Як живуть прокурори Луцька?

Як живуть прокурори Луцька?
«Щоб ти жив на одну зарплату», – кажуть українці, якщо хочуть когось, ну, дуже образити. Між тим, виявляється, що таке жити на одну зарплату, відомо і прокурорам прокуратури міста Луцька. Принаймні, такі доходи вони декларують у рамках закону «Про очищення влади».

Журналісти ВолиньPost проаналізували декларації прокурора Луцька Андрія Кучера та його заступників. І ось що ми дізналися:


У 2014 році загальна сума сукупного доходу Андрія Кучера склала 163 397 грн. Саме стільки заробітної плати отримав прокурор міста Луцька минулого року. І це єдине його джерело доходу. Родина прокурора заробила за минулий рік 25 013 грн.

У активах декларанта земельна ділянка площею 1000 кв. м та квартира. От тільки площу помешкання прокурор вказати чи то забув, чи не захотів, чи, може, просто не знав, як правильно заповнити декларацію? Їздить головний прокурор міста на старенькому Фольксваген-Гольф 1997 року випуску.

Сума вкладів Андрія Кучера у банках за звітний період складає аж 2 501 грн.


Заступник Андрія Кучера Сергій Мазурок отримав у минулому році 128 358 грн заробітної плати. Ці кошти й складають загальну суму доходу декларанта.

Сума вкладів у банках заступника луцького прокурора - 45 517 грн.

Сім’я Мазурка у 2014 році заробила 28 067 грн. З них: 5 317 грн – заробітна плата, 2 525 – дивіденди, проценти членів та 20 165 – матеріальна допомога.

У власності Сергія Мазурка квартира площею 71 кв м та земельна ділянка площею 1200 кв м.

Транспортного засобу ані у декларанта, ані у його сім’ї, немає. Принаймні, про це свідчить оприлюднена декларація.


Перший заступник луцького прокурора Василь Корнесюк задекларував 158 260 грн доходу. Усе це – заробітна плата.

Родина декларанта у 2014 році отримала 55 269 грн доходів, 35 489 грн з яких – заробітна плата. Решта 19780 – інші види доходів.

Серед майна Корнесюка квартира площею 48,2 кв м, земельна ділянка на 1000 кв м та автомобіль Хонда Акорд 2007 року випуску.

Ще 1232 кв м землі орендують члени сім’ї першого заступника луцького прокурора.


Декларацію Надії Радченко ми відкрили тільки тому, що її посада – головний спеціаліст з питань захисту державних таємниць прокуратури міста Луцька – мала би передбачати отримання солідної зарплати. Аби спокуса не виникала отримати «ліві» гроші.

Скільки ж заробляє людина, яка відає державними таємницями у прокуратурі Луцька? У 2014 Надія Радченко отримала 76 994 грн загального доходу. З них 66 494 грн заробітної плати, тобто близько 5,5 тисяч гривень на місяць. Решта 10 500 задекларованих гривень отримані Надією Радченко у вигляді подарунку чи виграшу.

Натомість родина пані Надії не заробила минулого року ані копійки. Принаймні такі відомості подані у декларації.

Серед майна декларанта - земельна ділянка площею 956 кв м, дві квартири (17,38 кв м і 65,6 кв м) та гараж (16,9 кв. м).
Сім’я Надії Радченка власного майна не має. В оренді родини перебуває земельна ділянка площею 1232 кв м, дві квартири (12,58 кв м і 65,6 кв м).

Автомобіля у пані Радченко не має. Не володіють транспортними засобами і члени її сім’ї. Зате у головного спеціаліста з питань захисту державних таємниць прокуратури міста Луцька є гараж.

Оксана ДОЛЖКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наші прокурори мешкають за межею бідності... Куренда теж вибудував "тимчасівку", періодично дає бали. А коли, на зорі незалежності, людина звернулась до нього в кабінет на 1-ше травня, по житловому питанню - промовчав, як ж... І в маршрутці, бідака, тиче якесь посвідчення...
Відповісти
Ііздять на нових лексусах крузерах,просто вони не на них оформлені,так само майно і беруть хабарі аж фуфайка завертається і дируть в коронах вітовта курінях і.т.д.жирні свині
Відповісти
Ставлять ііх не без участі Аслана та Забужана
Відповісти
Це точно
Відповісти
Да да я сам скільки раз давав гроші щоб закрити питання по своііх фермах. Полях щоб не трогали мене
Відповісти
Нормальні прокурори. Це ж не ті, ригівські, яким Никитюк відстьогував "десятину" від справ земельних і розносив по кабінетах. Щелепа вже йому зажила? Не клацає? А то й цим носитиме.
Відповісти
як сказати що "барин" Масалов Корнесюк ніколи не покажуть ліві доходи вони вже бздять люстрації правду каже татьяна монтян їх козлов садіть в тюрягі
Відповісти
І повій совають і гроші іім дають по джерелах,гаях зелених і.т.д
Відповісти
Це 1% від того чим вони реально володіють. Ми ніколи не житемо як люди. Нещасна країна, нещасний народ...
Відповісти
Візьми і доведи.
Відповісти
Правильно, давайте проведемо люстрацію, позвільняєм усіх Масалових і Ко, а прокурорами поставимо колгоспника Петра, щелепного дохтора, Оксану Степанівну....Так на наступний же день такі як вони будуть писати про них усякі небилиці. Ну до прикладу, як Петро з колхозу тягав сіно, дохтор віявся в кабаках, а степанівна взагалі казна що і хто
Відповісти
"Щоб ти жив на одну зарплату" кажуть не українці, а в кримінальних кругах.
Відповісти
поки не буде відповідальності за заподіяне, я думаю, так і буде,
Відповісти
А чому не пишуть скільки він і його дружина важать? Це ж головний показник. І де його син ховається?
Відповісти
Прохання до волиньпост-проаналізувати декларації Мвс, де окремо висвітлити зарплату простого працівника міліції(слідчий,оперативник,дільничний,ппс та ін), в ході чого врахувати специфіку роботи останніх (ненормований робочий день, спілкування з різного роду людьми,загроза життю та ін.). Нехай громадяни подивляться, та задумаються чи потрібно на кожному кроці паклюжити міліціонерів та чи захочуть вони працювати за копійки.
Відповісти
Оприлюдніть у ВолиньПост на чому їздять начальники МРЕО і Нач. переходів Волинскої митниці.(тепрішні і колишні)
Де навчається іх дітвора і працює.
Здивувань не буде меж...
Відповісти