Як у соцмережах заробляти гроші?

Як у соцмережах заробляти гроші?
Вплив соціальних мереж на сучасних людей неможливо недооцінити. Спілкування онлайн, перегляд оновлень друзів чи цікавих сторінок давно стали невід’ємною частиною життя. Все рідше ми шукаємо інформацію в пошуковиках, переглядаємо новини на сторонніх ресурсах чи спілкуємось на форумах – 65% користувачів, що заходять в інтернет, відвідують лише соціальні мережі.

Середній користувач проводить в соціальних мережах від двох до шести годин щоденно, здебільшого з розважальною метою. Проте серед всього різноманіття пабліків та груп зустрічаються і сторінки магазинів, закладів харчування, бізнесу в сфері послуг. Основна мета таких сторінок — продавати, але чи можливо це в соціальних мережах? Давайте розберемось разом.

ЯК СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ПРАЦЮЮТЬ ДЛЯ БІЗНЕСУ?

«Соціальні мережі змінили швидкість обміну інформацією. Згадаємо старі добрі часи, коли люди листувалися за допомогою листів. Раз в кілька місяців лист від близьких людей, а як поживають інші – тільки зі слів знайомих.

Потім з’явився емейл, і «собака з’їла голуба», тобто емейл витіснив типову пошту.

Потім з’явилися соціальні мережі, і обмін життєвими новинами став моментальним. Це є нова парадигма інформаційного поля і, відповідно, нові можливості для маркетингу, бізнесу та просто підтримання зв’язків», – стверджує Віктор Левандовський, засновник і президент компанії «InternetDevels».

«Сьогодні соціальні мережі і спільноти самі йдуть назустріч бізнесу. Тобто, на зміну соціальній комерції приходить соціальний шопінг, в якому домінують не технічні, а перш за все споживчі якості товару або послуги. Не треба нікому нічого нав'язувати, френди самі розкажуть один одному, що і до чого.

За допомогою соціалок можна не тільки збільшити продажі, а й знайти спільну мову з цільовою аудиторією, зрозуміти, що її цікавить і тоді зробити їй найбільш вигідну пропозицію», – розповідає керівник відділу маркетингу компанії Drudesk, Лєна Левандовська.

Насправді це не остання перевага соціальних мереж для бізнесу. Найкоротшим шляхом до Вашої клієнта вже давно стали Vkontakte, Facebook, Twitter. Адже яка б не була Ваша цільова аудиторія — 90% впевненості, що вона прямо чи опосередковано буде представлена в соціальних мережах.

МІФИ ПРО СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Міф 1. Користувачами соціальних мереж є винятково діти та підлітки.

Така ситуація справді спостерігалась тоді, коли соціальні мережі тільки завоювали увагу користувачів, проте минуло більше 5ти років і підлітки стали достатньо платоспроможною та бажаною для бізнесу аудиторією.

міф 2. Користувачі не купують в соціальних мережах.

Це твердження легко спростує новий функціонал Vkontakte, який дозволяє створювати майже повнофункціональний інтернет-магазин на публічній сторінці. Також кожен з нас не раз стикався з людьми, які продають на особистій сторінці як одяг, так і оригінальні подарунки чи hand made вироби.

Міф 3. Ведення сторінок у соціальних мережах вимагає багато часу.

Багато людей вважає, що цілком достатньо просто створити сторінку чи паблік, проте тільки підтримуючи її можна досягти справді хороших результатів. Це може займати від 10-ти до 30-ти хвилин в день, залежно від особливостей бізнесу та самої соціальної мережі.

Міф 4. Просування в соціальних мережах – це дорого.

Насправді, якщо знайти правильний підхід, не боятись нестандартно мислити та добре розуміти, де знаходиться Ваша цільова аудиторія – витрати на просування можна звести до нуля, а рекламну кампанію стартувати від вартості в 1$.

ЯКУ СОЦІАЛЬНУ МЕРЕЖУ ОБРАТИ ДЛЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ?

Сьогодні вибір насправді багатий, проте чи варто бізнесу бути представленим у всіх соціалках одразу? Вірної відповіді немає, проте спробуємо Вам надати певні рекомендації.

Vkontakte: найкраще підійде, якщо Ви орієнтуєтесь на молодь та на локальний ринок. Продаж одягу, іграшок, hand made товарів, кафе, паби – чудово розвиваються в цій мережі.

Facebook: чудово підійде, якщо Ви прагнете масштабуватись та орієнтуєтесь на більш платоспроможну аудиторію. Особливо радимо просувати сферу послуг (організація свят, курси, школи тощо).

Instagram: (так, тут теж чудово можна просуватись) стане ідеальним інструментом для всіх, у кого є візуальний товар чи якісні фотографії їхньої роботи: фотографи, організатори весіль, дитячих свят, унікальні аксесуари.

Twitter: чудово підійде тим, хто має власний сайт та в основному продає з його допомогою, адже через твіти мажна генерувати додатковий цільовий трафік.

Google+: теж хороший вибір для людей, які продають в першу чергу через сайт, адже ця соціальна мережа грає не аби яку роль для SEO-просування.

LinkedIn: хороший варіант, якщо Ви пропонуєте рішення для бізнесу або просуваєте компанію великого масштабу на міжнародний ринок.

Youtube: говорить сам за себе – зйомка відео, тренування, послуги салонів краси, заклади харчування – всі сфери, де у відео можна показати Вашу роботу, знання чи просто надати цікаву інформацію.

ДЕ ТА ЯК ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ?

Сьогодні інтернет рясніє інформацією про маркетинг та просування в соціальних мережах. Здебільшого варто відвідувати блоги маркетингових компаній, які діляться власним досвідом та напрацюваннями: Promodo, Netpeak, Lemarbet.

Також запрошуємо Вас на цикл заходів від «InternetDevels» – «SMM.START!», які присвячені маркетингу в соціальних мережах. Ви дізнаєтесь про цікаві практики, нові інструменти, аналітику та рекламу в соціальних мережах для просування бізнесу, заходів, організацій.

Перший захід відбудеться 19 травня, 19:00.

Тема: «Розвінчуємо міфи про соціальні мережі та просуваємось у Vkontakte».


Деталі шукайте в соціальних мережах:

https://www.facebook.com/events/1587924144852690

та

http://vk.com/smm.start1


Марія ПИСЬМЕННА (для «ВолиньPost»)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Соцмережи для школоти
Відповісти
Соц мережі вже давно не для підлітків, і якщо уважно прочитати статтю (а попередній коментатор скоріш всього і не читав, тільки заголовок), то стає ясно, що кожна соц мережа орієнтована на свою категорію населення.
Відповісти
Допоможу з просуванням. При потребі
Відповісти
Останні статті
Миллиардер без миллиарда
06 травень, 2016, 17:36
Як у соцмережах заробляти гроші?
21 квітень, 2016, 17:43