Не лінуйтесь дивувати, або Як у Луцьку зробити креативний подарунок

Не лінуйтесь дивувати, або Як у Луцьку зробити креативний подарунок
Усім, кому хочеться дарувати подарунки, і при тому не бути банальним, ВолиньPost пропонує підбірку ідей, де у Луцьку такі подарунки знайти. Звісно, у переддень свята всіх закоханих така інформація може стати особливо затребуваною. Проте ми брали до уваги речі універсальні – які можна дарувати не лише на День Святого Валентина.

Дружні шаржі на замовлення

Художниця Юлія Василюк малює карикатури і шаржі понад три роки. З її слів, на один шарж вона витрачає від кількох годин до кількох днів. Все залежить від сюжету, формату паперу та від кількості людей, яких треба зобразити.

«Буває так, що важко вловити схожість. Навіть псую декілька листків, доки не зроблю того, що задумала. Було б набагато цікавіше малювати шарж з натури, коли людина сидить переді мною, але тоді шарж не буде сюрпризом», – розповіла художниця.

Отож, щоб замовити в Юлії Василюк шарж, їй потрібно якісне фото людини. Дуже бажано – коли обличчя великим планом. Ідеально – коли фото є і в анфас, і в профіль.

«Теми сюжету мені кажуть самі замовники. Хоч інколи довіряють моєму смаку. Я намагаюся більше дізнатися про людину: який колір вона любить, чи носить якісь характерні прикраси, чи є якийсь улюблений одяг, питаю, хто вона за професією», – каже художниця.

Шарж на одну людину на листі формату А4 коштує від 40 гривень. Дорожче – якщо замовлення термінове, або формат малюнка більший, або сюжет складніший, чи більше «об’єктів» шаржу.

«Частіше всього замовляють шаржі у подарунок, а не на самих себе. Замовляють на депутатів, бувають прокурори, лікарі, бізнесмени. Але у мене просять, щоб я нікому таких шаржів не показувала, і не викладала в інтернет», – сказала Юлія Василюк.

Подивитись на роботи Юлії Василюк можна тут

Солодкі букети та автомобілі

Хороший замінник живих квітів пропонує лучанка Катерина Бай, яка робить букети та композиції з цукерок та шоколадок.

Майстриня каже, що серед її замовників більше жінок, аніж чоловіків. «Жоден букет не подібний один до одного. Особливо подобаються дитячі букети. Ідеї народжуються спонтанно. Якось побачу в інтернеті цікаву композицію з квітів або інших матеріалів – і є своя композиція», – розповіла Катерина Бай.

На одну роботу художниця витрачає мінімум 10 цукерок. «В тюльпанах 11 цукерок. Шкатулка – півкіло. Найбільша композиція – кілограм. Цукерки – і трюфелі, і рафаелло, кіндер-сюрпризи, чупа-чупси тощо», – розповідає дівчина.

Такий солодкий подарунок коштує від 60 до 400 гривень. Детальнішу інформацію про замовленні та ціни можна дізнатись на сайті Катерини Бай.

Точна скульптурна копія частини тіла

Виявляється, у Луцьку можна виготовити точну скульптурну копію… руки чи іншої частини тіла. Таким займається Наталія Демченко.

«Звісно, щоб зробити замовлення, мені потрібна та людина, наприклад з руки якої треба зняти зліпок. Фотографія не підходить», - пояснює майстриня.

Коштує така робота від 80 до 700 гривень. Зняття форми триває двадцять хвилин. Композиція виготовляється протягом 4-8 днів – залежно від складності завдання.

Наприклад за 80 гривень можна подарувати коханій людині зліпок губ. Дві дорослі руки стиснені разом – 340 гривень, а повністю оформлена композиція – «момент одягання обручки» - 700 гривень.

«Форма знімається спеціальним матеріалом. Спочатку воно схоже на тісто для млинців, а за дві хвилини стає твердим, як резина. Форма відливається високоміцним гіпсом для скульптурного моделювання», – розповіла майстриня.

«Щодо інтимних частин тіла, то пропозиції теж бути, але тільки в якості жарту», – запевнила Наталія Демченко.


До слова, досить часто майстриня робить зліпки дитячих ручок та ніжок.

Більше робіт Наталії Демченко можна подивитися тут

Мило Hand-made

Мило Hand-made, зроблене в домашніх умовах та з різноманітними природними домішками, – теж неординарний презент. Як розповідає Ольга Тищенко, свої вироби вона вчилась робити на дитячому милі, оскільки воно найчистіше і з найменшим ароматом.

«Варила його на воді та на молоці. Добавляла ефірні масла, всілякі природні скраби – вівсянку, каву, кокосову стружку. Насправді це було довго і важко, щоб усе вийшло як треба.

Спочатку мило треба було натерти ні дрібній тертці, залити молоком, потім топити на водяній бані, а вже далі добавляти всілякі цікавинки. Перший раз воно у мене нормально не розтопилось, і я збила його міксером - вийшло дуже легке мило, яке не тоне у ванні :)», - розповідає Ольга Тищенко.

«Зараз замовила собі мильну англійську основу та всякі цікаві речі – фарбники, запашники, основні масла. Тут все набагато простіше і цікавіше», - додає вона.

Своє мило майстриня робить різної форми. Рідку мильну речовину заливає у пластикові коробочки, пластинки з-під цукерок, силіконові форми для кексів, випічки, льоду.

«Сама основа вартує приблизно 70 гривень за кілограм. Ціну формую з того, що я туди додам, а також – наскільки цікавим воно виявиться», - розповіла Ольга Тищенко.

Зв’язатись з майстринею можна тут.

Ангели радості

Дивовижні статуетки ангелів робить лучанка Катерина Новак. Для них вона придумала спеціальну назву – «джойчики» (з англ. joy –«радість»).

Статуетки майстриня робить із керамічної маси, яка складається із екологічно чистих інгредієнтів. Також до цієї маси майстриня додає секретний компонент, який робить вироби міцнішими. Кожна статуетка унікальна і виготовляється лише в одному екземплярі.

Також Катерина Новак розповіла, що її скульптурки покликані бути людськими оберегами.

«І крім того, що оберігати, вони повинні нагадувати людям, що треба бути безпосереднім і помічати такі дрібнички, і радіти з цього», - наголосила вона.

Ціна залежить від форми та величини роботи. Найменша іграшка коштує 60 гривень.

Купити «joy-чики» можна в декоративних та мистецьких магазинах Луцька або ж у самої Катерини Новак. При замовлені статуетки треба просто описати людину: колір волосся, зачіску, улюблений колір, приблизний стиль одягу, чим вона займається тощо.

Також варто повідомити майстрині мету такого подарунка: день народження, освідчення в коханні, подяка, запрошення.

Зв’язатися з Катериною Новак можна за телефоном 0954428210, або ж зайти на її особисту сторінку в соцмережі «Вконтакті»

До слова, нещодавно у Луцьку відбулася виставка її робіт.

Дерев’яні валентинки

Авторка дерев’яних валентинок - Тетяна Зубрик – розповіла, що напередодні Дня Святого Валентина думала, чим можна здивувати свого чоловіка та надумала зробити оригінальну валентинку.

«Потім ця думка переросла у бізнес-ідею, і я вирішила виготовити валентинки на продаж для власного магазину подарунків Shocker Shop (http://vk.com/shocker_lutsk). Зізнаюся, що назагал хенд-мейдом ніколи не займалася, шила-вишивала-малювала лише для себе, і мою творчість бачив лише чоловік», – сказала Тетяна Зубрик.

Також вона розповідає, що зіткнулася з тим, що в Луцьку важко придбати цікаву валентинку з написом українською мовою. І одного вечора вирішила залучити свого чоловіка до креативної роботи – повирізати із фанери сердечка.

«Закупила фарби, лаки і декоративні прикраси. А далі – політ фантазії. Доповнила свою міні-колекцію валентинок м'якими сердечками, пошитими із гарної тканини і синтепону.
Ці валентинки є універсальними - їх може подарувати будь-хто будь-кому», – зазначила автор.

Особливість цих валентинок – всі вони оригінальні, лише в одному екземплярі. Також є можливість власноруч її підписати на картонному сердечку, яке прикріплене безпосередньо до валентинки.

Купити таку валентинку можна за ціною від 6 до 30 гривень у магазині Shocker Shop: пр-т Волі, 5, магазин «Пано», 2-й поверх.

На думку Тетяни Зубрик, такий подарунок, по-перше, – це оригінальний вияв почуттів, а по-друге – прикраса інтер’єру, «тобто це річ, яку шкода викинути, як, скажімо, картонну валентинку».

* * *

Яким би не був ваш подарунок оригінальним, вишуканим чи дорогим, пам’ятайте основне: найважливішим у вашому презенті завжди буде щирість і позитив, з якими ви його робитимете. Тож любові всім!

Підготувала Оксана Цимбалюк (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: подарунки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кльові подарунки
Відповісти
цікаво, ще можна додати торти декоровані мастикою) листівки ручної роботи, фотопазли, вироби з полімерної глини
Відповісти
На День Святого Валентина женщина или получит подарок от мужчины, или будет пилить его за то, что не получила подарка. Но и в том и в другом случае она получит удовольствие.
Відповісти
ще можна подарувати сертифікат на лавсторі, якщо не помиляюсь, oss таке пропонував
Відповісти
а ще кружки розмальовані))))
Відповісти
де можна зробити замовлення?
Відповісти
Гарні ідеї. Хочу також додати ще можливість зробити приємний подарунок близькій людині, замовивши для неї ПОРТРЕТ по фотографії. Інформація є на сторінці: http://portret.foxibiz.com/
Відповісти
Заходьте на сайт http://bykatia.in.ua/
Відповісти
Останні статті
Миллионер с Запада
10 лютий, 2012, 15:50
Не лінуйтесь дивувати, або Як у Луцьку зробити креативний подарунок
10 лютий, 2012, 11:34