Дорогі й не дуже депутати місцевих рад

Дорогі й не дуже депутати місцевих рад
Гаджети та аксесуари... Розмови та емоції...Чи такі ж прості місцеві обранці громади, як і їх електорат?


«ВолиньPost» підготували фотопідбірку з кількох останніх сесійних днів обласної та міської рад.

ЕМОЦІЇ...

Чи часто ми задаємося питанням: чим займаються наші обранці - депутати місцевих рад - на сесійних засіданнях? Так от, там вони примудряються не лише обговорити та проголосувати важливі рішення, а й вирішити власні питання, посваритися, почитати новини, та навіть засумувати і подрімати.



Та все-таки найбільше часу в раді депутати приділяють своїм гаджетам. Комусь постійно телефонують та пишуть, інші блукають павутиною Інтернету або ж просто зависають у соцмережах.

Так, Роман Микитюк (Волиньрада) разом з колегою уважно роздивляються на телефоні фото невідомої нам локації. Згідно з інформацією з наших джерел, на одній зі світлин зображена птахоферма, що належить нардепу Сергію Мартиняку.

Андрій Осіпов (Луцькрада) окрім розгляду рішень, невтомно пише статуси у Facebook, а ще гортає нагадування:

"Запитати, чому Романюк судився", "Депзвернення, хто заплатив за фільми МЯР на ВОДТРК" та інші.

Євгеній Ткачук та Микола Яручик (Луцькрада) любуються свіжим фото в Інтернеті.

Андрій Разумовський на viber вирішує будівельні питання. "До вечора, щоб вагончиків не було", - пише він співрозмовнику.

Своєю чергою екс-регіонал Іван Смоленг гортає телефонну книгу, аби зателефонувати Разумовському.

Загалом впродовж засідань депутати постійно комусь і кудись телефонують, пишуть повідомлення, читають новини та навіть гортають газети. Словом, плідно працюють.


БЛИСК ТА ЗЛИДНІ МІСЦЕВИХ ДЕПУТАТІВ

Разом з тим певне не можна обійти і стиль обранців громади. Інтернет-видання «ВолиньPost» пропонує читачам відгадати, скільки ж коштують прикраси місцевих депутатів. А ми, в свою чергу, запитаємо у депутатів, яка ж їх реальна вартість.
Лідія Томашевська, депутат Волиньради («Єдиний центр»)
Лідія Томашевська, депутат Волиньради («Єдиний центр»)
Надія Поліщук, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів
Надія Поліщук, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів
Світлана Вакулка, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів
Світлана Вакулка, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів
Надія Григола, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів
Надія Григола, депутат Волиньради (позафракційна), Волинська обласна організація Партії Регіонів

Разом з тим, якщо візуально оцінити вартість сережок, браслетів, підвісок та намиста складно, то з годинниками ситуація простіша. Хоча експерти й застерігають – замість дорогого хронометра на руці у власника може бути всього лиш дешева репліка.

Справедливості ради зауважимо, що не всі годинники, які зафіксували журналісти у депутатів Волинської обласної та Луцької міської рад, коштують надто дорого. Загалом на руках у обранців громади можна побачити аксесуари, як за кількасот гривень, так і за десятки тисяч доларів. Щоправда останні таки переважають.

Рожеве золото, ремінець зі шкіри алігатора із золотою вставкою та обмежена серія. Таких годинників у світі всього 250 штук. Це все про швейцарський годинник DeWitt Academia Seconde Retrograde. І один з них у депутата Луцькради Володимира Никитюка (ВО «Батьківщина»), директора ТзОВ «Ніко». А коштує такий хронометр 26 тисяч доларів.


Швейцарський годинник з рожевого золота Ulysse Nardin Maxi Marine Chronograph вартістю 17,5 тисяч доларів. Такий годинник можна побачити у Луцькраді на руці у депутата Євгена Ткачука (БПП "Солідарність").

Історично компанія Ulysse Nardin відома як виробник морських хронометрів, але в наші дні компанія випускає наручні механічні годинники та вважається одним із флагманів високої годинникової майстерності.


Екс-регіонал, депутат міськради Іван Смоленг носить елітний годинник RADO Integral Chrono. Вартість його – близько 50 тисяч гривень.

RADO є одним із найвідоміших швейцарських годинникових брендів, який користується популярністю у всьому світі. Незважаючи на те, що ціну Rado не можна назвати доступною для пересічного покупця, багато хто прагне стати володарями цих унікальних аксесуарів.


Разом із тим не у всіх депутатів на руках - елітні годинники. Так, скажімо, перший заступник голови Локачинської райдержадміністрації, депутат Волиньради Михайло Скопюк (фракція "Народна партія") носить дешевий Omax вартістю близько 500 гривень.


Зауважимо ще й таке: якщо одні депутати зупинили свій вибір на певній моделі годинника та носять його роками, то другі міняють хронометри під костюм.

Так, секретар Луцької міськради Сергій Григоренко впродовж місяця засвітив два годинника. Один з них - від швейцарського виробника годинників класу "люкс" Frédérique Constant. Орієнтовна вартість - 1000-1500 доларів США.

Інший годинник Григоренка – Jacques Lemans – дешевший. Коштує цей хронометр близько 4,5 тисяч гривень.

Два годинника зафіксували ми і у екс-митника Волинської митниці ДФС, одіозного бізнесмена Романа Микитюка (позафракційний). У Волиньраду він одягає швейцарський годинник Jaeger-LeCoultre Master Control Master Geographic вартістю близько 10 тисяч доларів США.

А також годинник Chopard Mille Miglia GT XL Power Control. Теж швейцарський. Як повідомили нас на заводі-виробнику, така модель нині коштує 6,5 тисяч доларів.

Депутат Волиньради Валерій Діброва(Фракція "Єдиний центр") також віддає перевагу престижним годинникам. Один із них - старої моделі від компанії Bulova. Вартість такого годинника складає орієнтовно 500 доларів США.

Bulova - годинники, яким присвоєно титул «Офіційний подарунок адміністрації Білого дому». Такі годинники вважаються найпрестижнішими в США, їх носять 93% американців, річний дохід яких перевищує 100 тисяч доларів.

Інший годинник Валерія Діброви – Hamilton Jazzmaster Power Research теж американський, але виробляється в Швейцарії. Ціна близько 1000-1500$

До речі, годинники марки Hamilton користувалися популярністю у Голлівуді. Годинники Hamilton носили герої і героїні таких знаменитих фільмів як: Перл Харбор, Кримінальне чтиво, Я - легенда, Клініка, Авіатор, Бійцівський клуб, Люди в чорному, День незалежності, Фантастична четвірка, Міцний горішок, Космічна одіссея 2001 року, Доктор Хаус та ін.


Стильний годинник від італійського бренду Armani підказує час депутату Ігорю Леху (ВО "Батьківщина").


Годинник Emporio Armani коштує в середньому 200-250$.

Загалом Armani Group об'єднує декілька різних напрямів (предмети інтер'єру, одяг, косметика, аксесуари), будучи при цьому одним з лідерів luxury-індустрії.

Депутат Луцькради Олександр Пиза (БПП "Солідарність") носить брендовий годинник у стилі мілітарі Victorinox Swiss Army. Як розповідають експерти, така модель дуже стара(1984-1999) та вже знята з виробництва. Але годинник з подібними параметрами зараз коштував би близько 10 тисяч гривень.


На руці у Наталії Бунди (Луцькрада, позафракційна) – жіноча модель годинника Dreamwhite Rose виконана з гіпоалергенної сталі із напиленням кольору рожевого золота та кристалами Swarovski. Коштує такий годинник в середньому 5,5 тисяч гривень.

Депутат Луцької міськради Іван Корчук (БПП «Солідарність»), він же директор КП «Луцькводоканал», вже кілька років поспіль носить годинник японського бренду Orient. Сьогодні такий годинник можна придбати орієнтовно за 2500 грн.


Недорогий годинник і на руці у депутата міськради Руслана Ніколайчука («Свобода»). Ця модель бренду Q&Q дуже стара. Орієнтовна ціна – 100 доларів.

Годинники марки Q&Q почала у 1976 році випускати компанія Japan CBM, яка спеціалізується на виробництві принтерів, касових апаратів, медичних приладів. Вважається, що такі годинники мають гарні показники співвідношення ціни-якості.

Ганна Кравчук(ВО "Батьківщина", міськрада) зупинила свій вибір на жіночій моделі Aviator Ladies вартістю орієнтовно 130 доларів США.


Хоча, як бачимо, при виборі годинників депутати надають перевагу закордонним брендам, є в місцевих радах і годинники вітчизняні.

Так, екс-голова облради Володимир Войтович (позафракційний) носить подарунковий годинник Верховної Ради виробництва Київського годинникового заводу. Вартість такого годинника – орієнтовно 2000 грн.)


Схожий подарунковий годинник, але вже від Міністерства внутрішніх справ, і на руці у депутата Луцькради Павла Данильчука.


Оксана ДОЛЖКО (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що ж у "сухому остатку" після цього збіговиська, котрі і з"являються, здається, лише для того, щоб засвітитись, поцілуватись-посваритись, позівати-почухатись? Що педалюють відмічені вами регіоналки, чи не бажають покаятиськ?
Відповісти
А чому немає коментів???????????
Відповісти
Хто найбільше робить для людей добра в того най дорощий годиник
Відповісти
Гнати іх в шию!!!!в ато !!!всіх хай там повоюють з дорогими годинниками!!
Відповісти
А чому коментів нема??
Відповісти
Чи привітають відмічені вами регіоналки свого "хресного батька"-втікача - з Днем незалежності ?..
Відповісти
Філюк - не депутат. Простий, чесний і трохи бідний суддя.
Відповісти
)) є на кого рівнятись, висновок в кого дешевші годинники то вони будуть робити все щоб купити дорожчий, людський фактор. Факт є Факт!
Відповісти
Клоунам не місце в міській раді.ім місце в цирку на арені!!!
Відповісти
Це бізнес-мени вони працюють благо на себе а не на громадян,
Відповісти