Чи повернеться Волинський клондайк? Частина перша: панамський слід

Чи повернеться Волинський клондайк? Частина перша: панамський слід
Не секрет, що український автопром «дихає на ладан». Ба більше: за твердженням генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів та дилерів Олега Назаренка, - він відсутній взагалі.

«Після зняття з виробництва «ЛуАЗу», «Славути» і «Таврії» в Україні вже немає національного автомобіля, який виробляється, а не складається з машинокомплектів», - стверджує Назаренко.

Поряд з цим, як виявляється, тема імпорту машинокомплектів (простіше кажучи – автокузовів) – вигідна не лише автоскладальним заводам, а й звичайним ділкам. Ще у 2012 році Україна хотіла підвищити акцизний податок на кузови.

«За даними митної статистики, імпорт кузовів у минулому році склав 22 тис. при обсязі платежів з акцизного податку всього 28 млн. грн. Значна питома вага імпорту – це оформлення розібраних на агрегати готових легкових автомобілів з метою свідомого ухилення від повного оподаткування, які потім збираються на території України, реєструються в органах Державної автомобільної інспекції МВС України та класифікуються як готові транспортні засоби», - йшлося у проекті відповідного закону.

Втім, проект так і лишився нереалізованим. І кузови в Україну продовжують ввозити. В Україні з наскрізь корумпованою системою правоохоронних органів зловживання на темі автоімпорту набувають небачених масштабів. На Волині колись навіть спеціальний термін придумали – «Волинський клондайк».

Так нарекли налагоджену схему незаконного ввезення і розмитнення авто через Волинську область, що процвітала тут у другій половині 90-х - початку 2000-х років. У схемі були задіяні найвищі посадовці правоохоронних та митних органів. Є усі підстави вважати, що прикордонна Волинь і далі є форпостом цього ганебного явища…

ЯК ЗЛОВЖИВАЮТЬ НА КУЗОВАХ

Як діє схема обкрадання державного бюджету шляхом зловживань на автоімпорті? Усе просто. За кордоном розбирають автомобіль – і в Україну ввозять лише його кузов. Його офіційно оформляють. Двигун ввозять нелегально. В Україні це складають (де? руками яких спеціалістів? в яких гаражах?).

«Оформлення двигуна взагалі не проводиться або фабрикуються документи про його втрату внаслідок викрадення. За нормативними документами заміну двигуна дозволяється проводити без змін у реєстраційних документах та без подання доказів законності придбання, тому в ДАІ проводиться тільки реєстрація нібито заміни офіційно розмитненого кузова. Після цього ввезений автомобіль починає цілком законно пересуватися по дорогах України під державними номерними знаками купленого непридатного автомобіля», - розповідає на сторінках «Економічної правди» Олег Назаренко.

Небезпека для «чорних автобізнесменів» полягає у тому, що врешті-решт ДАІ поверне запис номера двигуна у свідоцтво про реєстрацію автомобіля або організує перевірку законності придбання такого двигуна.

Після цього імпортованим таким чином автомобілям, які вже будуть перепродані чесним добропорядним покупцям, одна дорога - на штраф-майданчик. Однак гроші, отримані тіньовими структурами внаслідок роботи за цією схемою, ні держава, ні добропорядні покупці вже не повернуть.

Схема агрегатного ввезення ефективна навіть при імпорті дорогого автомобіля, кузов якого митниця оцінить не менш ніж 10 тисяч євро: мито 10% - 1 тисяча євро.

Однак особливо ефективна вона при ввезенні недорогих авто - повне мито 100 євро - або при ввезенні машин з великим об'ємом циліндрів двигуна: митне оформлення проходить тільки кузов - 10% від митної вартості, а за двигун мито не береться.

Справа «лівих» кузовів, схоже, набирає обертів. Принаймні, за офіційною інформацією прес-служби ГУ Міндоходів у Волинській області у 2013 році імпорт кузовів для транспортних засобів зріс в 4,5 рази.

ОБРАЖЕНІ ПІДПРИЄМЦІ

20 жовтня 2014 року інтернетом став ширитися текст, який називався «Відкритий лист Заступнику голови Фіскальної служби України Анатолію Макаренку». Автор – голова Громадської організації «Всеукраїнська асоціація імпортерів автомототехніки» Юрій Матчук. Як виявилося, ця організація була зареєстрована за два з половиною тижні до появи цього листа – 2 жовтня 2014 року.

У згаданому листі, зокрема, йдеться, що «керівник Ягодинської митниці вирішив почати боротися з темою кузовів до автомобілів, що були у вжитку». Автор листа стверджує, що імпортерам кузовів палки в колеса ставлять незаконно, а митники допускають «втручання в статистичну базу обліку суб’єктів з метою тимчасової зміни номеру облікової картки, безпідставне коригування митної вартості та коду товарів, і, як кульмінація беззаконня, створення карток відмови попередніх митних декларацій без докладного та всебічного роз’яснення причин такої відмови».

При цьому тон «відкритого листа» такий, що складається враження, ніби його автори не стільки просять Анатолія Макаренка «захисту», скільки ставлять його в один ряд з тими, хто перешкоджає їх діяльності…

У коментарі газеті «Волинь-нова» виконувач обовʾязків керівника Ягодинської митниці Андрій Андрейків заявив, що претензії до імпортерів кузовів справді є, проте справа – не у «натяку на хабар», а у підозрах у порушенні закону.

«Волинь — це регіон, де імпорт вживаних автомобілів є невід'ємною частиною економічного життя. Але ми маємо всі підстави вважати, що ввезення таких автомобілів суперечить законодавству. Аналіз документів, податкових історій компаній вказує на необхідність ретельного вивчення цих операцій і бізнес-моделі загалом», - не зовсім конкретно пояснив митник.

«Це питання має чимало аспектів, але зупинюся на одному: наскільки кваліфіковано можуть бути зібрані транспортні засоби світових брендів, завезені по частинах, у наших кустарних умовах? Навчаючись у Німеччині, я два місяці працював на заводі БМВ і знаю, що таке складальне виробництво. Це величезний комплекс, де працюють висококласні фахівці. На мою думку, в Україні таких можливостей немає», - додав Андрій Андрейків.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик був більш конкретним за головного волинського митника. Під час прес-конференції 7 листопада він заявив, що на Ягодинській митниці зупинили ввезення напіврозібраних автомобілів за ціною деталей, тому люди, що займалися цим, незадоволені.

«Пан Андрейків призупинив незаконний ввіз напіврозібраних автомобілів на складання в Україну. Говорили вже про це із прокурором, начальником міліції, щоб розібратися. Вже 38 тисяч кузовів ввезено в Україну, а наші заводи стоять. І ввозять не «Ланоси», а «Мерседеси», «БМВ», «Ауді».

КУЗОВИ, БАНАНИ І СПИРТ

Як випливає з інформації, отриманої виданням ВолиньPost з відкритих джерел, кузови на Волинь поступають не з країн з розвиненою автомобільною індустрією на кшалт Німеччини, а з країни, розміщених по інший бік Атлантичного океану. Йдеться про Панаму, одну зі світових офшорних зон.

Офшори – давній головний біль української економіки. Країни з низькими ставками оподаткування і продуманою системою захисту інформації про власників грошей – традиційне для українського бізнесу місце не лише мінімізувати податки і здійснити заборонені вдома фінансові операції, а й зручний механізм відмивання грошей.

Міжнародна неурядова організація Tax Justice Network восени минулого року повідомила, що Україна посідає дев'яте місце за обсягом виведення капіталу в офшори. Оприлюднена цією організацією сума виведених з України коштів перевищує 165 мільярдів доларів. У той же час речники податкової служби заявляли, що «Україна на офшорних схемах втратила близько 100 мільярдів гривень».

На цьому фоні цікавою виглядає статистика економічних стосунків Панами й України за 2013 рік, наведена Посольством України в Мексиканських Сполучених Штатах. Стаття імпорту «кузови» складає 7% від загального обсягу імпортованих товарів (більше – тільки банани (32%), яхти (30%) та етиловий спирт (9 %).

Водночас, за останніми даними української статистики, після Белізу Панама посідає друге місце серед країн Латинської Америки та Карибського басейну по залученню інвестицій в економіку України. Панама традиційно є одним з найбільших інвесторів нашої держави, у 2012 році країна перебувала на першому місці за цим показником. За даними Держстату України в економіці України на жовтень 2013 року було зареєстровано 465,8 мільйона доларів прямих інвестицій з Панами, обсяг вітчизняних інвестицій в панамській економіці склав 18,7 мільйона доларів.

ЧИ МОЖЕ СІЛЬСЬКИЙ КІОСК ЗАРОБИТИ 25 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ?

Як свідчать дані, що є у розпорядженні ВолиньPost, тема імпорту кузовів та діяльність структур, які контролює підприємець Юрій Матчук, зацікавила правоохоронні органи Волині ще до приходу на посаду нового керівника Ягодинської митниці у вересні цього року. Зокрема, ще 22 липня слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Волинській області розпочало досудове розслідування кримінального провадження відносно службових осіб ТзОВ «Клеодора-М» (однієї з фірм, яка здійснює імпорт автомобільних агрегатів – кузовів) за фактом умисного ухилення від сплати податків та митних платежів, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч 3. Ст. 212 Кримінального Кодексу України. Сума завданих збитків складає 3,5 млн грн.

«Клеодора-М» - одна з фірм згаданого Юрія Матчука. Загалом у мережі можна знайти до десяти найменувань комерційних структур, де трапляється прізвище цього підприємця.

«На підставі аналізу господарської діяльності ТзОВ «Клеодора-М» встановлено, що за 2013 рік дохід цього підприємства становить 25 мільйонів гривень. Разом з тим, задекларовано до сплати податок на прибуток в сумі 2,9 тисячі гривень (рівень сільського кіоску з оборотом, меншим у сто разів)», - йдеться у висновку слідчих.

Усе просто: фірма Матчука купує кузови у структур, зареєстрованих не в Україні – так званих нерезидентів. Це фірми, які своїм місцем реєстрації мають, зокрема, Панаму – офшорну зону. Водночас за куплені кузови не здійснюється розрахунок. Нерезиденти претензій «чомусь» не мають.

Так, як свідчать матеріали справи Волинського окружного адмінсуду, яку той розглядав ще у лютому 2013 року, в ході перевірки, проведеної працівниками Луцької ОДПІ, було встановлено, що ТзОВ «Клеодора-М» має укладені договори купівлі-продажу ще з 2009 року з фірмою "PARIBELLA TRADE S.A." (50 th Street, Global Plaza Towel, 19 th Floor, Suit H, Republic of Panama) та з фірмою "Favor International, Inc. Caleo 50, Torre Global Plaza, Piso No" (Oficina No 7E, Panama Citi-Republic of Panama) на «імпорт кузовів до моторних транспортних засобів, автомобілів легкових, запчастин та пристроїв для моторних транспортних засобів, механічного обладнання, аеронавігаційних або космічних апаратів та їх частин, самохідної техніки дорожнього призначення, плавучих засобів морських або річкових, товарів народного вжитку».

Як свідчать дані перевірки луцьких податківців, з 1 липня 2009 по 30 червня 2012 року ТзОВ «Клеодора-М» перерахувало фірмі «PARIBELLA TRADE S.A.» за поставлені кузови 14 тисяч 300 євро. А от боргувала «Клеодора-М» цій фірмі… 6 мільйонів 550 тисяч євро.

Іншій панамській фірмі - «Favor International, Inc. Caleo 50, Torre Global Plaza, Piso No» за три роки «Клеодора-М» не перерахувала ні копійки, втім винна була 141 тисячу євро.

* * *

Не варто думати, що схема наживи на імпорті авто на Волині дозволяє «шикувати» лише кільком спритним місцевим ділкам. Насправді, як стверджують джерела в правоохоронних органах, ще донедавна усе було «закільцьовано» на Києві. З кожного підприємця, якому дозволяли порушувати правила імпорту, брали кругленьку суму – і відвозили у сумнозвісну тіньову генеральну прокуратуру, роботою якої керував син тодішнього генпрокурора Артем Пшонка.

Її офіс розміщувався у столиці на вулиці Олеся Гончара, 35 в одному з офісів величезного бізнес-центру. Всі ключові рішення щодо кадрових призначень в системі прокуратури, "наїздів" на бізнесменів, а також порушення та припинення потрібних кримінальних проваджень ухвалювалися саме там. Діяльність паралельної генпрокуратури під керівництвом Артема Пшонки, в якій працювали близько 20 юристів, її організаторам приносила астрономічний дохід.

Зрозуміло, що ця структура мала своїх «смотрящих» і на Волині. До їх числа, якщо вірити інформації, яка є в розпорядженні ВолиньPost, входив цілий ряд колишніх митників і правоохоронців, які займали ключові пости. Станом на сьогодні вони докладають максимум зусиль, аби схема зловживань діяла і приносила гроші. Навіть після викриття тіньової генпрокуратури сина Пшонки. Втім це – теми наступних публікацій серії розслідувань «Чи повернеться Волинський клондайк?».

Далі буде

Антон БУГАЙЧУК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 63
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зменшіть акциз та мито на ввезення легковиз авто,і всі будуть легально ввозити.
Відповісти
тільки дурний буде думати, шо в Україну потримані кузови поставляють справді з Панами )))))))))))))))))

Хто ж такий той Матчук насправді, якщо у нього такі контакти і такі можливості?
Відповісти
Заказуха таможенна 200%. Чого ж ти пишеш про одного Матчука. Пиши про всіх. є куча фірм які сьогодні ввозять кузова крутих машин. Матчук вже не працює ппочті пів року. його щимить таможня. бо він не платить взяток. а от ті хто дають бабло возять кузови полним ходом. вот вам і причина
Відповісти
Якщо правду пишуть то зразу заказуха?
Відповісти
Правильно заказуха! Тому що підприємець має право купляти кузова хоч га марсі за вигідною ціною крапка. Чиплатило підприємство чи неплатило підприємство чи заборгувало не їхнє всране діло і писарчуку тому що виконав заказуху пора знати, що фірма підприємець
куплє там де дешевше Все.
Відповісти
1. м/п "Нововолинськ" ТзОВ "Фарка", код ЄДРПОУ 35128786, з-за покровительства пана Андрейківа дивним чином відразу після зупинки Матчука почало імпортувати кузови до автомобілів. Вартісь послуг Андрейківа 400-500 дол. з кузова. Далі буде ....
Відповісти
що ж ви тут видурютесь про офіси пишете. Андрейків збирає бабкі за всі ці теми які працюють. панама це взагалі сама дружня страна по роботі з Україною на ягодині таможаться всі фірми які возять машини і кузова з панамськими фірмами. чого ж про них не написати. чи не хочеться пиляти гілку на якій сидиш
Відповісти
от ти тут бугайчк пишеш про схему і все таке. мій кузов застряг в Матчука через твого чувака андрейкова який заказ в тебе цю статтю. як ти мені міг би пояснити що в нововолинську оформляються такі самі кузова за які вони башляють цьом уроду , ти пишеш тут про схеми. вони були і є, як ти можеш писати про це в минулому часі. я цей кузов везу для себе , а не для зборок чи перепродаж . на свою машину після дтп. а ти мені пропонуєш щоб я заплатив цьому скоту 500 баксів. це більше стоїмості мого кузова. ви напевно люди з розуму зходите. вже не тюрма за вами всіма плаче а війна. тебе андрейків треба на війну відправити. там твої вкрадені мільйони бистро заберуть. ще й пристрелять , після того як ти побіжиш і здасишся в плєн в перший же день.
Відповісти
факти в студію. Ти просто бла бла А от Клавкині і Микитюка мільйони варті уваги
Чи думаєте, що відкупилися у Правого сектору? Ще прийдуть.
Відповісти
ти Андрейков всю тєму похериш за яку бабки платять. шо ж ти про одних пишеш а про інших думаєш ніхто не згадає. дурак ти , по іншому не має як сказати. немає розуму зовсім. Сиди тихо коси і головою не висовуй, а ти бігаєш по області кричиш про те який ти чесний а всі погані.
Відповісти
панове а чи є у вас докази того що це заказуха?? якщо так то прошу дуже викласти їх тут. чого ви автора ображаєте?!
Відповісти
Є докази проте а саме: всі суди Матчук виграв в митниці з обличчям Андрейківа- виграв , які тобі ще докази?
Відповісти
Хороша стаття. Чекаю на продовження!
Відповісти
митниця то є цілком корупція від першого стовпчика до останнього. якщо не один ПП то інший буде робити те саме і класти гроші собі в кишеню...
Відповісти
пора жити по новому, давайте просто не будем плодити корупцію
Відповісти
Такі статті просто так не появляються. Точно з журнлістом хтось інформацією поділився. Але питання в іншому: написано все переконливо. Не мю підстав не вірити
Відповісти
Я так думаю в другій частині буде про Клаву й Рому
А й правда куди дивиться прокурор? Перегляд справи по Клаві Кутикіній
Гроші гребе лопатою
Відповісти
Матчук видере останню копійку в держави,і не стидно йому як завжди майданом прикриватися.Сором!!!
Відповісти
Матчук видере останню копійку в держави,і не стидно йому як завжди майданом прикриватися.Сором!!!
Відповісти
Матчук сволото ні копійки не взяв з бюджету А між іншим там люди праацюють на фірмі податки платить різного роду, а Андрейків гребе бабло і нехріна не платить! Вот яка оказія.
Відповісти
Нарешті вивели чорта на чисту воду.А від митників такого не очікував,не слова пусті а факти факти....!!!!Ганьба таким підприємцям!!!На вила!
Відповісти
Я думаю що скоро буде бачили чотких митників.....
Відповісти
Де прокуратура?
В прокуратурі кришують "волинський клондайк"?
Матчука до суду
Відповісти
Матчук,як той упирь,всю кров хоче висосати з Держави.Хватить вже!Нарешті йому по заслузі дісталося,маски зняті і видно хто є хто!!!
Відповісти
Пiдтримуэмо все, що робить Андрiй iванович. Матчук старий контрабандист, все життя крав I зараз хоче, але не на того попав. Андрйкiв А. I. зупинив його злочинну дiяльнiсть. Треба ситуацiю дотиснути i припинити злочинну схему
Відповісти
Андрій займатись роботою а на форумах сидіти , ти ж цілий МУДІЛО
Відповісти
Цікаво, як відреагує прокуратура на публікацію
Відповісти
Ця стаття з двох частин є на Українські правді
Відповісти
Матчук, ти спочатку розберися з людьми, які на сьогодні не хочуть з тобою працювати, бо ти йіх обкрав .І спочатку потрібно дивитися на себе перед тим як говорити всяк ій бруд про інших???
Відповісти
Що не дають твоя овшори крутить.
Відповісти
Матчук всіх любить обісрати,а в самого то німб над головою!лідєр правого сєктору,бідний та чесний прєдпрініматєль))самому не смішно,а?
Відповісти
Для гріши ігора та інших ніків під якими пише редакція та пан Андрейків. ви не відволікайтесь від основної теми про панаму про те наскільки ви переймаєтесь бюджетом. В єдиному погоджуюсь з вами , де прокурор? чому він не діє і не реагує на те що робиться на Ягодинській митниці за часів Андрейківа. Дійсно нехай би він перевірив всі факти, можливо дійсно Рома і Клава винні у тому що Андрейків оформляє фарці та топ транс плюс кузова оформляє а Матчуку тоимає на кордоні. Це звичайно кричущий факт діяльності двох осіб який варто перевірити прокуратурі
Відповісти
Сьогодні ввечері після 22 год на вул. Володимирській в м.Луцьк із сторони МКС я бачив як ввозили два кузова до автомобілів фольксваген пасат на автомобілі АС4317ВН ТА ЛАВЕТІ АС3455ХТ. Вони рухалися зі сторони Володимира. Питання до Начальника митниці - це законно ввезені кузова, вони не з Панами рухалися, їх складати не будуть після ввезення, способом який описаний в статті????????????? Це питання стосується не тільки замовників цієї статті а й виконавців ? подумайте напишіть в слідуючій статті про ці кузова а також інші, який я не бачив , але які оформлялися в цей час
Відповісти
То Матчук то тейво з Клавою чи нетейво з Клавою?
Відповісти
Митники! Андрейків ! Переставайте вже ховатися за різними іменами. Якщо ви такі чесні, так покажіть свої імена, перестаньте робити вигляд що вам дуже болить за державний бюджет. Ніби Юрій Степанович Матчук це підприємець , через якого бюджет найбільше страждає. Він просто вам дуже не зручний, тому що не хоче платити мзду, і відстоює свої принципи. Ви ще не зрозуміли, що він один із самих сміливих, тих які першими почали це робити. Дуже скоро таких людей буде дуже багато. І ви не встигнете на всіх статті замовляти. Юрію Степановичу - терпіння Вам! За вами правда
Відповісти
"Юрію Степановичу - терпіння Вам! За вами правда" Якщо за такими як Матчук "правда", то Світ збожеволів.
Відповісти
Матчук не дає хабарів на митниці, тому війна проти нього. Всі інші дають і тихенько мовчать!! от і все!
Відповісти
Андрушка, хватить вже Юрку з Клавою обси....ти. Лягай но вже спатки, в тебе день був тяжкий, сил багато пішло, контроль тотальний робив , щоб ніде копійочка нікуди мімо тебе не пройшла. Так що лягай маленький, лягай. Відпочити треба! Скоро новий рік . Кінець місяця. Треба буде зібрати все баблішко. Роздати всім. А ще треба порахувати від кого скільки закрисячити. Це ж все розхід енергії в кілоджоулях! Так що бережи кілоджоулі. Лягай ......Нехай тобі присняться БАКСИ, БАКСИКИ , БАКСЮРИ І ТРОХИ ЄВРО
Відповісти
Всим цим злочинним клондайком керує Микитюк Роман. Клава і інші то пішаки
Відповісти
Андрейків. начальник сраний. дай людям зарплату, ато вони тобі збирають носять а ти їм нефіга не лишаєш. А вони потім на простих людях відігруються. так не годиться
Відповісти
откудово такая інформація Андрій іванович. Але вибачте не так пане замовнику статті та пане виконавцю замовної статті- откудово такая інформація.
Відповісти
Тобі що платять за кількість згаданих імен Клава і Рома? яка такса скільки платять?
Відповісти
А тобі за згадування Андрійківа? Ви тут хлопці одні інших брудом обливаєте, а Антон Бугайчук все правильно написав. Пройшовся по контрабандистами. Чекаємо другу частину
Відповісти
У Клави істерика? Чи то у Микитюка? Сядуть разом за старе і за нове
Відповісти
Керують клава і рома а бабки збирає Андрейків? хочеться просто зрозуміти. з ким домовлятися, кому гроші нести? за те щоб працювати і ніхто щоб не зачіпав. і такі як ці новини не писали потім заказушки
Відповісти
За Юрія Степановича писав Степанович Юрій гг
Відповісти
Андрейків Андрій Іванович - скажіть а м'ясо в Луцьку також Клавдія з Романо тримали більше місяця? І вони напевно ставку міняли з 50$ на 100 $ за маш. А вартість коригувати до небесного рівня, хто давав команди , на дешеві китайські товари ставили ціни як на європейські. Ой напевно що дограєтесь и шановний. А може і вже догралися
Відповісти
Юрчік,ти знаєш таку пісню "Я звєзда",то це про тебе.Ти дуже любиш увагу,і чим більше тим краще.То пораджу,тобі треба в каламбур іти,Юрец.І між іншим,якщо людина чесно працює фіг там він буде в такому гамні,як Юра.Ото й робіть вивод,не святий він. А за те що мене в бізнесі ти киданув,то і маєш. Нк довго музика іграла!!!
Відповісти
Та те мясо за місяць засмерділося б уже,шо ти клушо плетеш.Вже й від тебе підсмерджує,фу
Відповісти
З недавньої пори проценти при оформленні машин змінилися : для прібліжонних до Андрейківа 40% для мєнєє пріблєжонних 36%.
Прошу врахувати при виставленні ціни клієнтам.
ІНФОРМАЦІЯ РОЗМІЩЕНА КОРИСТУЮЧИСЬ НАГОДОЮ ТА НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ.
УВАГА НОВОРІЧНА АКЦІЯ
хто хоче мати 40 % біжіть бігом до нього, падайте в ноги , цілуйте в дупу. він за ваші гроші увімкне вам опцію - ЗАПЛАТИ БІЛЬШЕ ТА ТРИМАЙ ДИСКОНТ - 40%
Відповісти
Якби ти дурень розбирався, то знав би що м'со в холодильнику зберігається, тому й не спортилося! А на рахунок смердить - це не про м'ясо, це про вас - митників з Луцька. Від вас в основному смердить перегаром а іноді й гімном. Що показує вашу сутність
Відповісти
Ото розвели тут бардак.Ви в суть статті вдумаєтеся,а не фігню тут всяку пишите.Людина дійсно обкрадає Державу,а ій ні спереді ні ззаді,бо немає на Царя управм.Він без жодного докору сумління прикривається майданом і людьми,які загинули там,а ви просто із ненависті до митниця кожного службовця звинуватите,але підприємець всеодно для вас буде чеснішиц і розумніший.А скажу вам так,на чесні гроші фіг би він купив мобі такого джипа і дозволяв собі мати на всіх крити,а мало того щей за кермом пяним іздити.Ось так,вас ніхто не заставляє вірити тій чи іншій стороні,просто тут дійсно підтверджені факти,а прокурорам пофігу до цього.А до слова кожен може сказати він взятки бере,а зустрічне питання ти звідки знаєш...значить даєш чи бабка на лавочці розказала???
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
Ти Пан Андрейків і всі інші хапуги митники, на сльозу не пробивай. Тих підприємців які тобі не дадуть хабяра ди швиденько пригальмуєш в роботі. Так що суть не в тому що тобі дають, а втому що ти робиш такі умови, при яких немає можливості не дати. А говорити про те що ти і твої " подчіньонниє" жертви системи особисто ти не маєш права. Тому ще ведеш себе в плані грошей найнагліше з усіх хто був до тебе на Ягод митниці!!!!!!!!! Це перше, а друге це те, що ти не усвідомлюєш важливість того, що підприємці працюють і щось створюють. Тому що ти можеш тільки заважати вже створеному, але ніяк не допомагати і не створювати тим більше!
А за майдан і людей взагалі рот закрий, падло ти погане! Люди не за те гинули щоб в результаті перерозподілу пішли одні а прийшли інші, такі як ти і з подвійною пристрастю продовжували робити те що й робили до тебе! Просто не згадуй за майдан!
Відповісти
Митників-хабарників не захищаю... "Підприємці працюють і щось створюють" - створюють що? Є підприємці, а є хапуги, яким байдуже до усього окрім власного збагаченням будь яким способом.
Відповісти
Для того щоб взнати що митники беруть хабарі не потрібно напрягати бабок, про це тільки ще в газетах не писали поки що. Це набрало такого розмаху, що ніхто вже нічого не боїться і відкрито про це говорить, як зі сторони митників так і зі сторони тих кого заставляють їх давати. До чого дожилися
Відповісти
От і підтвердились твоі слова всі тільки ляпають язиками як бабульки,а би насрати ще й побільше,бо в самого роботи немає,а зараз ж світло відключать,про щось говорити треба,а мозочок той такий крихітний,що тільки на тей й вистачає,щоб всіх обговорити,тай так)
Відповісти
Таке враження що тут не обговорення статті, чи проблеми а спроба митників виправдати те що вони не законно беруть гроші з підприємництва та людей
Відповісти
Андейків спрацював на випереження, відчув, що пахне жареним по його душі.Вся причина втому, що держава не хоче думати про нас з вами, а Андрейків рад старатись і користується цим.Я небачу причин за якими неможливо розтаможити кузова.Анрейкін, не Ваше діло хто кому скільки боргує,і по якій ціні купив чоловік розтаможуй!
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/45572-yagodynsku-mytnycyu-pereviriatymut-na-korupciyu
Відповісти
я свій кузов таким самим макаром ввіз, всім кому треба пробашляв
Відповісти
такою самою схемою коритуються і наші так звані виробники ЗАЗ, ЛуАЗ та інші тільки в більших маштабах. Ввозять машинокомплекти (навіть не комплектуючі, а саме авто у розібраному вигляді) і тут не сплачуючи податків ніби виробляють авто.
Відповісти
Останні статті
Чи повернеться Волинський клондайк? Частина перша: панамський слід
22 грудень, 2014, 07:37