У Верховній Раді потрібні сильні, досвідчені люди, - Юлія Тимошенко*

У Верховній Раді потрібні сильні, досвідчені люди, - Юлія Тимошенко*
Один з найвідоміших українських політиків у світі, політв'язень режиму Януковича №1, голова партії “Всеукраїнське об'єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко приїхала до Луцька щоб підтримати кандидата у народні депутати України Григорія Пустовіта.

Голова облдержадміністрації, якого звільнили за успішну роботу, - так лідер “ВО “Батьківщина”” відгукується про луцького кандидата .

“Це дуже сильна, фахова людина. Це офіцер, який вміє і може тримати позиції. В Верховній Раді потрібні сильні, досвідчені люди... Коли Григорій Пустовіт почав наводити порядок, як голова облдержадміністрації вже нова наша влада його звільнила, тому що він не йшов з ними на компроміси, не зберігав старі схеми, які давали корупційні прибутки. Він вистояв, але його вигнали з влади, тому що там таких як він просто не хочуть бачити. Григорій Олександрович це людина, яка гідна представляти Вас у Верховній Раді”.

У Луцьку Юлія Тимошенко зустрілася з майбутніми захисниками України — вихованцями Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Лідер ВО “Батьківщина” разом Григорієм Пустовітом поспілкуватися з майбутніми офіцерами, подякували їм за підтримку, привітали з Днем захисника України. Юлія Володимирівна вважає, що завдяки таким закладам, як волинський ліцей, українська держава здатна виховати нове покоління професійних військових, які за рівнем освіти відповідатимуть найвищим світовим стандартам.

Директор ліцею, полковник Збройних сил України, Павло Боснюк розповів, що сюди поступають здебільшого хлопці, дівчата, які планують стати військовими. Нині понад півтисячі випускників закладу захищають на Сході цілісність держави. Він зазначив, що серед учнів ліцею, які зустрічали Юлію Тимошенко, - призери і переможці різноманітних олімпіад, чемпіонатів світу і Європи, ті, хто виборов ліцензії на Олімпійські ігри у Лондоні, розумні та ерудовані діти, які мають шанс стати елітою українського війська.

Григорій Пустовіт назвав яскравим проявом мужності рішення дітей пов'язати своє життя з військом в такий складний воєнний час.

Юлія Тимошенко відзначила високий рівень навчання та виховання у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Звертаючись до майбутніх офіцерів, вона наголосила: «На вас сьогодні лежить великий обов’язок – зробити так, щоб Україна більше ніколи за жодних обставин не була слабкою».

Політик закликала викладачів і вихователів, готуючи учнів до вступу до вищих військових навчальних закладів, максимально враховувати стандарти колективної системи безпеки і оборони НАТО.

Під час зустрічі з волинськими журналістами, найперше на чому наголосила Юлія Тимошенко - це хибна оборонна політика вітчизняної влади. Вона вважає, однією з найбільших помилок керівництва держави - ухвалення мінських протоколів. За її словами ці документи не принесли миру, а у підсумку погіршили становище українських бійців.

«Путін наступає, прикриваючись мінськими протоколами. Але для нього це просто ширма, але він робить жорстоку, цинічну й нелюдяну справу. І мені здається, що для країни зараз найбільш важливо – підібрати правильну систему поведінки й оборони, не зважаючи на його технологію обману, щоб протистояти цьому», – зазначила вона.

Окрім того, лідер «Батьківщини» назвала капітуляцією української влади закони про особливий порядок місцевого самоврядування на території Донбасу й амністію бойовикам.
На думку Юлії Тимошенко, досягти миру можна лише тоді, коли Україна справді отримає підтримки всієї світової громадськості. Насамперед потрібно повернутися до переговорів у женевському форматі за участю США, ЄС, України і Росії і вести перемовини з Путіним з позиції сили. Водночас вона наполягає на терміновому референдумі щодо вступу в НАТО, щоб показати всьому світові, що наше місце — в західній цивілізації.

Юлію Тимошенко обурює ставлення держави до забезпечення армії.

«Я буду досить жорстко порушувати питання, щоб кожна копійка бюджету йшла не на відшкодування ПДВ кланам, чи в банки сім′ї Януковича, як це відбувається зараз, щоб не торгували сьогодні українською зброєю наліво, а щоб усі ресурси, спрямовані на допомогу нашому війську», - продовжила вона.

На її думку, саме держава, а не волонтери має у повному обсязі забезпечувати військових.

Візит Юлії Тимошенко викликав чималий інтерес лучан. На Театральний майдан на зустріч з головою партії “ВО “Батьківщина”” прийшло значно більше людей, ніж до будь-яких інших політиків, які відвідували область цієї виборчої кампанії.

Під час промови на майдані політик зазначила, що парламентські вибори, які відбудуться 26 жовтня - невід’ємна частина процесу очищення влади: «У нас з вами одна мета — не допустити, щоб другу революцію зрадили так, як зрадили першу!».

Лідер “ВО “Батьківщина” звернула увагу на те, що більшість депутатів Партії регіонів завдяки збереженому старому закону про вибори балотуються у мажоритарних округах. Вона закликала міняти систему без насилля, і війн всередині держави, й сконцентрувати зусилля на тому, щоб не допустити у верховну раду злочинців і корупціонерів.

Юлія Тимошенко вважає, що більшість каналів телебачення залишились в руках тих самих кланів, що й за часів Януковича: “Нічого не змінилося, вони далі продовжують промивати людям свідомість і вести пропагандистські кампанії”. Найкраща пропаганда, на думку Юлії Володимирівни, це публічна підтримка народу. Тому вона просить українців довіряти один одному, а не ЗМІ, й передавати правду з уст в уста.

Політик каже, що кожен українець має працювати для того, щоб жодна людина з “колишньої команди Януковича, і сьогоднішньої команди Путіна” не потрапила до Верховної ради України.
Підтримав лідера своєї партії Григорій Пустовіт: “Я вірю, що 26 жовтня на виборах ви всі прийдете і використаєте цей бюлетень як зброю, якою ми локалізуємо і знищимо наших ворогів. Ми будемо використовувати бюлетень як інструмент яким будують справжню Україну”.

Юлія Тимошенко каже, що ми маємо не так багато часу, щоб навести в державі лад, але справа вже розпочата — народ скинув тирана, і незабаром зможе повністю зламати стару систему й перезавантажити країну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні статті
У Верховній Раді потрібні сильні, досвідчені люди, - Юлія Тимошенко*
17 жовтень, 2014, 15:50