Вихід з тіні: непублічна публічність Олександра Товстенюка

 Вихід з тіні: непублічна публічність Олександра Товстенюка
В об’єктивах фотокамер, на сторінках газет та електронних ЗМІ час від часу з’являються обличчя, які для багатьох є невідомими, однак, лишаючись непублічними, впливають на життя в місті. Серед таких – персона Олександра Товстенюка.

В контексті змін, які відбуваються і хотілося б, аби відбулися у Луцьку, «ВолиньPost» спробував дізнатися про цю людину більше.

Так, Олександр Товстенюк довгий час не був відомим широкому загалу. Однак за його плечима - чималий бізнесовий досвід, депутатство в обласній раді, організація роботи у спільних проектах з іноземними партнерами. Наразі це й координація благодійної діяльності, яка стає все масштабнішою. Сьогодні він - у команді Ігоря Палиці, є головою правління заснованого ним Фонду «Новий Луцьк».

Олександр Товстенюк погодився дати інтерв’ю керівнику проекту «ВолиньPost» Володимиру Пащенку.

- Радий вітати, Олександре! До речі, я вперше беру інтерв’ю. А вам раніше доводилося бути в якості того, хто інтерв’ю дає?
- Ні, я вперше даю інтерв’ю. Тому це, напевне, буде спільна відповідальність. (сміється)

- Думаю, читачі зроблять об’єктивні висновки. До речі, знаючи бажання окремих «медіа-аналітиків» шукати всюди підтекст і обман, одразу хочу відверто заявити: ні Товстенюк Пащенку, ні Пащенко Товстенюку за це інтерв’ю грошей не платили.
- А що, можуть вас або мене у цьому звинуватити?

- Це улюблена робота окремих людей. Але менше з тим. Прийшов я до вас, аби дати можливість тим нашим читачам, кому це цікаво, дізнатися про вас більше. 
Так, ви – підприємець з досвідом. Готуючись до інтерв’ю, вивчив вашу біографію, і, чесно кажучи, здивувала кількість підприємств, які ви очолювали чи були у керівництві. Серед них і фабрика «Християнське життя», Рівенське ВАТ «Завод ЗБВ», товариство «Західспецпрофіль», Волинська філія ДП «Нафтогазмережа» НАК «Нафтогаз України», ЗАТ «Металіст», товариство «Директорія», КП «Проможитлобуд»,товариство « Терра Капітал». Ви вважаєте себе успішним бізнесменом?
- Думаю, буде некоректно давати собі оцінки. Так, я маю бізнес, а в ньому, ви самі це розумієте, є і заробітки, і втрати. Важливо витрачати менше, ніж заробляти.

- Зважаючи, що ви зараз очолюєте Фонд, певно витрачаєте таки більше?
- Фонд працює за кошти Ігоря Палиці, а це - суттєвий фінансовий ресурс та дуже велика відповідальність. Вона значно більша, аніж та, яка має місце, коли витрачаєш власні кошти.

- До речі, чому останнім часом з назви Фонду «Новий Луцьк» зникла назва «благодійний»?
- Спробую пояснити. Поняття благодійності стосується виключно особи Ігоря Палиці. Фонд, своєю чергою, - це команда, яка працює на розвиток міста і отримує за це заробітну плату. 

Крім того, «Новий Луцьк» постійно розширює свою діяльність, благодійні програми працюють, однак додатково ми реалізовуємо кілька проектів, що стосуються, власне, розвитку Луцька. І їх кількість постійно збільшується, ми підтримуємо громадські ініціативи, шукаємо партнерів, однодумців, гуртуємо людей і пропонуємо рішення. 

Сьогодні ми розуміємо, що перспективи Луцька як прикордонного європейського міста, залежать від інвестицій в інфраструктуру, в розвиток, першою чергою, – приватних інвестицій. В цьому напрямку Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» теж працюватиме.

З іншого боку, наразі ставлення до благодійності у багатьох людей є різним . Хтось думає, що благодійність - скрізь і всюди, цим маніпулюють, намагаються обманути. Мовляв, раз ти благодійник – маєш дати гроші, коли тебе попросять. Саме тому ми ввели чіткі і зрозумілі умови надання допомоги. Є категорії людей, які соціально незахищені, звертаються за допомогою до Фонду і ми її надаємо. Якщо треба, то це і грошова допомога, і картки на продукти харчування чи ліки.
Людей, яким це потрібно, система влаштовує. Дуже часто 500 чи 1000 наданих гривень вирішують все. Наразі упродовж місяця через приймальню Фонду проходить приблизно 250 лучан з такими потребами. 
Бюджет приймальні затверджував Ігор Петрович і він становить 4 мільйони гривень на цей рік. Однак, я думаю, ми не вкладемось, тому, очевидно, будемо збільшувати суму коштів орієнтовно до п’яти мільйонів. 



- Ігоря Палицю і представників Фонду не раз критикували за використання теми благодійності. Казали, що ви зловживаєте, роздаєте гроші аби за ваших кандидатів голосували.
- За таку критику беруться ті, хто сам ніколи не допомагав нужденним. Хто періодично дає хоча б гривню бідній людині чи жертвує ту гривню на церкву, такого говорити не буде. 
Благодійність не вимірюється тим, скільки ти віддав, скоріше тим, чим це було для тебе.
 В Євангелії є притча про вдову, яка дала дві лепти, але Христос сказав, що насправді вона дала найбільше, бо віддала останнє. 

Виходить, часто благодійність як таку можна ставити під сумнів. Можливо, частково і з цих причин ми відійшли від цього терміну.

- Але важко заперечити, що благодійну діяльність Ігор Палиця розпочав за рік до своєї виборчої кампанії до Верховної Ради.
- То й що? Вибори минули, але Фонд як працював, так і працює. Згідно з передвиборчими зобов’язаннями, які взяв на себе Ігор Петрович, наразі є чіткий план роботи до 2017-го року. 
А Палиця, зауважте, уже не народний депутат, однак продовжує працювати відповідно до цього плану. 

Взагалі, в нашій роботі розроблена стратегія розвитку Луцька до 2020 року, але реалізувати цю програму можливо лише за умови ефективної і тісної співпраці з міською владою.

- Як ви познайомилися з Ігорем Палицею?
- Випадково. Я був у Києві, у справах, разом з двома бізнесменами з Луцька. У них була призначена зустріч з Ігорем Петровичем. На ту зустріч потрапив і я. У нас зав’язалася розмова, - так ми почали спілкуватися.
Ігор Петрович мені дуже імпонує. У нас схоже розуміння справедливості, чесності, порядності. І те, що людина з такими «правилами гри», таким внутрішнім переконанням змогла досягнути подібних вершин, переконало мене, що дійсно можна так прожити і бути успішним.

- Палиця не кликав вас допомогти в його діяльності на посту губернатора Одеської області?
- Така пропозиція була. В мене є навіть смс – можу показати (сміється). Але насправді я відчуваю велику відповідальність за те, що ми робимо тут. У Луцьку роботи дуже багато. І завдання, які ставить Ігор Петрович, в масштабі тільки збільшуються. Передати справи комусь я не готовий.

- Які у вас претензії до міської влади?
- Не можу сказати, що міський голова мене чимось не влаштовує. Мені його шкода насправді. Складається таке враження, що окрім Миколи Ярославовича взагалі ніхто не працює. Якщо читати газети, дивитися телебачення, - то все міський голова думає про людей. 
Хіба от місяць-півтора став працювати його заступник Тарас Яковлев. А так - ні про кого не видно, не чути. Не те, щоб начальників якихось управлінь чи департаментів, а навіть заступників. 
Я думаю, що люди їх навіть в обличчя не знають. Хіба одного Святослава Євгеновича Кравчука, який пропрацював заступником багато років.

- Якась у вас неконкретна претензія. То влаштовує вас діючий міський голова чи ні?
- Я вважаю, що робота має бути ефективнішою, і про це треба запитувати лучан, саме вони висловлять свою думку щодо роботи діючого мера. Однак, варто пам’ятати, аргумент «він нічого поганого не зробив» не є критерієм оцінки роботи міського голови.

- А яким, на вашу думку, повинен бути міський голова?
- Він має бути лідером, ефективним управлінцем, прагматиком, перш за все. Міський голова повинен сформувати команду однодумців. 
Переконаний, бути міським головою простіше, аніж займатись бізнесом, тому що останній передбачає і виробництво, і збут. А це набагато складніша річ, аніж дохідна і витратна частина бюджету. 
Просто треба сісти, добре порахувати, не давати красти, не допускати ніяких зловживань, особливо у комунальних підприємствах, і можна помаленьку навести порядок. Кошти громади необіхдно використовувати раціонально. Тим більше, що у міст з’явиться більше можливостей та коштів для розвитку.

- Тоді прокоментуйте, будь ласка, неофіційну інформацію про ваш намір взяти участь у цьогорічних виборах луцького міського голови.
- Як я уже сказав, Ігор Палиця ставить серйозні завдання щодо розвитку Луцька, виконати все це, перебуваючи на посаді голови правління, - дуже складно. 
До слова, саме він наполягає, щоб я балотувався на посаду міського голови. Але наразі говорити про це передчасно. 
Можливо, він і сам балотуватиметься на посаду мера міста (усміхається).

- Про які «завдання» від Ігоря Палиці ви ведете мову?
- Місто мусить розвиватися, в нас є великий потенціал. У Луцьк можуть прийти серйозні інвестиції, але бізнес вкладатиме свої гроші лише тоді, коли стане зрозуміла реальна програма дій, працюватиме ефективна команда однодумців у міській владі та буде відсутня корупційна складова. 
Місто має змінитися у найближчі 5 років, сума інвестицій, які готовий залучити в Луцьк Ігор Палиця, складе понад мільярд гривень.

- Звідки ці гроші візьмуться? У Палиці є знайомі інвестори, які готові це зробити? Чи це будуть власні гроші Палиці?
- Ігор Петрович теж є інвестором, є інші інвестиційні компанії та фонди, які готові вкладати кошти в розвиток Луцька. Місту необхідно стати відкритим і для іноземних інвесторів. 
Кошти потрібно залучати поступово, за два-три роки. Але названа сума є абсолютно реальною.

- І ще про перспективи, але більш конкретні. Це питання ставлять щоразу, коли ведуть мову про Ігоря Палицю і майбутнє міста. Якось Палиця пообіцяв профінансувати будівництво світло-музичного фонтану у центрі Луцька. Які перспективи виконання цієї обіцянки?
- Це у планах, як і роботи щодо реконструкції центральної частини міста. Досі цього не сталося виключно через те, що не знайшлося спільної концепції та бачення. Я вважаю, що, першою чергою, причина - знову ж таки у діях влади, головних архітектора і художника міста, які мали б за це відповідати і надати готовий проект фонтану. 
Коли Ігор Палиця давав обіцянку, він говорив про фінансування проекту. А його, на жаль, досі немає. 



- Яку зарплату ви отримуєте як керівник Фонду Ігоря Палиці?
- У Фонді я зарплати не отримую.

- Чому ж тоді ви цим займаєтесь?
- Тому що працює команда і мені, як я уже сказав, імпонує те, що робить Ігор Петрович. Він доповнив моє бачення того, як може жити місто, надав нові можливості, - так, він ускладнив моє життя, але зробив його значно цікавішим (усміхається).

- Ви продовжуєте займатись підприємницькою діяльністю?
- Так, у мене є бізнес, і не лише в Луцьку, який функціонує і не вимагає мого безпосереднього щоденного втручання.

- Як ви оцінюєте нинішній конфлікт влади і групи «Приват»? Як громадянин, ви на боці Порошенка чи Коломойського?
- Я взагалі не бачу того, що ви називаєте конфліктом влади і групи «Приват». Як зауважив Ігор Петрович, група «Приват» - це міф. Своєю чергою, Ігор Валерійович сказав, що ніякого конфлікту немає, це ж підтвердив і Президент. А як громадянин, я - на боці закону й порядку.

- Ви знайомі з Коломойським?
- Так, я знайомий з Ігорем Валерійовичем. Мене йому представив Ігор Петрович.

- Чи з усіма він такий ексцентричний і нестриманий у висловах, як інколи з журналістами?
- На мою думку, це вихована людина з відмінним почуттям гумору та здатністю до самокритики. Він вміє коректно донести до співрозмовника те, що хоче. Під час особистого спілкування я жодного разу не чув від нього нецензурних висловів.

- Спитаю вас і про те, що болить і мені, в тому числі. Майже два роки тому у вас згорів автомобіль. Торік автомобіль згорів і в моєї дружини…
- В мене не згорів автомобіль – його спалили.

- Знайшли винних?
- Є підозрювані. Насправді, дуже важко довести це юридично. Але є розуміння, хто міг це вчинити. Я думаю, з часом це стане відомо: немає нічого таємного, що не стало б явним. Але сказати зараз, що точно знаю, хто це зробив, я не можу. 
До того ж, провини, яка би коштувала того, щоб спалити автомобіль, за собою я не відчуваю.

- У вашій біографії є лише один пункт, який стосується політики: ви якось були депутатом облради. Чому не продовжили політичної кар’єри?
- Депутатом облради я став у 2006 році. Пройшов за списком блоку Бориса Клімчука «Рідна Волинь». До речі, з 2010 по 2014 рік, коли Клімчук був головою ОДА, я був у нього радником. Ми досить багато спілкувалися. Він пропонував мені очолити управління житлово-комунального господарства, потім стати начальником управління капітального будівництва. Навіть посаду заступника пропонував. Я від усіх пропозицій відмовився. 



- Чому?


- Тому що Борис Петрович імпонував мені як людина та керівник, а от сама система – не дуже. Крім того, я завжди відчував себе менеджером, а не державним управлінцем чи чиновником.

- Це відчуття не зникло сьогодні?
- Ні.

- Я чому запитував раніше вас про те, чи вважаєте ви себе успішним бізнесменом. Хотів просити, аби ви поділилися якоюсь порадою з молоддю: як стати успішним в житті? Як починали ви?
- Молоді я би порадив працювати над собою, багато вчитись, читати, займатися спортом.
 Власне, я почав заробляти гроші в 1996 році, коли возив канцтовари з Польщі. Але зараз інший час - наразі дуже важливо вчитися.

- Спостерігаючи за вами, складається враження, що ви людина непублічна, якщо десь і «світилися» то в офіційних прес-релізах, на фото. Не ведете сторінки в соціальних мережах, не буваєте на публічних заходах. Вам некомфортна увага громадськості?
- Питання не в комфорті. Просто це мені не дуже подобається. І так, я не є публічною людиною. В соціальних мережах не зареєстрований. Хоча мені наполегливо рекомендують завести сторінку на Facebook. Поки не переконали. 
Аби сторінка була змістовна, туди треба вкладати час, якого в мене обмаль.

- Ви - представник відомої на Волині родини. Вашого батька Віталія Товстенюка, який довгий час очолював місійну фабрику «Християнське життя», знали і поважали. Розкажіть про свою родину більше, де ваші брати, найближчі рідні, чим займаються?
- Тато мій загинув внаслідок автокатастрофи у 2010 році. Є мама, виховую сина. У двох моїх братів – Павла і Вʾячеслава – по двоє синів. Так що в мене четверо племінників. Вʾячеслав зараз займає посаду директора місійної книжкової фабрики, після загибелі тата. В Павла - бізнес з виробництва металочерепиці, металопрофілю, торгівлі будівельними та ізоляційними матеріалами.

- Хто для вас є авторитетом?
Ця людина - мій тато. 
Насправді у нас звичайна родина. Тато - з Рівненської області, з села Острожець, мама теж з Рівненщини. Вони переїхали до Луцька, ще не будучи одруженими. На початку 90-х тато почав займатися бізнесом. Багато чого він досягнув самотужки.

- Наостанок - традиційне запитання: чим Олександр Товстенюк займається у вільний від роботи час?
- Його не так багато. Із задоволенням читаю. Люблю спорт. Півтори години тренувань зранку дуже допомагають зібратися, зосередитися та спланувати день. Намагаюся проводити більше часу з сином.

Розмовляв Володимир ПАЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 92
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що ж.
Принаймні жовтень в Луцьку обіцяє стати цікавим.
А про інвестиції які ІП готовий вкласти, то мені теж здається, що то буде тільки тоді. коли перестануть красти, тобто слідкуватиме за тим хтось, хто не є зацікавленою стороною.
Відповісти
Вкласти? спрочатку прочитав "вкрасти". Більш вірогідний сценарій
Відповісти
Товстенюк виявляється і говорити вміє
Відповісти
І Пащенко до речі також ))
Відповісти
ні. це "пащенко" вміє писати)
Відповісти
На тих підприємствах крім права підпису він ніколи нічого не робив.А печаткою управляла інша людина.Окрім того,він являється найбільшим контрабандистом в області.Це його підприємство ввозить поагрегатно бізнес-авто, та на Лідавській васкадає,без зплати миних платежів.
Відповісти
Ви напевно дуже обізнана людина)
Якщо це так, наведіть конкретні факти: фірми, прізвища, дати
Ми готові публічно їх перевірити
Зараз це лише анонімні нічим не підтвердженні звинувачення можливо політичних конкурентів))


Відповісти
Поздоровляю Вас з новим інвестором!!!
Відповісти
На наступному тижні вийде інша розмова з іншою людиною, знову будете поздоровляти?))
Відповісти
В наступному, якщо не панораму розвитку Волині чи Луцька, то хоча б фрагменти
Відповісти
І що ж це за посада така "Управлінець печаткою"?))))))
Відповісти
Товстенюк жодного стосунку до автомобільного бізнесу не має, плутаєте з особою, що має схоже прізвище
Відповісти
Правда правда )))
Відповісти
не, ну красава братка)!
Відповісти
Вперше про нього чую. Бачу крутий перець
Відповісти
Крутіші тільки варені яйця
Відповісти
Я краще за Сашка підпишусь, бо Романюк вже накерував за один строк, шо всі КП на грані краху. Нічого не робилося в місті, тільки перед виборами показуха почалася... Тошно
Відповісти
Знав батька Сашка- Віталія Товстенюка, порядна була людина
Відповісти
Спочатку Товстенюк каже: "Фонд, своєю чергою, - це команда, яка працює на розвиток міста і отримує за це заробітну плату". А далі на чергове запитання відповідає: "У Фонді я зарплати не отримую". Суперечить сам собі.
Відповісти
Команда працює за гроші
Олександр працює за ідею
Я все зрозумів
Відповісти
Все буде в ажурі. контора працює.
Відповісти
Повага! За такими людьми майбутнє. Молодий, толковий, перспективний і зі свіжими ідеями, а не совковими стереотипами.
Відповісти
Розумна людина, раз йому Палиця довірив свій фонд, треба придивитись
Відповісти
Хто такий Товстенюк? Скільки заплатили Пащенку за інтерв'ю?
Відповісти
Ви взагалі крім коментарів щось читаєте?)
Відповісти
До Товстенюка.
Миколу Романюка жаліти не треба. У нього хороша команда. Пожалійте себе, бо не усе купляється за гроші: розум, честь і порядність.
Відповісти
Його виберуть мером пятидесятники. Їх в Луцьку - хрЕнова туча.
Відповісти
А до чого тут пятидесятники)))))))))))))??
Відповісти
Розуй очі сліпню.
Відповісти
Інтерв’ю ніяке. Добре продумана брехня, перекручена правда, насичена власними інсинуаціями, наперед продумані запитання і відповіді. Звичайно, не з вини Володимира Пащенка: так (немає сумнівів) захотіла «непублічна публічність». Інтерв’ю про те, чому у мишки хвостик шилом. Прочитавши це «ні про ЩО», можна гадати, що Товстенюк відоміший за папу римського: очолював до десятка підприємств. Про них ніхто й не чув. Філія ДП «Нафтогазмережа» - це ненароджений семимісячний байстрюк, який помер, ледве народившись, а робота в «Директорії» - це рівноцінна посада завгоспа ЖЕКу, який відає віниками і сніговими лопатами. Так і по усіх перерахованих «підприємствах», і в усіх них Товстенюк був на правах весільного генерала - підставної особи, яка володіє уявним авторитетом і не грає ніякої ролі в будь-якій справі. А в обласній раді Товстенюк просидів каденцію і ніхто не почув його голосу. Дякуючи винахідливості Пащенка, ходоки на цей сайт, які у ці свята вживали не надто багато і ще при здоровому глузді, сьогодні голосно реготатимуть з дешевої прелюдії до майбутніх виборів, а ближче до них місто матиме змогу детальніше ознайомитись з брудним механізмом волинської політики Ігоря Палиці і побачити, як труться його рядові «шестерні». Ще одна з «технічних» шестерень цього механізму – «публічно-публічний» Андрій Осіпов. Коли останній присутній на якихось «публічностях», то на приз наймерзотнішого самолюбства дня претендувати, крім нього, не може ніхто. Дешева підробка Цицерона, шахрай і злодій, маніпулятор людськими слабостями, примітивний інтриган. Оце вони друзі по майбутніх виборах до місцевих рад, в чому я їм сердечно співчуваю.
Відповісти
Гарнолітературно написані слова, відчувається підкована пером рука. Все ж, на мою думку, Ігор Палиця людина розумна і кого-небудь своїм очільником не поставить. І якщо ми хочемо якихось змін, потрібно ризикувати і давати іншим шанс покерувати. Романюк облажався, я б за нього можливо і проголосувала б, та ОДНЕ те, що він в блоці слащавого ПП мені відбило бажання це зробити. І як здравомисляща людина, я розумію що найголовніша конкуренція за мерське крісло є між Романюком і Товстенюком. Інші фігури на мерську посаду - задля розпорошення голосів. Так що, із обох зол, людоньки, необхідно обрати менше...
Відповісти
Якщо інтервю не комерційне (про що Пащенко попередив читачів), то чому видаляються коментарі, в яких відсутні образи, а лише правда про Товстенюка? Кому правда коле в очі?
Відповісти
Прохання до модераторів не видаляти коментарі
Мені правда про Товстенюка не коле очі ))
Давайте факти будемо розбиратися
Зареєструйтеся і будете відразу писати коментарі без премодераціі
Відповісти
)))
За "пересічного" "ніякого" Товстенюка п'ять копійок вставлю
Вибори 2012 до ВР перемога І. Палиці зі значним відривом це в т.ч Товстенюк
Перемога Поліщука до міської ради це в т.ч Товстенюк
Перемога Констанкевич до міської ради це в т.ч Товстенюк
Палиця - не пересічна людина, олігарх, благодійник))) і просто не дурний дядько
Ні я, ні Ви його в Луцьку не представляємо його представляє Товстенюк
І якщо Олександр все ще живий і здоровий ба більше процвітає)) то видно в ньому щось розгледіли


Відповісти
Видно, що коментатори з міськради добре працюють. Браво!
Відповісти
Володя, відділи (як казав Налькович), мухи від котлет. Перемога Палиці - це робота цілої команди з купою бабла. Кравчук водив його по бюджетних "учреждєніях" за ручку, все було на мазі. Власне, не було й з ким боротись: з кочегаром Кравчуком, чи з Грицюком? Товстенюк тут - що пяте колесо у возі. Він сидів в "директорії" і ніхто навіть не підозрював, що є такий на світі. Так і з Констанкевич. Усе вирішувало бабло, а не дядько.
Відповісти
Читайте уважніше" в тому числі"
"Бабло" як Ви кажете, ще треба вміти роздати))) щоб за тебе проголосували
Мій висновок після спілкування
Цікава і непересічна людина зі своїми сильними і слабкими сторонами
Відповісти
"Цікава і непересічна людина зі своїми сильними і слабкими сторонами"-це характеристика ЛЮБОЇ людини на світі.
Відповісти
А чому Товстенюк не провів Констанкевич до ВР якщо він такий не....ий політтехнолог.
Відповісти
А чи хотів він цього?)))
І зрештою у нас демократія
Люди обрали Лапіна)))
Відповісти
А чого це Пащенко так захищає Товстенюка? Раз він така порядна людина то я думаю дурниць про нього говорити не будуть? Пащенко, чому не спитав Товстенюка чому він не в армії?.... спортом займається - комісований напевне!
Відповісти
А чому Ви і чому я не в армії ?)
Чому вся країна ще не в армії ?
Це питання до комісара
Я Товстенюка не захищаю
Хочу почути факти про те який він ....
А чую лише воплі і соплі хтось десь колись
Дайте нам зачіпку і ми з юристами ВП розкопаємо і докопаємось
А поки лише бла бла
Без образ хлопці, але якщо кусаєте Товстенюка робіть це по дорослому
Відповісти
Круте інтерв'ю, Володимире Митрофановичу, Ви втерли носа багатьом місцевим журналістам і по вибору візаві, і по постановці запитань, і по грамотному змісту.
Відповісти
Володимире, дайте ще Осіпова в студію. Цей субєкт далеко цікавіший за Товстенюка, публічніший. Ми про нього багато розповімо... Чи він вже на війні танки плечем штовхає?
Відповісти
Як на мене, Пащенко не захищає Товстенюка. Тут треба вміти читати між рядками. З іншої сторони, Товстенюк сам себе виставив па посміховисько. Хвальби повні торби...
Відповісти
)))
Буде далі
Відповісти
Вибори, можливо, будуть цікавими і смішними, якщо не сумними...
Відповісти
О, вітаю! Володимир Пащенко навчився писати і навіть інтерв'ю бере?
Пам'ятається мені, по роботі в одній редакції, в 2007-му році, Пащенко не міг без помилок написати навіть одного слова - ні російською ні українською.
Відповісти
І я Вас вітаю!
Я, як кожна жива людина помиляюсь і пишу з помилками, але під своїм іменем і прізвищем
Я не соромлюся і не боюся своєї позиції
Чого і Вам бажаю)
Відповісти
от і все зрозуміло...
Відповісти
Інтерв'ю потужне. Шкода, що не зробили такого раніше. Вірю Палиці і його команді, видно, що толкові і сучасні люди, а не такі деятелі, які зараз при владі. Мрію, щоб Луцьк був крутіший за Львів. Знаю, що команда Палиці зможе вивести його на такий рівень.
Відповісти
Далі буде? Пащенко пішов по руках?))
Відповісти
Прочитав комментарии видно, что, зависти у людей... Или привычка поливать грязью? Начинать нужно с себя! Например, что сделал ты для города?
Гордиться нужно тем, что есть люди, которые хотят развивать город. Это и для общества отличный стимул становится лучше.
Відповісти
Волиньнюз з патрахами палиці, тепер ВП пропіхає цю саму "команду", молодці, двигайте всі хором в мери цього самородка
Відповісти
Печальная совсем история....Цена вопроса. А Сашенька хорош, иногда...Редко...И причем здесь мер???? Деньги, деньги.....
Відповісти
Так, будуть наступні цікаві співрозмовники
З моменту виходу цього інтерв'ю його переглянуто більше 2500 разів
Якщо людям цікаво чому ні?)
Відповісти
Товстенюк себе рівняє до Романюка !!!!!!! Навіть близько не валявся. Романюк молодець працює для людей хто б що не казав , а всі хто проти хочуть красти, а Романюк розкрадати лучан ніколи , нікому не дозволить. Тай взагалі хто такий товстенюк прихвостень палиці. Хайно ще Палиця взнає чим тут товстенюк крутить , попре його з торбою по світу.
Відповісти
Хм... Одружений?
Відповісти
Бухати і сідати за кермо Геліка, нам потрібні такі люди?))
Відповісти
так! Потрібні!
Відповісти
Якщо так богато коментів, то це цікава тема)) розкручуйте)!
Відповісти
Дістали дятли з міської ради!
Відповісти
В 2008 О.Т.на мерседесе мл600,выехал на встречу и разбил моему дяде грузовик,по ул.конякина.был неправ.но почему то стал не прав мой дядя.нафик этот пафос!
Відповісти
В 2008 О.Т.на мерседесе мл600,выехал на встречу и разбил моему дяде грузовик,по ул.конякина.был неправ.но почему то стал не прав мой дядя.нафик этот пафос!
Відповісти
Ви говорили про Iнвестицii..... В мого батька генiaльнi iдеii про альтернативнi дж. енергii .Вiн Iнженер,фiзик, розробник ,винахiдник.Ocтаннэ- Розробив автоматичну систстему захисту вiтрякiв вiд бурi .... Пропонував Вол.держ.Унiверситету перейти на альтернативнi дж.енергii та платити за опалення не 1 млн. в рik a всього 300 тис. Все було одобрено ,але пicля розгляду в Мicькiй радi -перехiд на дешевше опалення було Вiдмiнено. То чи дiйсно Луцьк хоче жити по-эвропейськи???
Хочеться пiдтримки "розумiв" . Тато поважаэ Планету, переживаэ за екологию, сам издить на електровелосипедi a не на Mерсi, дуже лояльнi цiни ставить за роботу ,бо шкодуэ людей i хоче iiм допомогти. А я допомагаю йому як можу -веду у фейсбуцi cторiнку "Еко енергiя". Хотiла б спитати ,кого можуть зацikaвити еко системи,що в 5-7 разiв економнiшi за звичайнi , гарантiэю до 50 роkiв служби. ????? Тепловi насоси,вiтряки,сонячнi системи......
Відповісти
Нас цікавить. Приходьте у фонд..
Відповісти
І мене цікавить. Можна посилання на Вашу сторінку у фейсбук? або інші контакти на [email protected]
Відповісти
думав звідки мені знайоме призвіще Товстенюк. потім згадав, що колись пересікався з його братом Павлом.
людина хороша, спокійна, врівноважена.
мені здається, що Олександру буде важко перемогти Романюка. люди вже обпеклися, на виборах і не раз.
тому людина має бути відома, публічна і з багажем хороших справ для людей. має справцювати своєрідне ББС.
порада Олександру, якщо Ви справді збираєтесь балатуватись на мери, негайно треба заводити сторінку у фейсбуці і працювати, в тому числі, над нею.
Відповісти
Ні, одинокий. Дай йому понюхати...
Відповісти
Саша просто не з того боку в крісло мера заскочити хоче. Пару років назад це було можливо, а зараз не пройде.
Відповісти
Так все змінилось, що якраз стало можливим
Відповісти
Давно не читала такого цікавого інтервю! Товстенюк —молодий, креативний , принциповий. Таких керівників бракує Луцьку
Відповісти
Світлана, судячи з твоїх оцінок, ти взагалі ніколи нічого не читала. Молодих багато, принципових - теж, а значення слова "креативний" подивися у вікісловнику. А тоді напиши, в чому проявилась креативність Товстенюка. А ляпати кожен може.
Відповісти
Інтернет-видання - це дискусія, але вона зупинилась. Ставляться лише коментарі, які мають такий стосунок до інтервю, як місячне світло до електричних опор.
Відповісти
Внесу долю розрядки у ці заплутані коментарі. А Олександр симпатичний молодий чоловік.
Відповісти
А чего коменты не пропускаете ? Вы же такие как бы "незаангажовані"...?
Відповісти
Поскільки опіум для народа????

Відповісти
Вперше зіткнувся з Товстенюком напочатку 2000, він тоді на місійній книжковій фабриці в тата замом бігав. Питань до них досить багато - хоча б яким чином їм під хати вивели частину парку (що поблизу "Фотакому"). Але в мене особисто зовсім інші враження. Десь років шість назад я на прохання знайомих допомагав їм відкрити та налагодити роботу магазину, поблизу "Директорії", одного разу його пограбували, природньо ми з власником кинулись шукати хоч якісь кінці, роботу нашої міліції всі знають. Я підійшов до охоронців "Директорії", та запитав чи не зафіксували їхні камери грабіжника, хлопці передивились та сказали що так, близько четвертої ранку видно підозрілого чоловіка з драбиною на плечі, магазин був на другому поверсі. Але щоб отримати цей запис, мені чи співробітника міліції необхідно дочекатися повернення з відрядження директора Товстенюка. Через два дні після повернення пана Олександра, телефоную йому на мобільний та пояснюю свою проблема, у відповідь чую - "Хто вам сказав що в нас є такий запис" "назвіть конкретне прізвище", "фронтальні камери спостереження в нас не працюють вже більше тижня, тому ніяких записів немає та не може бути". Я трохи був вражений поведінкою "віроючої" людини. Це мої особисті враження про цього "інвестора". Так що таки да - Луцьк вітаю.
Відповісти
Дивовижна біографія - http://www.volynnews.com/dossiers/tovsteniuk-oleksandr-vitaliyovych/ відразу видно натхненна праця роками, тільки чому не більше 2-х років на одному місці?
Відповісти
По ходу разговора толковое интервью.А ответы советские. Что в прошлом!! Где семья жена дети.Опыта руководства нет а руководить хочется.
Відповісти
Нічого,переможе так само як переміг колись по своєму округу Ігор Поліщук,роздававши картки ПАККО на 100 гривень) Так що очікуємо прихід до своєї хати людей з фонду Новий Луцьк які будуть пропонувати право закупитися на гуманітарці яка ближча до Вашого дому на 200 гривень в обмін на голос! Єхууу!
Відповісти
Ваше ім'я:
Евген

Желание доброго есть в каждом человеке и если он желает нам доброго открыто так зачем же поливать его грязью он говорит ето открыто -а ты. смог -бы так_ сказать ето - желание хорошего- а потом смотреть в глаза. отвечая за свои слова
Відповісти
Желание доброго есть в каждом человеке и если он желает нам доброго открыто так зачем же поливать его грязью он говорит ето открыто -а ты. смог -бы так_ сказать ето - желание хорошего- а потом смотреть в глаза. отвечая за свои слова
Відповісти
Ваше ім'я:
Евген

Желание доброго есть в каждом человеке и если он желает нам доброго открыто так зачем же поливать его грязью он говорит ето открыто -а ты. смог -бы так_ сказать ето - желание хорошего- а потом смотреть в глаза. отвечая за свои слова
Відповісти
ПЛАКАЛИ ПОТРАЧЕНІ МІЛЬЙОНИ НА ВИБОРИ. НА СЛАБКУ КОНЯЧКУ ПАЛИЦЯ ЗРОБИВ СТАВКУ.НЕХАЙ ІДЕ У НАШ МЖК.ТУТ МОРЕ РОБОТИ НАБЕРЕТЬСЯ ДОСВІДУ.
Відповісти
ПУХНЕ ГОЛОВА ВІД ЦИХ ТАК КОМЕНТАРІВ .А ЛУЧАНИ ВСЕТАКИ ПОВІРИЛИ РОМАНЮКУ .ВІН НЕ РОЗДАВАВ ПО 500 ГРИВЕНЬ ...КАЖУТЬ АЖ 20 ТИСЯЧАМ ЧОЛОВІК.ОТАК ІНКОЛИ І СТАЮТЬ МЕРАМИ 1
Відповісти
А РОМАНЮК СТАВ ЗНОВУ МЕРОМ БЕЗ ПІДКУПУ ВИБОРЦІВ.ОТАК-ТО ХЛОПЦІ
Відповісти
ЗА ГРОШІ МЕРАМИ НЕ ЗАВЖДИ СТАЮТЬ .
Відповісти
НЕ ВСЕ ВИРІШУЮТЬ ЯК ВИДНО ГРОШІ. ТОВСТЕНЮК МЕРОМ НЕ СТАВ ХОЧ ПАЛИЦЯ ВБУХАВ МІЛЬЙОНИ...
Відповісти
Ви знаєте читаю коменти і диву даюся. Всі такі молодці.Станьте перед дзеркалом і спитайте себе,що я особисто зробив для Луцька,України?Всі мастаки об88рати когось.Заздрість, що хтось багатший,красивіший, успішніший, Зробіть, заробіть купіть і тоді ставте запитання та претензії до людей, які роблять для вас добро.Почніть з себе!
Відповісти
Останні статті
Вихід з тіні: непублічна публічність Олександра Товстенюка
06 травень, 2015, 14:00