Тримайтеся! Прості лучани за Вас!
Відповісти
Вот суть, без мудрствования, из "Брат-2":
"Я узнал, что у меня есть огромная семья: Янукович и Кадыров, полк наёмных командиров, Пшонка, Гиркин и Бабай, Абвер, Безлер, Бородай, осетинские абреки, вежливые человеки, офицеры ГРУ, активисты КПУ, казаки и алкашня, прокурорша-барышня, Добкин, "Беркут", РНЕ, журналисты из КП, из Луганска гопота, с красным знаменем толпа, мародёры и садисты, ополченцы и чекисты... Это Родина моя? Да пошли вы напуй, бля". Вместе с завербованым агентом КГБ из Калинского училища мистером Пусто.
Відповісти
Ото побачив розшифруваня 4П на бігборді... Ніколи б не здогадався, що "Пустовіт" - це одна з людських чеснот. Думаю правильніше було б виставити 4Г...
Відповісти
Можеш це зробити на власному бігборді
Відповісти
Гріша! Ти шо! Обідився! А даремно. На правду не варто ображатись, бо й насправді, ці 4П - це повний капець. І можна тільки уявити, що така людина може вчвеврити в парламенті.
Відповісти
Нам в парламенті саме замполітів і не вистачає.
Відповісти
Останні статті
«Нам не потрібна консервація війни, нам потрібен реальний мир», - Пустовіт*
07 жовтень, 2014, 15:37