Для кого Волинська ОДА просить землю

Для кого Волинська ОДА просить землю
Чи не на кожній оперативній нараді у Волинській ОДА піднімається питання виділення земельних ділянок. Каменем спотикання стала Пульмівська сільська рада. Там і земелька хоч і не дуже родюча, але прямо з неї можна у Світязь пірнути. Тому така і добра.

Вже зараз на території сільради виділили бійцям 188 ділянок. Ще роздавати землю – відмовляються. Про це написали у листі до голови ОДА, мовляв «і так вже багато зробили». Пульмівчани планують на цій землі створити рекреаційний центр.

Це не сподобалося волинському губернатору і він розпорядився голові Шацької райради Сергію Карпуку «розібратися у ситуації».

«Я розумію, що хочеться ще подерибанить. Коли землі роздавали чиновникам – все нормально було», – обурювався губернатор.

Але землі роздавали не чиновникам, а бійцям, – переконує екс-голова Пульмівської сільради, при якому почалося виділення землі АТОшникам, Федір Гловацький.

«Ми одними з перших виділили 20 ділянок своїм, і ще 168 різним іншим АТОшникам. Про ці ділянки – там вже область розпоряджалася – кому і скільки виділяти. Пульмівська сільська рада стільки землі виділила, скільки жодна інша не виділяла. А тепер ще й не вгодили… виходить. Я розумію, що люди воюють і, що їм треба. Я, коли був сільським головою, нікому не боронив, щоб вони брали. А зараз йдеться взагалі мова за землю, яка за межами населеного пункту, і сільрада вже немає ніяких повноважень на неї, - прокоментував Федір Гловацький.

Кому ж виділяли землю в Пульмівській сільській раді за вказівкою з області? Випадково натрапляємо на відповідь у інтерв’ю із головою атестаційної комісії, депутатом Луцькради Артемом Запотоцьким.

«Бесідували із правоохоронцем, який працює у відділі з боротьби з економічною злочинністю. Перше питання: – Чи використовували ваше службове становище? – ні. Далі питаємо: Ви в АТО були? – Так. – Статус УБД (учасника бойових дій – авт.) отримали? – Так. А вони всі служили максимум по визволених містах в ППС-і ходили, чи були десь на других-третіх рядах фронту, де і вибухів не чути. Далі питаю: а земельну ділянку вам виділили, як бійцю АТО? – Так. – А де? – у селі Пульмо… І знову питаю: Так ви використовували ваше службове становище? – ні… Ну і що тут казати? Я вже не питаю: «брали гроші» чи «не брали». Така людина ніколи не буде чесно працювати», – розповів Запотоцький.

Зараз на Волині із 3765 задоволених заяв на виділення земельних ділянок АТОшники хазяйнують трохи більше, ніж на двох тисячах. Це становить 54% від усіх, що погодила виділити держава.

Костянтин Яворський

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ціково скільки ділянок отримали розробники документації на цю землю та її протеже?
Відповісти
як помогти в обробці землі, немає держави ! а роздавати землю громади тут як тут , атошники чи ні яка різниця в нас завжди то чернобильці то біженці ....і так безкінечно !
Відповісти
Шановний Запотоцький А. Ви мали би совість осуджувати працівників економічної безпеки. Вони до Вашого відома були на передовій в АТО. Їхній пост за тиждень після їхньої ротації був розгромлений та захоплений "Сепаратистами". Кожний день Ви би попробували б жити в страху чи не впаде вам на голову сепарська міна.! Ви за що на майдан їхали? За піаром????? Схаменіться. Будьте людиною. Бо в людей складається думка що може ваша куля вам і є покарання за ваші вчинки!
Відповісти
А ви спитайте колишніх і нирнішніхї сільських голів Пульмівської ради, скільки гектарів земель вони у 2006-2012 роках включили у межі населеного пункту та роздали направо і наліво. А близько 700 га, між іншим! А пару гектарів атошникам жмуть..
Відповісти
700га - так там вже польща!!
Відповісти
Люди підкажіть а Палиця є взагалі чи так і сидить в Швейцаріїї?
Оце вибрали Фантомаса.
Відповісти
я був би ЗА, але в кожного Атошника є своя сільська рада. І до чого тут земля, тут мова йде про Світязь, і про гроші. І чого той "чесний" правоохоронець по боротьбі з економічною злочинністю не хоче землі по місці прописки???? Люди , схаменіться!!!
Відповісти
а чого Пульмівська сільська рада??? ,,,озеро Світязь,,, просіть в Криму, він теж територія України. а цей по "боротьбі" не здогадався,,,
Відповісти