«До Верховної Ради мають прийти молоді та незаангажовані», ‒ кандидат у народні депутати України Роман Іванюк *

«До Верховної Ради мають прийти молоді та незаангажовані», ‒ кандидат у народні депутати України Роман Іванюк *
Щовечора кандидат у народні депутати Україні від "Блоку Петра Порошенка" Роман Іванюк їздить по луцьких дворах, де проводить дві-три зустрічі з виборцями.

8 жовтня

18:00
, двір на Рівненській, біля будинку № 109.

‒ Галино Петрівно, ходімо на зустріч з кандидатом у депутати Романом Іванюком, ‒ кличе пенсіонерка подругу.

‒ Набридло мені їх слухати, не піду.

‒ Його нещодавно по телевізору показували, молодий, гарний і розумний. Ходімо, Галю, із гарним молодим чоловіком поспілкуємося, ‒ не втомлюється жінка і таки переконує колежанку.

У дворі будинку біля дитячого майданчика розкладають банер із зображенням Романа Іванюка. Від ранку тут стоїть намет, з якого роздають запрошення на зустріч з кандидатом, листівки та газети "Блоку Петра Порошенка".

Десь о 18:15 біля банера з'являється кандидат. Молодий чоловік у темному короткому пальто розповідає виборцям про себе.

‒ Я народився у Луцьку 1983 року. Сьогодні тут живе моя родина ‒ мама, тато, бабуся. Більшість свого життя прожив тут. Навчався у гімназії №4, грав за "Волиньбаскет", здав нормативи на кандидата в майстри спорту з шахів.

Після недовгої розповіді просить людей ставити запитання.

‒ Ми про вас ніколи не чули. Слідкую за політичною ситуацією в регіоні, знаю, що ваш батько Олег Іванюк був депутатом Луцької міськради, але про вас нічого не чув, ‒ цікавиться дідусь.

‒ Я тільки розпочинаю свій політичний шлях. Ніколи не вступав у партії, намагався дистанціюватися від цього процесу. Але сьогодні в Україні така ситуація, що до парламенту, на мою думку, мають прийти молоді і незаангажовані люди. І що важливо: люди самодостатні, які не мають зобов'язань перед олігархами, які самі себе забезпечують, ‒ відповідає Роман Іванюк.

‒ Навіщо ж вам та Рада? ‒ перебиває його дідусь.

‒ Шість місяців тому в мене народився син. І якось, тримаючи його на руках, я замислився: у якій країні він житиме? Тільки побороли Януковича, як почалася війна. Добре, що Петро Порошенко досягнув перемир'я. Але що робити далі? ‒ каже Роман Іванюк. ‒ Зумів зв'язатися з командою Президента, запропонував свою допомогу, приніс свої ідеї. Їх зустріли схвально, і тепер я балотуюся до Верховної Ради, щоб їх реалізувати. На жаль, через брак часу не зможу зараз детально про них розповісти. Ось візьміть листівку, тут усе написано.

Роздає листівки у кольорах партії "Блок Петра Порошенка", де виписані ключові положення програми Іванюка та його пропозиції.

Людям також роздають листівки з контактами громадської приймальні кандидата, розташованої на проспекті Волі, 6, запрошують приходити з проблемами та ідеями.

‒ Там працюють наші юристи, вони допоможуть оформити відповідні звернення, підготувати документи тощо, ‒ пояснює учасникам зустрічі Роман Іванюк.

Тим часом двоє хлопців забирають банер із зображенням кандидата, беруть решту листівок і несуть у бік готелю "Лучеськ".

18:45, двір на Рівненській, біля будинку № 85

Сутеніє. Біля дитячого майданчика збираються люди. Там вже працюють двоє агітаторів, роздають людям листівки. Раніше вони пройшли двором і запросили лучан на зустріч з Іванюком.

У дворі зібралося більше 40 осіб, близько третини ‒ молодь.
Короткострижений чоловік років 35-ти фотографує кандидата на телефон, інший ‒ світловолосий у темній куртці ‒ знімає зустріч на телефон.

Роман Іванюк завершує розповідь про себе.

Цього разу люди засипали кандидата запитаннями і проханнями. Більшість звернень стосуються комунальних проблем. Люди скаржаться на холод у квартирах, на погане освітлення вулиць, на відсутність благоустрою у дворах.

Роман Іванюк усіх вислуховує, збирає звернення і запрошує звертатися до громадської приймальні.

19:30

На вулиці стемніло. Кандидат зупиняється поспілкуватися з журналістами. Вони розпитують про враження від зустрічей з лучанами.

‒ Були побоювання, що прийде мало людей, але мешканці нашого міста завжди були політично активними. А ці парламентські вибори ключові для нашої держави. Без перебільшення, вирішується доля України. Якщо парламент ефективно співпрацюватиме з Президентом і урядом, а депутати дбатимуть про країну, а не власну кишеню ‒ буде лад у державі, утвердимо мир та почнемо довгоочікувані зміни, ‒ каже Іванюк.

‒ Чим будете завойовувати виборця?

‒ Усмішкою (посміхається, ‒ авт.). Звісно, жартую. Буду завойовувати ідеями. Незважаючи на молодість, я маю вагомий досвід реалізації проектів у різних сферах ‒ енергозбереження, промисловість, інфраструктура. І ще я маю команду, з якою реалізував декілька масштабних задумів у сфері інвестування охорони здоров’я. Передали їх до Адміністрації Президента, помічники Петра Порошенка інтегрують ці проекти у програму реформ "Стратегія-2020".

Завершивши інтерв'ю, кандидат іде до легкового автомобіля, повертається до штабу. Телевізійники розпитують людей про враження від зустрічі з Іванюком.

‒ Раніше мені було байдуже, хто засідатиме у Верховній Раді. Ми весь час голосували за людей, які або крали гроші, або нічого не робили, тільки обіцяли. Але після зустрічі з Іванюком вирішив, що проголосую за нього, бо він молодий. Думаю, що вся країна повинна дати шанс молоді. Вони не підведуть!

Ярина Приходько

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще б написали як він приходив в церкву агітувати
Відповісти
А хто в нього у друзях на фейсбуці? Наші "любі друзі" Царьов і Шуфрич! Питання зайві
Відповісти
Це тiльки на поверхнi! А ви в друзях у Путiна бачили хто? Вiн самий! Ось де кодло...
Відповісти
Іванюк - найдостойніший кандидат, решта - набагато нижче по інтелекту, освіті, вихованоств
Відповісти
Що иванюк зробив для луцька за 31 Рик ? Люди не будьте вивцями.
Відповісти
Добре що не пройшов.
Відповісти
Тому що він задовбав місто своєю рекламою
Відповісти
Мені не сподобобався
Тому що не ми повинні просити їх допомогти, а вони, тобто депутати повинні приходити до нас і питати що нам потрібно.
Він дуже високої думки про себе
Буде займатися інвестиціями, а хто буде віддавати ті інвестиції
Спитала, як він бачить майбутнє, він розвернувся і пішов
Своє майбутнє він бачить з інвестиціями, а наше майбутнє він не бачить
Він рахує що ми чорна мача, якій потрібні вожді на кшалт Іванюків
Відповісти
Вже "обрали" Іванюка. Язиками плескати можуть усі, а робити справи можуть одиниці.
Відповісти
На місці реклами краще б повісивби копію свого диплому, характеристику бодай з одного місця роботи, довівби свою освіту отриману за кордоном та скільки робіт за свій молодий вік змінив,скільки часу на них затримувався,де відпочивав скільки разів в рік та за який кошт.
Відповісти
Останні статті
«До Верховної Ради мають прийти молоді та незаангажовані», ‒ кандидат у народні депутати України Роман Іванюк *
24 жовтень, 2014, 18:30