Соціально-відповідальний бізнес у Луцьку – міф чи реальність? ФОТО

Соціально-відповідальний бізнес у Луцьку – міф чи реальність? ФОТО
Передвиборча гонка доволі прикрашає місто Луцьк. Активно кладуться дороги, облаштовують двори, дитячі майданчики і роблять купу того, на що у звичайний, не передвиборчий час, не вистачає грошей.

Звичайно новенькі дороги це дуже добре. Акуратні подвір'я багатоповерхівок - теж плюс. Проте особливості передвиборних благодіянь та особливості систематичного, тобто постійного оновлення міста - це два різних аспекти.

Якщо розцінити наше місто як величезну площадку для бізнесу і використати цей бізнес на користь – Луцьк мав би постійний ресурс для розвитку. Проте, в нашому місті зазвичай все по іншому. У більшості випадків бізнес не несе соціуму користі, скоріше навпаки - потребами соціуму доводиться жертвувати на користь наступного підприємця, який, для прикладу, може побудувати ресторан і замурувати жителям сусіднього будинку вигляд з вікна. Або ж звести багатоповерхівку буквально на подвір'ї іншого будинку, або відірвати шмат привабливої території, яку облагородила міська влада за бюджетні кошти, і теж побудувати там якийсь розважальний заклад. Усі ці приклади «взяті не з повітря», а з нашого міста.

Ото ж, що ж таке соціально відповідальний бізнес? Це бізнес, який у «подяці» за перспективну можливість розвиватися, несе користь соціуму, на кшталт - «тут буде» ресторан, а поруч дитячий майданчик, парк, карусель, сквер чи щось, що зробило б привабливим певний район. 

Такий приклад є. Хоча б комплекс «Сіті-Парк». Загалом на території цього парку, бо це справжній парк, знаходиться кафе «Рінг» та будується спортивно-оздоровчий комплекс. Спочатку здавалося, що це наступний – виключно комерційний проект відомого бізнесмена Андрія Покровського. 

Проте, окрім бізнесу, тут і чимало користі не лише для району, але й для цілого міста. По-перше – там єдиний у місті безкоштовний «Скейт-парк».

Окрім цього, у самому парку створений окремий шаховий скверик, де розміщені акуратні столики.

Дуже правильно організовані доріжки. Бруківка одного кольору – це для пішоходів, а іншого для ролерів та велосипедистів.

Не може не тішити те, що біля кожної лавки смітник.

Ну і звичайно, що нашу Сапалаївку, яка у деяких місцях Луцька перетворилася мало не у канаву, врешті можна назвати водоймою. Русло річки очевидно, що штучно розширили. На воді побудували хатинки для качок.

Через річку – міст і не просто міст, а «міст закоханих», на якому пари замикають на замки «вічне кохання». Поруч альтанка.

Фраза, яка стала лозунгом нашого міста «Зробимо Луцьк Європейським!» знайшла своє втілення у цьому поки що маленькому куточку обласного центру. Чому поки що? Тому що «Сіті-Парк» і далі продовжує розростатися. Насправді, це буде не лише місце, де можна відпочити і просто погуляти – там буде багато речей, які будуть популяризувати Луцьк.

Перше, про що хочеться згадати – це арт-галерея під відкритим небом. Вона складатиметься з чотирьох стін, які і стануть «полотнами» для художників. Окрім того, поруч буде універсальний спортивний майданчик. Стоятимуть тенісні столи.

Все це планують зробити на місці радянської танцювальної площадки.
Зараз там купа сміття та яма, де збирається вода.

Проте незабаром усе зміниться. Це все знаходиться на комунальній землі і повинно бути доступним для мешканців міста.

Сам Андрій Покровський таку ініціативу пояснює так: «Подорожуючи світом, я завжди прагнув все найкраще, що там є, привезти до дому в Луцьк. Так і з'явилася ідея «Сіті-Парку». Переймаючи досвід рекреаційних зон в різних країнах, я прагнув створити таку зону для відпочинку, де зможуть проводити час люди різного віку та соціального стану».

Не потрібно кривити душею і вигадувати безкорисливі мотиви, з яких бізнесмен Андрій Покровський вирішив облагородити місто. Звичайно – це людина, яка «вміє робити гроші» і звичайно, що «Сіті-парк» - це бізнес і доволі прибутковий, але те, що поруч з цим бізнесмен багато чого зробив для міста – це факт. Якби кожен підприємець зробив щось подібне, не важливо чи такого розмаху, чи більшого, та навіть нехай і меншого, Луцьк був би зовсім іншим. 


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толково. От може чоловік поєднати і корисне для свого бізнесу і добре для громади. А то постворюють закритих проектів або ціни що зашкалюють. Думаю зараз багато хто щиро забажає щоб щось подібне було біля його житла.
Відповісти
мені дуже подобається це місце ,і взагалі він молодець,якби зробив все до диячої заліниці йому ціни не булоб .І в нашому місті нарешті зявилось би місце де можна спокійно булоб погуляти з дітками.Дякую.
Відповісти
От за ПОКРОВСЬКОГО ми і ПРОГОЛОСУЄМО! Дійсно взяв саму занедбану ділянку в місті і зробив лялечку ЗА СВОЇ ГРОШІ! ДЯКУЄМО!
Відповісти
Останні статті
Соціально-відповідальний бізнес у Луцьку – міф чи реальність? ФОТО
20 жовтень, 2015, 09:00