Дати на капцi чи заправитись до повної?

Дати на капцi чи заправитись до повної?
Раніше люди могли перебувати в дорозі більше року, щоб побачити родичів чи друзів, використовуючи в запряжку конів чи їдучи верхи. І навіть гадки не мали, що люди, які винайдуть двигун внутрішнього згоряння заощадять їхній час, зведуть до мінімуму місяці в дорозі. Питання сьогодення вже стоїть інакше, як швидко і вигідно пересуватись. Ми розглянемо далі як найкраще пересуватись і на чому пересічному мешканцю України.

Гадаю, що всі пам'ятають той святковий день отримання водійського посвідчення. Кермувати автомобілем набагато приємніше, ніж чимчикувати звивистими дорогами міста. Але в деяких випадках це може бути спірне питання. Використовуючи колеса, ми можемо збагнути і побачити більше захоплюючих місць за короткий час. Знаю, що це як нікому відомо українцям, тому що де як не в Україні ви зможете проїжджати міста і селища, поля і гірські масиви – захоплюючи подих.. Але потрібно врахувати один мінус, якби були відповідні дороги, то в країну і в її історичні цінності можна було б зануритись глибше. Почуйте мене (УКРАВТОДОР))!!! Наприклад, хіба ж не було б цікаво американцям взяти свого Харлея і замість того, щоб гасати по вже злизаним стежинам Штатів, проїхатись по барвистій Україні? Можемо про це лише мріяти.

Все ж питання стоїть в тому, що ж краще для українців в плані пересування. Про що ж замислюємось ми при виборі купівлі авто? Перш за все наша розумна нація розглядає всі за і проти.

Яке авто чи можливо зупинитись на мопеді, мотоциклі?

Дивлячись на автомобільний бізнес з середини, то всі автовиробники намагаються підлаштуватись під кастомерів. Збільшити попит своєї продукції і тим самим звісно догодити покупцю (передбачити, що на даний момент йому потрібно). Створюючи і використовуючи новітню техніку для економії палива чи шкідливих викидів за забаганками зелених. Але буває, що їхні дії суперечать собі, коли випускають авто ціною більше 100 тис.у.є з двигуном, який економить паливо. Скажете електромобіль, то я з вами погоджусь. Хоч і в електромобілі ви будите почуватись як в іграшковій машинці на радіоуправлінні, зникнуть первинні відчуття від водіння. Але деякі люди не звернуть на це уваги заради економії. Так і звісно хотів би згадати, що середньому споживачеві вибір нового авто буде дорогою забаганкою із-за великої ціни на мито автомобілів.

Краще все ж обирати автомобіль, який вже колесить по дорозі більше року. Якщо схилитись до економії, то найкращим вибором для нас буде малолітражка об'ємом двигуна не більше двох літрів. В кризу впала реалізація нових автомобілів. Тільки за півріччя 2015 року було продано всього 17623 авто (дивлячись на те, що реалізація за 2013 рік складала 198 тисяч новеньких машин). Хоча ця зміна зачепила продажі лише дешевих автомобілів, то порівняно з попередніми роками на 78%. Клас-преміум зазнав скорочення на 38%. Тільки відсоток комерційних авто класу Люкс, піднявся, завдячуючи виходу нового Mercedes-Benz V-класу.

Можливо тому у Луцьку, як і по всій Україні, пішла мода купувати мототехніку (скутера та мотоцикли з невеликою кубатурою). Це теж є ідеальним варіантом, але не для кожного. Не дивлячись на те, що споживання скорочується до мінімуму, цією технікою ще треба вміти користуватися, бо не вмілий мото-водій на дорозі є небезпекою як для себе, так і для інших керманичів.

Чи ситуація в країні нас змушує так мислити?

Скажу, що так воно і є. У світі останнім часом суттєво впала ціна на нафту, але урядовці, які ще більше бажають заробити, не регулюють ціни на нафту в країні. Також падіння курсу гривні найсильніше вдарило по купівельній спроможності потенційних власників (або охочих в купівлі) масових і доступних автомобілів. Тому то нашому братові не приходить думка обирати авто, яке було б до смаку, не дивлячись на об'єм двигуна і на спожиття палива, а зосередити вибір на економічних та доступних автомобілях.

На авто їздити добре, але не забуваймо, що існує проблема з його паркуванням. Дивлячись на споживання машин, в середньому на паливо автовласники витрачають від 100 грн. на добу. Є альтернатива користування громадським транспортом. В Луцьку громадяни за день витрачають до 20 грн., користуючись тролейбусами та маршрутками. Але так ви будете "жертвувати" комфортом.

Як бути поціновувачам класики?

Вірогідно тільки мріяти! Ти є любителем класики і бажаєш економити, кусай лікті, тому що і тут нам встановили завісу обмеження. Якщо з'явиться бажання привезти із-за кордону класичний Ford, Alfa Romeo або Mercedes, то ваша мрія просто розіб'ється об митницю, тому що розмитнення в Україні обмежене.

Агов «Верховна Рада», ви окутуєте нас з різних боків, подивіться на Європейські країни, які бережуть автомобільну класику, а ви безглуздо обмежуєте ввіз її в нашу країну.

Громадський транспорт?

Транспорт загального користування є культовим в Україні. Наші маршрутні таксі є особливим транспортом, не маючи аналогів ніде в світі. Хоча останнім часом ціни почали коливатись від трьох гривень і вище. Вірогідно найкращим рішенням на сьогоднішній день для великої кількості студентів та середньостатистичного мешканця буде громадський транспорт. В цьому рішенні є багато плюсів.

В громадському транспорті ви можете просякнутись атмосферою людського позитиву та черпнути української енергетики. Навіть люди, які володіють автомобілями, іноді теж раді економити і користуються маршрутними таксі, метро т.д. Великим нововведенням в користуванні громадським транспортом є картка на місяць. Купуючи карту можна теж зекономити.

І все ж, що краще обрати хороший автомобіль з повним баком пального чи квиток на громадський транспорт. Вибір залежить від ємкості вашого гаманця.

Девід ПАСТУХОВ (фрілансер ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніабчьом
Відповісти
" на Україні. " говорять тільки мешканці країни-агресора. Раджу автору заглянути до словника чи почитати книжок перед тим, як братися за писанину.
Відповісти
досить нормальна стаття,автор цілком в доступній формі доносить своє бачення ситуації яка наразі склалася в країні,вибір за нами...
Відповісти
Дуже об'єктивна та змістовна стаття. Автор правий про наші статки та дороги в Україні. Все ж таки нехай ми всі будемо їздити на красивих та комфортних авто.
Відповісти
дійсно хочеться щоб машина була не розкіш, а необхідність
Відповісти
Згоден, особливо щодо ввезення авто з за кордону. Не всі мають можливість купити за 10000 у.о., а така сама у Польщі коштує 3500-4000. То чому не можна як в братів-сябрів - маєш змогу, поїхав купив та їздиш?
Відповісти
Мені сподобався матеріал
Відповісти
Літом користуюсь мопедом ,дешево і з паркуванням ніяких проблем .Всім рекомендую ,не пошкодуєте .
Відповісти