У Луцьку – Modern Retail Forum. День перший. ФОТО*

У Луцьку – Modern Retail Forum. День перший. ФОТО*
На базі підприємства Modern Expo пройшов перший день дводенного форуму, на який з’їхались гості з 28-ми країн світу.

У Луцьку пройшов перший день важливої події у міжнародному рітейлі - «Modern Retail Forum», відбулось це 10 вересня на базі підприємства Modern Expo Group, яке є спонсором події. Другий день грандіозного заходу відбудеться 11 вересня і буде насичений не менш цікавими темами. Понад 200 учасників з 28 країн світу прибули до Луцька, щоб почути або обмінятися досвідом в сучасних рітейл-технологіях.

Словами привітання відкрив форум голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, який зазначив, що цей форум – це не тільки можливість обміну досвідом, а як варіант - подальша співпраця між підприємствами.

«Дуже радий вітати Вас на Волинський землі. Напевно, це знак, що Україна, незважаючи на складний етап в історії свого розвитку, запрошує інвесторів, представників бізнесу і ділових кіл для того, щоб ухвалити можливість співпраці, поєднання можливостей обміну спеціалістами, навчання, та розвитку бізнесу саме в Україні. Це ще один прояв довіри до держави, яка ставить перед собою завдання - в найкоротший термін пройти шлях від пострадянського періоду розвитку до інтенсивної інтеграції в європейську сім'ю», - промовив Володимир Гунчик.

Генеральний директор Modern Expo Group Петро Пилипюк і директор польського представництва групи компаній Modern Expo Богдан Лукасик також привітали всіх присутніх, зазначивши, що це - велика честь приймати таких важливих гостей.

Генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов сказав, що Україна може стати основним промисловим майданчиком Євросоюзу, адже для цього в державі є все, щоб бути конкурентними на зовнішньому ринку: промислові, виробничі традиції, здібний трудовий ресурс та інше.

Оскільки галузь рітейлу є однією з найдинамічних в Україні, адже є інвестиційно привабливою сферою української економіки, то основною темою дводенного форуму стала тема - «Розвиток рітейлу в епоху змін. Способи бути ефективними».

До її обговорення долучилися всі гості, в тому числі і спікери з міжнародним ім'ям, які і виступили з цікавими доповідями на тему рітейлу і всього, що з ним пов’язано.

Перший день був присвячений глобальним тенденціям використання технологій в рітейлі та їхнє ефективне використання.

Відтак перший день форуму розділили на два блоки: в першому - це доповіді, що стосувалися теми ефективної організації простору в сучасному магазині, та в другому блоці - енергозберігаючі технології в сучасному продуктовому рітейлі.

Спікер форуму Клаудія Горберт (Claudia Horbert) директор з дослідів планування і дизайну магазинів EHI Retail Institute (Кельн, Німеччина) виступила з доповіддю на тему: «Міжнародні тенденції дизайну в роздрібній торгівлі – як побудувати хороший магазин».

Директор напрямку брендування магазинів компанії Retail Branding GmbH Барт Ойджман (Bart Oijman ) з Австрії висвітлив особливості брендингу в своїй темі «POS трилогія - оптимізація продуктивності торгової площі за рахунок брендування магазину».

Також Барт Ойджман розповів, що важливим моментом в рітейл – брендингу є те, що варто довести чим саме мережа супермаркетів особлива і краща за інші і т. д. На форумі, зокрема зачепили й питання IT рітейлі, зокрема це купівля речей, продуктів через он –лайн магазин.

Директор з стратегічного розвитку компанії JosDeVries The Retail Company Ернст Консехайм (Ernst Consenheim) з Нідерландів розповів як перегляд концепту магазину може бути успішним для налагодження контакту з покупцем. Адже, як зазначив Ернст Консехайм, дуже важливим в організації успішного рітейлу є те, щоб покупець зайшовши в магазин, почував себе комфортно і не отримував негативні емоції чи стресові ситуації, пов’язані як з неприязним персоналом, так і з неправильно розташованими товарами в магазині.

Власник компанії Schweitzer Projekct AG Бернард Швайцер (Bernhard Schweitzer) з Італії не зміг приїхати на форум, натомість делегував свого помічника, який розповів учасникам форуму про схему співробітництва між постачальником та рітейлером.

Між виступами спікери та інші гості форуму мали можливість перерватись на каву-брейк, а в обідню пору – на ланч.

Після обіду ряд інших доповідачів, таких як керівник проектів ТзОВ «Астра» Сергій Тонконог (місто Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область), інженер з продажів напрямку «Електронні контролери і сервіси» Danfoss Company Сергій Колінчук (Нордборг, Данія), територіальний менеджер з продажів в Україні, Молдові, Азербайджані, Грузії, Вірменії, Казахстані компанії Güntner Gmbh & Co Михайло Пузанков (Фюрстенфельдбрук, Німеччина), керівник технічної та сервісної підтримки міжнародної групи компаній DAAS International Group Дісибал Палтаніа (Decebal Paltanea) з Румунії виступили з доповідями на тему енергоощадних технологій в рітейлі.

Загалом Петро Пилипюк зазначив, що він переконаний - торгівля повинна бути ближчою до людей, «які не повинні отримувати стрес, коли приходять в магазин і не знають, де і що лежить».

«Зараз магазин взагалі набирає таких ознак певного соціуму, адже навіть в супермаркетах створюються такі затишні куточки, де люди можуть прийти, поспілкуватись і після цього зробити покупки - це напевно і є та різниця, до якої ми ще не звикли і куди варто рухатись. Я вже почув для себе, які нам треба робити рішення у сфері виробництва торгового обладнання, і певний, що наші гості також занотували для себе якусь важливу інформацію.

Торгівля динамічна і модернізується, тому цей форум для цього і зроблено, щоб побачити в якому напрямку розвивається галузь торгівлі. Український рітейл не сильно відстав від Європейського, він просто відповідає купівельним можливостям, бо дохід наших громадян не росте. Проте треба, щоб всі працювали над тим, щоб працювала економіка, і тоді, відповідно, буде розвиватись попит і рітейл», - сказав Петро Пилипюк.

Організатори пообіцяли, що другий день форуму буде не менш цікавим, адже розкриє кращі способи як привернути увагу і підвищити настрій споживача.

Загалом форум «Modern Retail Forum» - це можливість обміну передовими ідеями та думками в період змін сфери роздрібної торгівлі. Особливо, на непростих, в економічному аспекті, ринках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забули одне
Не сказали де заробити гроші
А так все добре
Відповісти