Будівництво багатоповерхівки у Луцьку на проспекті Соборності, 20 – законне, – забудовник. ФОТО

Будівництво багатоповерхівки у Луцьку на  проспекті Соборності, 20 – законне, – забудовник. ФОТО
У Луцьку на проспекті Соборності, 20 ще у 90-х роках минулого століття почалася руйнація будинку.

Проте на тріщину у будинку, що простягається з даху аж до восьмого поверху, не зважали ні мешканці, ні місцева влада протягом тривалого часу. Факт руйнації багатоповерхівки не зауважили, доки не почалося зведення нового житлового комплексу по-сусідству.

Про це повідомили в прес-службі корпорації Global Development.

Самі лучани не приховують обурення, мовляв, місцева влада прагне перекинути власні недопрацювання на плечі забудовника, аби приховати недоліки своєї роботи та звинуватити у колапсі людей, які навпаки намагаються усунути проблему.

«Більше 20-и років тріщину не бачив жоден високопосадовець, а як тільки вирішили звести нову будівлю по-сусідству, можновладці зразу ж забили на сполох та звинуватили забудовника у проблемі. Мабуть, депутати просто прагнуть зняти з себе відповідальність за стан аварійного будинку», – ділиться здогадками лучанин Сергій Юрчишин.

Відомо, що департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради уклав угоду із забудовником і науково-дослідним інститутом «Проект реконструкція» щодо розробки проекту підсилення будівельних конструкцій аварійного будинку на проспекті Соборності, 20.

Відтак, прилеглий будинок навпаки підкріпить стіни житлового будинку, що допоможе усунути руйнацію аварійної багатоповерхівки. Тим паче, забудовники щодня моніторять стан будинку на Соборності, 20, встановивши на конструкцію спеціальні «маячки» контролю динаміки можливої руйнації, щоб напрацювати заходи з укріплення будинку.

Самі ж забудовники стверджують, що прагнуть допомогти місцевій владі усунути проблеми та власними силами намагаються контролювати ситуацію.

«Ми отримали усю необхідну дозвільну документацію на зведення багатоповерхівки. Вона є у вільному доступі для кожного громадянина, і жодним чином наша новобудова не повпливає на стан руйнації прилеглого будинку. Ми навпаки зацікавлені у співпраці з місцевою владою та мешканцями і самостійно шукаємо вирішення питання підкріплення будинку на пр. Соборності, 20», – стверджують забудовники.

Нагадаємо, що місцеві мешканці забили на сполох через початок будівництва нового житлового комплексу на проспекті Соборності, 22б, стверджуючи, що будівництво десятиповерхівки є незаконним, проте усі необхідні дозвільні документи є в наявності забудовника.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба у простих людей є якесь право ? У людей тільки обов"язки. А хто при владі то їм закони не писані
Відповісти
Документи на дозвіл забудовник отримав тільки тиждень назад. До цього часу дозволу не було, тим не менше будинок почали будувати набагато раніше
Відповісти
Це означає що забудовник знав наперед що він отримає дозвіл,тому і почав будівництво не маючи на це дозволу!
Відповісти
питання: куди дивитися місцева влада? чи влада в долі?
Відповісти
А ви що не знали?Звичайно ж що влада в долі!це 100%
Відповісти
питання: куди дивитися місцева влада? чи влада в долі?
Відповісти
Таке ж законне як і біля історичного? Може спочатку треба укріпити той будинок, а тоді поряд будувати новий? Якщо завалиться, то забудовник що скаже?
Відповісти
Скаже, що він тут ні до чого. Кого хвилюють чужі проблеми - обвалиться, то й обвалиться. Як не прикро це звучить...((
Відповісти
Чого так всі люди вчепилися до цього будинку, нехай будують то ж потім буде де Лучанам жити. А тріщини в сусідньому будинку має контролювати влада, то як кажуть "в чужому оці тріску побачать, а в свому навіть купу колод не помітять". Люди, як би ви мали купу грошей то теж ними крутили.
Відповісти
То ж, звісно, буде, де жити... Як наші заваляться, то ми у побудованому будинку нові придбаємо. тьху-тьху-тьху
Відповісти
то ви жалійтесь жеку, або тому хто обслуговує ваш будинок. І у всіх все буде добре
Відповісти
украинци це жаба
Відповісти
а навіщо один одного ображати? хай самі депутати бються! Вони того ВАРТІ!!!!
Відповісти
Якщо пішла тріщина по будинку то ніякий жек чи депутати не винні.За такий дефект повинен відповідати забудовник.Причина,помилка в документації чи вкрадені матеріали.
Відповісти
То, что дом 15 лет в котлован сползал - это ничего, терпелось? Теперь же фундамент новостройки позволит закрепить и фундамент проблемного дома. Видать, жильцам просто не хочется очередной дом в своём дворе. Ну а что делать, если местное руководство давно распродало городскую землю под частное строительство. Вот и Чернуха, со своими объектами на Крымского, ввёл тренд строить окно-в-окно. Луцк будет застроен плотно, бездарно и ужасно- так что, лучане, терпите.
Відповісти
Виявляється, три роки тому правда хоч частково проривалась в етер. А тепер без жодних сумнівів пишуть, що саме це будівництво призвело до тріщин в будинку. А мешканці горе-поверхівки № 20 нахабно вимагають компенсувати прорахунки совіцьких будівельників у якомусь "повному" розмірі від забудовника, якому мали б в ноги кланятись за те, що підіпре нарешті їхній будинок, сповзаючий у вкриту палями котловину 20-25-річної давності.
Відповісти
Останні статті
Будівництво багатоповерхівки у Луцьку на проспекті Соборності, 20 – законне, – забудовник. ФОТО
23 лютий, 2016, 09:30