Академія, яка виховує олімпійців. ФОТО

Академія, яка виховує олімпійців. ФОТО
Академія рекреаційних технологій і права – сучасний навчальний заклад, відкритий для молоді з різнорівневою освітньою підготовкою, диференційованих соціальних можливостей і різного стану здоров’я.

Завдяки ініціативі керівництва талановиті студенти, студенти з малозабезпечених сімей і важкими умовами проживання, студенти-сироти та студенти з особливими потребами користуються пільгами в оплаті за навчання.

Керівництво надає активну підтримку учасникам бойових дій та їхнім дітям в оплаті за навчання за рахунок навчального закладу. Також надається підтримка студентам-відмінникам, молодим науковцям, спортсменам, активістам студентського самоврядування, юним талантам, досягнення яких зміцнюють позитивний імідж Академії.



Сьогодні в Академії здійснюється підготовка фахівців за денною та заочною формами навчання: за ступенем «бакалавр» – за спеціальностями: «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа (Документознавство та інформаційна діяльність)», «Фізична культура і спорт», «Фізична реабілітація», «Туризм», «Право», «Соціальна робота», «Фінанси, банківська справа та страхування»; за ступенем «магістр» – за спеціальностями: «Педагогіка вищої школи», «Фізична реабілітація».

Головним та пріоритетним напрямком діяльності навчального закладу є наукова робота, мета якої – формування наукового світогляду, сприяння молодим дослідникам, опанування методології та методів наукового пошуку, реалізація інтелектуального потенціалу професорсько-викладацького складу та студентів щодо підвищення творчої ініціативи з метою поліпшення підготовки кадрів.



Активно проводиться науково-дослідна робота науково-педагогічними працівниками, які беруть активну участь у роботі різнорівневих конференцій, семінарів, круглих столів, зокрема, міжвузівських, всеукраїнських і міжнародних.



За результатами роботи цього навчального року підготовлено та подано до друку 2 монографії, 6 підручників, 12 навчальних посібників та понад 160 методичних рекомендацій. Отримано патенти на три комп’ютерні програми. В Академії рекреаційних технологій і права працює більше 20 кандидатів наук та 6 докторів наук.

Працівники та студенти Академії публікують результати наукової діяльності як у власних наукових виданнях «Сучасні оздоровчо-реабілітаційні технології», «Актуальні проблеми теорії, методології та практики соціальних комунікацій», «Збірник наукових праць науково-педагогічних працівників та студентів Академії рекреаційних технологій і права», так і в численних міжнародних та вітчизняних збірниках наукових праць, що охоплюють усі регіони України, а також у Польщі, Білорусії, Росії, Болгарії, Німеччині, США, Китаї.



Пріоритетним завданням міжнародної діяльності на даний час є розвиток співпраці Академії з наступними закордонними партнерами, такими як: Вища педагогічна школа імені Януша Коржака у Варшаві та Великопольська вища соціально-економічна школа в Сроді Великопольській та ін.

Для навчання студентів створено всi умови: потужна матеріально-технічна база, навчальні аудиторії та лабораторії (фізичної реабілітації та функціональної діагностики, інформаційно-аналітичної діяльності), комп’ютерні класи з доступом до мережi Internet, сучасна наукова бібліотека, юридична клініка, спортивні зали, тренажерні зали, їдальня, психологічна служба.



Для поліпшення умов навчання для студентів з особливими потребами впроваджуються сучасні технології навчання: створюються мультимедійні підручники на електронних носіях; використовується мультимедійна техніка та сенсорний поліекран; впроваджуються інтерактивні методи навчання; під час проведення навчальних занять враховуються індивідуальні рекомендації щодо потреб окремих студентів у супроводі навчання.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Академії рекреаційних технологій і права є популяризація здорового способу життя не лише серед студентів й професорсько-викладацького складу, а також серед громадськості міста.

Спортивні досягнення світового рівня в навчальному закладі не можуть бути випадковими. Це, насамперед, результат багатогранної діяльності, яка послідовно і неухильно ведеться в Академії рекреаційних технологій і права.

Значний внесок у популяризацію й розвиток спорту внесли наші студенти: Юлія Паратова, майстер спорту України міжнародного класу, яка посіла І місцем у ривку з результатом 94 кг на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики та здобула срібну нагороду у ваговій категорії до 53 кг; Ольга Климюк, багаторазова призерка України; Марія Повх, Юрій Вандюк, Ігор Сахарук, Іван Лосев, Олена Шумкіна, Олексій Казанін, Едуард Федчук, Сергій Березюк, Артем Шевченко, Богдан Токар, Богдан Андрусь, Ірина Воробйова.







Нині в Академії навчаються члени збірних команд України з різних видів спорту, переможці та призери Всеукраїнських та міжнародних змагань, серед яких є чемпіони та призери Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Чемпіони світу та Європи. Можна сказати, що саме ці люди пишуть і писатимуть золоті сторінки спортивних досягнень України у світі.

В Академії працюють спортивні секції, які із задоволенням відвідують студенти та викладачі, зокрема, «Козацький двобій», шейпінг, східні єдиноборства, настільний теніс, легка атлетика, волейбол, баскетбол, футбол та інші.



Системний підхід до організації студентського самоврядування
характеризується тим, що він охоплює усі сфери життєдіяльності Академії: громадянсько-правове та національно-патріотичне виховання, екологічне та художньо-естетичне виховання, спортивно-оздоровча робота, волонтерська робота та благодійництво, науково-дослідна робота.



Зокрема, в Академії відбулись такі заходи: відеолекторії «Протидія торгівлі людьми», «Знай свої права й обовʼязки, студенте!», «Законна люстрація в Україні», «Про засади запобігання і протидії корупції в навчальному закладі».

Студенти Академії постійно організовують та проводять акції: «Подаруй дитині радість», «Промінчики щастя», «Ялинка дітям», «Великодні надії» та відвідують Волинський обласний спеціалізований будинок дитини та Волинський обласний санаторій для дітей з батьками «Дачний» у с. Жабка Ківерцівського району. Також студенти надають волонтерську допомогу учасникам АТО.

Студентський осередок Академії налагоджує співпрацю з різними громадськими та благодійними організаціями та установами міста та області з метою проведення спільних заходів, зокрема: Волинською студентською радою при голові ВОДА, Асоціацією Молодих Реформаторів (АМоРе), Волинською студентською християнською спілкою «Пілігрим», Громадською радою УМВС України у Волинській області, Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Національний Альянс», Волинською обласною асоціацією дітей-інвалідів «особлива дитина», Товариством Червоного Хреста України та ін.

Також студенти та викладачі Академії мають можливість відпочити на базі відпочинку «Затишок» у селі Пересіка Турійського району на березі мальовничого озера.



Академія рекреаційних технологій і права постійно розвивається, впроваджує новітні технології та реалізовує їх в освітньому процесі вищої школи.

Адреса Академії: 43023, м. Луцьк, вул. Карбишева, 2;

тел./факс (0332) 28-01-97; тел. (0332) 28-04-28

E-mail: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По роду діяльності співпрацював з викладачами та адмінперсоналом даного навчального закладу, лише позитивні враження
Відповісти
А хто там на третьому фото? Невже Лілія Гриневич?!
Відповісти
Відповідаємо на 2-ий коментар: на фото дійсно Лілія Гриневич. Була у нас в гостях, спілкувались з нею,зустріч відбулась у дружній атмосфері.
Відповісти
Круто, молодці!!
Відповісти
Олімпійський спорт, до речі ,стрімко набуває популярності , ви рухається в правильному напрямку ?
Відповісти
Круто, молодці!!
Відповісти
Діти- наше майбутнє !!
Відповісти
Пишаюся вас і люблю , ви найкращі !!
Відповісти
Не погано.
Відповісти
Де можна детальнішу інформацію дізнатися?
Відповісти
Це цікаво і похвально..)
Відповісти
Пять останніх коментарів написано з інтевалом хвилина однією рукою. І навіть за хвилину - два. Подивіться: 20:26; 20:27; 20:28; 20:28; 20:29; 20:29; 20:30 і 20:31. Ганьба!!!! А взагалі, цей так званий "вуз" з його так званим ректором - це повна дискредитація освіти. Це знущання над здобутками людства. Там йдуть на екзамен і навіть не знають, який предмет складатимуть. 10 долярів в залікову книжку і уся "освіта". Ганьба!!!!!! Підпалити, як підпалили Карфаген, зорати і посолити те ганебне місце!!!
Відповісти
Шановний студенте, мабуть, Ви не знаєте, що кожний коментар проходить модерацію, а вже потім потрапляє у коментарі на сайт. В тому, що коментарі з*явились одночасно, немає нічого дивного - модератор їх перевірив, а потім виклав один за одним.
Відповісти
Ти з бика впав. В цьому виданні ніякої модерації немає. Коментарі відкриті давно без модерації. Перевір: вони заяляються в ту ж мить, як ти, дебіл, клацнув "коментувати".
Відповісти
Вже бачу, що модерації немає. Бо якби була, то Ваш коментар з словами, які я не наважусь повторити, просто б видалили. І де ж Ви вчитесь, студенте? У якому ж ВНЗ Луцька вчать таким словам?
Відповісти
Ти - даун. Не лізь в суперечки з людьми.
Відповісти
А Ви, шановний Студенте, вкотре підтвердили свій інтелектуальний рівень. Інших слів, я бачу, Ви не знаєте. І Вашу балаканину суперечками не назвеш. Ви, хіба що, суперечите самі собі. Браво.
Відповісти
Останні статті
Академія, яка виховує олімпійців. ФОТО
13 квітень, 2016, 15:55