«Кромберг енд Шуберт Україна» нарощує свої потужності

«Кромберг енд  Шуберт Україна» нарощує свої потужності
«Кромберг енд Шуберт» волинянам представляти не треба – цифра 5500 робочих місць говорить сама за себе. Проте певною несподіванкою стало відкриття другого заводу компанії в Україні, в місті Житомир. Чи вплине це якось на завод в Луцьку? Чи зміниться щось для його працівників?

Про це ми розмовляли з керівниками «Кромберг енд Шуберт» Україна - директором фінансовим Олександром Шаварським та директором технічним Славоміром Качмареком.

- Питання, що хвилює багатьох наших земляків, – чи відкриття заводу в Житомирі не означає згортання виробничих потужностей в Луцьку?

Відповідає Олександр Шаварський:

- Власне, відкриття заводу в Житомирі стало можливим завдяки успіху луцького проекту. За 10 років свого існування, ми довели, що українці можуть забезпечити ту високу якість продукції, що очікує від нас клієнт, можуть забезпечити безперебійні доставки, мають інтелектуальний потенціал. Коли підприємство в Луцьку досягло своїх максимальних виробничих потужностей, це було вирішено скопіювати в іншому місті. Це не означає закриття луцького заводу, це означає поширення успіху.

- Чому саме Житомир?

- Житомир подібний до Луцька у соціально-демографічній ситуації, але має дещо вигіднішу позицію з точки зору логістики. Як варіант, розглядали також Рівне, але рішення було прийняте на користь Житомира.

- Завод в Житомирі виготовлятиме таку ж саму продукцію, як і наш? Чим він відрізнятиметься від луцького?

Відповідає Славомір Качмарек:

- Всі заводи компанії «Кромберг енд Шуберт» у всіх країнах світу мають ідентичні умови праці та вимоги щодо продукції. Відрізняються лише марки авто, до яких ми виготовляємо електричні бортові мережі. Саме цим і відрізнятимуться заводи в Луцьку та Житомирі.

- А який завод буде більший? Скільки людей працює зараз у Житомирі?

- Зараз там працевлаштовано 900 людей. Їх кількість збільшуватиметься одночасно із запуском нових проектів. Повна потужність підприємства передбачає 5000 робочих місць.

- А якщо порівнювати заробітні плати? Вони однакові?

- Рівень оплати праці буде однаковий на обох заводах, оскільки спеціалісти з Луцька працюватимуть в Житомирі і навпаки. Розмір зарплат, як ви знаєте, на нашому підприємстві конкурентний на фоні регіону.

- Який проект було реалізовувати легше? У Луцьку чи в Житомирі?

- В Житомирі ми не будували нові площі, а адаптовували під наші потреби вже існуючі. Це суттєво зекономило час - головний ресурс в нашому бізнесі. Також основний склад управлінського персоналу пройшов навчання в Луцьку. Звісно, що це все полегшило впровадження процесів у Житомирі.

- Відкрито нове підприємство в Житомирі…Це означає, що в Луцьку виробничі потужності не зростатимуть і не будуть створюватися нові робочі місця?

Відповідає Олександр Шаварський:

- Цього року ми плануємо запуск у Луцьку нового проекту - F60 MINI Countryman, а це 900 нових робочих місць. Ця цифра може зрости, в залежності від того, як розвиватиметься бізнес клієнтів. Якщо в Європі автомобілі будуть динамічно продаватися, у нас збільшуватиметься кількість замовлень, і відповідно, кількість робочих місць.

- Якщо говорити про інвестиційний клімат України в цілому, чи вплинула на нього політична ситуація? Що стримує інвестора? Що потрібно, щоб покращити ситуацію?

- Український ринок праці приваблює насамперед складальні виробництва. Цим користуються "високомобільні інвестори" (на зразок «Кромберг енд Шуберт»). Розвиток складальних виробництв – це свого роду «маяк», на який орієнтуються інші інвестори, уважно спостерігаючи за успіхом цих інвестиційних підприємств. Тому успішний розвиток нашого заводу є необхідною, але недостатньою умовою для приходу інших інвесторів.

- А як Ви оцінюєте інвестиційний клімат Житомирщини і Волині, співпрацю з владою?

- Влада як Волині, так і Житомирщини, безумовно, зацікавлена у приході в регіон інвесторів, створенні нових робочих місць, наповненні місцевих бюджетів. Тому ми в обох областях маємо продуктивну співпрацю. А внутрішня конкуренція між регіонами за інвестиції – це беззаперечне благо, котре в підсумку позитивно позначається на вітчизняній економіці в цілому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Значить вигідно. Добре що хоч такі "інвестори" приходять і розвиваються. Але робота там каторжна. Не кожен витримає - німець дарма гроші платити не буде. Шари немає.
Відповісти
А який дурень тобі взагалі гроші платитиме на халяву?
Щоб нормально заробляти - потрібно нормально працювати.
Відповісти
Хто хоче працювати і заробляти нормальні гроші, той буде. ... Тут нікого силою не тримають, хочеш шару вперід. .... а німець і справді дарма платити не буде.
Відповісти
А це лише в совдепії платили на шару. Німець задарма не буде, але в людей є можливість заробити. І каторжна праця??? в чистоті в теплоті? не думау))
Відповісти
Де тобі в СРСР платили за шару??
Відповісти
потрібно було просто відстояти зміну, можна було пограти в доміно, отримати получку та й по всьому. а тут треба працювати на результат
Відповісти
Там половина людей зараз, які раніше на сезон по заробітках їздили - то там не каторжна праця???
Відповісти
Ось виявляться житомиряни не такі ліниві і охочі шукати шару, тоді ще плакати будемо за тою каторжною прцею)))))
Відповісти
Останні статті
«Кромберг енд Шуберт Україна» нарощує свої потужності
21 квітень, 2016, 11:33