Рустам Дячук: «Мені ще раніше казали, що мене «замовили»

Рустам Дячук: «Мені ще раніше казали, що мене «замовили»
Депутат Луцької міської ради Рустам Дячук, якого кілька днів тому побили невідомі, пов’язує інцидент зі своєю професійною діяльністю і каже, що йому погрожували.

Нагадаємо, що депутат нині перебуває у відділенні нейрохірургії Луцької міської клінічної лікарні зі струсом мозку.

Рустама Дячука побили 6 лютого близько 19:00 неподалік його дому.

Депутат розповів, що йшов додому сам і «думав про своє», не звертаючи увагу на оточуючих. Як раптом у провулку між будинками 20 та 20а на проспекті Соборності на нього напали невідомі.

«Били приблизно хвилину. Але, знаєте, було відчуття, що ця хвилина дорівнювала вічності. Удари наносили цілеспрямовано в голову. По тілу ушкоджень немає. Видно, прямим ударом зламали ніс, бо без зміщення. Тепер таке враження, що я вдихаю прямо в мозок повітря», – розповів постраждалий.

Дячук каже, що місце пригоди було хоч і погано освітлене, однак людне. Якраз о 19:00 чимало людей цією дорогою, що знаходиться прямо за РАЦСом, йдуть додому. Тож свідки, ймовірно, були.

«Вони мене збили з ніг, і я впав у кущі. Напевно, свідки були. Бо до мене, коли я почав підніматися, підбіг хлопчина якийсь і віддав ключі, які випали в мене з кишені. Можливо, він і бачив сам напад», – згадує депутат.

З обличчям у крові прийшов додому

Коли Дячук підвівся – нападників уже не було. Із закривавленим обличчям Рустам Дячук пішов додому.

Ніяких особистий речей зловмисники не забрали. Карету швидкої допомоги та міліцію викликала дружина.

У лікарні медики констатували перелом носової кістки, гематоми та забої на обличчі. Ступінь важкості струсу мозку ще встановлюють лікарі.

«Зараз періодично проходжу обстеження кори головного мозку. Мають визначити, чи немає там ніяких крововиливів. Мобільний телефон лікар сказав взагалі забути... Там, напевно, кілька десятків пропущених дзвінків. Сказали менше говорити, не рухатися», – каже депутат.

Описати чи принаймні визначити кількість хуліганів постраждалий не може. Каже, що все було дуже неочікувано, однак били, за словами Дячука, не менше двох людей.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею хуліганство.

Депутат, який колись працював у правоохоронних органах, вірить, що слідство доведе справу до кінця. Проте розслідування може значно затягнутися у часі.

Мене попереджали, що мене замовили, – Дячук

Інцидент Дячук не пов’язує з депутатською діяльністю, але підозрює, що причиною могли стати його професійні обов’язки.

Адже з червня 2011 року Дячук очолив транспортне управління міської ради.

«Дорогу з особистих я нікому такому не перейшов. Можливо, тільки як начальник управління. З таксистами то не зв’язано. То більше зв’язано з пасажирським транспортом, автомобільними перевезеннями… Тендери, суди і все інше», – припускає потерпілий.

«Я вже казав працівникам міліції: мені ще півроку тому говорили, що відносно мене було замовлення. Тоді мені просто сказали: «Дивися, є інформація, що тебе замовили, аби дати тобі зрозуміти, аби ти не робив тих речей, які певним особам не подобаються. Я казав: та ну! Не ті роки, що можна було так», – розповідає Рустам Дячук.

Втім головний транспортник міста каже, що не може припустити ні того, від кого конкретно таке замовлення надійшло, ні які саме дії начальника транспортного управління могли так розізлити.

На запитання, чи підозрює когось з депутатського корпусу, Дячук відповів: «Є деякі такі бачення. Але я працівникам міліції виклав все. Сказав, хто, що і при яких обставинах мені говорив. Коли вони підтвердять – тоді воно стане відомо. Тим більше, що я взнавав, що це не перший випадок вирішення цих питань таким чином цими людьми».

«Думаю, що це знак, що я роблю щось правильне»

Депутат каже, що дружина його відмовляє й далі працювати на посаді начальника транспортного управління. Однак сам Дячук вважає такий інцидент ознакою того, що він робить щось правильно.

Свого колегу у лікарні уже провідали депутати Андрій Козюра та Андрій Разумовський.

А ще один депутат Роман Бондарук у вечір, коли стався інцидент, допомагав Дячуку оформитися в лікарню.

Дячук каже, що постійно дзвонить міський голова Микола Романюк і запитує про стан здоров’я. Також телефонував заступник мера Василь Байцим.

«Голова болить постійно. Я краще почувався, коли тільки побили. Я міг розказувати, щось показувати, бо емоції були. А зараз лице плаває. Вийшов на обстеження – боляче. Очі болять, особливо ліве око», – каже Дячук.

Виписати з нейрохірургічного відділення міської клінічної лікарні Рустама Дячука мають через декілька днів, якщо лікування проходитиме вдало. Надалі – постільний режим вдома.

Тетяна Грішина (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: Дячук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Очільник"Європейської партії" не може перемогти Дячука в суді,то вирішує виключити його з судового процесу побиттям.
Відповісти
Останні статті
Рустам Дячук: «Мені ще раніше казали, що мене «замовили»
08 лютий, 2012, 13:53