Прокуратура, погрози, скандал: «невинне» опитування про вчителів

Прокуратура, погрози, скандал: «невинне» опитування про вчителів
У сільській школі вже кілька тижнів не вщухає скандал. Дев'ятикласники навчального закладу у селі Шклинь створили у соціальній мережі групу та опублікували опитування про вчителів. Та висловлювалися діти «по-своєму».

Опитування у групі викликало у педагогів бурхливу реакцію. Були проведені виховні бесіди з дітьми та їхніми батьками, обговорювали соціальні мережі і на "лінійці". Випадково інформація про інтернет-бум у Шклинській школі дійшла й до журналістів Горохівського інтернет-видання. Після публікацій, у яких ішлося про реакцію педагогів, ситуація взагалі дійшла до найвищої точки кипіння.

Зокрема, місцеві освітяни розпочали активне розслідування з приводу того, хто ж розповів, а точніше - хто посмів розповісти усе журналістам, і таким чином, як заявляють, "принизити честь їхньої школи та честь вчителів".

Активні пошуки проводять серед батьків, деякі з них останні дні постійно «на нервах», адже бояться, що якимось чином «хвости» можуть зійтися на них - і тоді чекай на загальний осуд і не лише вчительського колективу, адже скандал вже вийшов за межі школи і навіть дійшов до вух голови сільської ради. Директор школи грозиться судами.

«ХТО З ВЧИТЕЛІВ НАЙБІЛЬШЕ ХАРИТЬ»: ЧОМУ ОБРАЗИЛИСЯ ПЕДАГОГИ?

Журналісту ВолиньPost довелося трішки побути у шкурі дев'ятикласників.

Охайна сільська школа, патріотичні стенди, ексклюзивне оформлення від місцевої художниці, яка працювала у закладі та разом з дітьми розмалювала стіни. Вочевидь, хороший рівень навчання, адже вчителі похвалилися здобутками учнів на конкурсах та змаганнях, але…

Як одразу ж заявили завуч та директорка школи, ніякого, навіть найменшого тиску на дітей та їхніх батьків не було. Про опитування вони знають, а виховні бесіди проводили з приводу нецензурних слів, які діти написали у групі щодо вчителів.

Розмовляли лише з мамою одного семикласника, який теж примудрився проголосувати. І то – говорили лише тому, що мама хлопчика працює у шкільній їдальні.

Докладніше про опитування розповіла директор школи Майя Долонська.

«Група називалася «Проти вчителів». Я можу передати дослівно, бо я все запам'ятала, там були коментарі: «Прикіньте, вчителі заставляють перезуватися – дебіли, лохи. Лазять в Інтернеті і розповідають все про це батькам». Вжито було ще слово - придурки. Якщо коротко, то йшлося про вимогу шкільної форми, перевзувного з вживанням слів: лохи, придурки, дебіли», - заявила жінка.

«Також було поставлено запитання: хто з вчителів найбільше харить? І прізвища майже всіх вчителів… Мене це дуже схвилювало, і через що я тепер страждаю, я не змогла це зафотографувати з монітора. Я його записала на листочок… Я це не виносила на колектив, я просто сказала класному керівнику та завучу, адже більшість прізвищ учнів у складі цієї групи були дев'ятикласників. Більше ніхто про цю ситуацію не знав. Ми провели лінійку і я в загальному сказала - діти, не вживайте нецензурних слів у соцмережах»», - додала вона.

Після лінійки директор разом із класним керівником пішла до учасників групи з метою з'ясувати, чому вони створили таку групу, чим вони невдоволені і що це їм дало. Сказала, що це все можна зробити по-іншому – є учнівське самоврядування.

До слова, протягом спілкування вчителі неодноразово наголошували, що журналісти мусять поспілкуватися зі школярами з учнівського самоврядування, щоб діти розповіли, що думають про цю всю ситуацію.

Нам вдалося поговорити з мамою семикласника, який теж проголосував в опитуванні, Любов'ю Черчик. Пані спочатку почала розповідати про вже сказані директоркою факти, а потім розплакалася – їй здається, що вчителі думають, ніби це вона написала лист журналістам про ситуацію у школі. Мовляв, прямо ніхто не каже, але є перешіптування.

«Він просто поставив лайки. Його викликали, провели бесіду. Я з ним говорила, він сказав, що вже нікуди не буде заходити. Він взагалі зараз в Інтернеті не сидить. Діти думали, що просто буде гра така. Вони не думали, що їх побачать. Діти просто перекидалися анкетами», - зазначила вона про сина.

ШКЛИНСЬКА ШКОЛА - НАЙКРАЩА У СВІТІ, - БАТЬКИ

Добитися до ініціаторів обговорення в соцмережі було по-справжньому нелегко. Спочатку педагоги сказали, що розмова має відбутися в присутності вчителів, бо ж діти неповнолітні і до них журналістів пускати не можна. Потім сказали, що будуть присутні батьки, з якими довелося теж познайомитися, щоправда, батьків винуватців ажіотажу не було.

До класу забігли дві пані: Наталія Голюк та Людмила Долонська. Це - мами з батьківського комітету (можливо, саме їхню присутність під час розмови і мали на увазі).

Щойно присівши, одразу ж заявили, що журналісти опублікували неправдиву інформацію, опитування насправді ніякого не було, журналісти горохівського видання нахабно оббрехали вчителів, і вчителі вимагають спростування. А школа у їхньому селі дуже високого рівня, діти їздять на олімпіади та конкурси. От, наприклад, донька Наталії Долонської - артистична. Пані дуже поспішала до Луцька, бо дівчинка в обласному центрі бере участь у підготовці до мюзиклу. Але вона знайшла час і прибігла, щоб висловити своє обурення з приводу цієї ситуації і захистити вчителів.

Про кожного з вчителів вона може розповідати хороше годинами. Журналісту ледве вдалося вставити слово і зазначити, що факт існування у соцмережі опитування вже підтвердила директор.

Тоді трохи подивовані мами почали далі обурюватися, але вже на дітей, адже це справа виключно у домашньому вихованні, - переконані вони. Вимагали «здати» інформатора, який все розповів.

ЖУРНАЛІСТ В ОТОЧЕННІ

Розмова відбувалася довго, і спроба журналіста пояснити, що трохи бракує часу, ігнорувалася. Після того, як врешті вдалося дійти до дверей, довелося спілкуватися ще й з учнем 10-го класу та його татом, які теж намагалися розповідати, яка у них першокласна школа. Щоправда, цей учень до скандалу зі соцмережою не має стосунку.

Часу бракувало, адже навчальний день закінчувався. А в коридорі - нова перепона - мама учня, як сказали вчителі одного з учасників опитування, - у позі «руки в боки» разом з педагогами перегородили дорогу.

Спроба пояснити, що діти зараз розійдуться додому, викликала шквал емоцій: «Ви упереджені, приїхали розмовляти з окремими людьми», - говорили кореспонденту ВолиньPost. Також вимагали спершу навідатися до учнівського самоврядування, про яке згадувала на початку директорка. Шкільні активісти теж, напевно, хотіли годинами розповідати про хороших вчителів, проте часу на це вже зовсім не було.

Автоматично починаєш розуміти, чому мама, яка думає ніби її підозрюють у «здачі» інформації журналістам під час спілкування, розплакалася. Врешті вдалося вмовити відпустити. І ось довгоочікуваний 9 клас.

ШКОЛЯРА ПРОСИЛИ ОБСТРИГТИ ОСЕЛЕДЦЯ І ДОРІКАЛИ ЗА ШАПКУ З ГЕРБОМ

Специфіка шкіл у невеличких селах особлива, класи не так наповнені, як у більш населених пунктах. У 9-му класі навчається всього лише 7 учнів. На момент приходу журналіста було п'ятеро дітей, одного з яких, автора групи в соціальній мережі, випровадили за двері, бо тато не дозволив розмовляти з представником ЗМІ. Хлопець виглядав трохи розчарованим, неохоче залишив товаришів «по нещастю» та поплентався за двері.

Діти першочергово заявили, що на них НІХТО не тиснув і що вчителі дають високий рівень знань. Вони не заперечували, що всі, окрім одного, брали участь в опитувані. Не «віднікувалися» і від того, що були вжиті такі слова як: «харить» та «дебіли».

Лише коли пообіцяли анонімність, школярі висловили свою думку про ситуацію. Як виявляється, вони обурені тим, що їм не дозволяють лишати перевзувне у класі, а змушують щодня носити з собою. Не подобається і постійний моніторинг вчителями їхніх сторінок у соціальних мережах, а також час перебування в он-лайні у позаурочний час.

Ось такі коментарі ми отримали від учнів.

Йдеться про те, що дітям не дозволяють лишати перевзувне в класі, а змушують носити зі собою: «Взимку іти кілометр понад берегом – це незручно і холодно».

Зазначили і про шкільну форму.

«Така ситуація, що форма на мене коштує 500 гривень. Мені батько каже – вже на весілля куплю».

Що ж до тиску: діти призналися, що розмовляли не лише з однією мамою семикласника. Були розмови з татом, мамою і, як свідчать чутки, з бабусею автора групи. Ну і, звичайно, зі самим автором.

Школярі не розуміють, чому їм не можна користуватися соціальними мережами. Адже це спілкування.

«Ми мусимо якось розвиватися».

«Чого нам не можна вступити в ту групу? Нам приходили і казали: «не вступити туди». От чого я не можу вступити. Мама моя знає».

Щодо нецензурної лексики - діти зазначили таке: «А як на нас вчителі обзиваються матюками різними, одна вчителька полюбляє таке робити, то їм можна. Або як обзивають чи ще шось».

Обурює також, що вчителі намагаються навіть керувати тим, як має бути пострижений учень: «От постригся неправильно, а вони кажуть пострижися нормально, ти тут виділятися не будеш серед всіх інших».

Один з дев'ятикласників вистриг оселедця. Зачіска викликала не одне обговорення під час лінійки. Хлопцю заявили, що є норми, яких потрібно дотримуватися. Також діти розповіли, що був інцидент зі шапкою з гербом, але зазначили, що лише про це чули від інших учнів. Керівництво школи вважає таку шапку приниженням національної символіки.

Діти вважають, що можна було б розібратися у "межах" школи, але педагоги вчинили по-іншому.

Після того, як з кореспондентом на тему соцмереж прийшов поспілкуватися і сільський голова, журналіста запросили на зустріч зі всім педагогічним колективом. Дісталося почесне місце у центрі величезного кабінету. Учителі всі разом на тонах, які значно перевищують норми розмови та етикету, почали доводити, що журналісти «роздули з мухи слона», а на дітей вони не тиснули, дітей вони люблять. Вимагали «здати» інформатора, який розповів про конфлікт у школі. Назвали якесь жіноче ім'я, яке, на їхню думку, мало б бути знайоме кореспонденту. Стало шкода людини, яка потрапила під підозри вчителів.

Коли з кабінету врешті вдалося «вирватися», педагоги доганяли журналіста. Хотіли, щоб кореспондент ще спілкувався з членами учнівського самоврядування. Наостанок директорка зазначила – якщо журналісти писатимуть, що на учнів чинять тиск, вона буде змушена звернутися у відповідні органи.

* * *

Сімох дев'ятикласників, що організували опитування, щиро шкода, адже завдяки очевидним старанням певних осіб зі слідством і організованим «судом» їх з усіх боків визнали винними. Дивує позиція дорослих, здавалося б, людей, представників того ж самого батьківського комітету, того самого тата десятикласника, які прибігли захищати вчителів та осуджувати підлітків. Дивує позиція вчителів, які очевидно намагалися звести кореспондента з потрібними учнями, що мали розповісти свою думку про ситуацію. Передбачити наперед, що скажуть ці учні, - неважко. Розпалювання ворожнечі і організація загального осуду пахне «радянщиною», старою закалкою і зовсім непедагогічними методами.

В одному з директоркою можна погодитися: ситуація дійсно потребує втручання відповідних структур. Для початку - хоча б управління освіти.


Поліна СІЧЕВСЬКА (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 109
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Резонанс
Відповісти
Дійсно, дивує позиція батьків школярів,замість того щоб захистити кожен свою дитину, вони стоять горою за вчителів. Зрешкою, нема чому дивуватись, це село, іншої школи нема, типу "куди ми подінемось з підводного човна". Ці діти будуть пам`ятати, що батьки їх зрадили, в майбутньому їм нема на кого надіятись. Хоча я б за свою дитину таким горе-вчителям глотку перегриз би. Кожному своє...
Відповісти
не в гусака-страшно,коли пишуть неправду,на основі повідомлення "однієї жительки села".Дивує позиція батьків та обурення вчителів?Бо вони знають правду...Ця тема вже втомила,закривайте її...
Відповісти
Та залиште нашу школу у спокої... ви пишете неправду, з нами не захотіли спілкуватися... а в школі у нас навпаки підтримують патріотичні настрої, Майя Володимирівна-історик, і вона нас виховує,як гідних громадянин своєї країни. ви нікого не слухали, а були зациклені лише на одному: зібрати чим більше матеріалу, який би потопив нашу школу. ви трішки починайте прислухатися до думки інших! і пишете повну маячню!ЗАЛИШТЕ НАС У СПОКОЇ!!!!!
Відповісти
А Мая любить щоб іі називали учениця....! Ех Мая,Мая....

Відповісти
Точно Майка сама себе вихваляє!!! Хвали мене моя губонько!!!
Відповісти
о, напевно Майя Володимирівна сама про себе написала.
Відповісти
Мю декілька думок, неприємний присмак з елементами подиву. Шановні, а якби про вас в інтернеті хтось організував опитування, в якому би обзивали (публічно). Вас напевно це би обурило. І як це вчителі посміли обурюватися? Вчителі провели виховну роботу: пояснили, викликали бітьків. Не розумію одного: в чому їх вина? Мабуть я дійсно чогось не розумію. Шкода мені педагогів. Як на мене, вчителі вправі звернутися з клопотанням про захист професійної честі і гідності
Відповісти
Та немає в наших вчителів ні честі ні гідності. Як можна захистити те чого нема?
Відповісти
Коли така велика ваша гідність, то наймайте вчителів з-за кордону для ваших діток, а вчителі поїдуть собі шукати кращої долі. Повірте, що гірше їм не буде, бо то не велика честь працювати з дітьми таких "чесних і гідних" батьків.
Відповісти
Зате велика честь принижувати дітей і погрожувати непокорним учням репресіями під час екзаменів. Дуже гуманістична позиція!!! Честь та гідність нашої епохи!!!
Відповісти
Никто никому не угрожал! Хватит писать под чужими именами!
Відповісти
То може я краще знаю як моїй дитині погрожували знизити оцінки на екзамені за участь в опитуванні? Ой, не брешіть...
Відповісти
Дитина має до екзамену готуватися, а не сидіти в інтернеті і писати усяке на вчителів.
Відповісти
Дитина сама знає, що їй робити. Хай краще вчиться працювати в інтернеті, а вся та застаріла інформація, яку дають в школі вчителі поміститься рівно на одну флешку.
Відповісти
то чого дитину в школу посилаєш?Дай їй флешку, вона знає, що робити і в школу не треба ходити!
Відповісти
Як добре що історія про вчительській терор стала відома не тільки в районі!!! Наші вчителі постійно заходять на наші анкети в соцмережах а потім вичитують за статуси та фото. Дати їм волю-перетворять школу на зону. Обзивають дітей поганими словами, принижують повсякому. Ганьба таким вчителям!!! А директорка то головна в тому кодлі!!!
Відповісти
Какой террор???? ты постоянно пишешь коментарии от имени учеников а самой пора уже мамой быть! мне кажется что когда тебе за 30 то уже не учатся в школе? Вырасти соих детей и воспитай, а не лезь в чужие дела!
Відповісти
Вважаю що кацапського троля треба забанити. Адміністрація, чому Ви дозволяєте проплаченим коментаторам ображати українців?
Відповісти
Я вже чула не від одного.
Відповісти
Я закінчила школу 46 років тому у райцентрі. Дуже добре пам"ятаю, як учителі до кожного учня 9-10 класів зверталися на "Ви". Жоден учитель не мав прізвиська! У стосунках між учнями та вчителями має бути взаємоповага. Учитель має бути насамперед педагогом і першим проявити повагу до учнів, які в підлітковому віці дуже вразливі.
Відповісти
а ще краще називати учнів по імені і по батькові, і низько вклонитися
Відповісти
Поваги до себе ніколи не матиме той, хто зневажає інщого. В кожному, насамперед у дитині, потрібно бачити Людину!
Відповісти
порада вчителям-запросіть в школу незаангажованого журналіста з будь-якого авторитетного видання...
Відповісти
Незаангажованого журналіста і бажано з телеканала "Інтер". Щоб після сюжету разогнали те Майіне кодло. Щоб ницість шклінських вчителів побачила вся Україна.
Відповісти
А якщо побачать ницість когось іншого?
Відповісти
Та не пререживай, не побачать. Я пам"ятаю по батьківських зборах як наші вчителі вміють верещати та репетувати. Сумніваюсь що в присутності журналістів вони поведуть себе по інакшому.
Відповісти
а з чого ти взяв, що хтось переживає?І що,прямо на батьківських зборах верещать і репетують?Слухай,ще ті журналісти будуть боятись туди їхати)))
Відповісти
Як хто гроші вчасно у шкільні фонди не приніс то ото то крики починаються!!!
Відповісти
ж живодери ті вчителі.А якщо бабло несете в бар Млин,то хоч не кричать?Бо то є страшний вчительський гріх!
Відповісти
Пропоную усім школярам звертатись до невігласів-учителів підкреслено ввічливо, як от: пані-учителько, будьте добрі, будь-ласка. Спочатку це їх дратуватиме, а потім подіє позитивно, повірте моєму досвіду.
Відповісти
І, найголовніше, дякувати не забувайте за будь-що, і добре і зле.
Відповісти
"Думка" - це директорка школи, тут і так все зрозуміло
Відповісти
Такой директор как и ты ученик!
Відповісти
Я розумію все , але для чого принижувати вчителів , які не винні, а просто виконували свою роботу. Ось така Ваша вдячність!
Кожен може висловити свою думку, але вона повина бути розумна, і відповідати нормам етикету. Школа дійсно хороша, вчителі досвідчені, мають великий стаж. Виховуйте нове покоління, а не досвідчених вчителів.
Відповісти
Це відколи робота вчителя полягає в винюхуванні учнівських анкет в соцмережах та пресуванні за тризуб на шапці чи оселедець? Люструвати треба таких педагогів-і то негайно!!! Ці вчителі достойні нащадки сталінських кацапів-комсомольців які наводнили Волинь в 40-ві і займалися тим що боролись з українським духом і винюхували хто ж має власну думку що не збігається з лінією партії.
Відповісти
Ці педагоги "нащадки сталінських кацапів-комсомольців" виховали тих, хто стояв на Майданні, відстоюючи честь и гідність української нації. Виховали тих, хто зараз, ризикуючи своїм життям, захищає терени нашої держави. Медаль завжди має два боки. Неправильно бачити тільки один, а на інший закрити очі.
Відповісти
Цих "нащадків сталінських кацапів-комсомольців" мобілізовували на київський Антимайдан. Не думайте, що люди це забули!!! Діяльність горохівської РДА під час революційних подій ще дочекається свого розслідування, і участь в тому бюджетників (і вчителів зокрема) буде дуже яскраво висвітлено.
Відповісти
Питання, які ви виствіли ніяким чином не стосуються шклинських вчителів. Вони і під час Майдану, і сьогодні щиро підтримують тих, хто не побоявся стати на захист гідності української нації.

А називати мене "псевдопатріоткою" ви не маєте жодних підстав. Надалі прошу утриматись від необдуманої писанини.
Відповісти
То ви будете учням молодших класів розказувати-вони може і повірять Вам. В Шкліні та Горохові дуже багато людей, які знають правду.
Відповісти
Я бачу, вам подобається ображати людей. Самоутверджуєтесь таким способом? Можу зробити висновок, що ви людина, яка не досягла бажаних успіхів у житті: малооплачувана робота, нещаслива сім'я або її взагалі немає. А все це компенсуєте за рахунок інших, пхаючи свій великий ніс у чужі життя.
Відповісти
Ви якраз дуже добре змалювали психотип шклінських вчительок, яких дуже цікавить, що ж там пишуть учні в соцмережах, і які фото розміщують. А вдома чоловік човпе, брудна робота в хліву і відчуття що власній дитині цікавіше в соцмережах сидіти, аніж слухати радянський мамкин брєд. Як же самоствердитись такій нещасній людини, яка працює на малооплачуваній роботі в сільській школі? Звичайно що познущатись над учнями!!!
Відповісти
Не треба описувати тут своє життя.
Відповісти
Кому що болить, той і про це говорить.
В психології присутнє таке поняття як "ефект дзеркала". Суть його: що людину дратує – присутнє в самій людині.
Ось у цій нещасній можна і запідозрити людину, яка настільки незадоволена власним життям, що, обливаючи брудом інших, задовільняє своє злиденне "Я".

Хочу додати, що працюючи вчителем в малій сільйській школі, можна бути цілком щасливим і задоволеним життям. І вдома буде чекати люблячий чоловік і діти дорогі серцю.

Щаслива і самодостатня людина не стане обливати брудом інших, тому що це їй просто непотрібно, у неї все є.
Тому бажаю тобі знайти своє щастя, тоді у тебе не буде ні потреби, ні часу на вчинки, які тебе аж ніяк не прикрашають.
Відповісти
вчителів з горохівщини там не було не кізди хлопчик!
Відповісти
Люструвать тебя нужно и изолировать от общества, у детей и родителей почему-то нет таких претензий как у тебя. Все всегда с уважением относятся к директору и учителям школы. И не нужно говорить, что на бедных детей давать и пугают экзаменами и т.д. Если на кого то давят пусть приходит в школу с родителями и выясняет самостоятельно проблему. Подняли кучу шуму из пустого места!
Відповісти
Адміністрація, забаньте проплаченого москальського троля. Ця людина точно не зі Шкліня і не з Волині пише.
Відповісти
О,ви ще не знаєте Шо роблять з сторінками у вк в луцьких гімназіях)вичитують,копіюють,батькам дзвонять,кажуть кому з ким дружити,значить у вчителів багато часу вільного! мені як батьку смішно,я знаю з ким дитина моя дружить і в неї має бути особисте життя,хай краще приведуть себе в порядок чи книжку прочитають ще одну,гроші плачу щоб вчителі у вк сиділи?
Відповісти
вони ті вчителюги в тій школі ще сепаратюг ховають в шкільній шафі,а вдома на кухні говорять чистою москальською мовою,вони такі!
Відповісти
Варто було би, пані Поліно, вичитати Вашу публікацію - трапляються в ній помилки. А щодо конфліктув школі, то це лиш віддзеркалення життя суспільства.
Відповісти
Оце залізобетонна відмазка-це відзеркалення життя суспільства. Так можна все виправдати, і навіть Віктора Януковича та розстріли на майдані.
Відповісти
як би не було прикро, та Інна права. Окрім того, як вчитель із 35-річним стажем, стверджую, що вчителям, які в учнівському середовищі поводяться культурно і толерантно, учні ніколи не посміють хамити. На жаль, сьогодні таких вчителів порівняно з минулим досить мало. Звідси і бажання учнів "випустити пару" у соцмережах. Учителі дають привід - учні вчаться "паскудити" їх позаочі. Так виховується нове покоління хамів.
Відповісти
Та хто Ви такі, щоб засуджувати людей? Та ніхто Ви, людяності немає. Вам дати привід для обговорення , більше нічого не треба. Ось такий народ. Мені соромно за Вас, дійсно соромно.
Задумайтесь , яка ваша роль в житі? Чи маєте Ви право зневажати людей, які дали вам освіту?
Відповісти
Отак і власна думка в підростаючого покоління нищиться,треба думати,писати,висловлюватися ,як всі.Це все відголоски радянщини,яку нам ,на жаль,ніяк не дають забути.Молодь,вперед!Продовжуйте нищити ці старі звички ,думайте, говоріть відверто і ганьба вчителям які переслідують учнів за відвертість,можливо,краще зробити відповідні висновки відносно себе,а не переслідувати учнів і іх батьків
Відповісти
Заметь не в советские времена учитель пользовался большим уважением в обществе и имел полное право физически наказать ученика, и это было нормой. Вот тебе и старые привычки. Ты такие методы хочешь возобновить имея ввиду старі звички? Собственное мнение не должно унижать или оскорблять другого человека.
Відповісти
О таке наше підростаюче покоління, страшно, що буде далі!!! потрібно і навіть треба висловлювати свою думку, ділитися своїми невдоволеннями.. але перш ніж це робити, навчіться висловлювати свої думки коректно,культурно!!виховну роботу в першу чергу повинні провести батьки, це все йде від виховання в сім'ї. Вихована адекватна дитина ніколи не назве вчителя такими словами, які зазнечені вище, навіть якщо,вона чимось незадоволена!Діти, будьте мудрішими і вищими за це все,не падайте так низько!Вам ще навчатись в тій школі і дивитись в очі своїм вчителям.Співчуваю педколективу,наберіться терпіння!Повірте,більшість учнів поважають вас!
Відповісти
Ви навіть не знаєте що ті діти зараз говорять, це їхня думка.вони мають право на свою думку
Відповісти
Моду думка что ты пи...да!
Это ведь мое мнение, не нужно его притеснять и давить на него!
Черным по-белому написано: мысль свою нужно излагать культурно и корректно!
Відповісти
А чого шановний Олександр пише російською? Може того що він не зі Шкліня а просто кацапський троль?
Відповісти
Він не з Шкліня.Він з Донбасу Сьоми.Запрошуєш в Шклінь до себе?
Відповісти
Про компетентність журналістки можна судити тільки по тому, як вона написала ім'я директора закладу. Шановна випускнице філфаку! Мені за тебе соромно ( я теж випускниця цього факультету), я не можу зрозуміти, як філолог професіонал може писати "Мая", а не "Майя". Сором!!!
Відповісти
Не можу оминути "ексклюзивне оформлення від місцевої художниці, яка працювала у закладі та разом з дітьми розмалювала стіни". Ця "художниця", до речі, там і досі працює. Оформлення дійсно "ексклюзивне", подібне можна побачити тільки в одному місці - на стінах хліва у неї вдома.
А сама "художниця" славетна. Чого тільки вартували картини в стилі "ню", які ще недавно були представленні на всезагальний огляд в соцмережі. Оце вчитель! Про що тоді говорити? На кого рівнятися дітям? Тоді і виникає справедливе запитання в учнів: "Вчителі собі це дозволяють, а ми не можемо?".
Відповісти
А відео художниці присвячене скрябііну де виливає на себе тазік з болотом чи гамном чого і вона вартує позор їй напевно перемичка в неї згоріла
Відповісти
До того ж вона позицыонує себе як патріотка, на майдані була, бруківку в будівлю прокуратури кидала, а як пішла мова про зміну московського патріархату на київський в її селі, влаштувала там акцію протесту(відео в ютубі теж є). Дволика людина, яка сама не знає, чого хоче.
Відповісти
Про перемичку правда)
Відповісти
Такого б... ва як в школі не було і не буде. А вчителів назбирали з усіх усюд. А вчителька - перемичка просто діамант!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А прозвисько "ПЕРЕМИЧКА" реально хтось сказав. Ми вдячні. Реклама безкоштовна. Дякуємо за таку важливу інформацію. Але не знаю як її чоловік удома називає, бо в контактах писала, що заміжня.А де він взявся. Поматросіл і бросіл зальотчицю!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Вчителі не мають відстежувати вк-сторінки учнів. Але і учні не мають ніякого права принижувати людську гідність (тим паче педагогічну) публічно!
Відповісти
Хто людину ображає-після того сам страждає.
Бог із неба все побачить і ніколи не пробачить.
Майя Володимирівна чудова людина.
їй вдячна у Шклині кожна родина.
Відповісти
Чому у мене про вчителів і школу тільки приємні враження? Хоча закінчила я школу відносно нещодавно. Я дякую людям, які мене вчили і виховували. І свою дитину вчу шанобливому ставленню до старших. Може саме тому у мене не було проблем з вчителями, тому що мене виховували у дусі поваги до ВЧИТЕЛЯ?
Відповісти
Треба звертатись на інтер в Стосується кожного)))))))))))
Відповісти
Гнила система освіти і виховання дітей, корупція, заздрість не оминає школи. Продивився коментарі і стало боляче за глибоку деградацію святая святих - того місця, звідки діти йдуть у "велике життя".
Відповісти
Через таких українок - в нас в державі таке коїться
Відповісти
Шановні читачі ,а особливо ті кого це близько стосується ! співчуваю батькам чії діди настільки активні і сміливі !!!!Всі продукти їхньої поведінки вам прийдеться сприймати протягом всього життя !!!Вчителі просто так на дітей не скажуть , якщо сталося так що сказали значить ви не допрацювали під час виховання дітей!Прийдіть і подякуйте їм що вони з ними займаються і навчають!!Ще два роки і діти підуть від вчителів, останеться осад в душі , а вам їхні виходки чекати щодня! І якщо ваша дитина оставить після себе такий слід - мені вас шкода!Подумайте батьки активістів - коли дитина прийшла до вас , пригорнулось , поцілувало , ні воно сидить в інтернеті і пише нецинзуру на вчителів !!!!!!!!!!!!!!!!! Батьки верніть дітей в дитинство поки вони біля вас. З такими дітьми в нас майбутьнє дуже сіре!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Ната, ти, як завжди, зовсім неграмотна. чії -чиї, прийдеться - доведеться, сталося - трапилось, останеться - залишиться, виходки - витівки, оставить - залишить, протягом - впродовж, нецинзура - навіть не знаю, як перекласти, майбутьнє - майбутнє, продукти їхньої поведінки - очевидно, наслідки поведінки. Крім того - десятки розділових знаків, коряві речення, вкрай страшна стилістика. Ната, з якого ти хутора? Що, зовсім в школу не ходила? Очевидно, німці спалили школу? Самоучка?
Відповісти
німці школу в неї і спалили,однак фору вона дасть, бо пише правду.А от "писакам" про тиранію в шклінській школі,по ходу,треба подумати про майбутнє працевлаштування.
Відповісти
я ще ходжу.........
Відповісти
не "коряві", а "кострубаті". Ну не філолог Ната. Може, просто хороша людина. А школу, швидше всього, "спалили" вчителі-недоучки. Часто-густо у нас вчать ті, кого самого вчити і вчити!
Відповісти
Комусь дуже весело постерігати !!!Ніби і грамотні філологи !?..Жаль ,що серце і думка не до дітей!!! В нас час таких вчителів не було !!!Ту художницю треба знову в школу , но учнем, а не вчителем ! І до дітей ні на крок!
Відповісти
Судячи з коментарів, зачепило людей за живе. "Гаряча" тема.
Відповісти
Немає чого роздувати тему, якщо вчитель робить зауваження неповнолітнім дітям це правильго, бо їхнім вихованням мають займатися батьки.Повага до вчителя була і має бути. Не плутайте школу з вищими навч закладами. Шклинська школа це дійсно школа високого рівня, а викладачі професійні. Це добре що зараз такий час, що діти мають все і комп і інтернет, але моральні цінності мають бути вище всього і батьки мають цікавитись життям дітей.
Відповісти
Мені,як випускнику Шклинської школи просто смішно читати ці нісенітниці про рідну школу та рідних вчителів.Це наклеп за ,який пані писака має перепросити ,як у вчителів так і у випускників.
Відповісти
Директора школи давно потрібно було звільнити. І все булоб добре!!!!!!
Відповісти
Директор школи тільки призначена, з 1вересня,"старшокласнику"))).Не позортесь,та ще й в таке свято...
Відповісти
Згідна на всі 100. Ото вже прославились, то прославились.
Відповісти
Вже не знають як виправдатися наші вчителі... Соромно звичайно, але час іде і я думаю кожен зробить висновки для себе і вчителі і учні....
Відповісти
Звільнити усіх вчителів! А поставити молодь!!!!!!
Відповісти
так і вчителі всі молоді або моложаві,ні одного пісіонера нема)))от холєра ясна!
Відповісти
Це якийсь дурдом, а не школа з тих бідолашних дітей знущаються як можутьможуть.
Відповісти
повірте на слово.не знущаються,а виховують.гордимось ними-хто стояв на Майдані,хто воює на сході,хто просто працює.Заради України і її майбутнього!Чесно робить свою справу.Не розуміємо тих,хто ради власних амбіцій це все намагається зруйнувати.Нам не має що ділити!Слава Україні і її майбутнім нащадкам!
Відповісти
шикарне майбутнє вистояли на майдані. Усі просто в захваті!
Відповісти
поки що в захваті. а далі життя покаже!
Відповісти
))))))))))))))
Відповісти
ше би всі такі школи були , то може з них би люди виходили, а не звірі!
Відповісти
А у нас в школі самі лучі вчитилі
Відповісти
Звільнити пару вчителюг і буде порядок!!! Будуть боятися.....
Відповісти
"Розпалювання ворожнечі і організація загального осуду пахне «радянщиною», старою закалкою і зовсім непедагогічними методами"
З глузду з'їхали? У "тюрмі народів", коли я вчився, такого не було і близько. Поліна , як можна судити про період в якому не доводилося жити?
Зараз держ.політика і вся пропаганда робить з наших дітей дегенератів та дебілів; школа приймає в цьому активну участь (болонська методика тощо) і ще чомусь дивуються вчителі...

ЗІ Пора вже вводити роздільне навчання хлопців та дівчаток!
Відповісти
Свята правда!
Відповісти
а ще поміняти половину вчителів нашоі школи..... І директорку!
Відповісти
Добрий вечір !!! Читаючи про події які відбуваються у Шклинській школі , я особисто дуже обурена... Кільканадцять років назад я навчалась у цій школі, завдячую багато вчителям, які там працюють. Насамперед хочу сказати, що культура людини говорить про саму людину, і перш ніж когось поливати брудом потрібно задуматись чи варто саме таким способом. В кожній школі бувають різні ситуації, але можна підійти до вчителя і розібратись без хамства і бруду... Пройдуть роки , учні подорослішають, хтось з них стане учителем, хтось буде просто мамою і кожен буде мати особистих дітей , повірте що дати правильне виховання своїй дитині це не легко і напевно за допомогою своїх старань, старань учителів , бабусь і дідусів ми стараємось цього досягнути... А директору Шклинської школи Маї Володимирівні хочу побажати терпіння. Все минеться, Ви мудра жінка і вийдете з цієї ситуації мудро. Моя Вам повага і підтримка...
Відповісти
Проблема не в дітях, тому що вони не дозріли, а у вчителях!!! Вони повинні зробити висновки...
Відповісти
придурок який хотів показати шо він пуп землі нехай зробить висновки .А хто має клепку висновок вже зробив!
Відповісти
На мою думку,в цю ситуацію потрібно було більше вникнути батькам.Звісно своіх дітей думку треба враховувати, але не забувати, що діти в такому віці керуються емоціями а не розумом.І взагалі мені мало віриться , що у Шклинській школі не ввічливі вчителі!!!Прикро, що діти не цінують в наш час батьків, вчителів, старших учнів... Повірте, щоб не було соромно Вам за сина чи доньку, потрібно більше приділяти ім уваги. І ще на закінчення додам, в наш час вчителі не ображають дітей тому що розуміють що ніхто розбиратьсь не буде, хто правий, а залишитись без роботи зараз, це не легко...
Відповісти
Думку учнів ніхто не враховує!!! Тому що вчителі зараз не ті в Шкліні. У кого з учнів статус батьків високий тоді ти і відмінник гарно навчають, гарно ставляться..... Це реалії сьогодення... Маемо те що маемо.... Ось така наша школа...
Відповісти
Доброго дня!!! Не погоджуюсь з Вами Андрію!!! Був час коли дійсно гроші відігравали велику роль у нашому житті, зараз все по іншому.
Відповісти
ви мабуть в віртуальному світі живете!Зараз дійсно все по іншому - але чим ви гордитесь???
Відповісти
Я КОЛИСЬ ТЕЖ НАВЧАЛАСЬ В ЦІЙ ШКОЛІ І В МЕНЕ ЗАЛИШИЛИСЬ ЛИШЕ ПОЗИТИВНІ СПОГАДИ. Школа хороша і вчителі в ній теж. Ніколи ніякого приниження від вчителів не відчували.А навпаки лише підтримку і допомогу.І ніякі статуси батьків не впливали на навчання і виховання дітей.А вчителі хочуть дати лише хороші знання дітям які їм ще знадобляться хоча вони цього ще не розуміють.Педагоги всі хороші і розумні, а Майя Володимирівна-директор школи гідна своєї посади. А те що пишуть діти в соц мережі це провина батьків.І на мою думку потрібно пильніше слідкувати за своїми дітьми щоб завтра не з*явилась група "ПРОТИ БАТЬКІВ".
Відповісти